Dodaj do ulubionych

Candida++,a Bebilon pepti MCT

02.02.07, 22:43
Prosze o pomoc czym to leczyć i czy w ogóle leczyć.Córka 15m.jest na
Bebilonie pepti MCT(bezlaktozowy) czytałam że wskazaniem do walki z gdzybemn
jest mleko pro sebee?Czy wiecie coś na temat czym te mleka różniąsięod siebie?
Proszęo pomoc
Obserwuj wątek
    • czarna.perla Re: Candida++,a Bebilon pepti MCT 02.02.07, 23:00
      mleko prosobee jest mlekiem sojowym i jest dość smaczne, lekko słodkie, myślę,
      że zdecydowanie smaczniejsze od bebilonu pepti.

candide++ trzeba leczyć
      przede wszystkim dietą i probiotykami.

poszukaj w wyszukiwarce moich starych watków tam inne mamy doradzały mi krok po
      kroku ajeśli masz pytania to pisz.
      • dta Re: Candida++,a Bebilon pepti MCT 02.02.07, 23:07
        Jaką dietę należy stosować na candidę++? Właśnie dzisiaj otrzymałam wynik
        badnia stwierdzający obecność tego grzyba. Szukam i szukam na forum, ale jakoś
        nie mogę znaleźć postów na ten temat.
      • monyca Re: Candida++,a Bebilon pepti MCT 03.02.07, 21:01
        Moja córka ma 14 m-cy, ponieważ borykamy się z różnymi objawami alergicznymi
        (ciągłe wysypki, bóle brzuszka, okropne kupki, świąd, i cała masa innych) od
        urodzenia. Za radą tego forum zrobiłam badanie u Kamirskiej i wyszła candida
        ++, bardzo sie "ucieszyłam" bo myślałam, że to odpowiedź na nasze kłopoty, ale
        bardzo dobra i polecana tu alergolog na wizycie powiedziała że candida zwykle
        towarzyszy alergii i o ile nie ma bardzo dużych zmian skórnych, aft to nie
        leczy grzyba. Tak jest w przypadku mojej córki, ma już tylko nieliczne zmiany
        skórne. Jesteśmy na diecie eliminacyjnej od początku (ciągle ją karmię).
        Lekarka poradziła wprowadzenia bebilonu pepti 2 i już stopniowe odstawianie od
        piersi. A przede wszystkim skupiła się na leczeniu alergii. Dietę
        antygrzybiczną popiera bo jest bez słodyczowasmile
        • czarna.perla Re: do monyca 03.02.07, 21:52
          Tylko w takim wypadku należy się zastanowić, czy alergia nie jest WYNIKIEM
          tego, że dziecko ma candide 9a nie odwrotnie, tak jak sugerowała alergolog).
          Candida niszczy jelita, robi w nich nadżerki (rany) stąd często przy candidzie
          w kale można znaleźć krew.
          Uszkodzone jelita powodują, że alergeny przedostają się przez nie do krwi i
          stąd alergia.
          Czasami wystarczy pozbyc się candidy żeby zniknęła również alergia 9nie zawsze
          tak jest bo czasami może być i alergia i candida).
          Nawet badania często nie są w stanie potwierdzić z całą pewnością czy objawy są
          spowodowane candidą czy alergią, IgE przy jednym i drugim wyjdzie podwyższone,
          tak samo jest w wypadku kwasochłonnych.

Tu masz link do bardzo ciekawej histori jednej z forumowiczek
          republika.pl/kocia_stronka/grzybek.html
    • czarna.perla Re: Candida++,a Bebilon pepti MCT 02.02.07, 23:11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=21563907&a=38025205
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=47211388&v=2&s=0
      candida bardzo lubi się z bakteriami dlatego radzę jeszcze zrobić posiew kału
      na bakterie.
    • awojno czarna.perla 02.02.07, 23:16
      Co masz na myśli pisząc bakterie-robiłam Badania u doktor Kamirskiej myslałam
      że to już wszystkie opcje.Lamblie,grzyby ,pasożyty
    • awojno czarna.perla 02.02.07, 23:17
      Przepraszam ,że w tej koleności.Powinnnam zacząć od podziękowań za odpowiedz wink
      • czarna.perla Re: do awojno 03.02.07, 13:13
        bardzo dobrze, że robiłaś pełną diagnostyke u Kamirskiej. ona bada to co może
        znależć pod mikroskopem. dodatkowo powinnaś zrobić jeszcze posiew kału na
        GRZYBY. wiesz już że dziecko ma grzyba ale tak naprawdę trudno ocenic ile go
        jest, w danej próbce była kolonia++ ale żeby się upewnić czy faktycznie jest
        przerost (grzyby ma każdy, to ich przerosty są niebezpieczne)warto zrobić
        jeszcze posiew kału na grzyb i koniecznie posiew kału na BAKTERIE bo tak jak
        pisałam wyżej one często towarzyszą grzybom, np. gronkowiec.

jeśli jesteś z Warszawy to tutaj na forum jest polecana pani Kostrzeńska (ul
        Inżynierska) jako specjalista od tych badań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka