pibrokmarys Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 19.03.07, 10:55 Sorki, za szybko enter. Dziewczyny, mozecie polecic jakies laboratorium w Warszawie. W Centrum Medycznym 120pln za panel wziewny (20 alergenow) i to samo za pokarmowy. W Falcku po 200pln za kazdy panel, ale pani nie byla w stanie mi powiedziec ile alergenow badaja. Macie jakies sprawdzone miejsce, czy przy testach z krwi nie ma znaczenia i tylko ceną powinnam sie kierowac? Odpowiedz Link Zgłoś
jadrom Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 19.03.07, 15:28 Ja w sobotę zrobiłam mojej 15-miesięcznej córeczce testy z krwi w Centrum Medycznym Damiana przy ul. Wałbrzyskiej. Mam tam abonament, więc nie wiem ile kosztują, ale pielęgniarki są bardzo miłe, robią te badania prawie bezboleśnie, jedna zagaja z zabawkami nad dzieckiem, a druga delikatniutko pobiera krew. Nawet moja panikara tylko chwilkę płakała. Odpowiedz Link Zgłoś
iwciad Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 19.03.07, 21:25 Czy w tej Klinice przypominają o odstawieniu wcześniej leków przeciwalergicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
jadrom Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 09:36 Przypomina lekarz kierujący na badania, bo trudno, żeby przypomniała pielęgniarka w trakcie badania. Poza tym trudno jest mi zagwarantować za kilkunastu peditrów, którzy tam przyjmują, że każdy przypomina. Skoro o tym sama wiesz, to po co szukać dziury w całym? Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 10:24 Ja bym nie robiła w żadnych Damianach itp tylko pojechała do szpitala, gdzie mają wyspecjalizowane oddziały alergologiczne - np. Działdowska lub Niekłańska, ewentualnie CZD. Wszędzie ci zrobią za pieniądze. I ważne jest to czy mają doświadczenie w pobieraniu krwi u małych dzieci. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
iwciad Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 10:20 Może rzeczywiście zabrzmiało to niezbyt mądrze. To co dla niektórych jest oczywiste dla innych niekoniecznie. Ja poprostu dopiero "wkraczam" w tematy alergiczne.I prawdopodobnie, pomimo szczerych chęci aby dziecku pomóc, zrobiłam odwrotnie. Tylko dlatego, że nie odstawiłam leków od alergii, przed testami. Jak czytam, zdania są podzielone co do odstawiania leków, dlatego zapytałam Ciebie jak wymagają w "Damianie". Odpowiedz Link Zgłoś
jadrom Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 11:28 Nie ma sprawy iwiciad. Polecam Damianę jeżeli chodzi o branie krowi dziecku, bo mają w tym doświadczenie. Zarówno przy braniu z paluszka, jak i z ręki. Jedna pielęgniarka zabawia dziecko grającymi kaczkami, lwem z latarnią w paszczy,"gdacze", śpiewa, pokazuje obrazki, a druga pobiera delikatnie krew. Co jak co, ale laboraotorium Damian ma bardzo dobre. Z lekarzami bywa różnie, ale laboratorium i sprzęt medyczny (usg, rtg, etc.) mają bardzo dobre, nawet inne szpitale korzystają z tego laboraotarium. Dlatego polecam Damiana do tego typu badań. Odpowiedz Link Zgłoś
pibrokmarys Jadrom - Damian. 20.03.07, 12:59 Jadrom, czy moge Cie zapytac ile placilas w Damianie za badania? Wlasnie do nich dzwonilam i dostalam cene 380pln za panel pokarmowy (18 alergenow) i drugie 380pln za wziewny (20 alergenow). W LIMie po 120pln, w Falcku po 200pln. Czy to mozliwe zeby za taka sama ilosc alergenow byly tak ogromne roznice cenowe? Czy to 380 pln w Damianie oznacza, ze oni to robia jakas lepsza, pewniejsza metoda? Dziewczyny, sorry jesli pytania wydadza Wam sie glupie, ale jestem w tym temacie na maxa zielona. Odpowiedz Link Zgłoś
jadrom Re: Jadrom - Damian. 20.03.07, 13:32 Ja i moja rodzina mam opłacany przez moją firmę abonament w Damianie, więc nic nie płaciłam. Ale teraz z ciekawości zadzwoniłam do Damiany (022) 566 22 22) i panienka podała mi iformację, że komplet panel wziewny i pokarmowy łącznie kosztuje 200 PLN. Zatem te bajońskie sumy, o których piszesz to chyba jakaś błędna informacja. Przyznaję, że nie wiem, czy robią to jakąś lepszą metodą. Być może mają jakieś "lepsze" odczynniki, bo wiem, że np. niektóre badania (dla dorosłych) robią najlepiej, z uwagi na jakąś specyfikę odczynników, dotyczy to np. niektórych bakterii (chlamydia). Odpowiedz Link Zgłoś
iwciad Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 10:24 Aha, polecono mi też Warszawskie Centrum Alergologii "Alergo-Med" www.alergomed.pl Robią tam testy na mnóstwo alergenów. Odpowiedz Link Zgłoś