Dodaj do ulubionych

Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatnie?

19.03.07, 10:53
Obserwuj wątek
    • pibrokmarys Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 19.03.07, 10:55
      Sorki, za szybko enter. Dziewczyny, mozecie polecic jakies laboratorium w
      Warszawie. W Centrum Medycznym 120pln za panel wziewny (20 alergenow) i to samo
      za pokarmowy. W Falcku po 200pln za kazdy panel, ale pani nie byla w stanie mi
      powiedziec ile alergenow badaja. Macie jakies sprawdzone miejsce, czy przy
      testach z krwi nie ma znaczenia i tylko ceną powinnam sie kierowac?
      • jadrom Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 19.03.07, 15:28
        Ja w sobotę zrobiłam mojej 15-miesięcznej córeczce testy z krwi w Centrum
        Medycznym Damiana przy ul. Wałbrzyskiej. Mam tam abonament, więc nie wiem ile
        kosztują, ale pielęgniarki są bardzo miłe, robią te badania prawie bezboleśnie,
        jedna zagaja z zabawkami nad dzieckiem, a druga delikatniutko pobiera krew.
        Nawet moja panikara tylko chwilkę płakała.
        • iwciad Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 19.03.07, 21:25
          Czy w tej Klinice przypominają o odstawieniu wcześniej leków
          przeciwalergicznych?
          • jadrom Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 09:36
            Przypomina lekarz kierujący na badania, bo trudno, żeby przypomniała
            pielęgniarka w trakcie badania. Poza tym trudno jest mi zagwarantować za
            kilkunastu peditrów, którzy tam przyjmują, że każdy przypomina. Skoro o tym
            sama wiesz, to po co szukać dziury w całym?
      • kruffa Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 10:24
        Ja bym nie robiła w żadnych Damianach itp tylko pojechała do szpitala, gdzie
        mają wyspecjalizowane oddziały alergologiczne - np. Działdowska lub Niekłańska,
        ewentualnie CZD. Wszędzie ci zrobią za pieniądze. I ważne jest to czy mają
        doświadczenie w pobieraniu krwi u małych dzieci.

Kruffa
    • iwciad Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 10:20
      Może rzeczywiście zabrzmiało to niezbyt mądrze. To co dla niektórych jest
      oczywiste dla innych niekoniecznie. Ja poprostu dopiero "wkraczam" w tematy
      alergiczne.I prawdopodobnie, pomimo szczerych chęci aby dziecku pomóc, zrobiłam
      odwrotnie. Tylko dlatego, że nie odstawiłam leków od alergii, przed testami.
      Jak czytam, zdania są podzielone co do odstawiania leków, dlatego zapytałam
      Ciebie jak wymagają w "Damianie".
      • jadrom Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 11:28
        Nie ma sprawy iwiciad. Polecam Damianę jeżeli chodzi o branie krowi dziecku, bo
        mają w tym doświadczenie. Zarówno przy braniu z paluszka, jak i z ręki. Jedna
        pielęgniarka zabawia dziecko grającymi kaczkami, lwem z latarnią w
        paszczy,"gdacze", śpiewa, pokazuje obrazki, a druga pobiera delikatnie krew. Co
        jak co, ale laboraotorium Damian ma bardzo dobre. Z lekarzami bywa różnie, ale
        laboratorium i sprzęt medyczny (usg, rtg, etc.) mają bardzo dobre, nawet inne
        szpitale korzystają z tego laboraotarium. Dlatego polecam Damiana do tego typu
        badań.
        • pibrokmarys Jadrom - Damian. 20.03.07, 12:59
          Jadrom, czy moge Cie zapytac ile placilas w Damianie za badania? Wlasnie do
          nich dzwonilam i dostalam cene 380pln za panel pokarmowy (18 alergenow) i
          drugie 380pln za wziewny (20 alergenow). W LIMie po 120pln, w Falcku po 200pln.
          Czy to mozliwe zeby za taka sama ilosc alergenow byly tak ogromne roznice
          cenowe? Czy to 380 pln w Damianie oznacza, ze oni to robia jakas lepsza,
          pewniejsza metoda? Dziewczyny, sorry jesli pytania wydadza Wam sie glupie, ale
          jestem w tym temacie na maxa zielona.
          • jadrom Re: Jadrom - Damian. 20.03.07, 13:32
            Ja i moja rodzina mam opłacany przez moją firmę abonament w Damianie, więc nic
            nie płaciłam. Ale teraz z ciekawości zadzwoniłam do Damiany (022) 566 22 22) i
            panienka podała mi iformację, że komplet panel wziewny i pokarmowy łącznie
            kosztuje 200 PLN. Zatem te bajońskie sumy, o których piszesz to chyba jakaś
            błędna informacja.
            Przyznaję, że nie wiem, czy robią to jakąś lepszą metodą. Być może mają
            jakieś "lepsze" odczynniki, bo wiem, że np. niektóre badania (dla dorosłych)
            robią najlepiej, z uwagi na jakąś specyfikę odczynników, dotyczy to np.
            niektórych bakterii (chlamydia).
    • iwciad Re: Gdzie w Wawie najlepiej testy z krwi prywatni 20.03.07, 10:24
      Aha, polecono mi też Warszawskie Centrum Alergologii "Alergo-Med"
      www.alergomed.pl Robią tam testy na mnóstwo alergenów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka