magda-lis 25.03.07, 17:17 Czy w chorobach jw. objawy występują regularnie (tudzież są przewlekłe) czy moga występowac jak alergia co jakiś czas? Przy założeniu diety glutenowej oczywiście. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2barb Re: Celiakia Duhring 25.03.07, 17:23 zauważyłam, że od dłuższego czasu borykamy się z prawie identycznymi problemami u naszych dzieci. Też jesteśmy na etapie celiakii. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: Celiakia Duhring 26.03.07, 11:32 ... a jakie objawy u was? U nas nieciekawie... mały dostał krost na kolanach łokciach i pupie... nie umiem jednoznacznie stwierdzić co to za licho. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2barb Re: Celiakia Duhring 26.03.07, 14:54 mojej koleżanki syn miał takie objawy i lekarz stwierdził, że to mononukleoza - wirus. Podobno na pierwszy rzut wystarczy zrobić morfologię z rozmazem. Brzmi groźnie, ale daje się z tym radę. U nas cały czas zielone (...) kupy - ominęłam dokładny opis. Mieliśmy badanie w kierunku celiaki i wyszło negatyne. Z tym, że lekarz nie uprzedził mnie, że dziecko powinno spożywać gluten. Do tej pory nie mam pojęcia w jakiej ilości i jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś