Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc ...

16.06.07, 20:28
Dziewczyny proszę o pomoc i jakąkolwiek informację. Moja mała ma 16 -m-c od m-c stycznia co rano po przebudzeniu miała odruch jakby się zadławiała, wygladało to tak jakby załeciała jej nieraz ślinka w złe miejce i się dławiła następnie doszło jej po 2-ch m-c do straszne bulgotanie w jelitach było to tak głośne że az się bałam i pojawiły się co rano wymioty. To wszysto było zawsze tylko rano do godziny po przebudzeniu. Kupy bardzo zielone papkowate i śmierdzące. Chodziłam z nią po różnych lekarzach i wkońcu dostałam się do szpitala. Tam zrobili małej różne badania eeg, tk, kał-pasożyty, lambdie i podstawowe testy alergiczne. Z testów wyszło iż mała jest uczulona na mleko, żboże i przenicę. Zmieniłam małej mleko, stosuje dietę. Objawy bulgotania i wymioty znikneły ale w dalszym ciągu pozostał odruch dławienia. Może macie jakis pomysł co to może być....
Obserwuj wątek
    • ewa1w Re: Prosze o pomoc ... 16.06.07, 21:37
      nie jestem lekarzem, ale mam alergię na roztocza i po przebudzeniu mam uczucie
      jakby duszności, taka spuchnięta klucha w gardle, zanim rozpoznano u mnie tę
      alergię też myślałam, że się dławię - z powodu nerwicy...
      Nie wiem, czy Ci pomogłam, tak mi się skojarzyło, że to tylko po przebudzeniu.
      • magdamale Re: Prosze o pomoc ... 16.06.07, 21:56
        nie wiem, ja bym badała te pasożyty wciąż. one mają swoje cykle rozwojowe i
        nawet jak nie znaleziono to nie jest pewne że ich nie ma. w dobrym labie.
    • sigvaris Re: Prosze o pomoc ... 17.06.07, 23:42
      Jednym z najgorszych miejsc do badań pasożytów (robaków, lamblii) sa laby
      przyszpitalne. Wiele pisałam dlaczego, pozwól że nie bedę tego powtarzać.

Dziecko jest w złym stanie. Objawy macie ewidentne. Zrób tak:
      1. dziecko powinno spać na takiej jakby pochylni - włóż pod nóżki łóżeczka u
      wezgłowia książki. Żeby się nie zsuwało zroluj kocyk o podłóż pod pupę.
      2. jak najszybciej zbierz kał dziecka do badań. Szukaj na górze forum
      najczęściej zadawanych pytań - tam masz opis jak wysłać kał do Kamirskiej
      3. Niezależnie od wysyłki do Kamirskiej znajdź jak najlepszy lab w Twojej
      okolicy (najlepszy w sensie..., może pytaj czy zatrudniają parazytologów) - noś
      próbki co 2-3 dni. Tak kilkakrotnie. Może uda Ci się trafić w cykl rozwojowy
      pasożytów. To jedyna metoda...
      • goniek45 Re: Prosze o pomoc ... 18.06.07, 21:18
        Dzięki za odpowiedź. Spróbuję jeszcze wysłać kał. Mieszkam w małej miejscowości jest labolatorium ale niezbyt dobre. Może faktycznie jednak to pasożyty. Mała miała robioną też gastroskopie. dzisiaj po miesiącu od pobrania wycinka histopatologicznego wyszło iż ma jeszcze zapalenie przełyku 1-go stopnia ale to chyba od tych porannych wymiotów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka