Dodaj do ulubionych

Homeopata poszukiwany!

11.06.03, 18:23
Magda jest alergikiem od urodzeniea. Na wiosne zaczely sie objawy alergii
wziewnej (wczesniej pokarmowa), w ciagu miesiaca mialysmy zapalenie pluc
teraz infekcje i drugi raz (w zyciu i w miesiacu) antybiotyki. Bardzo prosze
o namiary na dobrego, sprawdzonego homeopate, dostepnego pod telefonem.

Aga
Obserwuj wątek
    • ewikmg Re: Homeopata poszukiwany! 17.06.03, 10:53
      Napisz skąd jesteś. Mogę podać namiary na homeopatę w Poznaniu i Środzie Wlkp.
      Pozdrawiam Ewa
      • jaha_mama_magdy Re: Homeopata poszukiwany! 17.06.03, 13:09
        zapomnialam dosac ze z Warszawy.
        Dziekuje
        Aga
        • ehhermiona Re: Homeopata poszukiwany! 17.06.03, 15:33
          Ja bym Ci radziła zaczekać z homeopatią, a na razie próbować środków
          farmakologicznych. Na tak małe dzieci homeopatia działa najróżniej i to w
          dodatku nie zawsze dobrze. Moja córka dwukrotnie "podchodziła" do leczenia
          homeopatią silnej astmy i za każdym razem ze skutkami tego leczenia musieliśmy
          walczyć całe lato, podając końskie dawki "zwykłych" leków. Wiem, że dość dobrze
          poddaje się takiemu leczeniu alergia pokarmowa, ale w momencie, kiedy dosżła
          wziewna, lepiej uważać. Poza tym, jeśli w ogóle próbować, to grubo przed
          sezonem, bo te leki mają zacząć działac stopniowo, zanim wejdą alergeny. Jeśli
          dziecku z dusznością i objawami alergii podasz jeszcze lek, który w końcu w
          jakimś stopniu wywołuje podobne objawy, może się to skończyć bardzo źle. WIem
          to z autopsji.

Pozdrawiam,
          Monika

P.S. Jestem pewna, że jak tylko trafisz pod opiekę dobrego alergologa, nikt nie
          będzie na astmę zapisywał antybiotyków - jednak sprawa polega na tym, że kiedy
          jest zwiększone wydzielanie śluzu - z oskrzeli czy nosa - stanowi on dobrą
          pożywkę dla bakterii i stąd łatwość łapania w taki stanie infekcji. Dlatego ten
          antybiotyk w połączeniu z lekami antyalerg. nie jest zawsze taki głupi.
    • ulamama Re: Homeopata poszukiwany! 19.06.03, 06:54
      Z tego co się orientuję, to alergie wziewne biorą się z niewyleczonej alergii
      pokarmowej (może nie wyłącznie, ale tak to działa). Jestem za homeopatią, na
      forum wiele było pozytywnych opisów leczenia homeopatycznego ale myślę, że
      najbardziej skuteczny może być DOBRY alergolog. Mój synek ma 7,5 mieś. Od
      czwartego ma "pokarmówkę". Byłam już u wielu alrgologów (jestem z Warszawy) i
      załamywałam się nad tym co Ci lekarze wygadują i wyrabiają (najbardziej mnie
      rozczuliła lekarka ze znanego centrum, która stwierdziła że to nie możliwe żeby
      bez sterydów atopowa skóra się wyleczyła. A u małego schodzi, tylko trzeba było
      zastosować właściwą dietę).
      Dobry alergolog znajdzie Ci przyczynę, która powoduje alergię. Trzeba pomóc
      dziecku najwcześniej jak się da, bo im później tym trudniej dojść do normy.
      Jeśli chcesz napisz do mnie na priva podam Ci namiar na lekarkę, którą
      znalazłam.
      Pozdrawiam,
      Ula
      • jaha_mama_magdy Re: Homeopata poszukiwany! 19.06.03, 09:26
        Chodzimy do lekarki od drugiego miesiaca zycia Magdy. Pani dr bardzo oszczednie
        daje nam leki tzn prawie w ogole ich Magda nie brala. Zawsze mowila ze przede
        wszystkim dieta i obserwacja dziecka. Magda miala bardzo powazne zmiany i na
        raczkach i na buzi ale cierpliwie czekalismy az zejda. Na diecie bylam od
        urodzenia Magdy. Sama jestem alergikiem (wziewnym, moj tata ma astme), dlatego
        magda ma po kim byc alergikiem. Nowe produkty zaczela jesc ok. 8 miesiaca
        ogolnie wszystko bardzo rozciagniete w czasie i powoli. Karmilam piersia do 2
        roku zycia, caly czas jedzac to co ona - niewiele. teraz Magda zaczela reagowac
        inaczej. Mniej skornie wiecej katarem czy pokaslywaniem. Bierzemy na stale
        zyrtec. Wczesniej chodzilam do homeopaty i bylam bardzo zadowolona - wyhamowalo
        alergie pokarmowa. ale homeopata mieszka w Lublinie a ja chcialabym znalezc
        kogos w Warszawie i rownolegle z alergologiem pomoc Magdzie.

Pozdrawiam wink
        Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka