Dodaj do ulubionych

Bicom to OSZUSTWO !!

02.07.03, 14:43
Obserwuj wątek
    • wgarniku ZGADZAM SIĘ CAŁKOWICIE!!! 04.07.03, 14:49
      • mgurniak Re: ZGADZAM SIĘ CAŁKOWICIE!!! 18.07.03, 12:21
        ja tez bylam na tych testach z półtorarocznym synkiem. Wydalismy.....duzo
        pieniążków / ale dla dziecka robi się wszystko / - za kazde odczulanie
        placilismy po 50 zł , nawet tego samego alergenu, który trzeba było odczulić
        trzy-krotnie ...... i na koniec lekarz stwierdził,że on juz nie wie czemu
        dziecko jest nadal zsypane itd.
        Odczulaliśmy wszystko to co wyszło na testach po pare razy, sprawdzalismy potem
        na bicomie czy nadal wychodzi ze ten alergen go uczula- wszystko wychodziło
        o.k. Niby wszystko odczulone, niby wszystko może jeść.....a poprawy nie
        ma.Synek nie jadł, bo był cały czas zsypany i nie dawałam mu tych produktów ,
        ktore wyszly z testów na bicomie i z krwi.
        Przynosiłam z domu swoje produkty, które mu podaję /
        chleb,margaryne,proszek,kaszki,nawet nutramigen.... / przetestowaliśmy
        wszystko, wydaliśmy pieniązki i .....na tym zakończyły się nasze
        wizyty....lekarz nie miał już co testować.....NAM BICOM NIE POMÓGŁ....tylko
        lekarz sie wzbogacił....
    • koziela Re: Bicom to OSZUSTWO !! 13.07.03, 21:42
      moim zdaniem to cud !! Moje dsziecko kaszlało i było non stop na
      antybiotykach. Okazało się że jest uczulony na mleko i kurz. Odczuliłam
      bicomem i po miesiącu okazało się że je mleko i nie pęka mu skóra nie kaszle i
      jest po prostu OK. Więc jeśli to niezadziałało na Twoje dziecko a może tak być
      bo o tym mówią po dczas odczulania to od razu nie oskarżaj ich.
    • asiaii Re: Bicom to OSZUSTWO !! 14.07.03, 07:56
      Ja czuję się oszukana drofa Kozielo więc mam prawo wyrazić swoje zdanie a tym,
      którym się udało gratuluje - ja wydałam kupę forsy na testy (dwa razy ) które
      się nie pokryły. Potem robiłam małemu testy z krwi z których wyszło jeszcze
      coś innego. Więc odpowiedż mi co mam sobie o tym wszystkim myśleć ?
      Pozdrwiam
      • kasiagleb Re: Bicom to OSZUSTWO !! 14.07.03, 16:37
        wiem, że Ci przykro, chciałaś pomóc swojemu maleństwu i zostałaś oszukana,
        wiem, co czujesz, pisałam już odpowiadając na Twój poprzedni post, że też
        należę do tych, którzy zostali oszukani, ale pomyśl, gdybyś nie spróbowała,
        może kiedyś miałabyś do siebie pretensje, że tego nie zrobiłaś, a to mogła być
        szansa dla Twojego dziecka, a tak, masz spokojne sumienie, a do tego możesz
        ostrzec innych, wiem, że to niewiele, ale zawsze coś

życzę zdrowia

Kasia mama Jasia
      • koziela Re: Bicom to OSZUSTWO !! 15.07.03, 20:06
        Może ty trafiłaś do jakiegoś osszusta. Polecam bicom w pasażu Ursynowskim.
        Moje dziecko odczulałam z kurzu bicomem 2 razy i nic nie dało . Okazało się że
        ten ich kurz jest w ampułkach przywieziony z Niemiec i czasami bywa tak że
        dziecko trzeba odczulić z kurzu który trzeba przywieżć z odkurzacza - i
        dopiero to pomogło.
        Współczuję Ci a właściwie maleństwu które napewno cierpi. A może maluch jest
        uczulony na wodę z kranu skoro jest ciągle wysypany.
        Polecam Dr Bielecką - Zymbersztajn ze Instytutu Matki i Dziecka na ul.
        Kasprzaka w W-wie.
        Ja zanim poszłam na bicom stałam pod przychodnią i rozmawiawiałam z ludźmi
        którzy z tamtąd wychodzili i to mnie zmotywowało że warto spróbować .
        Poleciłam taki sposób odczulania innym i dostałam wiele słów podziękowania.
        Twoje dziecko musi byc naprawdę silnie alergiczne Ważna - DIETA
    • asiaii Re: Bicom to OSZUSTWO !! 14.07.03, 21:33
      Dzięki za ciepłe słowo. Te mamy, ktorym się udało wyleczyć dzieciątko z
      alergii nie wiedzą jaką nadzieję pokłada się w każdym badaniu, w kazdej maści
      czy innym leku. Ja naprawde wierzyłam w BICOM i nie szkoda było mi pieniązków
      na to, ale gdy testy robione tydzien po tygodniu się nie pokryły to staciłam
      zaufanie do medycyny alternatywnej. Nawet lekarz powiedzial, że nie możliwe
      jest by alergia zmieniała się diametrialnie w ciągu 1 tygodnia.
      JA NAPRAWDĘ JESTEM W STANIE POSWIECIĆ WSZYSTKO BY MÓJ PÓŁROCZNY BOBASEK POZBYŁ
      SIĘ BÓLU I CIERPIENIA JAKIE PRZYSPARZAJĄ MU CIEKNĄCE RANKI ROZDRAPANE DO KRWI.
      pOZDRAWIAM
      • jana_mama_misi Re: Bicom to OSZUSTWO !! 14.07.03, 21:51
        Kochane mamy,
        to jest dla innych bardzo wazne, że napiszecie prawde o bicomie. Ja od
        pazdziernika zastanawiałam sie, pojsc czy nie pojsc na bicom. Czytałam tu w
        internecie wiele pochlebnych opinii, ze pomogl znalezc alergeny, ze odczulił.
        Szukalam informacji, ale to co znalazłam nie zacheciło mnie, ja podchodze
        bardzo sceptycznie do tego typu "cudów". Rozmawiałam z lekarzami,
        dyplomatycznie dawali do zrozumienia ze to oszustwo. Nie poszlam na bicom,
        teraz, dzieki Waszym postom, widze ze dobrze zrobilam. I to nawet nie chodzi o
        pieniadzie, chodzi o stracony czas i zludne nadzieje. Dziekuje.

Pozdrawiam Jana
        • polaszea Bicom nie zawsze działa 15.07.03, 12:50
          Ja jestem mamą dwójki alergików pokarmowych i mam męża który od 4 lat uczulony
          jest na pyłki brzozy. Cała trójka odczulała się Bicomem.
          Zuzia lat 3 (2,5 w momencie odczulania) która jeszcze tydzień przed odczulaniem
          nie mogła jeść nawet bułki mlecznej bo skutkowało to pogorszeniem stanu skóry,
          po odzczulaniu je Danonki, żółty ser, pije mleko Junior zamiast Bebilonu Pepti.
          Natomiast na mojego męż i syna Bicom zupełnie nie podziałał. Odczuliliśmy
          zdiagnozowane na Bicomie alergeny i nic. Młodego nadal wysypuje a mąż nadal na
          przełomie kwietnia i maja kicha. Moja koleżanka poszla ze swoją córeczką
          uczuloną na mleko i mąkę pszenną i pomogło. Co prawda dopiero po 9 seansach ale
          teraz mała już je wszystko.
          Dlatego nie zgadzam się, że Bicom to oszustwo zwłaszcza, że onie nie obecują
          cudów. Twierdzą, że metoda ta skutkuje w 75 %. Po prostu Bicom nie dziala na
          każdego. Coś w tym jednak musi być skoro są przypadki wyleczenia. Od odczulania
          minęło pół roku i moja córeczka nie ma żadnych nawrotów alergii. Nie dostaje
          leków i nie ma objawów marszu alergicznego. Jest zdrowa jak ryba. Myślę więc że
          nawet jeżeli się nie uda tak jak w przypadku mojego synka to warto spróbować
          żeby powiedzieć sobie zrobiłam wszystko by moje dziecko było zdrowe!
    • edytaza Re: Bicom to OSZUSTWO !! 15.07.03, 12:46
      Witam,
      jestem mamą obecnie 10 miesięcznej Ewuni, która praktycznie od urodzenia
      męczyła sie z alergią praktycznie na wszystko. BICOM u nas nie zadziałał, ale
      poskutkowało inne urządzenie MORA. Od 4 miesięcy moja mała je wszystko co można
      dziecku w jej wieku i nic się nie dzieje. Synek mojej kuzynki też został
      odczulony tą metodą i nic nie wraca. Polecam gabinet RealMed przy ul,
      Pomorskiej 51A (w bok od Modlińskiej) Jedno odczulanie (nie jeden alergen, moga
      byc 3 pośrednie) kosztuje 50 zł.
      Pozdrawiam i życze powodzenia w leczeniu
      Edyta

PS wiem co znaczy chore dziecko - przez pierwsze 6 miesięcy jadłam czerstwe
      bułki z margaryną, ziemniaki i gotowanego indyka, bo inaczej moje dziecko
      cierpiałosad(
    • jarenka Re: Bicom to OSZUSTWO !! 18.07.03, 12:01
      BICOM to napewno nie oszustwo, myślę, że niektórzy lekarze po prostu nie
      umieją się nim posługiwać. Dodam, że na niektóre, silne dla dziecka alergeny
      nie wystarczy jedna sesja odczulająca. Moja córka miała odczulane pleśnie
      (Cladosporium i Alternaria) aż 3 razy, aż w końcu pozbyliśmy się długotrwałego
      uciążliwego kaszlu. Nie wyobrażam sobie ciągłego faszerowania dziecka
      sterydami i innymi lekami przeciwhistaminowymi (poczytaj wątek o alergii
      wziewnej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka