Dodaj do ulubionych

do mam astmatyków

27.08.03, 21:51
Moje dziecko jest alergikiem. Ma alergię wziewną i pokarmową: AZS, katar sienny. Z wiosną pojawiła się jakby nadreaktywność oskrzeli: kaszel po wysiłku, wieczorem przed zaśnięciem i w nocy. Oprócz tego słyszałam dwa razy świst w oskrzelach(chyba) jak mała przed zaśnięciem ziewała. Dostałyśmy od alergologa leki: Singulair i wziewny steryd Miflonide - na miesiąc - do końca pylenia traw(wyszły w testach mocno). W trakcie brania leków objawy przeszły. Jednak od jakiś dwóch tygodni dziecko często robi głębokie wdechy (wzdychanie). Potrafi zrobić kilka pod rząd takich głębokich wdechów, mówi wtydy, że brakuje jej powietrza(ale nie dusi się, nie panikuje). Czy to też może być objaw astmy? Dodam, że nie miała zmian osłuchowych podczas zwykłego badania lekarskiego. Wybieram się oczywiście do lekarza, ale chciałam zasięgnąć opinii doświadczonych mam.
Marta mama 4-letniej Dorotki
Obserwuj wątek
    • ehhermiona Re: do mam astmatyków 28.08.03, 23:17
      Wydaje mi się, że powinnaś dalej podawać jej te leki plus ewentualnie jakieś
      dodatkowe, zapisane przez lekarza. Moja córka też miała brać leki tylko przez
      czerwiec i lipiec, a potem okazywało się, że po odstawieniu było tak źle, że
      brała je do końca października, jeśli był ciepły (uczulona na wszystko).

Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka