tijgertje
02.07.11, 18:25
Klamka zapadla, maz przekonany, wreeeeszcie zamierzam kupic nowy rower.
okazuje sie,z e to wcale nie takie proste zadanie:/ Mozecie sie podzielic swoimi doswiadczeniami? Jakimi rowerami jezdzicie, jakie marki/modele polecacie i dlaczego, na co zwracac uwage przy zakupie?
Wybor roweru dla mnie to dosc ciezki orzech do zgryzienia. Od jakis 2 lat nie jezdze w zasadzie, bo nie mam co z dzieciem zrobic. Teraz doszlismy do wniosku, ze nie wyglada na to, zeby sie mial w najblizszym czasie nauczyc samodzielnej jazdy, ja musze popracowac nad kondycja i za rowerem zdecydowanie za bardzo sie stesknilam. Dlatego zamierzamy kupic doczepke / aanhangfiets. Tu wybor mniejszy, wiec i latwiejszy. Rower dla mnie to inna bajka:/ jestem krotka i szeroka, wiec musze miec niezbyt duza rame (49-51cm), wystarczajaca ilosc miejsca miedzy siedzeniem i kierownica i musze sie czuc stabilnie na rowerze, bo mlody wisi w jedna strone. Do tej pory jezdze starym Batavusem z 3 biegami, ale strasznie ciezko go uciagnac, zwlaszcza, jak jeszcze mlodego trzeba bedzie, wiec przydaloby sie ciut wiecej biegow. Dzisiaj mialam dosc. Najpierw juz sama mierze rowery, bo usiluja mi wcisnac cos, co jest albo za ktrotkie, albo za wysokie. Gazelle zupelnie odpada, mam wrazenie, ze siedze nad kierownica i w ogole jej prosto nie jestem w stanie utrzymac. Podobnie z Montego, z podworka bym chyba nie wyjechala zeby sie nie wylozyc:/ Z wyprobowanych najbardziej jak na razie lezy mi Batavus Mango Deluxe. Niby ma 7 biegow, siedzi sie super wygodnie, jest stabilny, ale ma bardzo szerokie opony. Ktos na takich grubasach jezdzi? Czy one nie odbija sie na mozliwej predkosci? Jak mam sie wlec jak zolw, to rownie dobrze moge na dotychczasowym jezdzic i spora gotowke w kieszeni zostawic. Jakies doswiadczenia? mozecie polecic jakies inne stabilne marki? ktos ma moze Union moederfiets?