Dodaj do ulubionych

Nutramigen, a tycie?

09.10.03, 20:27
Czy to prawda, ze po tym mleku dzieci tyja?
Tak mi powiedziala lekarka. Czy Wasz dzieci maja problemy z waga?
A jak to jest z innymi mieszankami dla alergikow?
Obserwuj wątek
    • eolcia Re: Nutramigen, a tycie? 09.10.03, 21:16
      Witam i pozdrawiam! Jestem pod wrażeniem teorii, że po Nutramigenie dzieci
      tyją - mieszanka jak każda inna, tyle tylko, że dla alergików. Mój synek,
      praktycznie od momentu jak skończył 1,5 m-ca pije to "mleko", bo ma AZS, teraz
      zaczął dziewiąty miesiąc i nie mam najmniejszych powodów by stwierdzić, że
      przytył, czy też tyje.Myślę, że nie powinnaś przejmować się zbytnio tym, co
      powiedziała pani doktor i jeśli twój maluszek powinien pić Nutramigen, bo np.
      jest alergikiem to gwarantuje Ci, że jest to najlepsze "mleko" dla alergików.
      My przeszliśmy chyba przez wszystkie mieszanki eliminacyjne dostępne na rynku a
      jednak Nutramigen jest najlepszy dla naszego synka.
      Pozdrawiam jeszcze raz - Ola
      • biedronka22 Re: Nutramigen, a tycie? 10.10.03, 00:01
        Cześć!!!

Bardzo bym chciała, żeby teoria tycia po Nutramigenie była prawdziwa, bo mój
        synek ma dość dużą niedowagę ( waży 10,5 kg, ma obecnie 20 miesięcy), a
        Nutramigen pije od 4 tygodnia życia. Od znajomych kiedyś usłyszałam, że moje
        dziecko na tym mleku będzie zawsze chude i niestety jak na razie się to
        sprawdza, pomimo rozszerzonej diety.

Pozdrawiam.
        • mgurniak Re: Nutramigen, a tycie? 10.10.03, 10:38
          ja tez pierwszy raz slysze zeby po nutramigenie dziecko tyło smile moj synek
          jest "szczupaczek" a pije to mleko od 2 miesiaca zycia....teraz skonczyl 2 lata
          • zosia888 Re: Nutramigen, a tycie? 10.10.03, 14:46
            Dzieki dziewczyny, chociaz jeden problem z glowy smile).
            Bo widzicie ja do tej pory (maly niedlugo skonczy 4 miesiace) karmie go
            wylacznie piersia. Maly ma atopowe zapalenie skory, ja jestem na scislej diecie,
            (nawet bardzo scislej, tylko krolik, ryz, ziemniaki i schab) i nadal nie bardzo
            widze efekty sad(. Wszedzie czytam, ze karmiac piersia nie wolno byc na diecie,
            aby dostarczyc maluszkowi wszystkich skladnikow odzywczych. Wiem, ze to sytuacja
            podbramkowa, wiem, ze druga teoria mowi, ze dziecko dostanie co potrzebuje,
            najwyzej ucierpi matka. Wiem to wszystko, ale tak bardzo serce mi sie sciska jak
            go widze, jak drapie sie do krwi, a efektow mojej diety nie widac. Nosze sie z
            mysla, ze moze dla nas obojga byloby lepiej jakby dostawal mieszanke dla
            alergikow. Moze wowczas stan jego skory sie poprawi i oboje bedziemy
            szczesliwsi? Dziewczyny doradzcie co robic, bo nie mam juz sily sad.
            • aniah.mamakrzysia Re: Nutramigen, a tycie? 13.10.03, 17:22
              Zosiu!
              Moim zdaniem nie ma co męczyć siebie i dziecka.
              Ja gdybym mogła,to bym przeszła na nutramigan,ale jak pisałam na naszym
              forum,mały nie chce go pić.
              Chyba nie jestem Matką Polką i mam tego już też serdecznie dosyć.
              Przy następnej wizycie u lekarza poproszę o zatrzymanie laktacji,a mały nie
              będzie miał wtedy wyborusad
              Już mnie serce boli na samą myśl,no ale co zrobić..
              Pozdrawiam,Ania
              • biedronka22 Re: Nutramigen, a tycie? 14.10.03, 00:19
                Hej!!!
                Mój synek był karmiony piersią i butelką (Nutramigen średnio 1-2 razy
                dziennie) przez 3 i pół miesiąca. Odstawienie całkowicie od piersi doradzali
                mi nawet lekarze, ze względu na jego koszmarną wysypkę. W czasie karmienia
                jadłam też tylko kilka niealergizujących produktów w tym ziemniaki, na które
                wyszło później w testach z krwi u synka uczulenie (klasa3).Dopiero miesiąc po
                odstawieniu od piersi widoczna była jakaś poprawa. Do dzisiaj nie wiem czy
                dobrze zrobiłam i wydaje mi się, że jest to czysta loteria. Teoria książkowa
                mówi, że lepiej karmić piersią, ale autorzy tych poglądów nie mają pewnie
                dzieci alergików-atopików. Mój synek też nie chciał pić Nutramigenu i jedyne
                rozwiązanie, które się sprawdziło to mieszanie mleka z Sinlaciem.
                Myślę, że Twoja decyzja powinna być zgodna z Twoim sumieniem i intuicją.
                Życzę powodzenia i pozdrawiam!!!
                • zosia888 Re: Nutramigen, a tycie? 15.10.03, 12:57
                  Dzieki dziewczyny.
                  Jeszcze nie podjelam decyzji, poki co karmie.
                  Ale niebawem wracam do pracy, wiec zycie pokaze jak bedzie dalej.
                  Zaczynam jednakze coraz bardziej watpic czy to oby na pewno alergia pokarmowa.
                  Pozdrowka i dam znac jak mi poszlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka