demika 29.04.09, 21:41 Czy któreś dziecko go stosowało?Dostałam dzisiaj od pediatry ten specyfik zamiast zyrtecu.Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: Xyzal 30.04.09, 11:37 Xyzal..... hmmm - teraz producent Xyzalu chyba ma kampanię promocyjną, bo lekarze go bardzo chętnie przepisują. Nie dalej jak wczoraj byłam z synkiem na kontroli po ospie. Przed nami do gabinetu weszła pani chyba z jakiegoś koncernu, przez drzwi słyszałam rozmowę o alergiach, w czasie naszej obezności w gabinecie ta pani wróciła się i podała pani doktor opakowanie Xyzalu, a potem..... ponieważ mój syn ma alergię, pani doktor przepisała.... Xyzal..... Niedawno od laryngologa też dostałam dla syna receptę na Xyzal, znajomej dziecko też miało przepisany Xyzal.... Odpowiedz Link Zgłoś
panelka76 Re: Xyzal 30.04.09, 11:54 Moje dziecię też miało przepisany przez alergologa Xyzal,ale się nie sprawdził,lepiej działa ketotifen. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaady Re: Xyzal 30.04.09, 11:56 Mniej więcej od roku moje dziecko dostaje Xyzal, i jest dobry, tak samo jak zyrtek Odpowiedz Link Zgłoś
karotka11 Re: Xyzal 05.05.09, 20:28 Nam przepisała Zawadzka już dawno temu. To lek nowej generacji. Odpowiedz Link Zgłoś
letizia2 Re: Xyzal 05.05.09, 20:32 My też dostalismy ostatnio xyzal,wczesniej brała zyrtec. Ponieważ moje dziecko ma rok, a nie jest to zalecane u tak małych dzieci to odstawiłam w porozumieniu z alergologiem. Objawem, ze dziecko tego nie toleruje była mocno spocona głowa ( tylko wieczorem jak zasypiała) po 2 dniach stosowania xyzalu. Odstawiliśmy i przestała się pocić. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: Xyzal 06.05.09, 21:26 my używamy od 3 miesięcy i zdecydowanie lepiej podszedł niż zyrtex Odpowiedz Link Zgłoś
doizy Re: Xyzal 06.05.09, 22:48 wczesniej ketotifen potem loradyna następnie zyrtec teraz xyzal i jak na razie uważam że najlepszy ze wszystkich wymienionych przeze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakforti Re: Xyzal 06.05.09, 23:06 a mnie farmaceuta i nowa pani alergolog powiedział☺y, że zyt=rtec i xyzal mają tę samą substancję czynną, więc jeśli dziecko nie reaguje na zyrtec, nie ma sensu podawanie xyzalu. w tym sezonie używamy loratan i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś