Dodaj do ulubionych

katar od pół roku

11.12.14, 08:35
Może Wy kumy coś poradzicie...
młody od połowy wakacji ma katar. Spory, jak dmuchnie w chusteczke to aż echo idzie...
brał: sinupret, sinulan itd.
Xyzal i Flixonase - wszystko bez efektu.
W międzyczasie w sierpniu był 2 tygodnie nad Bałtykiem - katar bez zmian.
Miał robione testy skórne na alergie wziewne /siersc, roztocza, pyłki itd/ oraz pokarmowe /mleko, jajo, kakao itd/ - nic nie wyszło.
Byliśmy u laryngologa - kamerka w nos i uszy - laryngolog powiedziała "katar jest ale dla niej tu nie ma nic do roboty bo to nie bakteryjny zeby dac antybiotyki ani nic zwiazanego np. z migdałkami"
Pediatra zaczyna szukac na oślep i mówi żeby na 3 miesiące wyeliminowac: mleko w jakiejkolwiek postaci, pomidory, kakao, seler, i podawać leki na refluks bo to może to...
No i taka dieta minimum 3 miesiace....

cholera.... a mi przyszło do głowy - odrobaczyc?? smile ale katar od robakow??

Macie jakies inne pomysły? któraś słyszała o takim przypadku?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: katar od pół roku 11.12.14, 11:25
      Pasożyty lubią środowisko śluzowe (katar), larwy glisty w płucach (kaszel). Pierwsze co pomyślałam o robakach wink Nigdy nie odrobaczałaś?
      • opium74 Re: katar od pół roku 11.12.14, 11:27
        odrobaczałam...z rok temu
        • grave_digger Re: katar od pół roku 11.12.14, 12:05
          Jak odrobaczałaś?
    • fajnyrobal Re: katar od pół roku 11.12.14, 11:51
      Odrobaczenie nie zaszkodzi, może faktycznie młody ma bogate życie wewnętrzne i takie ma objawy, tym bardziej że macie kupę zwierza plątającego się po obejściu wink
      Na mojego niucha może to być jednak mleko. Mleko zaśluzowuje organizm, objawia się to nieustającym mokrym kaszlem i katarem. Zależy ile i w jakiej postaci młody je spożywa.
    • nowaczek1 Re: katar od pół roku 11.12.14, 12:13
      Ja przez kilka miesięcy nie mogłem zwalczyć uciążliwego kataru. Poszedłem do lekarza, ten mówi, że coś z alergią i dał mi krople do nosa FANIPOS. W dwa dni katar się skończył. Może u was też zadziała?
    • zuzia36 Re: katar od pół roku 11.12.14, 12:56
      jakbym czytała o moim synu. Te same badania miał robione. To samo powiedzieli lekarze. Juz mam kupione tablety na robale, w sobote łykamy. Mleko ma ograniczone do mimum. Je dużo kaszy jaglanej, która niby osusza. Dodatkowo podaje mu wit D i wyciag z pestek grefruta. A młody nadal smarka sad
      mam jeszcze jedną teorie - o małego jak mu wychodziły zęby miał katar. Aktualnie wychodzi mu 3 i 4.
      Nawet akupunktury próbowaliśmy i nic uncertain
      • opium74 Re: katar od pół roku 11.12.14, 13:20
        Grave - nie pamietam sad jakos 2 cykle w odstepach podanych przez forum i potwierdzonych przez lekarza smile Teraz tez zadzwonilam do prtzychodni i poprosiłam o tabletki na robale to pani spytala o nasza wage i powiedziala ze recepta i schemat stosowania beda do odbioru po poludniu.

On nie spozywa mleka w czystej postaci. Rano je kasze na mleku ryzowym/owsianym. Z nabiału je:
        - jogurt - 1 dziennie
        - serek homogenizowany /ekołukta/ zamiennie z jogurtem - czyli jak zje serek to nie dostaje już jogurtu.
        - masło do kanapek
        raz na jakiś czas:
        - smiatanę 18% do polewy do omleta na słodko
        - Śmietanę 30% do sosu
        - biały ser w pierogach ruskich i w naleśnikach
        - mozarellę na pizzy

Od wakacji nic się nie zmieniło w diecie. ani zanim wystąpił katar ani w trakcie - nic nowego się nie pojawiło.

zwiększył masę dość szybko - od maja 2-3kg - ma spora masę mięśniową /sport/ ale też zaczął mu wystawać brzuszek...jednak nie ma nadwagi.

co do kropli do nosa to on miał własnie flixonase - to typowo dla alergików.

• zuzia36 Re: katar od pół roku 11.12.14, 14:08
          mój syn tez w tym czasie ruszył mocno i w góre i w szerokość. Jakie tabletki dostaliście?
          • opium74 Re: katar od pół roku 11.12.14, 14:32
            Polprazol - jeszcze niewykupiony
            • dziennik-niecodziennik Re: katar od pół roku 11.12.14, 20:25
              ale polprazol to na refluks, a co na robale?
              • opium74 Re: katar od pół roku 12.12.14, 08:24
                a to nie wiem big_grin dziś dostanę receptę.
    • kanna Re: katar od pół roku 11.12.14, 13:33
      Katar lejący, czy gęsty?
      • opium74 Re: katar od pół roku 11.12.14, 13:46
        taki bardziej gęsty.
    • mamakarolla Re: katar od pół roku 11.12.14, 21:11
      Moja starsza ma przewlekły nieżyt nosa.
      Testy robione kilkukrotnie nic nie wykazały, jedynie IgE znacznie przekroczone.
      Z kropli też stosowaliśmy Flixonase, potem przeszliśmy na Nasonex, który zdecydowanie lepiej działa. Ale te krople trzeba stosować dość długo żeby zobaczyć efekt. Jak długo stosowaliście?
      • opium74 Re: katar od pół roku 11.12.14, 22:05
        Ponad 2 miesiące
    • dziewczyna_bosmana Re: katar od pół roku 12.12.14, 09:30
      Moja młodsza ma katar od ukończenia 2 miesiąca życia, z przerwami na tydzień. Ostatnio był spokój miesiąc ale nie wiem czy dziś nie zacznie się od nowa.. Jest za mała na testy więc na razie zwalam to na ząbkowanie (zostały wsztstkie 3 i 5 do wyrżnięcia). Diety jej nie zmienaim a katar raz jest a raz nie więc alergia pokarmowa nie wydaje się podejrzana. Katar nie powoduje niczego poza odkasływaniem, gorączki brak, innych atrakcji też, leje jej się z nosa i tyle. Odrobaczenie mam w planach w nowym roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka