Dodaj do ulubionych

Ropa w oczach

18.04.15, 07:55
Córka od małego ma tendencje do alergii. W tym roku miała kilka epizodów z wysypką, więc planuję ją poddać testom (ma 5 lat).
Od kilku dni miała katar, dawałam Pneumelan. A tu nagle oprócz kataru pojawiła się ropa w oczach. Po nocy miała spuchnięte i zaklejone zieloną ropą, i mocno zaczerwienione w środku. Nie wiem czy ma to związek ale na dłoniach wyszły jej placki suchej skóry, które pojawiały się wcześniej ilekroć miała kontakt z jakimś alergenem. Dałam jej Xyzal, ale jest weekend i nie wiem czy odczekać, czy się pchać na dyżur w przychodni do tony chorych dzieci, bo jeśli to alergia, to może przejdzie po kilku dawkach. A teraz tyle alergenów w powietrzu..
Obserwuj wątek
    • kasia_750 Re: Ropa w oczach 18.04.15, 12:31
      Ja bym pojechała na dyżur. U mojego syna zawsze w takiej sytuacji konieczne są krople z antybiotykiem (też jest alergikiem, pozytywne testy wziewne, przyjmuje leki na alergię).
      Możesz zadzwonić i spytać czy są duże kolejki (ja zawsze tak robię). W tym tygodniu np. o godzinie kiedy dzieci zazwyczaj jest najwięcej - pediatra nie miał żadnego pacjenta.
      A zapobiegawczo - staram się myć twarz synkowi po każdym powrocie z dworu. Sama mam alergię i uważam, że to pomaga.
    • nadika84 Re: Ropa w oczach 18.04.15, 18:38
      to zapalenie spojówek. może być od alergii lub przy katarze też. ostatnio z córką przechodziłam. małej pomogła neomecyna (w maści na receptę), mi niespecjalnie. u mnie dopiero krople z antybiotykiem pomogły. po receptę i tak musisz do lekarza iść.
    • karolina33331 Re: Ropa w oczach 19.04.15, 06:58
      Jak najszybciej do lekarza. Prawdopodobnie doszło do nadkażenia bakteryjnego. Poza tym jeśli dziecko jest uczulone na pyłki powinnas jak najszybciej wykonac testy i wdrożyc odczulanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka