kawusia111 30.04.09, 21:43 witam! Czy ktoś z Was stosował ten lek? Jak tak to czy pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: ketotifen 30.04.09, 21:56 Ja dawałam synkowi przez jakiś czas i pomagał, tzn. objawy alergii zmniejszyły się. Po odstawieniu - wszystko wracało. Alergolog powiedziała, że nie mozna go za długo brać, bo uszkadza wątrobę. Odpowiedz Link Zgłoś
mnaimmnia Re: ketotifen 30.04.09, 21:58 mój mały bierze już jakiś czas 2 razy po 2,5 ml. Dostałam ten lek z wyraźnym wskazaniem że to ma zapobiegać astmie (mamy w wywiadzie). Mam dawać do końca pierwszego roku na pewno, może później stopniowe odstawianie jak będzie dobrze, hm nie wiem jak to alergolog wymysli. Póki co odpukać oddechowo jest ok, ale wysypki nękają nas prawie z każdym wprowadzanym produktem. Jak coś uczula to i tak wysypka wychodzi nawet po "bezpiecznych" produktach. Tak więc w sumie nie wiem czy pomaga tak jak ma pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: ketotifen 30.04.09, 22:04 kurcze u nas pojawiają się czerwone suche placki. Szukam przyczyny ich powstawania ale na razie jest marnie. Odstawiłam córce produkty. które uważałam, że mogą uczulać i porażka - dziś wyszły 2 kolejne plamki. Sama nie wiem co to za lekarstwo jak po odstawieniu jego objawy wracają. Macie jakies sprawdzone maści, kremy na takie suche placki?? Odpowiedz Link Zgłoś
anitawiatr Re: ketotifen 02.05.09, 14:07 Witam ja dawałam córce(potworny alergik) i ketotifen nie dał rady bo jak mi powiedziała pani alergolog on zaczyna działać po jakimś czasie a jak tylko zapomnisz dać dawkę to klops zaczynamy od nowa bo on nie działa już tylko za jakiś czas.Moja Agatka ma teraz Zyrtec i Cropoz i muszę pochwalić się że nie jest źle ale to nie znaczy że nie ma nic bo po badaniach okazuje się ASTMA i znowu pod górkę ale nie poddajemy się.A najlepiej zapytaj lekarza jak to działa.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doa1980 Re: ketotifen 05.05.09, 18:53 Mi tez lekarz powiedzial,ze ketotifen zaczyna dzialac po jakis 3 tyg od 3 tyg jakos daje malemu ten lek i dzisiaj zuwazylam,ze plamy ktore ma na calych nozkach i raczkach zbladly ladnie.Maly jest w sumie od kilku dni tylko na mleku,dwa dni temu dalam mu troszke ziemniaczkow z gotowanym filetem czekam teraz na jakas reakcje,jak bedzie dobrze doloze marchewke i znowu bedzie trzeba odczekac na reakcje.Wczoraj alergolog powiedziala,zeby odstawic ketotifen i dawac zyrtek,taka sama dawke dwa razy 2.5 ml dziennie rano i wieczorem.Nie wiem co robic zostac przy ketotifenie czy dawac zyrtek Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: ketotifen 05.05.09, 21:40 Wczoraj alergolog powiedziala,zeby odstawic ketotifen i > dawac zyrtek,taka sama dawke dwa razy 2.5 ml dziennie rano i > wieczorem.Nie wiem co robic zostac przy ketotifenie czy dawac > zyrtek Mój synek jedno brał rano, a drugie wieczorem. Lepiej OBJAWY niwelował Ketotifen. Odpowiedz Link Zgłoś
corelll Re: ketotifen 07.05.09, 15:04 ja dawałam 3 miesiace nie wiem cxy pomagał, zanim zaczeklam dawac wszystko zaczeło sie cofac po 3 mies odstawiłam, nie widze pogorszenia Odpowiedz Link Zgłoś
hanjan76 Re: ketotifen 08.05.09, 08:58 ja też daję małemu ( 6miesięcy) i nie widze poprawy ale daję, lekarz kazał co najmniej do końca 8 miesiąca. mały i tak co chwile jest w czerwonych plamach, drapie się, nie zawsze zjada syropek bo czasem nie chce łykać i wypluwa wszytsko, dodatkowo stosuję jeszcze inne preparaty na skórę ale to różnie, czasem jest lepiej czasem gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś