mol_sc 25.05.09, 12:23 Jak znacie jakiegoś dobrego alergologa proszę o namiary, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: alergolog sosnowiec 25.05.09, 12:54 podobno dość dobra jest dr Orlicz-Widawska (przyjmuje podobno na ul. Teatralnej i w K-cach na Wyszyńskiego). Chodziliśmy do niej z synkiem przez kilka lat. Jedyny minus, to przepisywane przez nią leki są dość drogie (przynajmniej dla mojej kieszeni). Teraz nie chodzimy do żadnego alergologa, bo stwierdziliśmy, że "leczenie" alergii środkami farmakologicznymi jest nieskuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mol_sc Re: alergolog sosnowiec 25.05.09, 13:15 dzięki bardzo za odpowiedż, mam pytanie jeszcze , czy to są prywatne wizyty ? ew jaki koszt wizyty, i czy może twoje dziecko jest chore na AZS? Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: alergolog sosnowiec 25.05.09, 13:24 chodziliśmy z synkiem (alergia pokarmowa w postaci AZS) do przychodni (w innym mieście) i tam było w ramach NFZ. Potem przez przypadek (informacyjnie) znalazłam placówki w S-cu i K-cach, w których p. dr przyjmuje. Są to ponoć przychodnie, ale nie wiem, czy alergolog przyjmuje w ramach NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
mol_sc Re: alergolog sosnowiec 25.05.09, 13:26 a jak Ty chodziłaś z synkiem do dr Orlicz-Widawska to płaciłaś za wizyte ? Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: alergolog sosnowiec 25.05.09, 13:37 Ja chodziłam tylko do przychodni, ale tak jak napisałam, to było w innym mieście (ok. 50km od Sosnowca) i nie płaciłam za wizytę. W Sosnowcu nie byłam, ale znalazłam w internecie, że dr Widawska też przyjmuje, stąd wiem. Chwalona jest jeszcze jakaś lekarka z Siemianowic (pojawiały się na forum namiary na nią). Odpowiedz Link Zgłoś
mol_sc Re: alergolog sosnowiec 25.05.09, 13:39 aha rozumie dzięki za pomoc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maisiaczek Re: alergolog sosnowiec 25.05.09, 14:43 ja znam dobrego lekarza pediatre ,z Siemianowic który wyleczył niejedno dziecko z alergi przyjezdza do domu leczy prywatnie jak i w przychodni jak chcesz namiary to daj znac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mol_sc Re: alergolog sosnowiec 25.05.09, 15:44 jasne, że chce napisz jeszzcze prosze jakie koszta wizyty/czas oczekiwania, nie ukrywam, że to istotna sprawa dla mojej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
maisiaczek do mol_sc 26.05.09, 14:31 daj znac i napisz co sadzisz o tym lekarzu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś