poleczka2 29.03.04, 22:35 Witam, to pytanie na obiad dla dzieci i dorosłych. Proszę przepis na rybę po grecku, nie jadłam od lat.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domali Re: Ryba po grecku 30.03.04, 09:09 JA robią bardzo prosto: kroję cebulę w kostkę, podsmażam na oleju (tak żeby się zeszkliła), Potem dodaję utartą marchewkę i pietruszkę, trochę wody i duszę. Na koniec tylko doprawiam koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem i gotowe. No i oczywiście osobno smażę ryby Odpowiedz Link Zgłoś
gymboree Re: Ryba po grecku 02.04.04, 17:59 Ja w sumie robię tak samo .. ale cebule kroję na pół a potem w talarki marchew,pietruszkę i trochę selera ścieram na grubych oczkach.Wszystko to obsmażam na oleju na patelni przez kilka minut.Potem przekładam do garnka, podlewam niewielka ilością wody.Dodaję ziarnko lub dwa ziela angielskiego i listek laurowy.Sól, pieprz i trochę maggi do smaku.Gotuję na małym ogniu do miękkości. Rybe kroję na kawałki , obtaczam w mące i obsmażam. Układam warrstwowo: warzywa , ryba, warzywa.. Moja 17 mies. córcia przepada za tym daniem.Życzę smacznego. Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
gymboree Re: Ryba po grecku 04.04.04, 12:09 Zapomniałam napisać ,że do warzyw na sam koniec gotowania dodaje łyżkę koncentratu pomidorowego,i szczypte cukru żeby nie było kwaśne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: Ryba po grecku 25.04.04, 12:04 A czy ryba to obojętnie jaki filet czy macie swoje ulubione? Odpowiedz Link Zgłoś