Dodaj do ulubionych

Ile gęstej kaszki ???

10.09.04, 22:33
Od około 3 tygodni daję małej (6 miesięcy) kaszkę ryżową owocową (różne smaki).Podaję na gęsto, łyżeczką.Zaczynałam od 20 ml mleka
no a kaszki na "oko" tak żeby było gęste.Teraz daję jej rano ok 80 ml i wieczorkiem różnie ale od 60 ml do 80 ml - zależy jaki ma
dzień.
Ciekawa jestem ile zjadają Wasze maluchy, chcę sobie po prostu porównaćsmile
Obserwuj wątek
    • annap6 Re: Ile gęstej kaszki ??? 26.09.04, 19:22
      Moja Gabrysia (10 miesięcy) przepada za kaszką jabłkową, dostaje ją na kolację.
      Standardowo zjada 200 ml (też daję gęstą i łyżeczką) i potem oczywiście ciągnie
      jeszcze cyca. Musi mieć jednak dobrą przemianę materii bo do grubasków nie
      należy.
    • dorotabajerlein Re: Ile gęstej kaszki ??? 26.09.04, 20:22
      Dziewczyny napiszcie mi proszę jak mam podawać tą kaszkę. Jestem początkująca,
      dzisiaj po raz pierwszy podałam wieczorem mojej Julii kaszkę kukurydzianą
      (łyżeczką). Zjadła ok. 30 ml a potem oczywiście pierś. Czy dzięki tej kaszce
      będzie spała dłużej? Dodam, że ostatnie 3 noce budziła się co godzinę, żeby się
      najeść. Nie wiem ile tej kaszki podawać i czy w ciągu dnia także mam ją dawać,
      czy nie?
      Pomóżcie mi proszę.
      Dorota.
      • annap6 Re: Ile gęstej kaszki ??? 27.09.04, 10:15
        Ja daję kaszkę ryżową BoboVity (smakową, najczęściej jabłkową) tylko wieczorem,
        bo moja mała (10 miesięcy) jest cały czas na cycu. Smakowe kaszki zaczynaj
        podawać od kilku łyżeczek, jeśli jest to nowy smak. A potem porcja jaką zje
        dziecko zależy tylko od niego. Gabrysia początkowo jadła 50-60 ml, a teraz jak
        już pisałam 200ml. Taką kaszkę też można dawać na śniadanko. Jeśli chodzi o
        gęstość to wypróbuj jaka dziecku smakuje. Ja daję gęstą, taką lubi moja mała i
        przy gęstej mniej się brudzi (mniej ścieka po brodzie).
        Czy będzie lepiej po niej spała? Ja nie zauważyłam różnicy, kaszkę dawałam od 7
        miesiąca, a całą noc zaczęła przesypiać dopiero niedawno. Wcześniej też
        potrafiła się budzić co godzina żeby possać cyca.
        pozdrawiam
        Anka

• dorotabajerlein Re: Ile gęstej kaszki ??? 28.09.04, 12:37
          Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że mnie nie pocieszyłaś z tym spaniem nocnym.
          Bo ja jestem po mału wykończona tym wstawaniem co 1h, ale jakoś to wytrzymam.
          Czego się nie robi dla dziecka... Zresztą jak patrzę na jej słodką buźkę ssącą
          moją pierś, to i zmęczenie nocne jakoś mija. A pocieszam się też tym, że ten
          okres nie trwa wiecznie, a w późniejszych latach pewnie zatęsknię za naszym
          wspólnym karmieniem, nawet tym nocnym.
          Dzięki.
          Dorota.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka