lidkakn 03.08.05, 13:19 jarzynową. Kiedyś robiłam z majonezem, ale za cholerkę nie przypomnę sobie składników, a nie chcę potruć gości na imininach męża. Proszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipcowa wybacz że w taki sposób....;-) 03.08.05, 13:29 www.winiary.pl/przepis.aspx?id=8&pid=677 www.palcelizac.pl/?przepis=213 kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6658 www.mniam.vel.pl/readarticle.php?article_id=476 Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: wybacz że w taki sposób....;-) 03.08.05, 13:49 Najprostsza obgotowany kalafior, podzielony na różyczki, majonez, duuuuużo koperku, pieprz, sól Odpowiedz Link Zgłoś
mm_s Re: wybacz że w taki sposób....;-) 03.08.05, 13:53 Ja robię troszkę bardziej "na słodko", może nie każdemu smakuje kalafior na słodko, ale jak dla mnie jest pyszna kalafior, rodzynki ( wcześniej namoczone ), natka pietruszki, kukurydza, majonez i odrobina soku cytrynowego do smaku Odpowiedz Link Zgłoś
zona_wojtka Re: wybacz że w taki sposób....;-) 03.08.05, 16:22 mharrison napisała: > Najprostsza > > obgotowany kalafior, podzielony na różyczki, > majonez, > duuuuużo koperku, > pieprz, > sól > plus starta marchew, kukurydza z puszki i jajka na twardo. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 03.08.05, 13:53 Kalafior ugotować al dente, podzielić na różyczki, dodać posiekane jajko na twardo i dużo posiekanego koperku - musi go być dużo, bo wtedy jest właściwy smak sałatki. Wszystko doprawić sola i majonezem. Sałatka musi być mocno schłodzona. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 03.08.05, 13:55 Równie dobry jest tak jak napisałam ale bez jajka, jajko, to mój wymysł.Raz robię z jajkie a raz bez. Najważniejsze tak jak już pisałam, żeby było dużo koperku i sałatka była dobrze schłodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 03.08.05, 13:57 Ale numer najpierw Ci odpisałam,a dopiero potem przeczytałam odpowiedzi dziewczyn i okazało się, że mharison robi taką samą sałatkę jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 03.08.05, 14:10 Surowy kalafior zetrzeć na tarce, dodać kukurydzę, drobno skrojony koperek, trochę jogurtu i majonezu do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 03.08.05, 14:17 Kalafior ugotowany, nie twardy ale nie rozlatujący się - podzielony na różyczki Jajka na twardo pokrojone w kostkę Pomidory pokrojone w kostkę majonez + śmietana do smaku sól + pieprz + (może być ale nie musi) musztarda z całą gorczycą (francuska np. Kamisa po ok 2 zł) Sałatkę mieszam na conajmniej 2 godziny przed podaniem. Z za twardym kalafiorem oraz podana w ułożewniu tzw. warstwowym mi nie smakowała. ------------------------------------------------------ çççççççççççççççççççççĂçççççç Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 03.08.05, 14:18 Ja robie podobnie tyle ze kroje jeszcze ogorki malosolne lub kiszone i papryke czerwona) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mosiia Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 08.08.05, 14:18 Mniam - moja ulubiona - ale ja kalafiora nie trę na tarce ale dzielę na małe różyczki.Poza tym dodaję dużoooo czosnku i dużooo koperku. Pycha - dla tych co lubią surowego kalafiora Odpowiedz Link Zgłoś
lidkakn Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 03.08.05, 14:28 Dziewczyny zawsze można na Was liczyć. Ja już nawet nie pytam po rodzinie, tylko od razu lecę na Forum. Dzięki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlaczka Warstwowa 04.08.05, 07:37 pomidory-pokrojone w kostke cebula-posiekana natka pietruszki lub koperek ogórki świeże fasolka szparagowa-żółta szczypiorek KALAFIOR-obgotowany 1 litr majonezu na wierzch posypać posiekanym jajkiem. Dobrze jest to zrobić w dużym przeźroczystym naczyniu...bo to fajnie wygląda- kolorowo.A potem goście jak sobie nakładają to sałatka się miesza Pozdrawiam i życzę smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: Podrzućcie, proszę przepis na sałatkę z kalaf 15.08.05, 21:59 Kalafior ugotowany al dente piers z kurczaka lub indyka ogorek kiszony- 2 lub 3 wg upodobania sos: majonez, musztarda, lyzka curry, sol Odpowiedz Link Zgłoś