krabe 01.02.06, 10:36 hej napiszcie jak wygląda jadłospis Waszych rocznych dzieci, jestem bardzo ciekawa bo nie mogę odzwyczaić mojego synka od słoiczków a może podsumiecie mi jakieś pomysły. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j_e_s_z Re: jadłospis roczniaka 01.02.06, 11:28 Zacznij gotować i miksować zupki, z czasem coraz "grubiej". Ugotuj drobny makaron i daj się pobawić (i pozjadać). Spróbuj podać kaszę jęczmienną, gryczaną, kawałki ziemniaka, miękko ugotowanego brokuła, rybę ugotowaną na parze, pulpeta, pierwszą kanapkę (pokrojony drobno chleb bez skórki, troszkę masła, na początek na wierzch możesz rozsmarować troszkę mięsa ze słoiczka Gerbera (indyk, kurczak o konsystencji pasztetu-pasty). Pozwól dziecku się usmarować jedzeniem, ale zachęcaj do samodzielności. Moja córka bardzo lubiła wszystko, co mogła sama sobie włożyć do buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: jadłospis roczniaka 01.02.06, 12:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=28541928&a=31002605 Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: jadłospis roczniaka 01.02.06, 13:32 moj syn je praktycznie wszystko i juz nie miksowane, nie jest mozliwe zjedzenie czegokolwiek w jego obecnosci, bo kategorycznie domaga sie, zeby sie z nim podzielic, wiec zjada to, co my; ograniczam troche potrawy smazone i wywary miesne, bo od nich ma wysypke Odpowiedz Link Zgłoś