Dodaj do ulubionych

kaszka na mleku matki

IP: *.* 28.05.01, 13:13
Wiem, że wiele mam podaje swoim pociechom kaszkę na swoim mleku. Ale... kaszka ryżowa na mleku matki robi sie wodnista - jak ją podać? Czy to samo dzieje się z kaszką kukurydzianą (jeszcze nie próbowałam)? Poradźcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 28.05.01, 13:57
      Cześć Magda! Ja podaję swojemu synkowi kaszkę i kleik na moim mleku. Zauważyłam, że wodnistość zależy od ilości wsypanej kaszki czy kleiku, dokładności wymieszania (najlepiej ręcznym mikserem) oraz co mnie bardzo zdziwiło, od czasu stania. Im dłużej czekasz z podaniem, tym bardziej wodnista.Mój synek woli kleik ryżowy. Podaję: 50 ml mleka z 3 łyżeczkami.Pozdrawiam. Basia :hello:
      • Gość: guest Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 28.06.01, 16:10
        Ja podaję kaszkę ryżową na swoim mleku i też na początku wydawało mi się,że jest wodnista.Zapytałam pediatry czy mogę sypać jej więcej niż jest napisane na opakowaniu i powiedziała,że ryż jeszcze nikomu nie zaszkodził!Fakt!Sypię "na oko";tak,żeby była gęsta już od trzech miesięcy(Bartek ma 9 m-cy) i mojemu Skarbowi nic złego się nie dzieje! Kaszkę podaję zawsze rano,na śniadanko.POWODZENIA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka