IP: *.* 16.08.01, 08:27
Moja córka skończyła w kwietniu 2-lata. Do tej pory rano i wieczorem daję jej kaszę manną na mleku modyfikowanym Nestle Junior. Czy nie przyszedł już czas na to żeby przestawić się na "zwykłe" mleko? Dodam, że napewno nie jest uczulona, gdyż niejednokrotnie zjadała budyń na tym właśnie mleku. Rozmawiałam na ten temat z lekarką, która jest zdania, że jak najdłużej powinnam podawać dziecku mleko modyfikowane - fakt jego skład jest bardzo bogaty, ale dla mnie to jednak "chemia". Chętnie poznałabym waszą opinię na ten temat.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Mleko IP: *.* 16.08.01, 13:22
      Nastroiłam się bojowo (wątróbka), powiem swoje zdanie i o mleku...Otóż dookoła słychać nawoływania, jakoby mleko krowy nie było dla dzieci, itd, itp. ZGODA, ale albo do czasu i przechodzimy na krowie, albo karmimy nasze dzieci dopóki `60 nie skończą, bo przecież dla ludzi jest ludzkie mleko, nie?Gdzieś w jakims poście ktoś powoływał sie na świat zwierząt...Przypomę, ze zwierzęta nie pijają w dorosłym zyciu mleka. Więc albo my ludzie, od tysięcy lat pijący mleko zwerzęce, będziemy tak robić dalej, albo odstawiamy cyca mamy i donca życia ŻADNEGO nabiału.Odpowiadajac na Twoje pytanie - ja daję mojemu Kubie 2.2 mleko krowie od jakiś 4-5 miesięcy. Też jakos wydaje mi się, że to sztuczna chemia...Pozdrawiam.ebe
    • Gość: guest Re: Mleko IP: *.* 16.08.01, 13:55
      Wiktoria (15 m-cy ) pija modyfikowane ale zdarza się, że np zupę mleczną dostaje na normalnym. I nic się nie dzieje. Tyle tylko, że kupuje jej pełne bo my pijamy odtłuszczone.Monika P
    • Gość: guest Re: Mleko IP: *.* 16.08.01, 20:39
      Daniel ma prawie roczek. I od kiedy skończył 7 miesięcy, na kolacje dostaje kaszkę na mleku, a od miesiąca dostaje i na śniadanie. Kiedyć zapomniałam kupić mleka modyfikowanego i w niedzielę rano musiałam improwizować i tak już zostało. Poza tym mam podobne odczucia jak Ebe. Jakieś to sztuczne i te kaszki instant i to mleko. A Malutki jest zadowolony bo to mleko o wiele lepiej smakuje, i ma się dobrze (Daniel nie mleko)Ada mama Daniela
      • Gość: guest Re: Mleko IP: *.* 17.08.01, 11:48
        Moi zaczęli dostawać normalne mleko jak mieli nieco ponad rok. Nagle milumil, który dostawali przestał im smakować, choć miałam zamiar dawać im milumil 3, aż do ukończenia 2 lat, ale dzieci wiedziały lepiej...Próbowałam jeszcze trochę z Nestle juniorem (waniliowym), ale i tak nie chcieli tego pić.
        • Gość: guest Re: Mleko IP: *.* 17.08.01, 13:10
          Mój synek(14 miesięcy) od skończenia roku dostaje mleko krowie rano z kaszką albo lanymi kluskami a wieczorem modyfikowane z kaszką bo ma leniwą mamę i nie chce mi się wieczorem gotować manny. A deserki, serki, jogurty na mleku krowim zajada od czasu gdy skończył 6 miesięcy. Pozdrawiam Giera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka