Dodaj do ulubionych

Codzienne menu

IP: *.* 05.09.02, 19:08
Zastanawiam się jak wyglądają śniadanka, obiadki i kolacyjki Waszych pociech ? Może macie jakieś pomysły jak urozmaicić menu rocznego dziecka ? Moja Ola skończyła niedawno 12 miesięcy i jada, w rozsądnych ilościach, to co my. Czasami jednak brak mi koncepcji co jej podać ...---> Śniadanko: paróweczki, jajeczniczka, serek biały, kanapeczki, wędlinka, serek żółty, płatki ryżowe na mleku ... ---> Obiad: zupka: pomidorowa, ogórkowa, pierś z kurczaczka+warzywka=wszystko zmielone, krupniczek ... ---> Kolacyjka: tu akurat nie mam problemu, bo zawsze u nas jest tradycyjnie butla mleka.Oczywiście chodzi mi tylko o te główne posiłki - w między czasie Ola podjada owocki (banany, jabłuszka, gruszeczki), słoiczki z deserkami Hipp-a albo Gerbera lub od czasu do czasu biszkopciki. :hello:Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: lausanne Re: Codzienne menu IP: *.* 05.09.02, 20:51
      moje dziecko też ma roczekna sniadanie je kaszke i na kolecje tez a na obiad rozne zupkigdy byl mniejszy jadl kanapki z wedlina i pomidorem cebulka raz dala mu kanapke z dzemem i tak zaczol pluc ze od tego czasu wogole nie chce chleba :-(Dziesiaj się skusił na chlebek z pasta rybna i zastanwiam sie czy juz mozna mu podawac paste rybna? chyba zapytam na forum.Pozdrawim
    • Gość: lausanne Re: Codzienne menu IP: *.* 05.09.02, 20:52
      moje dziecko też ma roczekna sniadanie je kaszke i na kolecje tez a na obiad rozne zupkigdy byl mniejszy jadl kanapki z wedlina i pomidorem cebulka raz dala mu kanapke z dzemem i tak zaczol pluc ze od tego czasu wogole nie chce chleba :-(Dziesiaj się skusił na chlebek z pasta rybna i zastanwiam sie czy juz mozna mu podawac paste rybna? chyba zapytam na forum.P.S. Ile razy dziennie podajesz swojej córeczce mleko i kaszkę? Chodzi mi w jakich ilościach. Dzięki.Pozdrawim, pa
      • Gość: AniamamaOli Re: Codzienne menu IP: *.* 06.09.02, 07:00
        Hej Lausanne,Moja Ola zrezygnowała już z kaszek. Mleka natomiast dostaje 180ml na kolację i drugą taką porcję (180ml) w nocy.Poza tym je płatki ryzowe na mleku z kartonu na śniadanko, ale to nie codziennie, tylko raz-dwa razy w tygodniu.Posiłki mleczne uzupełniamy jogurtami i serkami dla dzieci.:hello:PozdrawiamAnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka