Dodaj do ulubionych

Ile jajek?

IP: *.* 26.02.03, 19:22
Moja 17-to miesieczna coreczka ,uwielbia jajka.Gdyby mogla jadlaby je na okraglo.Najlepiej jajecznice albo na miekko.W zwiazku z tym mam pytanie-ile max. jajek tygodniowo moze jesc takie male dziecko? Staram sie zeby nie jadla wiecej niz 4,ale czy i to nie jest za duzo?Dzieki za odpowiedzi.Cathy
Obserwuj wątek
    • Gość: kamilla Re: Ile jajek? IP: *.* 28.02.03, 14:54
      moje dziecko tez uwielbia jajka(15mscy).na szczescie ostatnio zmienilo sie naukowcom co do jajek. tzn, sa zdrowe i wcale nie maja az tyle złego cholsterolu co mówiono. dorosły moze 1 dziennie. a dziecko nawet powinno jedno dziennie bo zawiero wiele łatwoprzyswajalnych witamin no i żelazo, a cholesterol dla dzieci jest konieczny dla rozwoju ukl nerwowego (mózgu).Mikus wciana codziennie jajko.pakama
      • Gość: dhalladin Re: Ile jajek? IP: *.* 01.03.03, 00:30
        No wlasniesmile)Kelly ma prawie rok.Nigdy jej jajka nie dawalam.Czy jest juz gotowa?A jesli tak to w jakiej postaci? Pozdrawiamy-Buziak I zabka
        • Gość: Olla:) Re: Ile jajek? IP: *.* 01.03.03, 23:35
          Jajka zaczelam wprowadzac do menu coreczki ok 8 miesiaca-najpierw zoltko.Od 5 miesiecy jemy jajeczko codziennie-zwykle na twardo do sniadania.Laura ma 19 miesiecy i bardzo polubila posilki z jakiem.
    • Gość: jaguar Re: Ile jajek? IP: *.* 02.03.03, 16:33
      Gdzieś czytałam,że dziecko może zjeść 3/4 jajka dziennie.Moje córeczki też lubią jajka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka