wedlowka 29.09.07, 11:52 Dobra emamki potrzebuje przepisu na jakiś obiad z mięchem i ananasem, dajcie coś dobrego.DZIĘKUJE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beniusia79 Re: stek po hawajsku 29.09.07, 13:21 stek po hawajsku piersi z kurczaka lub inna czesc, moze byc indykt, ewentualnie schabowy, panierujesz jak na kotlety (przyprawiasz, obtaczasz w bulce tartej lub w wiorkah kokosowych)potem smazysz na koniec lekko dusisz. gdy jest gotowe na wierzchu kladziesz plasterek szynki (na cala dlugosc i szerokosc), potem ananas lub brzoskwinie a na sam wierzch ser zolty. wkladadz na patelnie i dusisz kilka minut. ja robie do tego jeszcze slodki sos-podlewam duszace sie miesko sokiem z ananasow i zageszczam mala iloscia maki. przyprawiam do smaku. miesko podaje z ryzem i z gotowanymi warzywami. polecam! to jedno z moich ulubionych dan Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Re: stek po hawajsku 29.09.07, 13:24 ja robie tak jak beniusia79, oporcz tego do bulki tartej dosypuje ziarenka sezamu, pycha Odpowiedz Link Zgłoś
demarta beniusia 29.09.07, 13:59 no to stek, czy kurze cycki? bo to jakby dwie różne rzeczy. stekiem nie nazywa się żadnej części mięsa drobiowego. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: beniusia 29.09.07, 15:17 tak sie nazywa to danie oficjalnie.... wiele osob robi to z innego miesa-wieprzowiny, woloowiny itp. gdybys dokladnie przeczytala, to zwrocilabys uwage na to, ze napisalam wyzej, ze mozna uzyc innego miesa. mnie najbardziej odpowiada delikatne mieso z indyka na przyklad. widac, ze na forum e-mama mozna sie kazdej pierdoly doczepic... Odpowiedz Link Zgłoś
nasyceni Re: beniusia 29.09.07, 17:31 ja smaze kotlet z z piersi i na podsmazone klade plaster ananasa i sera i dalej podsmazam,pychotka Odpowiedz Link Zgłoś