bluemadlen 13.02.09, 14:02 bez przegotowania tak prosto z butelki jakie polecacie te niskozmineralizowane dla maluszków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papiki Re: wody do picia... 13.02.09, 14:07 Polecam-nie polecam, ale moja córka pije głównie nestle aquarel. Zdarzy się dobrawa, kropla beskidu i nałęczowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: wody do picia... 13.02.09, 14:15 I ja i mlody pijemy Zywca. Inna nie podchodzi. Ewentualnie z braku laku Naleczowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
fossetta Re: wody do picia... 13.02.09, 14:32 Cała rodziną pijemy Żywiec zdrój niegazowaną (jest polecana przez IMiD). Ta woda-jako jedyna na rynku nam po prostu smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: wody do picia... 13.02.09, 17:31 Może jest i polecana przez IMiD, ale nic nie warta. Dla kasy to każdy jest w stanie nawet gó... polecić. Zbadaj tę wodę w Sanepidzie, a zobaczysz co to za świństwo. Najlepsze są Kinga Pienińska i jakaś jeszcze ale niestety na obecną chwile nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: wody do picia... 27.02.09, 21:42 Sanepid już ją badał..wykryto więcej zanieczyszczeń i bakterii niż w kranówie..normalnie szok! Odpowiedz Link Zgłoś
martha666 Re: wody do picia... 13.02.09, 18:36 dobrawa, nigdy nie gotowałam córce wody mineralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: wody do picia... 13.02.09, 20:58 bo zdaje się, że nawet nie powinno się tego robić Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: wody do picia... 13.02.09, 21:24 Żywiec. Albo, ale w niewielu miejscach dostępna - nie wiem czemu - "Mama i ja". SPełnia te wszystkie tam i w dodatku jest wyjatkowo smaczna. Sama ja żłopię namiętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: wody do picia... 14.02.09, 05:38 moja pije Nestle Aquarel, innej nie lubi. Podobno jest tak (słyszałam od dwóch osób zajmujących się dietą, zdrowiem i zdrowym odżywianiem), że woda musi smakować. Jeśli woda nie smakuje nie jest odpowiednia dla danego człowieka. I coś w tym jest bo wciskałam córce różne wody a ona zawzięcie tylko słodkie herbatki piła, kiedyś nie wzięłam nic do picia na spacer i kupiłam małą butelkę Nestle (z nadzieją, że może chociaż łyka wypije) i wypiła od razu pół butelki. Później sama chciała, żeby kupić jej wodę w niebieskiej butelce z ludzikami i dzióbkiem. Teraz kupuję w butelkach 1,5l bo wychodzi duuużo taniej. I jeszcze jedna teoria dotycząca wody - najlepsza jest taka, która po zamrożeniu jest najbardziej przejrzysta, wtedy ma najmniej zanieczyszczeń (warszawska kranówka po zamrożeniu ma kolor lekko mleczny... ) Odpowiedz Link Zgłoś
sntx Nestle Aquarel 14.02.09, 08:02 woda źródlana a mineralna źródlo to każde z którego można wydobyć wodę więc największy chłam, a woda mineralna zawiera w sobie różne składniki minerały itp Kupując poczytajcie czy mineralna czy źródlana jak źrodlana to najpospolitsza kranówa Nestle Aquarel to źródlana więc o jakości wody z biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: Nestle Aquarel 14.02.09, 18:29 Aquarel ma zaznaczone, że nadaje się do picia dla dzieci powyżej 1 roku, ma pozytywną opinię IMiD - wiem, że skład i czystość nie jest sprawdzana codziennie przez Instytut ale jednak jest większa szansa, że ta woda będzie lepsza od biedronkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sntx Re: Nestle Aquarel 25.02.09, 20:04 od biedronkowej na pewno ale nie od mineralnej -- www.bialekozaczki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: wody do picia... 27.02.09, 21:48 "Człowiek" dorosły to ma juz dziwne nawyki zywieniowe itd. ale faktycznie w przypadku dziecka, które ich jeszcze nie ma najczęściej smakuje to (picie i jedzenie) co zaspokaja jakieś potrzeby lub niedobory organizmu, były robione badania pod tym katem..Ja długo sie odżywiałam w ten sposób, ze otwierałam lodówke lub wyciągałam z zapasów to na co miałam "zachciewajkę", wtedy nie miałam zadnych kłopotów ze zdrowiem..ale potem mi sie popsuło z powodu nieregularnego jedzenia i to byle czego czasem (praca od rana do nocy, bez mozliwości zjedzenia czegos sensownego) i teraz mam problemy Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka-23 Re: wody do picia... 26.02.09, 22:53 Od zawsze daję żywiec zdrój, my też tą pijemy, bo inne są dla nas niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
doncia79 Re: wody do picia... 27.02.09, 08:52 Polecam wodę "Mama i Ja", bardzo dobry smak Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: wody do picia... 27.02.09, 14:09 Nestle, ale tylko ze względu na wygodny dziubek Odpowiedz Link Zgłoś