josner 24.12.09, 21:33 Esbecji chodziło jedynie o to że radio nadawało bez koncesji, co tam polityka. Spróbujcie teraz zrobić audycję na dziko. Zresztą niby jak? I tak większość ma kablówkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gorzowiak Pieprzysz gościu.. IP: *.gorzow.mm.pl 24.12.09, 23:56 Żeby tak napisać, trzeba być doprawdy skrajnie głupim. PS. W artykule brak wspomnienia roli Kazika Sokołowskiego w działaniu Radia "S". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiKo Re: Pieprzysz gościu.. IP: *.gorzow.mm.pl 27.12.09, 18:03 a to tym Sokołowskim wspominasz,któremu to lotnisko w Wojcieszycach przeszkadza w życiu.To widać wszystkim "prześladowanym" radiowcom dobrze sie wiedzie prawada. Odpowiedz Link Zgłoś
otumaniony.zomowiec Re: "jedynie o to, że radio nadawało bez koncesji" 28.12.09, 21:32 ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Teraz już wiemy, za co tak naprawdę... 01.01.10, 16:00 ...hitlerowcy mordowali złapanych radiotelegrafistów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Teraz już wiemy, za co tak naprawdę... IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.10, 16:54 www.nasznocnik.pl napisał: > ...hitlerowcy mordowali złapanych radiotelegrafistów ;-) LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: 139.142.19.* 25.12.09, 08:47 Hey josner, Przejawem "normalnosci" w Polsce bedzie nakrecenie komedii filmowej z okresu stanu wojennego... :):):) PS. Ile lat zajelo nakrecenie pierwszej komedii na temat II Wojny Swiatowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josner Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.09, 11:30 Bernard, ja pamiętam taką komedię z Dymszą "Cafe pod minogą" czy jakoś tak. No i cudowny "Jak rozpętałem drugą wojnę światową". A dla gości - radiowców z Solidarności jestem pełen podziwu za "umiejętności techniczne". Słyszalem ich raz, może dwa na Staszica. Było jeszcze kilka ulotek zrzucanych z bloku. To chyba były te ciekawsze strony komuny - że komuś chciało się zagrać komuchom na nosie. Dziś wolę podchodzić do tego luźno. Nienawidziłem komuchów, milicji i wiernopoddańczego grona pedagogicznego. Dziś mógłbym dalej się truć jak to było kiedyś, co kto zrobił i dlaczego. Czemu w mojej firmie facet co całe życie był w partii piastował kierownicze stanowisko, a teraz dostaje sutą emeryturę. Dużo pytań można by stawiać, szukać sąsiadów sb-eków itd. Ale nie jestem masochistą. Są ludzie którzy czują chęć zemsty i ok. Albo przynajmniej chęć wyrównania krzywd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: 139.142.19.* 25.12.09, 16:53 Hey josner, Ludzie z uwczesnego p[odziemia oraz Radia Solidarnosc robili swietna robote i to idzie bez gadania... Moja uwaga byla moze na ciebie zaadresowana ale tyczyla wlasciwie nastepnego postu ktorego autor cierpi na chroniczny brak poczucia humoru... Stad pomysl z komedia... :):) PS. Wesolych Swiat dla Ciebie i twoich.. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josner Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.09, 19:52 Nie tak łatwo mnie wnerwić. A od ciebie Bernard, od ciebie to przyjmę każdą uwagę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: 139.142.19.* 25.12.09, 22:46 Hey josner, Wesolych i spokojnych Swiat.. A w Nowym Roku..Tobie, malzonce i ukochanym maluchom...samych powodow do radosci smiechu zyczymy... Ja z malzonka... Bedzie dobrze... :):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josner Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.gorzow.mm.pl 28.12.09, 15:39 No to mi tobie pozostaje życzyć jak najlepszego Nowego Roku. Trzymajcie się zdrowo :) Pozdrawiam josner :) Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: Przejawem "normalnosci" bedzie komedia 01.01.10, 15:57 "Rozmowy kontrolowane" nakręcono już w 1991. Problemem nie są jakiekolwiek opory twórców czy widzów, tylko - jak zawsze - brak dobrych scenariuszy ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.10, 21:08 Bernard napisał: > Ile lat zajelo nakrecenie pierwszej komedii > na temat II Wojny Swiatowej??? została nakręcona w 1940 roku. premiera była 14 października 1940 roku. takie rzeczy powineś widzieć ofermo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Pazdziernik 1940...Bylem zajety, przepraszam... IP: 139.142.19.* 04.01.10, 21:17 Hey nicelus, Zajety bylem w pazdzierniku 1940 roku... Przegapilem premiere... Przykro mi...Obowiazki... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Pazdziernik 1940...Bylem zajety, przepraszam. IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.10, 23:22 Bernard napisał: > Przegapilem premiere... a teraz nie mogłeś obejrzeć? jędrzejczak zabrania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Pazdziernik 1940...Bylem zajety, przepraszam. IP: 139.142.19.* 05.01.10, 01:22 Hey nicelus, Tadek wpadl do mnie w weekend... Tak na drinka, grila i pogaduszki... Nic o premierze z pazdziernika 1940 nie wspominal... Chyba tez byl zajety...i przegapil... Bedzie nastepnym razem to obiecuje zapytac czy moge obejzec... :) PS. Jakis ty durny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Pazdziernik 1940...Bylem zajety, przepraszam. IP: 204.124.181.* 05.01.10, 10:24 Widzisz Beniu Nicelus facio po 50 a rozumku maluteńko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro no~~ no;-)))) IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.09, 11:08 " Do bardziej dramatycznego zajścia doszło, gdy na dach wieżowca przy Gwiaździstej zawitał mieszkający w tym bloku funkcjonariusz SB Jan Zawitkowski. - Przytrzymałem go, powiedziałem spokojnie, że jesteśmy z Radia Solidarność. A on zachowywał się jak rasowy milicjant i zaczął krzyczeć "Ratunku, bandyci". Ja mu na to znów: "Zamknij się, tu Radio Solidarność", ale on krzyczał dalej. W związku z tym uderzyłem jego głową o drzwi windowni. To także nic nie pomogło. Chcąc go uciszyć, zacząłem się z nim siłować i skręciłem mu kark. To znaczy byłem przekonany, że tak się stało, bo on spadł z dachu na 10 piętro.... - opowiada w książce Grzegorz Sychla."........................................................ bardzo ciekawy kawałek historii solidarności ..........super ciekawy;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) i to są jaja;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voo Re: no~~ no;-)))) IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.09, 11:33 Tak,to bardzo dydaktyczny fragment tej wzruszajacej wigilijnej publikacji zwłaszcza,że i dzisiaj także "piractwo radiowe" jest przestępstwem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikloszowski Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 11:47 Od dzisiaj wszelkie skargi na cięzkie życie proszę kierować do "dzielnych wojowników" przedstawionych na zdjęciu. To własnie im zawdzieczamy likwidację Stilonu,Ursusa, Jednostki Wojskowej - dawała pracę wielu ludziom,Szpitali, Sp.Inwalidów... Wywalczyli prawo do "wizyty u fryzjera w Paryżu", czyli życia na poziomie żony Gierka. Śmiało! Zafundujcie trochę przyjemności swoim żonką.Będą szczesliwe. Poczujcie TO! I niech one też poczują! I cały czas pamiętajcie komu TO zawdzieczacie. Komandosom z Radia S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josner Re: no~~ no;-)))) IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.09, 16:04 Tak, ludzie udawali że pracowali, firmy udawały że płaciły. Co do Ursusa to cieszę się z likwidacji zakładu, bo w jego miejscu powstanie całkiem przyzwoita galeria handlowa. To było niesamowite. Praktycznie w centrum miasta działał syficzny zakład. Mógłbyś mieć pretensje do komandosów, gdyby dorobili się kokosów na zmianie systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: no~~ no;-)))) 25.12.09, 16:25 Gość portalu: josner napisał(a): > Tak, ludzie udawali że pracowali, firmy udawały że płaciły. - Tym którzy udawali że pracują rzeczywiście kiepsko płacono ;/ jezeli miałeś takich znajomych to sie nie dziw ;P - tym którzy pracowali płacono dość przyzwoicie ;) Dzisiaj płaci sie kiepsko 95% i jakoś się nie zająkniesz że kiepsko pracują ;) > powstanie całkiem przyzwoita galeria handlowa. To było niesamowite. Powstać powstanie, czy przetrwa nie wiadomo, z fanfarami ogłasza się otwarcie galerii, a o tych które się zamyka nikt nie mówi a jest to zjawisko na coraz większą skale ;/ > Praktycznie w centrum miasta działał syficzny zakład. Rozumiem że masz pretensję do Niemców że nie wybudowali w innym miejscu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josner Re: no~~ no;-)))) IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.09, 18:37 wredny_menel napisała: > Dzisiaj płaci sie kiepsko 95% i jakoś się nie zająkniesz że kiepsko pracują ;) Jakieś dane? A za komuny to ile osób zarabiało dobrze? 5%? Nie licz mundurowych, górników itd. Dziś to pewnie te skromne 5% dobrze zarabiających zajmuje większość miejsc na parkingu przed hipermarketami? To polska specjalność: -Jak leci? -pytasz znajomego. -Kiepsko, kiepsko - odpowiada i odjeżdza swoim Mercedesem. > Rozumiem że masz pretensję do Niemców że nie wybudowali w innym miejscu ;/ Pytanie brzmi: jak wyglądała okolica kiedy budowano ten zakład. Wcale nie tak dawno ul. Orląt Lwowskich to były przedmieścia, a Staszica to była wiocha. Za kilkadziesiąt lat ludzie będą pytać: kto pozwolił budować strefę ekonomiczną w mieście? Przecież wokół są bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: no~~ no;-)))) 25.12.09, 22:04 Gość portalu: josner napisał(a): > Jakieś dane? A za komuny to ile osób zarabiało dobrze? 5%? Nie licz > mundurowych, górników itd. A dlaczego mam nie liczyć górników, .... , budowlańców itd itp za lekką pracę i pierdzenie w stołki nie płacono ;) - Mundurowi, tia..., dzisiaj doszła jeszcze jedna kasta pasożytów, też na swój sposób umnundurowanych na czarno .... ;) > Dziś to pewnie te skromne 5% dobrze zarabiających zajmuje większość > miejsc na parkingu przed hipermarketami? Pod marketami, w Gorzówku mówisz, to się zmieści 200-500 samochodów a teoretycznie pracuje co czwarty z 125tys mieszkańców Gorzowa co stanowi ca 0,5-1% populacji - czyli wygląda to kiepsko, a nie zapominaj że pod marketami stoją w większości samochody z okolic Gorzowa co obniża wynik do poziomu jeszcze 3x niższego, ca 0,2% ;> > -Kiepsko, kiepsko - odpowiada i odjeżdza swoim Mercedesem. Mercedesem, 25-letnim, kupionym za 500zł, ;) napędzanym olejem jadalnym z dyskontu Lidla ;P > > Rozumiem że masz pretensję do Niemców że nie wybudowali w innym > miejscu ;/ > > Pytanie brzmi: jak wyglądała okolica kiedy budowano ten zakład. > Wcale nie tak dawno ul. Orląt Lwowskich to były przedmieścia, a > Staszica to była wiocha. > Za kilkadziesiąt lat ludzie będą pytać: kto pozwolił budować strefę > ekonomiczną w mieście? Przecież wokół są bloki. Sam sobie napisałeś erratę do swojego pierwotnego stwierdzenia ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siowy Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 22:23 Ja widzę to jeszcze wyraźniej czy też dobitniej: Popatrzmy ilu czyje się bezpiecznie i ze spokojem patrzy w przyszłość.Ilu widzi siebie w tej samej pracy "do emerytury"? Jestem dziwnie przekonany,że gdyby poinformowano stoczniowców,pracowników Ursusa, Stilonu,fabryk z Łodzi i wielu,wielu innych fabryk czy kopalni co ich czeka po obaleniu "komuny",na kopach wynieśli by tych pozalsię Boże komandosów,gorzowskich zchnowców,cała radykalną część Solidarności z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 22:34 wredny_menel napisała: > A dlaczego mam nie liczyć górników, .... , budowlańców itd itp > za lekką pracę i pierdzenie w stołki nie płacono ;) Na wykupienie kartek starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: no~~ no;-)))) IP: 139.142.19.* 25.12.09, 22:51 Hey login. Gdyby kartki "oferowaly" mniuej byloby lepiej... Starczyloby na kartki i...jeszcze troszke.. he he he Kocham odpowiadac pacanom.. :):) PS. Login, Wesolych Swiat i powodzenia w Nowym Roku... W 2010 nie spodziewam sie "mniej" od ciebie na tym forum... Jestes okay... I to beda jaja... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: no~~ no;-)))) 25.12.09, 23:03 Gość portalu: login_t napisał(a): > Na wykupienie kartek starczyło. ... to porównaj sobie ile mięsa należało Ci się na kartki za komuny i wykupywałeś narzekając że za mało a ile obecnie jest wykupywane, - hahaha, wiesz że obecnie to tylko 1/4 kartkowej ilości ;D czyli na wykupienie ilości kartkowej obecnie jednak nie starcza pieniążków ;PPP a te 5% żyjących w "dobrobycie III RP" to nie jest jednak w stanie "żeźreć nadwyżki" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacyna Re: no~~ no;-)))) IP: *.gorzow.mm.pl 26.12.09, 13:47 On nie chce tego wiedzieć bo nie miałby o czym pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 15:55 W 1988 roku średnie zarobki wynosiły 53090 zł, przy ówczesnym kursie wolnorynkowym – 21 USD. Obecnie – 3200 zł, czyli 1100 usd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sow Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 16:27 Wartość nabywcza tych dzisiejszych popularnych 1200PLN? I może nie pisz po kielichu. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: no~~ no;-)))) 26.12.09, 17:01 Gość portalu: login_t napisał(a): > W 1988 roku średnie zarobki wynosiły 53090 zł, przy ówczesnym kursie> wolnorynkowym – 21 USD. > Obecnie – 3200 zł, czyli 1100 usd. No, i tylko dziwne że wtedy za część tych $21 ludzie wykupywali kartki na mięso - 4kg i narzekali że mało, a dzisiaj za twoje statystyczne $1100 wykupują 1,1 kg i nikt jakoś o dziwo nie chce kupić więcej, choć mięso zalega półki ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 21:25 No widzisz, zdumiewająca historia. Taki bogaty ustrój a zdechł jak bura suka pod płotem. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: no~~ no;-)))) 26.12.09, 21:36 Gość portalu: login_t napisał(a): > No widzisz, zdumiewająca historia. Taki bogaty ustrój a zdechł jak bura suka pod płotem. Nie takie juz padały, i jeszcze większe, z największymi włącznie padną, wykręcanie kota ogonem juz Ci nie pomoże ;D Jak nie bedziesz tyle ćpał to dożyjesz i zobaczysz, specjalnie dla Ciebie z FT, po polsku: Jak początki wieku wpływały na historię biznes.onet.pl/jak-poczatki-wieku-wplywaly-na-historie,18593,3103384,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 22:09 Szkoda, jakies debilizmy zamiast dysputy. Już myślałem że trafiłem na Mijala albo Krytykę Polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: no~~ no;-)))) 26.12.09, 22:35 Gość portalu: login_t napisał(a): > Już myślałem że ..... No nie, niestety zupełnie Ci to nie wychodzi ;/ jesteś aktualnie na Dworcu PKP GW wraz z innymi takimi obszczymurami jak ja ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no~~ no;-)))) IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.09, 21:50 wredny_menel napisała: > - 4kg i narzekali że mało, ja byłem "umysłowy". dostawałem tylko 2,5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: no~~ no;-)))) IP: 139.142.19.* 27.12.09, 04:03 Hey nicelus. Ciagle jestes "umyslowy".... I lekarze nie chca rozmawiac i nikt "dokarmiac" idioty nie chce/// :):) PS. Moze Wieczorek ci odstapi psia kosc!!! he he he :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: no~~ no;-)))) IP: *.gorzow.mm.pl 27.12.09, 22:30 wredny_menel napisała: No, i tylko dziwne że wtedy za część tych $21 ludzie wykupywali kartki na mięs > o > - 4kg i narzekali że mało, bIEDNY CZŁOWIEKU, BREDZISZ, nie chce sie z toba polemizowac, ale , ja miałem na kartke 2.5 kg tzw miesa, tzw pracownicy fizyczni mieli 4kg, no i tak jeszcz na marginesie , było tak wspaniale, jest jaeszcze kuba ,korea, mozna zawsze tam sie wybrać, Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: no~~ no;-)))) 28.12.09, 06:55 Gość portalu: *** napisał(a): > 4kg, no i tak jeszcz na marginesie , było tak wspaniale, jest > jaeszcze kuba ,korea, mozna zawsze tam sie wybrać, Tak, tak, a u nas jest teraz tak wspaniale, można się dożywić, w ramch rytualnego kanibalizmu ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: no~~ no;-)))) IP: 139.142.19.* 28.12.09, 07:12 Hey wredny_menel , A ty co???... Spac nie mozesz? :):):) PS. Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku zycze.. :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 16:29 ...a tam,gdzie to kretowisko, będzie stał mój Bank! "całkiem przyzwoita galeria handlowa"... Daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buła Re: no~~ no;-)))) IP: *.cdma.centertel.pl 28.12.09, 21:23 Albo ten Sychla to mitoman, albo psychopata albo niespełna rozumu! Opisuje to tak, jakby sam był esbekiem! Krzyknął "Radio Solidarność" tak jak SB krzyczało "Służba Bezpieczeństwa" i jednemu i drugiemu wydawało się, że go to upoważnia do zabicia człowieka jak się nie dostosuje do przemocy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suplemencik Re: no~~ no;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 21:45 Być moze to szkoła ks. Andrzejewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.gorzow.mm.pl 28.12.09, 10:47 w/g mnie przeceniają swoje znaczenie walki z komuną, a glinie się nie chciało za gó...arzami ganiac po dachach tym bardziej ,że potrafili nawet zabić . Jak chwalił sie wojownik Sychla . Kilka minut nadawania i co ? To J23 był o niebo lepszy nadawał bezustanie hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.09, 14:50 ty thebird dzieki tym ludzia mamy wolna polske i zawdzieczamy im bardzo wiele, Oni mieli jaja w przeciwienstwie do tych co teraz maja odwage 5 groszy wrzucic na forum i to jeszcze ananimowi - żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buła Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.cdma.centertel.pl 03.01.10, 23:05 >>Oni mieli jaja<< Nie przesadzaj! Taki Sychla to ma raczej dużą gębę i mały rozum jak się szczyci tym że zrzucił człowieka z dachu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: 139.142.19.* 03.01.10, 23:09 Hey bula, I takimi "historyjkami" robia wariatow z prawdziwych dzialaczy podziemia... Tak zawsze jest: Jedni historie tworza lecz calkowicie inni ja pisza... Kto to czytac bedzie?? :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.gorzow.mm.pl 04.01.10, 14:24 hey bula i bernard przejmujac wasz tok rozumowania nasz bielik nie mialby dalej korony, a o takiech rozmowach na forum moglibysmy marzyc, Ci ludzie wtedy kiedy wy warowaliscie wiernie przed telewizorem np. na Urbana oni ryzykowali wlasna wolnoscia i przesladowaniami zeby nie pozwalalic nam zapomniec ze polska walczy!!! sa bochaterami z cala pewnascia, a wy zenujacymi dupkami, bo nie chcem was obrazac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: 139.142.19.* 04.01.10, 19:52 Hey siwy, Ty nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumiec , co ja pisze... Ja nie kwestionuje faktow...Ja kwestionuje historyjki ktore faty zastepuja... Nie pisze o dzialnosci podziemia. Ja sie ustosunkowuje do publikacji na ten temat... Kiedy czytam o tym ze sb-k uderzajac kogos popelnil "zbrodnie komunistyczna" to jak mam o tym myslec gdy czytam nastepnie ze solidarnoisciowy konspirator glowa domniemanego sb-ka o drzwi trzaskal i myslal ze mu kark skjrecil... I taki dumny z tego ze pisze... Jestem pewien ze to bujdy na resorach oczywiscie...Jednak bedac napisanym, staje sie ta bujda czescia obrazu podziemia... Klamliwego obrazu... Rozumiesz o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.10, 21:15 Bernard napisał: > Ty nie rozumiesz, > albo nie chcesz zrozumiec , > co ja pisze... a ty rozumiesz co ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilośmieciuszków Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 17:31 Nie oceniam ich wysiłku i poświęcenia za to czym się kierowali i co chcieli osiągnąć tylko za skutki tego co robili i w czym uczestniczyli. Wyszła sprawa,że chcieli zabić przypadkowego świadka swojej działalności za to,że nie zgodził się stanąć do nich tyłem i pokornie czekać aż skończą i się pozwijają. Sztyletnicy? Społeczeństwo oczekiwało tego od nich? I wszystko to w "walce o godne życie ludzi pracy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JONA Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.access.telenet.be 04.01.10, 20:33 A mnie smieszy to porownanie do komandosow...Moim zdaniem to byli normalni mlodzi ludzie,ktorzy mieli jakies tam swoje idealy i rozne charaktery...np jeden z blizniakow byl bardzo nerwowy i nigdy mu nie zapomne jak bez powodu rzucal we mnie krzeslami i to na terenie kosciola,inny "komandos" byl "miskowaty" i wbrew pozorom super inteligentny...Wiedzial kogo odwiedzic przed nadawaniem audycji,aby zmylic SBkow,ktorzy go obserwowali....Mysle,ze ta ekipa zrobila kawal dobrej roboty,ale czy chocby przypuszczala,ze za 20 lat ktos bedzie o nich pisal ksiazki i nazwie ich komandosami???Mysle,ze nie,bo oni robili to z potrzeby serca,a nie dla poklasku innych... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj 04.01.10, 20:41 mlodzi ludzie,ktorzy mieli jakies tam swoje idealy ... i dlatego nie mogli byc komandosami? Za młodzi czy moze ideały nie twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.10, 21:12 JONA napisała: > bez powodu rzucal we mnie krzeslami jeżeli w ciebie, to nie bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: O komandosach z magnetofonem i anteną. Poznaj IP: *.access.telenet.be 04.01.10, 22:22 I znowu napisaliscie co wiedzieliscie nie wiedzac nic.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś