Dodaj do ulubionych

Gronkowiec podbija cenę

IP: *.gorzow.mm.pl 29.02.04, 18:26
Paranoja!!! Kompleks jest jednym z najwoczesniejszych w polsce i juz sa takie
problemy..... Jeśli Zarząd podwyższy ceny biletow to nie odrobi strat tylko
je jeszcze bardziej podniesie, bo kto przyjdzie na basen jeśli bilet wstępu
będzie kosztować np. 13zl (dotąd 10zl)????
Obserwuj wątek
    • Gość: eko Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.mm.pl 29.02.04, 19:46
      jeżeli użyją Biocyt G to być może bakteria zostanie zabita ale wraz z nią każda
      żywa istota , która odważy się wejść do tej wody. Być może w najbliższym czasie
      zawartość chemikaliów przekroczy zawartość wody w basenie. Choćmy więc się
      kąpać na Słowiankę,a bilety koniecznie muszą być droższe, wszak zaoszczędzicie
      rozważni klienci na energii elektrycznej, po wyjściu będziecie świecić jak
      najmocniejsza latarnia i możecie sobie komputer zamiast do gniazda
      elektrycznego podłączyć do zadka, aby w oszczędny sposób poczytać internetowe
      rewelacje - co jeszcze przeżyło po zetknięciu z wodą w basenach pa,pa
      • Gość: KO Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 23:08
        wszystkiemu w tym mieście - i za GRONKOWCA też - i tak jest winny ekspolicjant
        Surmacz, bo gdyby publicznie nie spytał o paskudę prezydenta, że już od polowy
        stycznia szaleje na basenach gronkowiec, to pewnie do dzisiaj bylibyśmy
        spokojniejsi, kierownictwo Slowianki sypałoby chlor, a my i nasze dzieci
        faszerowałyby się do syta tą cholerną bakterią.
        I byłoby sielsko i swojsko, jak zwykle pod czerwona wladzą. Lepszego tygodnia
    • redcloud Re: Gronkowiec podbija cenę 29.02.04, 19:55
      Czerwoni bracia nie odrobili lekcji z marketingu, chemii, biologii, socjologii,
      PR-u i zwykłej przyzwoitości.
      Howgh
      • Gość: eko Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.mm.pl 29.02.04, 20:11
        jak to nie odrobili?
        - prezydent - nauczyciel czegoś tam
        - prezes - kolega po fachu - polonista
        - dyrektor techniczny - kolega po fachu - historyk
        - pani z marketingu - po gastronomiku ( niestety tylko średnie)
        mam dalej wymieniać jak fachowa kadra się zebrała, jedynie ratownicy to ludzie
        na właściwym miejscu a reszta to zbieranina rodziny , kolegów, protegowanych
        niekompetentnych i niedouczonych nieudaczników, przeważnie sciągniętych z
        bardzo długotrwałego bezrobocia bo nigdzie i nikt ich nie chciał
        • Gość: JAK MNIE TO WKUR.. Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.air.net.pl 01.03.04, 09:30
          Gość portalu: eko napisał(a):

> jak to nie odrobili?
          > - prezydent - nauczyciel czegoś tam
          > - prezes - kolega po fachu - polonista
          > - dyrektor techniczny - kolega po fachu - historyk
          > - pani z marketingu - po gastronomiku ( niestety tylko średnie)
          > mam dalej wymieniać jak fachowa kadra się zebrała, jedynie ratownicy to
          ludzie
          > na właściwym miejscu a reszta to zbieranina rodziny , kolegów, protegowanych
          > niekompetentnych i niedouczonych nieudaczników, przeważnie sciągniętych z
          > bardzo długotrwałego bezrobocia bo nigdzie i nikt ich nie chciał

KURW.. ABSOLUTNIE SIE ZGADZAM Z TYM CO TO NAPISAL BRAWO!NO TAK MNIE TO WKUR...
          ZE H..J NIESŁYCHANE ZEBY TAKA SITWA KIEROWAŁA TYM SYFEM
          PIER... SŁOWINAKE NIE CHIODZĆIE TAM I PO KŁOPOCIE A ONI NIECH SAMI SOBIE
          PODWYŻSZA CENY BARANY NA LEWO TYLE OSÓB TAM WCHODZI RODZINY I ZASRANI
          POLITYKIERZY A WON TO CAŁE TOWARZYSTWO ROZGONIC OGŁOSIĆ KONKURS NA DYREKTORA
          JAKBYM JA NIM BYŁ O TO CAŁE KOLEGIERSTWO BYM ROZPĘDZIŁ
    • Gość: pływak Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 20:00
      A niech się utopią... razem z Prezydenem... Jedyny sposóeb to spirytus do
      basenu wlać....
      • agis10 Re: Gronkowiec podbija cenę 29.02.04, 20:46
        Ostatnio na kilku wątkach poddawałem w wątpliwość jakość żądzenia Gorzowem
        przez obecną ekipę. Okrzyknięto mnie już malkontentem i pieniaczem. A ja tak
        bardzo chciałbym napisac coś optymistycznego o decyzjach Prezydenta. Tak bardzo
        chciałbym pochwalić Go i wyrazić swoje poparcie dla Jego planów. A tu znowu
        gronkowiec i zapowiedź podwyżki wejściówek na "Słowiankę. Może ktoś mi podpowie
        coś za co będę mógł chwalic obecną magistracką ekipę?
        • Gość: Bernard Re: Gronkowiec podbija cenę IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 29.02.04, 21:44
          Hey agis,
          Za co bedziesz mogl chwalic obecna ekipe to jedno, ale za co nie mozesz winic
          to co innego...
          Ekipa Magistratu nie siedzi 24 godziny na dobe na Slowiance i nie monitoruje
          stanu rzeczy.
          Za to komus placili i placa..
          Ktos zawalil.
          Prowadzenie takiej instytucji jest bardzo ryzykownym biznesem. Osoby
          odpowiedzialne za jej codzienna dzialalnosc musza przede wszystkim dbac o
          zdrowie urzytkownikow przez zapobieganie klopotom,a nie reagowanie na nie...
          Proba "przypinania" winy za kazdy problem w miescie Magistratowi to naiwna
          proba "upolitycznienia sciekow"...
          Magistrat placi komus za bezpieczne prowadzenie "Slowianki" i osoby ktore
          zawiodly musza sie tlumaczyc, nie Prezydent.
          Twoja nienawisc do obecnej administracji odbiera ci mozliwosc racjonalnego
          myslenia a przez to do pomocy w naprawie tego co zepsute...
          Zmieniajac Prezydenta nie poprawisz sytuacji na Slowiance jesli ten
          sam "nieodpowiedzialny goof" bedzie nadal dzialal..
          Pomysl nad tym...
          Serdecznie pozdrawiam
          • blic Re: Gronkowiec podbija cenę 01.03.04, 01:18
            Yo, Ben!

Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Proba "przypinania" winy za kazdy problem w miescie Magistratowi to naiwna
            > proba "upolitycznienia sciekow"...

Jesteś sobie w stanie wyobrazić przeformułowanie swojej opinii na temat
            Magistratu jeśli w kwestii obsady zarządu Słowianki, że tak powiem, g..no się
            zmieni?
            (Dla ułatwienia podpowiem Ci, że g...no się zmieni. Żeby nie było wątpliwości -
            nic się nie zmieni. Niech żyje, sto lat, co w Magistracie tak i na ziemi...)
            • Gość: Bernard Re: Gronkowiec podbija cenę IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 03.03.04, 02:46
              Hey blic,
              Jesli za cokolwiek Magistrat jest odpowiedzialny to za akcje jakie podejmie
              po "zawaleniu" przez obecny Zarzad "Slowianki".
              Nigdy nie powinno dojsc do sytuacji w ktorej zdrowie uzytkownikow jest
              zagrozone...
              Kara smierci wydaje sie lekka przesada, zle kros musi odpowiedziec za
              zaistniala sytuacje.
              To nie sa zarty.
              Pozdrawiam
      • Gość: KO Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 22:52
        a wszystkiemu w tym mieście jest winien Surmacz - eks'policjant, bo to on
        sypnął że juz od polowy stycznia gronkowiec panoszył sie w basenach. I gdyby
        nie spytał (publicznie) w tej sprawie prezydenta to łykalibyśmy i nasze dzieci
        te paskudę do dzisiaj.
        A tak proszę, straty, straty, i same straty. Tylko my trochę zdrowsi będziemy.
    • Gość: gruza Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.mm.pl 29.02.04, 20:36
      czy straty wpłyną jakoś na pobory Zarządu czy też po dupie dostaną tylko
      pracownicy i przyszli klienci?
      • Gość: Alex Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.mm.pl 29.02.04, 22:26
        Jasne, że tak, właśnie szefostwo Słowianki dostało podwyżki!
    • kuba_wr Re: Gronkowiec podbija cenę 01.03.04, 06:48
      Jakie 13 zł ?? Zróbmy bilety po 250 tys. wiesz, ile się wtedy zarobi?
      Sorry, ale nie mogłem sie powstrzymać. To socjalistyczno - Jędrzejczakowe
      myślenie mnie już dobija
    • ant777 Dziękuję ci Słowianko 01.03.04, 08:19
      W drugiej połowie lutego byłem na Słowiance z dzieckiem, oczywiście w części
      rekreacyjnej. Gdybym wiedział o tym gronkowcu za nic w świecie nie ryzykowałbym
      zdrowia dzieciaka. Czuję się oszukany i skrojony na parę złotych.
      • bar10der Re: Dziękuję ci Słowianko 01.03.04, 08:36
        Opierdalamy caly Zarzad za wszystko, nie znajac jednak faktow. Mozliwe ze
        pracownicy zawinili, bo nie dopilnowali. Slowianka codziennie przyjmuje (poki
        co - przyjmowala) tony dzieciakow z okolicznych wiosek i nie tylko. A prawda
        jest jaka jest. Nie kazdemu chce sie w domu myc. Jedynym bledem "Slowianki"
        bylo niedopilnowanie owych brudasow. Jezeli dzieciaki potrafia sie kapac tylko
        raz na tydzien (rodzicielskie oszczednosci na wodzie) to nie dziwota ze
        wszystkie piekne zarazy zostaja w basenie, po calotygodniowym braku stycznosci
        z H20. Nigdzie indziej nie wpuszcza Cie do wody, jezeli dobrze nie umyjesz
        sobie jajek, a u nas zostalo to zaniedbane. Dopilnowanie tego na przyszlosc
        pozwoli uniknac tego typu numerow.
        • ant777 Re: Dziękuję ci Słowianko 01.03.04, 10:31
          bar10der napisał:

> Opierdalamy caly Zarzad za wszystko, nie znajac jednak faktow. Mozliwe ze
          > pracownicy zawinili, bo nie dopilnowali. Slowianka codziennie przyjmuje (poki
          > co - przyjmowala) tony dzieciakow z okolicznych wiosek i nie tylko. A prawda
          > jest jaka jest. Nie kazdemu chce sie w domu myc. Jedynym bledem "Slowianki"
          > bylo niedopilnowanie owych brudasow. Jezeli dzieciaki potrafia sie kapac
          tylko
          > raz na tydzien (rodzicielskie oszczednosci na wodzie) to nie dziwota ze
          > wszystkie piekne zarazy zostaja w basenie, po calotygodniowym braku
          stycznosci
          > z H20. Nigdzie indziej nie wpuszcza Cie do wody, jezeli dobrze nie umyjesz
          > sobie jajek, a u nas zostalo to zaniedbane. Dopilnowanie tego na przyszlosc
          > pozwoli uniknac tego typu numerow.

I co chcesz aby ratownicy sprawdzali czystość "jajek"? Wychodzi na to że
          mieszkańcy Gorzowa to straszne brudasy. Równie można napisać że Cyganie to
          złodzieje a Niemcy to faszyści.
          Poza tym, to faktycznie zarząd (tak jak w każdej normalnej firmie) odpowiada za
          przedsiębiorstwo. Kiedy przychodzi do rozdawania laurów, to otrzymuje je
          zarząd. Kiedy coś jest nie tak, to zarząd jest rozliczany. Za to biorą
          pieniądze.
          Myślę że w ramach odzyskania zaufania najlepsze co zarząd może zrobić to
          podnieć ceny. Tak.. super pomysł.
          • Gość: znachor Re: Dziękuję ci Słowianko IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.04, 11:16
            Ależ ant777, przecież to normalne.

Kiedy przychodzi do rozdawania laurów, pierwszy jest prezydent. Kiedy jest coś
            nie tak, to odpowiedzialni są inni, albo odpowiedzialność jest zbiorowa. Jest
            to normalne. Przed wielu laty usłyszałem w telewizji wypowiedź bardzo mądrego
            kapitana statku, która utkwiła mi w pamiąci i dała dużo do myślenia. Kapitan
            opowiadał:

"Przepłynąłem Bosfor. Przepłynąłem Dardanele. Mieliśmy awarię."

• ant777 Re: Dziękuję ci Słowianko 01.03.04, 11:50
              Gość portalu: znachor napisał(a):
              Kapitan opowiadał:
              > "Przepłynąłem Bosfor. Przepłynąłem Dardanele. Mieliśmy awarię."

Dobre, dobre :)
        • Gość: Wacek Re: Dziękuję ci Słowianko IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.04, 21:33
          Skąd ty człowieku się urwałeś. Za ten stan rzeczy będziesz obwiniał dzieci ze
          wsi. Kpina. Kpina. Nie rozumiesz chyba, że władza się kończy itrzeba kolesiowi
          obchnąć Słowiankę za grosze
    • martha4 Re: Gronkowiec podbija cenę 01.03.04, 08:54
      Nie byłam jeszcze nigdy na "Słowiance". Korzystam z basenu przy hotelu Gracja i
      jeżdżę do Choszczna, jeśli mam ochotę na zjechanie ze zjeżdżalni, czy spokojną,
      bezpłatną (w ramach wstępu) wizytę w jednej z dwóch rodzajów sauny (zwykle
      jestem w niej sama, lub z dzieckiem). Czysto, w basenie pływackim często poza
      mną nikogo innego nie ma, spokój, relaks.

I zdaje się, że raczej już nie popływam sobie na "Słowiance".
      Obrzydzenie mnie bierze jak słucham o gronkowcach, paciorkowcach i niedomytych
      klientach basenu... ble!
      • Gość: Miro Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.bphpbk.pl 01.03.04, 11:10
        Niestety, ale to rzeczywiście prawda, że największą wine za gronkowca ponosza
        niedomyci klienci basenu (do czego, jak widze po komentarzach na forum,
        cholernie trudno się przyznać, lepiej wieszać psy na magistracie). Byłem na
        Słowiance kilka razy, ale za każdym razem było coraz gorzej. Większość
        klienteli nie ma pojecia, do czego służy prysznic przed wejściem na basen, o
        umyciu jajek, czy foki przed kąpaniem to już kompletnie nikt nie pomyśli, cos
        takiego jak mydło, to chyba rzecz kompletnie nie znana.

W saunach gośie siedzą w strojach kapielowych, pod którymi jaja się pocą, a
        bakterie namnarzają. Pot z brudnych cielsk kapie na deski, bo nikt nie pomysli
        o zabraniu do sauny ręcznika. Po wyjściu z sauny niewiele osób mysli żeby się
        spłukać, tylko wali od razu do części rekreacyjnej, rozsiewając bakterie gdzie
        się da.

Naprawdę wstyd mi za was brudasy. Pochodze z Gorzowa i cholernie sie
        ucieszyłem, ze odwiedzając rodzinę, będę mógł również odwiedzać super
        nowoczesny basen, ale po ostatniej wizycie w styczniu kompletnie odechciało mi
        się tam przychodzić. Radzę wybrać się do Warszawy na Warszawiankę, albo bliżej,
        zaraz za niemiecka granicę na którykolwiek z basenów, żeby zobaczyć jak powinny
        byc przestrzegane podstawowe zasady higieny (przed wejściem do basenu,
        dokładnie nalezy się umyc, a najdokładniej miejsca gromadzenia się potu, a
        więc i bakterii, do sauny wchodzić nalezy jedynie w ręczniku, po wyjsciu z
        sauny nalezy dokładnie opłukac się pod prysznicem).

Obsługa Słowianki również jest winna kompletnemu brakowi kontroli
        przychodzących ludzi. W Warszawie nieliczni, którzy nie skorzystają z prysznica
        przed wejsciem sa od razu zawracani przez obsługę, goście którzy do sauny
        wchodzą w kąpielówkach, są od razu wywalani, a w Gorzowie nieraz zdarzało mi
        się widzieć wychodzące spod prysznica paniusie z kompletnie suchą głową, na
        której lezały tony tapety oraz lakieru.

To się musiało tak skończyć.
        • bar10der Re: Gronkowiec podbija cenę 01.03.04, 14:14
          Brawo !!! Brawo !!! W końcu mądre zdania zaczęły się sączyć.
        • Gość: Wacek Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.04, 21:41
          Czyli rozumiem, że jak pójdziesz do pielęgniarki na zastrzyk i po nim zrobi Ci
          się ropień ,to będziesz miał pretensje do sibie, że tyłka nie wymyłeś. Chyba,
          że w Warszawie przed zastrzykiem dokładnie myjęsz tą część ciała gdzie masz
          mieć zastrzyk
          • Gość: Miro Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.bphpbk.pl 04.03.04, 11:01
            Ja zawsze (w przeciwieństwie do niektórych, ku duzemu niezadowoleniu lekarzy)
            myję się, niezaleznie od tego czy mam wizytę u pielęgniarki, czy nie. Jeżeli
            powstanie ci ropień na dupie, bo pielęgniarka nie użyła jednorazowej igły lub
            założyła ci brudny plaster, ewentualnie, zamiast spirytusem przetarła miejsce
            ukłucia wodą z Warty to jest to ewidentnie jej wina. Jeżeli natomiast wyskoczył
            ci ropień, bo kozetka na której lezałeś usyfiona była gównem, które pozostawił
            poprzedni pacjent, to wina pielęgniarki polega głównie na tym, że takiego
            goscia wpusciła do gabinetu, nie każąc mu sie wcześniej porządnie umyć.
            O ile w pierwszym przypadku jest pewien sens w zbluzganiu władz szpitala, gdzie
            dana pieleniarka pracuje (brak jednorazowych igieł, brak spirytusu, brak
            gazików, zła gospodarka finansowa itp.) o tyle w drugim przypadku nie ma co
            bluzgac na władze.

Systemy oczyszczania wody w Słowiance sa na dobrym poziomie, chloru dodaje się
            duzo więcej niz w Warszawie (w Warszawiance ostatnio obsługa przeszła na dużo
            delikatniejszy dla skóry ozon). No ale w Warszawie wszyscy przed wejściem na
            basen zdejmuja kąpielówki i dokładnie myja dupę, jajka, pachy i włosy, co
            niestety w Gorzowie jest nie do pomyslenia. Pamietam, że jak w Gorzowie
            zdejmowałem gacie pod prysznicem, pozostali uzytkownicy basenu patrzyli na mnie
            jak na pedała albo ekshibicjonistę.
            • Gość: Azor Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 20:18
              Podzielam Twoje spostrzeżenia. Uważam natomiast, że ten powszechny brak kultury korzystania z urządzeń Słowianki jest jednak w głównej mierze wynikiem zaniedbań jej gospodarzy. W Polsce tego typu obiekty są wciąż nowością, więc raczej trudno oczekiwać od każdego przeciętnego klienta, że będzie się zachowywał zgodnie z ogólnie przyjętymi dla tego typu obiektów zasadami użytkowania, ponieważ najczęściej ich nie zna - więc zachowuje się tak, jakby był nad jeziorem. W Warszawiance panuja lepsze obyczaje właśnie dlatego, że obsługa obiektu konsekwentnie egzekwowała (i nadal egzekwuje) przestrzeganie tych zasad od samego początku swej działalności. Zatem korzystanie z prysznica nie wywołuje tam żadnego zdziwienia. W Słowiance natomiast, zarówno część basenową jak i odnowę biologiczną pozostawiono na pastwę losu, interesując się tylko pobieżnie niektórymi kwestiami technicznymi. Niestety, obawiam się że długi okres zaniedbań spowodował, iż opisywany przez Ciebie brak kultury i higieny utrwalił się już w świadomości przeciętnych użytkowników Słowianki i zdążył się stać lokalną normą, więc wprowadzenie egzekwowania zasad korzystania z urządzeń obiektu, które było względnie łatwe na początku jej działalności, teraz może napotkać na pewien opór. Chcąc zapewnić podstawową jakość świadczonych usług, w końcu ktoś będzie musiał to zrobić. Jednak nie sądzę, żeby było na to stać obecne kierownictwo Słowianki, które jak dotąd pozostaje głuche na jakiekolwiek uwagi, protesty klientów i artykuły w prasie wytykające złą jakość świadczonych usług.
    • Gość: skok17 Ciekawe jak to wyglada latem bo wpływy są chyba IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 11:42
      mniejsze
    • Gość: obserw. Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.04, 12:04
      ... jak czytam opinie polityczne na temat gronkowca w Słowiance... wszstko mi
      się przewraca... wychodzi na to, że to komuniści winni, że gorzowianie się nie
      myją... SLD winne, że obywatele się nie myja... myje się za to Surmacz i
      wszyscy ... członkowie PiS-u... ZCHN i jeszcze inna cholera spod znaku
      prawicy...Dajcie spokój sobie na temat odpowiedzialności politycznej za
      gronkowca na Słowiance... bo mam wrażenie, że za SARS w Chinach... prawica w
      swym absurdalnym myśleniu gotowa oskarżyc... eskimosów...
      • ranigastt Re: Gronkowiec podbija cenę 01.03.04, 12:37
        Jakieś wielkie niezrozumienie tematu. Przecież gorzowianie po zamknięciu Laźni
        miejskiej właśnie idą na Słowiankę się umyć po ciężkim dniu. Uważają że do
        mycia służy woda. A na Słowiance jest jej bardzo dużo.
    • Gość: j-23 Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.04, 17:01
      ... bylem w Gryfinie, jest jednak zdecydowanie lepiej ....
      • Gość: Miro Re: Gronkowiec podbija cenę IP: *.bphpbk.pl 01.03.04, 18:03
        Taak, nawet w Gracji jest lepiej, bo tam bardziej dbają o higienę niz na
        Słowiance. Szczerze mówiąc, z taką ignorancją w tej sprawie nie spotkałem sie
        jeszcze nigdzie indziej. Na Słowiance obsługa przykłądała wagę jedynie do tego,
        by ściagać buty przed wejściem do szatni, na całej reszcie kładła lachę, "bo
        przecież mamy takie super urządzenia dezynfekujące". No niestety, przy takiej
        ilości syfu trzebaby pewnie Domestosa zamiast wody do basenu wlewać, żeby to
        odkazić.
        • ranigastt Re: Gronkowiec podbija cenę 01.03.04, 21:15
          Czyści do wody nie wchodzą. Bo i po co? Od wieków w wodach się obmywano.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka