kloda-wa 28.07.10, 13:15 A nie można było dać Pani Doktor podwyżki i tak zatrzymać ją w szpitalu ? Czy ktoś się łudzi, że przyjdzie nowy lekarz ze specjalizacją pracować za marne pieniądze ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jjj Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.gorzow.mm.pl 28.07.10, 16:15 Problem z obsadą lekarską w gorzowskim szpitalu dotyczy prawie wszystkich oddziałow. Mogłabym wymieniać. Zaden nowy lekarz nie przyszedł do szpitala, a po ostatniej obniżce płac przez dyr szmita część lekarzy odeszła. Poza tym atmosfera w szpitalu jest fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.10, 18:06 Jjj napisał(a): > ... atmosfera w szpitalu jest fatalna. to czas, aby pani polak przeszła na inne równie odpowiedzialne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? 28.07.10, 20:07 miała być metropolia, a wyszła nekropolia? ... klima siadla? Czy solary za mało wydajne? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? 28.07.10, 20:08 ta nekropolia to wyszla z innej bajki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.10, 17:33 kloda-wa napisał: > A nie można było dać Pani Doktor podwyżki ... może była sympatykiem pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.10, 22:22 albo może była sympatykiem poprzedniej dyrektorki? ... coś chyba musiało być, nie po linii partyjnej, skoro nie dostała podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.10, 22:23 będzie miał zejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks ` Re: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.gorzow.mm.pl 29.07.10, 11:09 Mieszacze - politycy czekają na epidemię która odblokuje im rozum i wyobrażnię a następnie zajmą się nimi prokuratorzy dlaczego zlikwidowano odział zakażny w Gorzowie , już raz była epidemia z ofiarami śmiertelnymi ale wniosków nie wyciągnięto żadnych !!!. To przerażające co się dzieje ze służbą zdrowia !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio Re: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.centertel.pl 29.07.10, 14:11 chcieli POpaprańcy z PO nowego dyra, to mają. To Szmit i jego wiecznie zajęty PUKAWKĄ zastępca są odpowiedzialni za konanie naszego szpitala. A tym, którzy już tego nie pamiętają przypomnę, że Szmit już kiedyś kierował służbą zdrowia w gorzowskiem i nie bez przyczyny była ona jedną z najbardziej zadłużonych w kraju. Oczywiście zasługi naszych polityków też nie są w tym względzie zapomniane i mam nadzieję, że wyborcy na czas wyborów sobie o tym przypomną. Nie licz jednak na tzw niezależne służby, które tym mogłyby się zająć - jak niezależny od polityki jest falubazi oddział NIK wszyscy pamiętamy. Pozdro dla Furtaka, to dopiero persona!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sangay Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? 29.07.10, 15:09 Jestem przerazony wiekszoscia komentarzy w tym temacie. Agonia gorzowskiego szpitala zaczela sie od czasu powstania wojewodztwa lubuskiego, jest to dzialanie zaplanowane. Czy ktos poniosl odpowiedzialnosc za kolejne ''uzdrowiencze'' dzialania wladz marszalkowskich poczawszy od pana Bochenskiego, pana Fedko, pani senator Danielak, pana Brachmanskiego? Wprost przwciwnie. Nadal siedza na eksponowanych stanowiskach i mysla, jak tu zaszkodzic miastu nad Warta. W obecnej chwili szpital jest w tak fatalnej sytuacji finansowej, ze na poprawe nie ma co liczyc. Panie i panowie rzadzacy tym wojewodztwem! Apeluje do Was pomyslcie o mieszkancach tego miasta i gmin osciennych. My chcemy rowniez czuc sie bezpieczni w tym temacie. Bo przeciez w tym kraju mozna inaczej. Jestem trzy tygodnie po powaznej operacji onkologicznej w Wielkopolskim Ceantrum Onkologicznym w Poznaniu. Jedzcie tam, nasi bonzowie, i przyjrzyjcie sie dokladnie poczawszy od czystosci panujacej tam,poprzez kwalifikacje personelu medycznego, skonczywszy na wprost niewiarygodnie zyczliwym stosunku do cierpiacego pacjenta. Was na to nie stac. Wy tylko potraficie politycznie walczyc ze soba, jak bezmyslne zwierzeta i okopywac sie w swych cieplych posadkach. Mieszkancy miasta nad Warta! Zrzeszajmy sie, by rozliczyc to towarzystwo! ''I zstapil Duch, i odmienil oblicze ziemi, tej ziemi''. Ale czy zrobil to wlasciwie, odpowiedzmy sobie sami. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniołek Ale bzdury piszecie IP: 109.243.246.* 29.07.10, 22:48 Dawno nie czytałem takich bzdur. Wszędzie widzicie politykę. Za dużo tv panie i panowie. Jad sączący się z ust nie pomoże na zmianę rzeczywistości. ps. Dziś były podwyżki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? 29.07.10, 23:09 > Agonia gorzowskiego szpitala zaczela sie od czasu powstania > wojewodztwa lubuskiego, jest to dzialanie zaplanowane. Och, ach, wszyscy spiskuja przeciw twojemu zyciu. Czy nie potraficie zrozumiec, ze wiekszosc tego typu dzialan, to zwykla NIEUDOLNOSC, po prostu posadzili kogos z partyjnego stolka, kto sie do roboty nie nadawal, i tyle? Kiedys nawet gdzies madry cytat na to znalazlem, ale juz zapomnialem :( Poprawic mam nadzieje, jeszcze mozna, a nie tylko winnych szukac. Na szczescie, obecne wladze sie nie poddaja, cos kombinuja. Zawsze to lepsze, niz zamknac caly szpital od razu, zburzyc, zaorac - "bo przeciez nie ma szans". To jak reanimowanie nieprzytomnego - no, niby szanse znikome, ale moze sie uda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 13:30 Twój wpis przypomina mi sytuację z bezrobociem: Najpierw je zrobiliśmy a teraz z nim walczymy. Albo inaczej: Bezrobocie było nam potrzebne byśmy mogli z nim walczyć. Ty tak własnie piszesz. Walczmy o Warszawską! O Szpital,co go zlikwidowaliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? 31.07.10, 16:15 > Twój wpis przypomina mi sytuację z bezrobociem: > Najpierw je zrobiliśmy a teraz z nim walczymy. > Albo inaczej: > Bezrobocie było nam potrzebne byśmy mogli z nim walczyć. Jeszcze inaczej: szpital byl OD ZAWSZE zle zarzadzany. Najpierw oddluzal "kraj", ale bylo za drogo, to zrzucili na wojewodztwo. Wreszcie przyszedl ktos, kto stwierdzil, ze po prostu ma za duzo miejsca, a za male przychody, i trzeba sie pozbyc zbednego balastu. Ale przeciez nikt nie bral tego balastu, zeby byl, to projektant "tej lodki" zle ja zaprojoektowal, i teraz trzeba to naprawic. A balast jakos zagospodarowac, zeby nie wyrzucac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? 31.07.10, 16:18 > Twój wpis przypomina mi sytuację z bezrobociem: > Bezrobocie było nam potrzebne byśmy mogli z nim walczyć. No, chyba ze to byl komentarz do wpisu sangaya, to wtedy trafny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.centertel.pl 02.08.10, 11:37 Zetkaf napisał> obecne wladze sie nie poddaja, cos kombinuja. Obecne POpaprane władze zwolniły w atmosferze afer poprzednią ekipę, bo rzekomo była z PIS. Kombinowanie leży więc w ich naturze, ale czy o to chodzi? Wystarczy szpitalem ZARZĄDZAĆ, z kombinowaniem nie ma to za wiele wspólnego. A zresztą kto ma tu kombinować, jeden dyro nieobecny, drugi ciągle PUKAJĄCY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pukacz do prezia IP: *.szpital.gorzow.pl 03.08.10, 10:28 > Wystarczy szpitalem ZARZĄDZAĆ, z kombinowaniem nie ma to za wiele > wspólnego. A zresztą kto ma tu kombinować, jeden dyro nieobecny, > drugi ciągle PUKAJĄCY.... Kogo ciągle nie ma Prezio????????? A kto ciągle puka i co puka?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do prezia IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.10, 15:21 pukacz napisał: > Kogo ciągle nie ma Prezio????????? gdy wpadasz czasem do szpitala, to zawsze tam jest? co za dziwny przypadek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicek Re: do prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 23:07 Nicelusek idź rób kampanię Eli. Masz szanse sie wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.10, 02:55 zetkaf napisał: > ale juz zapomnialem zaburzenia pamięci są typowe dla choroby alzheimera. zaburzenia funkcji poznawczych również. > Poprawic mam nadzieje, jeszcze mozna, a nie tylko winnych szukac. > Na szczescie, obecne wladze sie nie poddaja, cos kombinuja. czy poprzednie władze się poddawały? wszystko jest akurat odwrotnie niż napisałeś. poprzednie władze w bardzo krótkim okresie czasu zmniejszyły zadłużenie szpitala z ok. 300 mln zł. na ok. 230 mln zł. natomiast obecne władze tylko szukają winnych. w dodatku szukają nie tam gdzie powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Gorzów: Co dalej z oddziałem zakaźnym? 31.07.10, 19:34 Ale czy zrobil to wlasciwie ... prorok jaki cy co? P.S. A moze paruzja nadeszła? Odpowiedz Link Zgłoś