Dodaj do ulubionych

Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej"

IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.04, 20:53
Kupowałam "ZG" przez kilkanaście lat-może wrócę do niej teraz? Po odejściu z
redakcji Zysnarskiego szkoda było wydawać pieniadze na ten tygodnik.
Obserwuj wątek
    • Gość: BL Dalej czerwona gadzinówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 00:12
    • Gość: gfor Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.proctr01.fl.comcast.net 24.04.04, 04:57
      Red.Zysnarski powinien wrocic.Powitajcie GO z kwiatami.Poprzedniczka zrobila
      blad ,ze odsunela go od "Ziemi Gorzowskiej" Kupowalem gazete i bede kupowal
      nadal.Pozdrowienia
      • kuba_wr Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" 24.04.04, 10:02
        Nie ma szans. Nie wróci. Po prostu nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. A swoją drogą ciekaw jestem, co teraz Sulska będzie robić. Chyba tylko u mężulka znajdzie robotę, bo ja bym nie zatrudnił kogoś, kto potrafil własny biznes spierdolić. No chyba, ze znowu chcą coś kupić, by spieprzyć. Moje gratulacje dla cwaniaków !!!
        • kobyla Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" 24.04.04, 12:13
          Za Zysnarskiego nie było tak rozbudowanych stron gorzowskich Gazety Lubuskiej.
          Miał łatwiej. Teraz Lubuska zaspokaja wszystkie potrzeby dziennika i tygodnika
          jeśli chodzi o tzw czytelnika złaknionego wyłącznie spraw lokalnych. Ten
          tygodnik sobotni w Lubuskiej „Głos Gorzowa” nie jest zły. Teraz konkurencyjny
          płatny tygodnik w Gorzowie jest chyba bez szans.
          • kuba_wr Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" 24.04.04, 17:05
            kobyla napisał:

> Za Zysnarskiego nie było tak rozbudowanych stron gorzowskich Gazety Lubuskiej.
            > Miał łatwiej. Teraz Lubuska zaspokaja wszystkie potrzeby dziennika i tygodnika
            > jeśli chodzi o tzw czytelnika złaknionego wyłącznie spraw lokalnych. Ten
            > tygodnik sobotni w Lubuskiej ?Głos Gorzowa? nie jest zły. Teraz kon
            > kurencyjny
            > płatny tygodnik w Gorzowie jest chyba bez szans.

Co znaczy, że mial łatwiej. "Ziemia" nie padła wcale wskutek konkurencji ze strony GL. Sulscy zrobili z niej "coś" (nie gazetę), czego się czytac nie dało. Wyrolowali Zysnarskiego, przejęli gazetę praktycznie siłą i spieprzyli. Wszystko, na co było ich stać
    • Gość: BĄK Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: 213.77.60.* 24.04.04, 13:14
    • Gość: BĄK Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: 213.77.60.* 24.04.04, 13:23
      A prezes to jakis filantrop czy tez specjalista od prania?
      • Gość: ms Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 15:07
        Prezes to nie tyle filantrop co facet, ktory myśli, że gazeta to taki biznes co
        sam się kręci i tylko wyjmuje sie z niego kaskę. Spodziewam się, że spotka go
        bolesne rozczarowanie. A razem z nim tych kilku dziennikarzy, ktorzy przez
        kilka miesięcy będą dobrze zarabiać, a potem zobaczą dno w kasie wydawnictwa.
      • Gość: Szymon Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.04, 16:16
        Hej, ,,Bąk''! Nowy prezes ,,Ziemi''nie filantrop, ale jak słyszałem ma zamiar
        płacić pensje nie ,,laptopami'', ale w złotówkach.
    • Gość: Henryk J. Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.04, 16:03
      W dotychczasowej formie "Ziemia Gorzowska" nie mogła sie podobać.
      Była nieciekawa graficznie. Czas na zmiany.
      Nowy właściciel jest chyba zbyt dużym optymistą?
      Ale życzę powodzenia.
    • Gość: Obserwator Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.04, 19:21
      No pewnie, że coś zmieni... doda kolorowy plakat jakiej gołej baby... swoją
      drogą pozycja gazety systematycznie spadałą przez znachorów co to na gazetach
      zęby zjedli... teraz jest laik...życzę powodzenia, chciabym ponownie wziąć do
      ręki gazętę, która podobała mi się wiele lat temu... no coż... redaktorzy,
      którzy tworzyli niepowtarzalną atmosferę już dawno nie pracują w gazecie...
    • Gość: Hexen Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 16:24
      O, to ten pan nam tak ślicznie przystroił deptak koło Empiku...
      • Gość: Robert1 Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.04, 17:56
        Wiec ZG polozyl juz Zyzio, nie pamietacie?, Sulscy probowali na swoja modle
        jakos to postawic.
        A i nikt go nie wyrolowal, tylko sam swoim PI...PI zrazil sobie tam wszystkich
        i sie go legalnie pozbyli. Zreszta nie zapominajmy epizodu z Bachalskim i Tylko
        Gorzow i wylotu z Glosu Gorzowa, ktory jako ostatni go przygarnal po starej
        GazetoLubuskiej znajomosci. On nie potrafi wspolpracowac z nikim!
        A dzis jest kompletnie OUT
        A szkoda
        • kobyla Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" 25.04.04, 19:27
          Ale co tu nowego można poza Lubuską wymyślić. Jaką gazetę? Jaki tygodnik?
        • Gość: pio so Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 19:31
          jestem mieszkancem polic ale kibicem najblizszego klubu zuzlowego czyli stali
          będąc na meczach kupowałem ZG i ostatnio nie była taka zła
          • kobyla Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" 25.04.04, 19:52
            Nie no , do tego o czym piszesz nadawała się
        • kuba_wr Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" 25.04.04, 22:38
          Gość portalu: Robert1 napisał(a):

> Wiec ZG polozyl juz Zyzio, nie pamietacie?, Sulscy probowali na swoja modle
          > jakos to postawic.
          > A i nikt go nie wyrolowal, tylko sam swoim PI...PI zrazil sobie tam wszystkich
          > i sie go legalnie pozbyli.

Znasz szczegóły? Bo ja, tak się składa, znam. Mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że tam poszło o naprawdę duże pieniądze. No, jeszcze jedno ci zdradzę: to było głosowanie za tym, by Sulscy przejęli władzę nad GOW. O wylocie kogokolwiek nie było mowy. Ci, co głosowali za Sulskimi nie do końca zdawali sobie sprawę z tego, co to oznacza, bo i nie mogli. A pierwszą decyzją Sulskich po objęciu władzy było pozbycie się p. Zysnarskiego. I to nie do końca legalne. No ale nie chcę się wdawać w szczegóły.

Jakub
          • Gość: Robert1 Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: 62.206.120.* 26.04.04, 15:19
            No ty chyba Kubus znasz, nie?
            Co do legalnosci nie wiem, bo to ewentualnie dla prawnikow sprawa.
            Fakt faktem facet nie zagrzewa miejsca tam gdzie sie pojawia...
            Szkoda bo ma marke (jeszcze?) i moglby zrobic kupe pozytywow, ale to tez nie
            moja sprawa.
            • Gość: Robert1 Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.04, 12:20
              I co tam slychac w sprawie?
              Najlpeiej poinformowany KUBA Z. jakos milczy...
    • Gość: open Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 27.04.04, 21:41
      Wszystkie watpliwości powinien wyjaśnić Edmund ,czasami zabierający głos na
      forum . Był bardzo blisko przy tych wydarzeniach usuwania red nacz.ZG. Dzisiaj
      jest jeszcze bliżej wydarzeń po kolejnych zmianach w ZG
      • Gość: Edmund Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 28.04.04, 06:36
        Tak, Open, byłem blisko, a teraz jestem jeszcze bliżej. I właśnie dlatego jest
        mi niezręcznie teraz o tym pisać.
        • Gość: open Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 28.04.04, 10:19
          Fakt , Edmundzie ale ktoś może to opisac i zapoznać gorzowian dlaczego poczytna
          gazeta z nielubianym naczelnym zmienia sie na coś miękkiego.
          Może Ewa Szutowicz ,która co nieco ucierpiała w tej rozgrywce personalnej?.
          Oczywiscie , gdyby powróciła do waszego "ziemskiego " grona.
          Pozdrawiam
          • Gość: Edmund Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 28.04.04, 16:38
            Open, zajrzyj do jutrzejszej ,,Ziemi''. Może znów zacznie ci się podobać. Myślę
            że sprawa, która tak bardzo wielu interesuje, ujrzy kiedyś światło dzienne.
            Sądzę jednak, iż opisze ją osoba najbardziej tym zainteresowana.
            • Gość: Rap Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: 213.77.60.* 28.04.04, 17:56
              Munio czy Ty juz kiedys nie pisales cos o swoim aktualnym prezesie jako
              reporter sadowy???
              • Gość: Edmund Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 28.04.04, 18:09
                Rap, chcesz mnie ,,wypuścić''?
            • kuba_wr Do Edmunda 28.04.04, 18:53
              Edmund, możesz napisać, co z redakcją "Ziemi" na Wełnianym Rynku? Od jakiegoś czasu nie ma mnie w Gorzowie i nie jestem na bierząco .Czy Sulscy to sprzedali / sprzedają? Bo słyszałem, że przy kupnie też jakieś przekręty były
              • hiro Re: Do Edmunda 28.04.04, 18:59
                kuba_wr napisał:

> Edmund, możesz napisać, co z redakcją "Ziemi" na Wełnianym Rynku? Od jakiegoś
                c
                > zasu nie ma mnie w Gorzowie i nie jestem na
                bieżąco........................... .Czy Sulscy to sprzedali /
                > sprzedają? Bo słyszałem, że przy kupnie też jakieś przekręty były
                >
                • Gość: Rap Re: Do Edmunda IP: 213.77.60.* 28.04.04, 19:44
                  To kiedys i tak ladnie opisze Zyzio,bedzie o czym plotkowac.Grzechy mlodosci
                  Prezesa a moze cd..
                  • Gość: Robert1 Re: Do Edmunda IP: *.pegaz.gorzow.pl 29.04.04, 18:30
                    No Jakubku Zys. nie dopytuj sie az tak ciekawsko co robia nastepcy taty z
                    kupiona przez siebie nieruchomoscia i to do tego u pracownika aktualnej
                    redakcji, fe! Tato i tak nie ma gdzie o tym napisac ;-)
                    I co to za _wr? Snisz nadal za Wroclawiem czy warczysz na Forum Wyborczej tak
                    nielubianej przez tatusia ;-)
                    • kuba_wr Do Roberta 29.04.04, 20:48
                      Drogi Robercie !

Czy ktokolwiek upoważnił Cię do ujawniania moich danych? Bo ja na pewno nie !!
                      • kuba_wr Re: Do Roberta 29.04.04, 20:49
                        kuba_wr napisał:

> Drogi Robercie !
                        >
                        > Czy ktokolwiek upoważnił Cię do ujawniania moich danych? Bo ja na pewno nie !!
                        >
                        A swoją drogą - czemu piszesz anonimowo. Czyżbyś bał się ujawnić ?
                      • Gość: Robert1 Re: Do Roberta IP: *.pegaz.gorzow.pl 03.05.04, 20:08
                        Samsies ujawnil moj drogi.
                        Zabraklo ci drogi moj po prostu instynktu i nieco obiektywnej samodyscypliny.
                        Skoro juz wsadziles paluszek w imadlo to sie teraz nie krzyw.
                        • kuba_wr Re: Do Roberta 04.05.04, 08:01
                          Gość portalu: Robert1 napisał(a):

> Samsies ujawnil moj drogi.
                          > Zabraklo ci drogi moj po prostu instynktu i nieco obiektywnej samodyscypliny.
                          > Skoro juz wsadziles paluszek w imadlo to sie teraz nie krzyw.

Brednie gadasz. Dziwne jest twoje rozumowanie, skoro uważasz, iż musze być tym, kim jestem bym wiedzial o tej sprawie to, co wiem. Podejrzewam, że nie tylko ja miałem dostę do tych informacji
            • Gość: open Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 30.04.04, 10:24
              Dałem sie namówić ,kupiłem przeczytałm i jest O.K .
              Prezes w gajerku ładnie wypadł na tym zdjęciu .,O niebo lepiej niz
              poprzedniczka,której zdjecie zniechęcało do czytania.
              Stwierdzam ,ze jesteś potwornie zapracowany lub należałby przyjąć kilka ludzi
              do pisania . A Rossę pamietam jak spiewał w klubach i dobrze się zapowiadał ,
              proszę naukowiec .
              pozdrawiam
              • Gość: Edmund Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 01.05.04, 11:03
                Dzięki Open za dobre słowo. Tak, chyba jestem trochę przepracowany. Będą nowi,
                a właściwie, to nawet już są, ale na początek trzeba pomóc im się rozkręcić.
              • Gość: Do opena Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: 213.77.60.* 01.05.04, 12:07
                Kochany,mylisz naczelnego z prezesem.Prezes czyli wlasciciel jest to dopiero
                ciakawa postac z duzym doswiadczeniem zyciowym,mozna o nim napisac ksiazke
                takze sensacyjna.
                • Gość: open Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 01.05.04, 19:45
                  Wynika z wygladu naczelnego ,że równiez czeka Go w przyszłości prezesura.
                  A to nie naczelny zwiedzał obce ,bajkalskie, landy?
                  • blic Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" 03.05.04, 10:38
                    > A to nie naczelny zwiedzał obce ,bajkalskie, landy?

Ta, to ten sam naczelny. Z trapera, żeglarza w gejerek. Bardzo nowocześnie.
                    • Gość: Rap Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: 213.77.60.* 03.05.04, 11:30
                      Ciekawe srodowisko sie stworzylo,obstawiam ze do konca roku oglosza
                      upadlosc.Kto da wiecej?
                      • Gość: open Re: Nowy prezes "Ziemi Gorzowskiej" IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.04, 13:34
                        Jezeli bedzie takie sceptyczne podejście do gorzowskiej gazety to nie tylko
                        gazety padną ..."do końca roku"
    • Gość: Rap Do opena IP: 213.77.60.* 03.05.04, 14:28
      To beda inne .Open czy chcesz tam dorabiac?
      • Gość: Robert1 Re: Do opena IP: *.pegaz.gorzow.pl 03.05.04, 20:10
        Kubus ma odp. powyzej, a do wszystkich czytelnikow: ja i tak nie mam ochoty na
        ta gazetke. Mozecie tu jakies skrociki czasem zapodac?
        Thanks
      • Gość: open Re: Do opena IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.04, 22:10
        Rap - tą gazetę czytam od lat . B.db był dział kultury . Z resztą było różnie
        jak ze wszytkim w tym kraju . Na naszym terenie jest to jedyna gazeta jeszcze w
        polskich rękach i o przyzwoitym nakładzie . Ten fakt gorzowianie powinni
        docenić.
        A słysze głosy ,że gazeta norweskiej firmy Orkla -lubuska jest dla gorzowian
        wystarczająca. Czt tak jest?
        Co do dorabiania to jestem leniwym facetem . No! Chyba ,że w redakcji będzie
        barek z chłodnym polskim piwem i sofa.
        • kobyla Re: Do opena 04.05.04, 08:07
          Gość portalu: open napisał(a):
          A słysze głosy ,że gazeta norweskiej firmy Orkla -lubuska jest dla gorzowian
          wystarczająca. Czt tak jest?

Dokładnie tak jest! Jeśli utrzymają ten sobotni dodatek Głos Gorzowa -to tak
          jest. On jest o niebo lepszy od „ZG” i „Tylko Gorzów” razem wziętych.
          • Gość: open Re: Do opena IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.04, 09:56
            Edmund ,co ta Kobyla wypisuje ,że TG i ten dodatek w lubuskiej są lepsze . Daj
            odpór wrogiej propagandzie .
            Hehe
            • Gość: Edmund Re: Do opena IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.04, 17:50
              Mogę tylko powiedzieć, że z numeru na numer staramy się być lepsi. Proponuję
              zajrzeć do czwartkowego wydania. Ponadto byłoby to niezbyt elegancko, gdybym w
              tym miejscu wyrażał jakiekolwiek opinie o innych tytułach ukazujących się w
              Gorzowie. Tym bardziej, że zdecydowana większość pracujących tam dziennikarzy
              wywodzi się z ,,Ziemi'', a niektórzy z nich przy mnie po prostu ,,raczkowali''.
              Pozdrawiam
              • kobyla Re: Do opena 04.05.04, 18:28
                Czego nie ma w „Głosie Gorzowa” no czego? Tam jest wszystko co potrzebuje
                czytelnik tygodnika lokalnego w Gorzowie.Pozamiatane.
                No chyna że ZIEMIA coś wymyśli ale to musi być COŚ a nie byle co.
                • Gość: open Re: Do opena IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.04, 22:01
                  Kobyla-Nie ma Gambrinusa ze swoimi bardzo krótkimi felietonami, w miejsce
                  których pojawił Borek. Czytając Głos ,odwrotnie niż Ty, stwierdzam ,że mam
                  większe potrzeby informacyjne . I ze źródeł nie zależnych , a która z gazet
                  aktualnie wydawanych można zaliczyć do gazety nie podlegającej opcji
                  politycznej. Mam nadzieje ,że "Ziemia Gorzowska ".
                  Nie jest przyjemnie właścicielowi gazety TG jak dowie sie ,że ilośc
                  czytelników spada bo mają dość oglądania tych samych zdjęć polityków PO.
                  Gazeta TG służy za podpałkę do pieca.
                  • kobyla Re: Do opena 05.05.04, 08:11
                    Gość portalu: open napisał(a):

> Kobyla-Nie ma Gambrinusa ze swoimi bardzo krótkimi felietonami, w miejsce
                    > których pojawił Borek.

Ależ Zysnarski jest w Głosie Gorzowa. Są tam jego felietony. Jest i Borek i
                    Zysnarski i Szyfer z fraszkami i historalia Piotrowskiego i wywiady i debaty o
                    przyszlości miasta.
                    Jednak te felieteny Zysnarskiego jakoś nie błyszczą w tym Głosie Gorzowa. W
                    ogóle felietony to Ja w ogóle nie czytam felietonów tylko zerkam. Przecież tu
                    nie pisze Słonimski czy Kisiel. Szkoda oczu.

Czytając Głos ,odwrotnie niż Ty, stwierdzam ,że mam
                    > większe potrzeby informacyjne .
                    jeszcze więKSZE?

I ze źródeł nie zależnych , a która z gazet
                    > aktualnie wydawanych można zaliczyć do gazety nie podlegającej opcji
                    > politycznej.
                    lubuska nie podlega żADNEJ OPCJI. wALCZĄ O SPRZEDAŻ - TO ICH OPCJA

> Nie jest przyjemnie właścicielowi gazety TG jak dowie sie ,że ilośc
                    > czytelników spada bo mają dość oglądania tych samych zdjęć polityków PO.
                    > Gazeta TG służy za podpałkę do pieca.

TAAAAAK ZGODA. Z TG Ziemia może wygrać ale musiałaby być bezpłatna. A nie
                    słyszalem żeby szykowali taką opcję.

• Gość: Robert Re: Do opena IP: *.berlikomm.net 05.05.04, 15:42
                      Zyzia juz nie ma w Glosie i raczej nie bedzie. Na pewno nie bedzie felietonow i
                      jego histori, moze najwyzej sztambuch. Nie dalo sie z nim wytrzymac, a jak
                      slusznie zauwazono pioro tez mu sie na cudzych lamach stepilo... zreszta tepic
                      zaczelo sie juz w TylkoGorzow (nie pamietacie?) Szkoda, ze znika nazwisko...
                      Ale mamy tu czasem Zyzia-Juniora ;-)
                      pozdr wszystkich dyskutantow, a szczegolnie niedawnych kolegow z Ziemi
                      • Gość: Edmund Do Roberta IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.04, 16:12
                        Dzięki Robert za pozdrowienia dla ,,Ziemian''. Trzymamy się i po obudzeniu
                        z ,,zimowego snu''jesteśmy wypoczęci, zasobni w energię i zaopatrzeni w nowe,
                        bardziej wyostrzone piórama. No tak, ale Ty w tym Berlinie chyba ,,Ziemi'' nie
                        widujesz. Powinieneś teraz do niej zajrzeć. Warto chociażby dla naszego nowego
                        rysownika Kucińskiego. Dla mnie jest on bomba. Wpada do redakcji, rzuca okiem
                        na tekst, i na poczekaniu - w ciągu kilku minut daje taką ,,kreskę'', że padamy
                        ze śmiechu i podziwu. Co w tym ważne? To że on nasz, gorzowianin!
                        • kobyla Re: Do Roberta 05.05.04, 16:18
                          No chyby że tą tajną bronią Ziemi jest kreska rysownika.
                          • Gość: Edmund Do Kobyły IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.04, 18:05
                            Szanowne ,,Źrebiątko''. Powyższy tekścik był skierowany do Roberta, który przez
                            wiele, wiel lat pisał w ,,Ziemi''. Stąd ten nieco cieplejszy ton i swojski
                            klimat w stosunku do niego. Robert zna ,,Ziemię'' chyba od podszewki, więc
                            chciałem podzielić się z nim tym, czego on, jak uważam, nie zna. I to by było
                            na tyle. Natomiast o tym, że ,,Ziemia'' zmienia zawartość, można przekonać się
                            zaglądając do najbliższego numeru.
                            P.S. Kobyła, czy uleciał Ci z pomnięci źrebiecy okres? Wiem, wiem, nie dali
                            wtedy zbyt mocno pobrykać. Ale zadra została.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka