Dodaj do ulubionych

Łonczonc siem z Prezydętę...

18.03.11, 08:43
... pożódźmy dźś ortografjem.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9276620,Gafa_prezydenta__Blad_ortograficzny_w_ksiedze_kondolencyjnej.html
"Jednoczymy się w imieniu całej Polski z narodem Japonii w bulu i w nadzieji na pokonanie skutków katastrofy" - napisał prezydent w księdze kondolencyjnej wystawionej w japońskiej ambasadzie
Obserwuj wątek
    • e_werty Re: Łonczonc siem z Prezydętę... 18.03.11, 09:01
      Bul, bul, bul...
      • Gość: nicelus Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 19:45
        e_werty napisał:

> Bul, bul, bul...

robi w pracy nurek, a nie prezydent.

• Gość: nicelus bronisław gafa komorowski IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 10:04
      to już jest szczyt. inni prezydenci z tytułami naukowymi, a polski nawet pisać nie potrafi...

• thebird2 Re: bronisław gafa komorowski 18.03.11, 10:46
        Pisać to potrafi tylko ,że z błędami .
        Jak sie piszew wordzie to sie tak robi.
        Co do gafy to jedna sie zabiła pod smoleńskiem i to była duza gafa, druga dopiero ją goni i jest na dobrej drodze.
        Ale prawica tak ma
        • Gość: nicelus Re: bronisław gafa komorowski IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 14:40
          thebird2 napisał:

> Co do gafy to jedna sie zabiła pod smoleńskiem

pod smoleńskiem zabił się najlepszy po 1989 roku polski prezydent. jedyny, który nie popełniał kardynalnych gaf i posiadał tytuły naukowe. wielkie przekaziory nie mogły gafy znaleść, to przypisywały mu wine nawet za odziedziczony po kwaśniewskim niski personej techniczny, który odwrotnie zamocował flagę do samochodu.

• e_werty Re: bronisław gafa komorowski 18.03.11, 18:32
            odziedziczony po kwaśniewskim niski personej techniczny

... wysoki by go całkiem zasłonił.
            Zabawny był.
            • Gość: nicelus Re: bronisław gafa komorowski IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 18:43
              e_werty napisał:

> Zabawny był.

ano był...

natomiast kwaśniewski był mniej zabawny, gdy się nad grobami kiwał i przez bagażnik wsiadał do samochodu.

• Gość: wolski alfons Re: Lech gafa kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:32
        Jak wszystkim wiadmo, będąc Prezydentem Wolski, nie został przyjęty na Audiencji u Cesarza Japoni. Będąc człowiekiem wykształconym (doktorat z Prawa Pracy Socjalistycznej), uparł się i naraził na wyjaśnienie, że Cesarz, jak powinno mu być wiadomo, nie zaprasza do Pałacu powtórnie.
        Pomijam opisy pomyłek przy wywieszaniu czy wystawianiu flag Państw Obcych.
    • danny_boy Re: Łonczonc siem z Prezydętę... 18.03.11, 11:44
      Jeśli chodzi o erudycję prezydenta, to nic nowego.
      • Gość: nicelus ten typ tak ma IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 13:35
        danny_boy napisał:

> Jeśli chodzi o erudycję prezydenta, to nic nowego.

typowy biedermeier.
    • Gość: nicelus Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 19:44
      żeby znaleźć coś na kaczyńskiego brukowce musiały robić pic na wodę fotomontaż, zlepek z dwóch linijek, a teraz komorowski takie błędy wali i jeszcze ma czelność przypominać kłamstwa pisane o kaczyńskim. całkowity brak kultury.

• Gość: hiro Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.11, 20:14
        a to jarosław już bywał prezydentem?
        coś ci się nie pojebało? a może mnie;-))))))))))))
        • Gość: nicelus Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 22:00
          hiro napisał:

> a to jarosław już bywał prezydentem?

bywał w restauracji i dziękował za miły pobyt, a bronisław gafa komorowski myślał że "miły" pisze się bez litery "y". jednym słowem znowu się wygłupił.
      • danny_boy Re: Łonczonc siem z Prezydętę... 19.03.11, 00:58
        Gość portalu: nicelus napisał(a):

> żeby znaleźć coś na kaczyńskiego brukowce musiały robić pic na wodę fotomontaż,
        > zlepek z dwóch linijek, a teraz komorowski takie błędy wali i jeszcze ma czeln
        > ość przypominać kłamstwa pisane o kaczyńskim. całko
        > wity brak kultury.
        >
        Nie jest to tak całkowcie pewne skoro Kaczyński dopytywany, czy pamięta jak sam napisał obiat zamiast obiad odpowiedział: - Tym bardziej sądzę, że trzeba dyktand. Tego sobie nie przypominam. Nie mam żadnej wątpliwości, że obiad pisze się przez d. Być może mój bardzo niewyraźny charakter pisma tutaj zawinił - zapewniał Kaczyński.
        • Gość: nicelus Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.11, 01:45
          danny_boy napisał:

> Nie jest to tak całkowcie pewne ...

co nie jest całkowicie pewne?

całkowicie pewne jest, że napisał prawidłowo, gdyż to widać na zdjęciach.

całkowicie pewne jest, że wie jak się pisze, gdyż to powiedział.

całkowicie pewne jest, że ma prawo nie pamiętać jak wyglądała ta kartka, gdyż takich rzeczy się nie pamięta.

całkowicie pewne jest, że dziennikarze robią sztuczną sensacje z niczego, gdyż nie byłoby też nic złego w tym, gdyby się upił i nabazgrolił coś z błędami, gdyż to było prywatnie w knajpie, a nie służbowe reprezentowanie państwa polskiego w ambasadzie innego państwa i wpis do księgi kondolencyjnej po takiej strasznej katastrofie, która przejdzie do historii, a wraz z nią wpisy głów państw. nawet gdyby kaczyński w knajpie się pomylił, to stawiać znak równości z pomyłkami komorowskiego może tylko skończony dureń.

• Gość: sneaky Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.63.137.174.ip.caratnetworks.com 18.03.11, 22:10
      Wychodzą bokiem teraz eksternistyczne "studia" na KULu dla styropianu he he
      • Gość: nicelus Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 23:23
        sneaky napisał(a):

> Wychodzą bokiem teraz eksternistyczne "studia" na KULu ...

ukończył szkołę podstawowa w pruszkowie, XXIV liceum ogólnokształcące im. cypriana norwida w warszawie i studia na wydziale historycznym uniwersytetu warszawskiego.

• Gość: sneaky Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.63.137.174.ip.caratnetworks.com 19.03.11, 08:24
          Uogólniłem nie miałem na myśli w tym przypadku jego wysokości gajowego.
          • Gość: nicelus kul jest cool IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.11, 09:25
            sneaky napisał:

> Uogólniłem nie miałem na myśli w tym przypadku jego wysokości gajowego.

po co więc dyskredytujesz kul, jeżeli ze sprawą nie ma nic wspólnego? czyżbyś casus heleny hatki chciał uogólnić na cały kul?

• thebird2 Re: Łonczonc siem z Prezydętę... 19.03.11, 10:22
      najlepszy po 1989 roku polski prezydent...
      Ty potrafisz mnie rozbawić. MNie ? Czały naród który to prezydenckie widowisko ogladał.Te źle zapiete guziki te zdeptane buty i rozwiazane sznurowadła , te ciagłe udręki kaczora z spadajacymi słuchawkami permanentne walki z mikrofonami. Ta nie wiedza w którym kierunku nalezy iśc na "oficjałkach" ,ta mamina opieka z kanapkami, ten wiecznie wystarszony wzrok i strach przed kolejna gafą itp.
      Najlepszy z najlepszych ! Powiedziałbym ,że takiego prezydenta Polska neszcze nie posiadała.
      A jaka znajomośc języków ,najlepsze to były w galarecie .
      Otrzymując doktorat musiał miec zaliczony państwowy z języka . Podparł sie komuną na egzaminie bo tatus miał (skrywany) rodowód PZPR?
      • Gość: nicelus Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.11, 11:22
        thebird2 napisał:

> Czały naród który to prezydenckie widowisko ogladał.

naród ogląda to, co mu wielkie przekaziory pokazują. jak powiedział maciej rybiński, polska jest oazą głupoty w europie i są potężne siły którym zależy aby tak pozostało.

> Te źle zapiete guziki te zdeptane buty i rozwiazane sznurowadła , te ciagłe
        > udręki kaczora z spadajacymi słuchawkami permanentne walki z mikrofonami.
        > Ta nie wiedza w którym kierunku nalezy iśc na "oficjałkach" ,ta mamina opieka
        > z kanapkami, ten wiecznie wystarszony wzrok i strach przed kolejna gafą itp.

a o stopnianiach naukowych zapomnieli, bo gdy byłem w polsce, ludzie przekonywali mnie, że nie ma żadnego wykształcenia (sic!).

• slawek_wieczorek Mój jeden błąd 17.09.11, 23:26
      W ósmej klasie Szkoły Podstawowej numer 17 napisałem kilkustronicowe wypracowanie na temat dramatu Leona Kruczkowskiego "Niemcy". Pani nie posiadała się z zachwytu. Na wywiadówce poprosiła wychowawczynię, by publicznie wywołała na pochwałę moją mamę, za tak piękne pisanie rozprawek. Dostałem jednak "tylko" 4+ (dobry plus) w ówczesnej czterostopniowej skali ocen! Powód? - Napisałem: opóścił ten świat. W uwadze napisano: piękne wypracowanie, ale błąd ortograficzny obniża ocenę. Przypomnę, że zadanie domowe liczyło wiele stron, a dziś, w dobie komputeryzacji, mierzy się to tzw. ilością znaków.
      Ale co mi tam ruwnadź się z Panę Prezydentę.
      • Gość: nicelus Re: Mój jeden błąd IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.11, 09:58
        slawek_wieczorek napisał:

... błąd ortograficzny obniża ocenę.

poza tym co innego błąd ortograficzny w samodzielnym wypracowaniu w ósmej klasie, a co innego taki prezydencki wpis w imieniu narodu. aby nie było gafy w stosunkach międzypaństwowych, pracuje nad nim sztab ludzi. uzgodnioną wersję, prezydent dostaje napisaną na kartce, uczy się na pamięć, aby później w świetle kamer ładnie napisać.

co gorsza, tak jak został spartaczony ten wpis, zostało spartaczone znacznie więcej w umowach i stosunkach międzynarodowych.

• Gość: wyborcaPO jak rzyć panie premieże IP: *.acs.pl 22.09.11, 02:56
      jak rzyć panie prezydencie
      • Gość: kozamarado Re: jak rzyć panie prezydencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 07:34
        Gość portalu: wyborcaPO napisał(a):

> jak rzyć panie prezydencie

-----------------------------------------------------
        Szanowny wyborco PO...sprawdź w słowniku co oznacza słowo RZYĆ, zastanów sie o jaką część ciała pytasz Prezydenta.
        Myśl....prezes za ciebie tego nie zrobi.
        • Gość: login_t Re: jak rzyć panie prezydencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 07:58
          Gość portalu: kozamarado napisał(a):

> Szanowny wyborco PO...sprawdź w słowniku co oznacza słowo RZYĆ, zastanów sie o
          > jaką część ciała pytasz Prezydenta.
          > Myśl....prezes za ciebie tego nie zrobi.
          Koza nie chwyciła subtelnej aluzji Wyborcy i na koniec przywaliła sucharem.
          Radio źle nastrojone.
        • Gość: nicelus Re: jak rzyć panie prezydencie IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.11, 07:58
          kozamarado napisał(a):

> ... sprawdź w słowniku co oznacza słowo RZYĆ, ...

właśnie na tym polega cały dowcip, którego widać nie zrozumiałeś.

• Gość: kozamarado Re: jak rzyć panie prezydencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 08:21
            No chyba mam rzyć zamiast mózgu..aluzju nie wiżu i nie poniał żartu wcale a wcale.
            proszę nie tłumaczcie mi żartu jest mi wystarczająco głupio.
            Aczkolwiek mam wrażenie , że człek (wyborca) nie ma pojęcia co to rzyć.
            Ale jako młoda gupia koza mam prawo sie mylić....
            • e_werty Re: jak rzyć panie prezydencie 22.09.11, 11:36
              No chyba mam

... źle nastawione radio - słuchasz "Wolnej Europy"?
              a powinieneś Ojca dyrektora słuchc i całować w rzyć!
              • kozamaradio Re: jak rzyć panie prezydencie 22.09.11, 11:39
                Czasami mam wrażenie, ze Radia Erewań tu wszyscy słuchamy.
                • Gość: nicelus Re: jak rzyć panie prezydencie IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.11, 12:24
                  kozamaradio napisał:

> Czasami mam wrażenie, ze Radia Erewań tu wszyscy słuchamy.

gdy się słucha polskiego ministra zapowiadającego wojnę w europie i radzącego emigrację do stanów, to rzeczywiście można odnieść takie wrażenie.

• Gość: nicelus Re: Łonczonc siem z Prezydętę... IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.11, 07:55
      najgorsze jest to, że te wszystkie nieuki z platformy obywatelskiej cieszą się ze swoich piastowanych stanowisk, a nie zdają sobie sprawy, że tylnymi drzwiami szybko powraca do władzy ugrupowanie, które, jak powiedział józef oleksy, "miało polskę w dupie".

w sposób niezgodny z prawem, jedynie z motywów politycznych, odwołuje się ludzi zasłużonych dla polskiej kultury, a tym samym niszczy i blokuje normalną działalność instytucji wartych miliardy.

nawet w takim małym powiecie sulęcińskim, gdzie właśnie władzę utracił starosta z platformy obywatelskiej i przewodniczący rady powiatu podejrzewany o odchylenia platformerskie, nowym starostą i nowym przewodniczącym rady powiatu zostali członkowie sld.

• slawek_wieczorek Kim jest Dosia? 01.01.12, 19:39
      Wszystkim życzy takiego roku jak tajemniczej Dosi:

"Prezydent Bronisław Komorowski, który - jak wiemy - potrafi łączyć się w "bulu" i 'nadzieji", rozpoczyna Nowy Rok od kolejnej ortograficznej wpadki.

Tym razem wszystkich rodaków prezydent uraczył prezentacją wyświetlaną na Pałacu Prezydenckim na Krakowskim Przedmieściu i szczerymi życzeniami "Dosiego Roku!". Życzmy sobie, by tak sformułowane życzenia nie przyjęły się w narodzie. Ojczyzna - polszczyzna wszak zobowiązuje.
      Życzyć zaś można, ale: Do Siego Roku - Panie Prezydencie..."

niezalezna.pl/21139-dosiego-roku-od-prezydenta-komorowskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka