Dodaj do ulubionych

OWOŁANIE PROKURARORA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 11:23
KOMU MA SŁUŻYĆ PROKURATURA: CHRONIĆ CZERWONYCH PRZESTĘPCÓW CZY WSADZAĆ ICH ZA
KRATKI? ZA SIĘ PŁACI PROKURATOROWI OKRĘGOWEMU?

odwołanie prokuratora świedczy że powinni być aresztowani przdstawiciele
najwyższej władzy wojewódzkiej i z Miasta Gorzowa
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: OWOŁANIE PROKURARORA IP: 217.153.130.* 12.05.04, 18:08
      czy będą dalej aresztowania?
      • 222xx WŁ. ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<DO > e l i 12.05.04, 19:25
        Duchem Świętym nie jestem,ale tylko jak Kwaśniewski wywali Millera,to zacznie
        przywracać Państwo Prawa.Jest jeszcze na to za wcześnie,ale jeśli tego nie
        zrobi to mamy w kraju bunt społeczny. Ja wierzę,że Okręgówka w Szczecinie złoży
        zażalenie na postanowienie Gorzowskiego Sądu.
        Włodzimierz Orłow
        • aborys Re: WŁ. ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<DO > 13.05.04, 08:24
          222xx napisał:

> Duchem Świętym nie jestem,ale tylko jak Kwaśniewski wywali Millera,to zacznie
          > przywracać Państwo Prawa.
          Kwaśniewski może co najwyżej przywrócić rangę polskiej delegacji na Olimpiadę.
          Albo otworzyć jakąś fabrykę.
    • gtk Re: OWOŁANIE PROKURARORA 12.05.04, 22:58
      Gość portalu: PODATNIK napisał(a):

> KOMU MA SŁUŻYĆ PROKURATURA: CHRONIĆ CZERWONYCH PRZESTĘPCÓW CZY WSADZAĆ ICH ZA
      > KRATKI? ZA SIĘ PŁACI PROKURATOROWI OKRĘGOWEMU?

Prokuratura ma wsadzać za kratki przestępców. Ich kolor jest bez znaczenia.
      • 222xx WŁODZIMIERZ ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DOWszystkch 13.05.04, 02:12
        Święte słowa nie przynależnośc do tej czy innej obcji decyduje o tym kto za
        przestępstwo ma być karany.To samo dotyczy korpusu urzędników.,ale nasza
        rzeczywistość jest inna.Gdy u nas w Kostrzynie 25 lat temu już w wolnych
        wyborach wystawiono tylko 1 kandydata na Burmistrza,zaprotestowałem na łamach
        gazety Lubuskiej,że to niedemokratycznie,że demokracji będziemy się uzcyć przez
        wiele lat.Słow moje jescze są aktualne.Ja drogi Kolego mogę do tego co Ty
        napisałeś dodać jedno słowo: A M E N !!!!!
        Włodzimierz Orłow
        • 222xx WŁ .ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DO WSZYSTKICH. 13.05.04, 06:02
          Dzisiejsza Gazeta Lubuska z dnia 13 maja 2004r. zamieściła na str.2 w Forum
          moją wypowiedź w Sprawie Prokuratora WITKOWSKIEGO. Cieszę się,że w swojej
          wypowiedzi nie byłem osamotniony,inni też dzwonili z takim
          poparciem.Powiedziałem,że po wyborach Pan Witkowski będzie kierował Prokuraturą
          Okręgową w Gorzowie Wlkp.Oby jak najprędzej.Z poważaniem:
          Włodzimierz Orłow
    • Gość: open Re: OWOŁANIE PROKURARORA IP: *.gorzow.mm.pl 13.05.04, 12:03
      Przypadek odwołania prokuratura wiele wyjaśnia . Czasami wychodzi sie przed
      orkiestrę a czasami nie . Przypadek sprawy zbożowej ,o której wielokrotnie
      pisalem. W Gorzowie nie stwierdzono przestępstwa w wyłudzeniach państwowych
      dopłat do nieistniejacego zboża, wystawiania lewych dokumentów państwowych
      pozwalajacych na wzięcie niskooprocentowanych kredytów i szeregu innych
      przestepstw. Tym razem orkiestra pochodzi z SKL pana Balazsa i to nawet
      funkcyjna (jeden z nich to V-ce Balazs). Prokuratura w Gorzowie tak zawzięcie
      broni(prokuratura to czy Kancelaria?) sprawy, że aż myli fakty i zdażenia w
      swoich pisemnych odpowiedziach. W tym czasie tych dwóch panów pudłuje
      szczecińska Prokuratura i ABW. Sprawa w Sądzie bo kradzież zboża w Lubuskim czy
      szczecińskim to Kradzież . Tak Sadzi wielu ludzi ale nie gorzowska prokuratura.
      Czy jak sie zmieni opcja z czerwonych na czarnych to oprócz PBI rozliczą 15
      letnia kradzież w handlu zbożem ludzi Balazsa ,Bondy ,Faryseja , Komorowskiego
      i im podobnych . Wątpię . Nadrobią co stracili. Balazs wróci na stołek ministra
      rolnictwa jako nowy koleś na salonach Kwaśniewskiego ,a Witkowski powróci i
      nadal jego koledzy dostrzegać będą przekręty kolegów Korskiego i
      Jędrzejczaka . Takie życie, jak mawiaja francuzi
      • 222xx W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO OPENA 13.05.04, 14:03
        NIE KRACZ JAK KASANDRA,ALE ZACZNIJ DZIAŁAĆ !!!! Ja robę tak: jak mam w łapie
        dowody to walę do prokuratora wniosek o wszczęcie postępowania w sprawie, a
        nie osobie.Jeśli to jest mienie gminy czy powiatu lub województwa to mam prawo
        być jako wnioskodawca i poszkodowany pilnować tej sprawy.Dostaje zawiadomienia
        i mam prawo do wglądu w akta i wnioski dowodowe itd, składać.Mogę zaskarżyć
        postanowienie prokuratora czy sądu.taki wniosek może złożyć każda osoba..
        Jak się boisz to daj jakiekolwiek wiarogodne materiały i będzie sprawa
        FORMOWICZÓW . Z poważaniem:
        Włodzimierz Orłow
        • Gość: open Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO OPENA IP: *.gorzow.mm.pl 13.05.04, 23:00
          Ja tylko opisuję to co udostępnia mi przyjaciel . On wykrył sposób w jaki okrda
          sie państwo przy skupie zboża. Za ten fakt utracił prace w Inspekcji i ta się
          dziwnie składa ,że już czwarty rok Sady pracy w Zielonej maja problem z
          odczytaniem ,że prawa pracy nie utracił . Aktualnie drugiraz akta są w SN.
          Sprawę zboża umożono w Gorzowie bo materiały z kontroli zajęte przez
          inspektora pani prokurator ze Strzelec wydała facetowi pracującemu jako
          dyrektor inspekcji ,a skorumpownemu z biznesem zbożowym.
          Prokuratura wydając dokumenty przekrętasom dała dupy i teraz wstydzi sie
          przyznać ,że materiały znikneły i zostały spreparowane.Prokuratura prowadzi
          sledztwo ,a nie zleca rozliczenia skupu . Dziwne! To tyle . Przyjaciel pisze do
          prok apelacyjnej ale już mi się niechce tego wszystkiego czytać. Kiedyś
          czytałem wszystkie materiały jak robić kasę na zbożu i pisałem o tym na forum
          ale głowa muru nie przebijesz .Materiały są ale prokuratura w Gorzowie ich nie
          dostrzega.
          Pozdrawiam
          • 222xx Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO OPENA 13.05.04, 23:33
            Afera ze zbożem kosztowała nas miliardy zł. Do końca tego nie rozgryziono ,ani
            nie rozliczono.Skur,... z sejmu i senatu ..Bonda i ten z PSL SUPER HIPER
            MILIARDER i nabogatrzy i największy przekręt.Też już dzisiaj nie mam już siły
            pisać.W Gorzowie dobre wyniki w usadzaniu tych gnojków miał Benek Kozak z KW
            był kiedyś w dochodzeniowym u Matuszaka,teraz chyba w PG.Gawronikowi 8 lat
            przypieprzyli w Słubicach.Trzymaj się bo już nie wyrabiam...
            Włodek Orłow
        • Gość: kasander Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO OPENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 23:20
          Orlow szczeka - czerwona karawana jedzie dalej....

Śmieszą mnie ci kanapowi politykierzy, walczący z wiatrakami na głupawym
          forum.... A Orłow to typowy przykład polskiego pieniacza sadowego...
          • 222xx Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO kasandra 13.05.04, 23:46
            Jak te forum jest głupawe to dlaczegon ubliżasz i piszesz,sam jesteś
            nieudolnymj pieniaczem. i nie tylko szczekasz ,ale jak ten kundelek chcesz
            kąsać.Npewno jesteś jednym z tej czarnej karawany,co chapała chochlami,a
            pomyśleć,że takim frajerom ratowałem dupska przed różnymi sadami.Ty jak byś
            miał choć odrobinę przyzwoitości i odwagi to nie szczkałbyś z ukrycia.Tymi
            wartościami się różnimy.Narazie!!!!!!!!!!!!!!!!
            Włodzimierz Orłow
            • Gość: kasander Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO kasand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 00:18
              "...jesteś nieudolnymj pieniaczem..."

W odróżniemiu od Ciebie ktory jesteś "udolnym" pieniaczem....

"...co chapała chochlami..."

Nie rozumiem Twojego slangu....

"...frajerom ratowałem dupska ..."

I tu się rzecz ma cała... zeby robic to o czym piszesz musiałeś być w ówczesnej
              hierarchii nieźle ustawiony... a teraz plujesz do wlasnego gniazda? Niezłe
              ziólko z Ciebie....

A "szczekam" z ukrycia bo niestety jeszcze zęby wam nie wypadły mimo ze
              jesteście na "zsłużonej" emeryturze....

• 222xx Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO kasandra 14.05.04, 01:08
                Pieorzysz jak wściekły i potłuczony.JAko opozycjonista z nikim nie działam sam
                i nigdy nie byłem w jakiejś władzy. A z korupcją we właddzy walczę od
                dziesięcioleci. A sam przyznajesz ,że jesteś tchórzem Jak tchórzy jesteś
                starszy to jak czytałrś lokanlną przsę lubuską to powinnieneś pamiętać,że w
                tych sprawach za pomocą prasy robiłe to co teraz robię.Przeproś forumowiczów bo
                to im się należy.NA tej wypowiedzi kończę dyskusje z Tobą tchórzliwy i
                zaślepiony człowieku,może masz boga w sercu a nienawiść w oczach jak ci
                słuchacze pewnej rozgłośni radiowej!!!!!!!!!!!!!!
                Włodzimierz Orłow
                • Gość: Kasander Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO kasand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 04:36
                  Widzę Orlow że Ty tak po kilku forach mącisz wode..... Pieniactwo czysto
                  polskie.... A prasy nie czytuję - ona zeruje wlaśnie na takich mącicielach jak
                  Ty.... Robi kasę na Twoich "walkach".... Wygrałeś którą? Pozdrawiam - troche
                  mnie zacietrzewinia - źle wpływa na gramatykę i skladnię...
                  • Gość: kasander Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO kasand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 04:42
                    O widzisz!!! Mialo być "... trochę mniej zacietrzewienia..." a wyszło
                    dziwnie... To skutki polemiki z Tobą.... :-)
                    • 222xx W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO Kasandra i WSZYST- 15.05.04, 04:07
                      KICH.Nasze rozmowy okazały się owocne.Dziśiejsza GL -15 Maja 2004 informuje,że
                      RADA Miasta Gorzowa Wlkp.podjeła Uchwałę i zwróciła się do Ministra
                      Sprawiedliwości o uchylenie decyzji zawieszającej Prokuratora Witkowskiego.
                      To samo dotyczy przejęcia pod bezpośredni nadzór sprawy nietykalnych w Gorzowie.
                      Uchwały nie poparł Jędrzejczak i rozbite SLD,Socjaldemokracja głosowała zgodnie
                      z opozycją.Poseł Marcinkiewicz złożył ostry protest wraz z intrpelacją. Co
                      więcej w Gorzowie są zbierane podpisy mieszkańców w sprawie przywrócdenia na
                      Naczelnika wydz.Witkowskiego.Wyszły nowe fakty,że prokurator Witkowski wystąpił
                      z wnioskiem o aresztowanie właściciela firmy,który remontował...........
                      budynek Prokuratury.No to mamy nowy i całkiem skrywany wątek tej sprawy.
                      Teraz o tym będzie pisać prasa krajowa i już sprawy nie będzie można zatuszować.
                      Włodzimierz Orłow
                      • Gość: Tropiciel Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO Kasandr IP: *.gorzow.mm.pl 15.05.04, 10:47
                        Hej,Orłow, Kasander chyba ciebie wyczuł. Przyznaj się, jaką ksywę nosiłeś
                        w ,,służbach'' PRL?
                      • Gość: AMS do Wlodka IP: *.air.net.pl / 80.50.10.* 15.05.04, 18:55
                        Smiac mi sie chce patrzac na to wszystko,a wlasciwie plakac. Gdzie tu logika
                        albo choc troche konsekwencji w tym co piszesz?!:/ Tak sie wczuwasz w cala
                        sprawe a nie znasz podstawowych faktow,ktore dostepne byly chocby na lamach GW
                        czy tak uwielbianej przez Ciebie GL ( w ktorej nota bene pisza ludzie, ktorych
                        rzetelnosc po prostu powala, nawet nie potrafia poprawnie napisac nazwy firmy
                        Budinwest, a w ostatnim artykule pisza raz Budinvest a kilka linijek nizej
                        Budinwest... bez komentarza ). Chodzi dokladnie o to,ze od poczatku jasne bylo,
                        iz sprawe przejmuje Szczecin, gdyz prokuratora w Gorzowie nie chciala byc
                        posadzona o stronniczosc, bo wspolpracowala z zatrzymanymi w "sprawach
                        inwestycyjnych".

> No to mamy nowy i całkiem skrywany wątek tej sprawy

No rzeczywiscie,strasznie nowy i strrrrrraszenie skrywany, zalosne...Ciekawe
                        ile jeszcze masz asow w rekawie...buhahaha. Poza tym, jeszcze niedawno ktos tu
                        sugerowal, ze wsrod prominentow, ktorzy stali za szefami Budinwestu byl
                        m.in.Marek Surmacz, brat bliskiego wspolpracownika zatrzymanych (ach jak to
                        ludzie wszystko wiedza,a ile sobie dopowiedza...), a tu prosze: "Odwołaniem
                        naczelnika Witkowskiego szef Prokuratury Okręgowej uderzył w tempo działania
                        organów ścigania w sprawie korupcyjnej. Przeniesienie jej do Szczecina opóźnia
                        śledztwo co najmniej o miesiąc – mówił w piątek radny RdG Marek Surmacz". Nie
                        musze chyba komentowac. Czekam na wasze kolejne odkrywcze stwierdzenia, nowe
                        watki, tak bardzo istotne dla sprawy i rzucajace na nia nowe swiatlo. Ale jak
                        to ktos juz zauwazyl, psy szczekaja a...Pozdrawiam.
                        • 222xx W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO AMS-a 23.05.04, 21:46
                          Przepraszam,że nie dawałem znaków życia ,ale wysiadł mi komputer,napakowałem do
                          niego dodatkowo 18 programów i nie był wyłanczany przez nawet tydzień.
                          (NEOSTRADA) wysiadł napęd,mówi się o bezrobociu. G... nie bezrobocie,na naprawę
                          chętni powinni czekać z wyjazdem do domu na awarię.Znajdź mi takich w
                          powiecie,że mają nawet do przegrania na dysk 18 POGRAMÓW. .Ale się
                          rozpędziłem...a wsprawie ani mru ,mru. Masz rację ,że psy szczekają a karawana
                          jedzie dalej,ale kochanienki już daleko nie zajedzie.Nie wazna opcja,czy
                          nazwiska.Wszyscy będa rozliczeni,bo to lepsze dla wszystkich niż wybuch buntu
                          społwcznego.Przekonasz się ,że miałem rację.Gazety Lubuskiej tak za bardzo nie
                          uwwielbiam,ale nakład z trzydzieści razy więkjszy to trzydzieści razy więcej
                          ludzi poinformowanych. Ja zresztą walczę na onecie .pl około 800 temtów.Super
                          Ekspress drukuje moje komentarze w wydaniu drukowanych w kioskach.Robie to
                          społecznie ...............narazie.Pozdrawiam śerdecznie.
                          Włodzimierz Orłow.
                          • Gość: kasander Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO AMS-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 22:04
                            "...napakowałem do niego dodatkowo 18 programów i nie był wyłanczany przez
                            nawet tydzień....." Rozumiem że legalnych programów.... w uczciwej walce
                            stosuje się legalne metody - bez piractwa Panie Orłow.... w walce o uczciwość
                            nie uchodzi. W takim razie musi Pan nieźle zarabiać na swoim pieniactwie - mnie
                            nie stać na jednorazowy zakup choćby najtańszych licencji....

P.S. Komputer się "wyłącza" nie "wyłancza" ("wyłącznik" a nie "wyłancznik")
                            drogi Panie Orłow - w walce z nieuczciwoąsią trzeba stosować metody legalne i
                            uczciwe - inaczej upodabniamy sie do przeciwnika" i jesteśmy równie godni
                            pogardy...
                            • 222xx Re: W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO AMS-a 24.05.04, 05:49
                              Widę,że czepia Pan się pierdołek. Jak mogę zarabiać "na pieniactwie"(w/g cytatu)
                              skoro napisałem,że robię to społwcznie.czepia też Pan się moich zarobków(Pana
                              nie stać na jednorazowy zakup choćby jednej licencji. cytat) Szanowny Panie !
                              Na zakup komputera brała żona w jedym banku a ja w drugim na lichwiarski
                              procent wysoki kredyt,pod zastaw mieszkania.Razem 12,800zł,który musimy z
                              odsetakami spłacać przez długie lata..Za tą społeczną pracę nie biorę ani
                              grosza.Nie zamierzam i nigdy nie kandydowałem do jakiś władz czy innych
                              organów,gdzie dają kasę.Wiek 63 latka i choroba ,która mnie "przywiązała" do
                              komputera i to jak się uda na parę miesięcy,bo rokowania na wyleczenie są
                              ZEROWE.Metody w walce stosuję zawsze uczciwe co świadczy ,bo się
                              ujawniłem,czego niestety nie można powiedzieć o Panu. Sam Pan się pieni a
                              przypisuje to innymn.dalszą dyskusję naprawdę uwazam za bezcelową.A co do
                              pisowni to nie jestem literatem,a leki silne p.bólowe robią swoje.
                              Włodzimierz Orłow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka