Dodaj do ulubionych

Szczerze polecam

31.08.11, 07:56
www.couchsurfing.org/
W mnogości rozmaitych portali i serwisów społecznościowych to jest absolutnie najlepsza rzecz jaką spotkałem.

Gościłem (oddzielnie) dwoje fajnych ludzi (UK i F), spędziłem godziny na (jakże drogich zwykle) konwersacjach po angielsku, w dodatku nikt nie pouczał mnie z wyższością o formie czasownika nieregularnego.

Na koniec układa mi się interesująca mapka noclegów w Europie na najbliższy krótki urlop połączony z długim weekendem.

ps. Serwis jest bezpłatny, prośbę o donację można zlekceważyć, jak tacę w kościele.
Obserwuj wątek
    • blic Re: Szczerze polecam 31.08.11, 10:01
      Dwa razy podchodziłem do tematu. Drugi raz po roku - kiedy zdążyłem zapomnieć z jakiego powodu odechciało mi się kontynuwać rejestracji.
      Właśnie przez pieniądze, które jakoś nie chciały się dać zlekceważyć.
      Może za krótko przyglądałem im się z wyższością.

Kto płaci za rozmowę ten trąba.
      • Gość: login_t Re: Szczerze polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 11:08
        blic napisał:

> Kto płaci za rozmowę ten trąba.
        Nieprosto znaleźć kumpla nativa.
        • blic Re: Szczerze polecam 01.09.11, 12:43
          Szczególnie jak się parę lat w Brytolni siedziało z samymi Polakami.
          • Gość: login_t Re: Szczerze polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.11, 13:20
            blic napisał:

> Szczególnie jak się parę lat w Brytolni siedziało z samymi Polakami.
            ;)))
            Nie dotyczy.
            2 lata widywałem Polaków dwa razy w miesiącu.
            Popatrywalem na polskie łebsajty.
            Jeśli w obcym kraju wchodzisz w środowisko w wieku dorosłym, nie masz żadnych relacji szkolnych albo z wcześniejszych prac albo rodzinnych albo mieszanych albo sąsiedzkich - pozostają ci relacje wymuszone pracą. Jeśli pracujesz solo, pozostają ci relacje z bossem 3 dni w tygodniu. I w kółko te same pierdoły z klientami.
            Zawsze coś.
            Miesiąc przed wyjazdem podszedł do mnie sąsiad z drugiego domku na pierwszą konwersację nie ograniczającą się do pogody czy oceny serwisów komunalnych.

Oczywiście są jeszcze rozmowy z kasjerkami i kelnerami.
            Barmani jakoś mnie nie lubili.
            • blic Re: Szczerze polecam 02.09.11, 09:09
              Gość portalu: login_t napisał(a):

> Nie dotyczy.

To tylko mała prowokacja. :)
              Aczkolwiek trochę dziwię się, że repatrantiom zza kanału może brakować kontaktów anglojęzycznych.
    • Gość: x Re: Szczerze polecam IP: *.multimo.pl 01.09.11, 12:45
      dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka