Dodaj do ulubionych

był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-le

12.09.11, 09:56
Dla Kozy Co ma Radio moze to być argument

Lech Kaczyński powinien mieć pomnik w Warszawie?

- Oczywiście, że powinien. Bez względu na opinie o nim – zginął na posterunku, pełniąc obowiązki głowy państwa, a nie u siebie na działce, zabijając się szpadlem. A poza tym – czy nam się to podoba czy nie – był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-lecia. Bo kto, jeśli nie on? Jaruzelski? Wałęsa? Nie wygłupiajmy się... A może Kwaśniewski, który do Charkowa, na groby polskich żołnierzy pojechał pijany? Długo nie dostrzegałem niestosowności tej sytuacji. Do czasu, aż uświadomiłem sobie taką rzecz: a jakby to prezydent Izraela przyjechał do Auschwitz i się zataczał?

- A Bronisław Komorowski?

- Jaki jest, każdy widzi... (śmiech).

- Głosowałeś w ostatnich wyborach na PO.
- Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej. Tego żałuję. Daleki jestem od tego, by w czambuł potępiać rządy PiS. Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy. Niestety kompletnie nie umieli sobie poradzić z wizerunkiem w mediach, czego i ja jestem najlepszym dowodem, widząc w nich wcielone zło. Ale ja to głupek jestem.

- A co jest największym błędem obecnego rządu?
- Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej.

www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110522/REPORTAZ01/526686740
Obserwuj wątek
    • Gość: login_t Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 10:15
      He, tekst wywiadu wyhaczyłem na Fejsie.
      Najlepsze są fejsowe komentarze rozczarowanych Staszewskim Młodych, Aspirujących z Wielkich Miast.

Płyty wylecą z samochodu, sami więcej nie kupią, a dzieciom zabronią.
      Foch forever.

Kazikowi otworzyły się oczy na Platformę, Młodym na Kazika.
      Alkoholik, miernota, coś tam coś tam.
      • blic Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 13.09.11, 13:40
        Ale o sso chossi?
        Kazik głosował na JKM.
      • Gość: a Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.gorzow.mm.pl 13.09.11, 13:54
        Co to ma wspólnego z twórczością Kazika ?
        Kazik nie może mieć poglądów politycznych? hmmmm
    • Gość: hiro pomnik dla leppera! IP: *.gorzow.mm.pl 12.09.11, 14:08
      to podobna klasa polityków z tym,że lepper dla polaków zrobił dużo dużo więcej!
    • e_werty Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 12.09.11, 14:52
      Ale co z tego?

... juz nie jest - a pomnik niech mu postawia...

Co za różnica?
      • Gość: nicelus Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 15:57
        e_werty napisał:

> Ale co z tego?

dla ciebie co za różnica? będziesz coś z tego miał?

• e_werty Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 12.09.11, 17:28
          będziesz coś z tego miał?

Miau.. miał

Z Zabłocia facet zapomniał
          zabrać mapę co ją miał
          jeszcze będąc Na Zjeździe
          jako Chińczyk w pojeździe
          spod Sukiennic do Miał.
          • Gość: skokna Re: był najgorszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 09:42
            Nie musicie się tak bać. Wykażcie troszeczkę samodzielności myślenia. Mamy przecież Wolność!
            Zostaliśmy wmanewrowani wbrew własnej woli w ten cały Wawel i teraz co?
            Był Wielki bo przecież inaczej nie pochowali by Go na Wawelu?
            • Gość: login_t prezydentem Polski ostatniego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 10:15
              Gość portalu: skokna napisał(a):

> Zostaliśmy wmanewrowani wbrew własnej woli w ten cały Wawel i teraz co?
              też cię pochowano na Wawelu?
              • Gość: kozamarado Re: prezydentem Polski ostatniego IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 11:09
                :)
                Lubię Kazelota ale ne oznacz to wcale, że muszę spijać miód z ust jego.
                Ne uważam, że L. Kaczyński był najlepszym prezydentem...co wcale nie znaczy, że inni byli lepsi od niego. W świecie bez autorytetów ja nie widzę kandydata, który byłby godzien piastować to stanowisko.
                Swoja drogą mylimy chyba Prezydenta z partią, którą reprezentował. Był (byc może ) DOBRYM CZŁOWIEKIEM ale nie był politykiem samodzielnym. Sterował nim brat, o którym inny bard mojej młodości napisał:
                "Żaden ubek znany mi z imienia i nazwiska nie narobił tyle gnoju w relacjach między Polakami, co ten posraniec. Najbardziej parszywa postać, jaką pamiętam, a pamiętam nawet Władka Gomułkę dobrze. Powinno się go wpakować do Wastoka i wystrzelić w kosmos bez możliwości powrotu kiedykolwiek."[/u]
                I komu tu wierzyć?
                Pozdrawiam, to że nie piszę od dawna nie znaczy, że Was nie czytam.
                • Gość: login_t Re: prezydentem Polski ostatniego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 11:17
                  Gość portalu: kozamarado napisał(a):

> Ne uważam, że L. Kaczyński był najlepszym prezydentem...co wcale nie znaczy, że
                  > inni byli lepsi od niego.
                  Niestety, oznacza.
                  • Gość: kozamarado Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 11:29
                    Z Wałęsą porównać się Lecha K . porównać nie da. Wałęsa to Wałęsa i tyle.
                    Z Kwaśniewskim tez nie ...jeden to pijak przynoszący wstyd Polsce i Polakom, drugi dający sie nabrać na quasi zamachy w Gruzji.
                    Jeśli mam stopniować to faktycznie wolę Kaczyńskiego od Kwaśniewskiego.
                    Ale to tak, jakbym wybierał między jedna choroba weneryczna a drugą.
                    PS
                    Nie wspominam o Jaruzelskim bo zeń taki prezydent jak ze mnie astrolog.
                    • Gość: login_t Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 11:37
                      Wałęsa i sto milionów? BBWR i falandyzacja? Wyrywanie kartek z własnej teczki? Nato bis i "nocna zmiana"?
                      No tak, Wałęsa to Wałęsa.
                      • Gość: kozamarado Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 11:49
                        Mam wrażenie, że zaczynasz posługiwać się frazeologią z Gazety Polskiej.
                        Wałęsa był przynajmniej symbolem walki o wolną Polskę.
                        Symbolem czego był L. Kaczyński?
                        A prezydent coś oprócz lojalności wobec brata i partii powinien sobą reprezentować.
                        "Naprzód, do przodu choćby po omacku"
                        www.youtube.com/watch?v=fn3xFOfftUo&feature=related
                        • Gość: login_t Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 12:53
                          Z tą frazeologią nie wiem, nie czytam GP, nie żebym się brzydził - nie mam czasu.

Wałęsa był symbolem (trochę się potem opluł i wyciorał).
                          Kaczyński, nim został prezydentem, był szefem NIK, prezydentem dwumilionowego miasta, i otrzymywał znakomite referencje.
                          Do tego profesura, znakomita biografia...

Jeśli się nie szuka prezydenta malowanego, to trudno o lepszą kandydaturę.
                          • blic Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. 13.09.11, 13:42
                            A tematyka pracy naukowej dr Kaczyńskiego Ci nie przeszkadza? :))
                            • Gość: nicelus Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.11, 14:16
                              blic napisał:

> A tematyka pracy naukowej dr Kaczyńskiego Ci nie przeszkadza? :))

tematyka prac naukowych jest zawsze taka, na jaką jest zapotrzebowanie społeczne. instytuty naukowe nie funkcjonują w próżni.

• Gość: nicelus Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.11, 14:25
                              blic napisał:

> A tematyka pracy naukowej dr Kaczyńskiego Ci nie przeszkadza? :))

nawet tematyka pracy naukowej dr kaczyńskiego tobie przeszkadza? :))))

a tematyka pracy naukowej prof. bartoszewskiego ci nie przeszkadza? :))))))))

• Gość: nicelus Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.11, 14:10
                          kozamarado napisał:

> Wałęsa był przynajmniej symbolem walki o wolną Polskę.

prezydent w polsce nie sprawuje funkcji symbolicznej, tylko ma realny wpływ na politykę państwa. to prawda że wałęsa jest symbolem przemian w polsce, ale równie dobrze takim symbolem mógłby być i lech kaczyński, gdyby miał tak dobre układy z sb jak miał wałęsa. przecież społeczeństwo w polsce było wtedy odcięte od informacji i symbolem stał się ten, o którym najpierw propaganda komunistyczna zaczęła źle pisać. była to więc decyzja komunistów.

• e_werty Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. 13.09.11, 14:36
                            równie dobrze takim symbolem mógłby być i lech kaczyński

... ale nie był... i bardzo cierpial z tego powodu...
                            ... elektryk go wygryzł! Faceta z doktoratem!

Piłsudski by go pogonił do wkrecania zarówek w lampionach chwały Kaczyńskiego!
                            • Gość: nicelus Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.11, 15:41
                              e_werty napisał:

> ... ale nie był... i bardzo cierpial z tego powodu...
                              > ... elektryk go wygryzł! Faceta z doktoratem!

miał doktorat, ale nie miał dobrych układów z sb. wcale nie cierpiał z tego powodu.

• e_werty Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. 13.09.11, 15:59
                                nie miał dobrych układów z sb. wcale nie cierpiał z tego powodu

... cierpial ze nie cierpiał? SB go oszczędziło?
                          • e_werty Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. 13.09.11, 14:38
                            była to więc decyzja komunistów.

... cala akcja Solidarności była ich decyzją!
                            Komunisci równiez plamy na słońcu spodowali!
                            I to bez zgody Kaczyńskich!
                            • Gość: nicelus Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.11, 16:07
                              e_werty napisał:

> była to więc decyzja komunistów.
                              >
                              > ... cala akcja Solidarności była ich decyzją!

nie cała, ale się starali wpływać różnymi sposobami. w bardzo wielu przypadkach udało im się wpłynąć na wyniki wyborów do władz solidarności.

• e_werty Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. 13.09.11, 19:08
                                ale się starali wpływać różnymi sposobami

... i nadal sie starają! A Pisuarczyki zyja tym co było i czego nie da sie odkręcic...
                                Historia umarła - patrzcie przed siebie.
                                Krakse lotniczą nazywajcie kraksa a nie Zamachem Na Wartości Chrześcijańskie...
                                czy tak jakoś.
                                • Gość: nicelus Re: Oj Login..bo mnie wciagniesz na forum znowu. IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.11, 23:16
                                  e_werty napisał:

> A Pisuarczyki zyja tym co było i czego nie da sie odkęcic...

a platfusy żyją tym co się da przekręcić i wszystko co było odkręcili.

• thebird2 Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 13.09.11, 12:54
      taki prezydent jak ze mnie astrolog.
      Jego astrologia spowodowała ,że teraz nie gadasz po rusku i nie latasz z samopałem po lasach. A nie dużo brakowało
      Co do Kaczyńskiego- najlepszego-hahaha , to mi się zajady odnowiły
      • Gość: kozamarado Jego astrologia spowodowała ,że teraz nie gadasz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.11, 22:00
        po rusku"
        Dzięki m.in. niemu do tej pory lepiej mówię po rosyjsku niż angielsku.
        Jaruzelski uczestniczył w haniebnych przedsięwzięciach takich jak choćby Czechosłowacja, stan wojenny i służalcza wobec ZSRR polityka.
        Jeśli uważasz, że cokolwiek zawdzięczasz temu człowiekowi...nawet nie współczuję.
        Po prostu szkoda mi ciebie.
        ps
        Login..przez Ciebie znowu zaczynam bazgrać
        • Gość: login_t Re: Jego astrologia spowodowała ,że teraz nie gad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.11, 07:29

> ..przez Ciebie znowu zaczynam bazgrać
          Dziękuję za kąplemęt.
    • e_werty W krainie slepców - jednooki krolem! 13.09.11, 14:08
      I tyle na temat...

... mnie bracia rozmieszali swoim wielkomocarstwowym zadęciem.
      No i obawami czy ktos zauważy ich wkład w Solidarnośc.
      • Gość: z Krakowa Re: W krainie slepców - jednooki krolem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 14:42
        przeczytane:
        "Pora hańbę zmyć wawelską
        I oczyścić Krypty obie
        By Marszałek Zbawca Polski
        Nie spoczywał razem z drobiem!"
    • wolfenstein3d kwaśniewski i wałęsa to byli durnie 13.09.11, 22:12
      kwachu ostatnio rękę millera ściska i udziela mu poparcia, tej żmiji jadowitej.
      pamiętam jak kolesiów z więzień wypuszczał, wyczerpując limity, m.in. synalka kolesia jak po pijaku jeździł.
      do tego pijacka zakłamana świnia łże jak pies,
      w stanach ze sto razy był nieproszony gość nie umie się zachować,
      nic nie robił za prezydentury.

wałęs jedno co zrobił jako prezydent to zablokował lustrację, zwołując nocną zmianę i wszystkie zakłamane świnie co były agentami w PRL, zasiadają dziś u władz (pawlak, niesioł, tusk). karierowicze przebrzydli.

a kaczor co zrobił? stanął taranem wobec rosji, która waliła nas równo w d**ę. Przyjął george dabjlu busza w pałacu i załatwił tarcze antyrakietową Polsce, z której wycofał się następca barack obama.
      • Gość: X Re: kwaśniewski i wałęsa to byli durnie IP: *.gorzow.mm.pl 13.09.11, 22:52
        Za takie publiczne ubliżanie głowom państwa Polskiego wybranych w wyborach powszechnych możesz być ścigany z urzędu. Także złam ryj i zastanów się zanim coś napiszesz prosta ruro.
        • Gość: Bernard Re: Kwaśniewski i Wałęsa to dobrzy prezydenci.. IP: *.namao.albertacom.com 14.09.11, 05:17
          wasniewskibyl pierwszym ktory klase pokazal godna prezydenta rp..
          \J wiem...pisowcy lewusa zechca skopac, ale faktem jest ze wsttydu Polsce jak Lech \kaczynski nie przynosil.. Nie robil z siebie i RP posmiewiska..Kurdupek chcacy na wiecej niz jednym stolku siedziec..
          Zapytalem przyjacuiela w Polsce mieszkajacego: Jak to jest mozliwe, ze w budelu komuno-faszystowsko komunistycznym jakim politycznie jest Polska...mamy tak swietnego Prezydenta jak Komorowski??
          Jak to w ogole mozliwe???
          Odpowiedzial" Mowilem ci Bernie...Matka Boska nad Polska czuwa..
          I chyba tojest to..
          :):):):)
          • Gość: nicelus Re: Kwaśniewski i Wałęsa to dobrzy prezydenci.. IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.11, 08:08
            Bernard napisał(a):

> wasniewskibyl pierwszym ktory klase pokazal godna prezydenta rp..

a dokładniej, III rp.

wyobrażasz sobie pijanego prezydenta izraela kiwającego się podczas wizyty na terenie obozu w oświęcimiu?

• Gość: Hey nicelus, Re: Kwaśniewski i Wałęsa to dobrzy prezydenci.. IP: *.namao.albertacom.com 20.09.11, 05:00

Kczynski nie trzezwieje...i jak jego ...takiej czy innej pamieci braciszek...idziotow z siebie, swojej sekty i Polski robi..
              Kwasniewski przy nim to swiatowa klasa...
              PS. I to nie sa jaja...
            • Gość: Benard Re: Kwaśniewski i Wałęsa to dobrzy prezydenci.. IP: 199.19.221.* 23.10.11, 03:15
              Hey,
              O pianym Kwasniewskim PiS klamalo tak samo jak o wszystkim innym...
              Kto w te brednie PiSowskie wierzy?
              Lzace gnoje w imie Ojca i Syna i...calej reszty..
              Zygac sie i chcialo i chce...
              :(:(:(:(:(:(
    • Gość: thebird Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.gorzow.mm.pl 14.09.11, 09:56
      służalcza wobec ZSRR polityka.
      No, teraz to mamy parterską z USA i wspólnie mordujemy muzułmanów pod nadzorem kapelana.
      Jest pięknie !
      • Gość: kozamarado Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.11, 10:07
        Twoja argumentacja jest naiwna.
        Odpowiem zatem w sposób naiwny, zebyś zrozumiał.....
        Może lepiej być po stronie mordujących niż mordowanych...jakkolwiek by to nie brzmiało.
        • Gość: nicelus Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.11, 10:18
          kozamarado napisał(a):

> Może lepiej być po stronie mordujących niż mordowanych...
          > jakkolwiek by to nie brzmiało.

więc przestałeś czytać i zacząłeś pisać?

• Gość: kozamarado Lego ergo sum IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.11, 10:56
            Jestem na tzw wewnętrznej emigracji.
            Piszę dużo. Czytam jeszcze więcej. Tylko pracować mi się nie chce. I niezmiennie drażni mnie ludzka głupota.
            Drażnię się zatem sam.
            Deprecha
            • czysty_harry Re: Bibo ergo sum 14.09.11, 13:08
              Tylko pracować mi się nie chce. I niezmiennie drażni mnie ludzka głupota.
              Drażnię się zatem sam. Deprecha

To samo, tylko sposób inny.

• Gość: kozamarado Re: Bibo ergo sum IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.11, 13:12
                Ja jednak wyczuwam subtelną różnice.
                • e_werty Re: Bibo ergo sum 14.09.11, 13:31
                  Ja jednak wyczuwam subtelną różnice.

... jak to koza co z niejednego radia jadła...

• Gość: thebird Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.gorzow.mm.pl 14.09.11, 13:22
      wolf: jak myslisz ,załapiesz sie ze swoim obrażaniem prezydenta na podobny wyrok.
      Ja uważam ,że to jest pewne bo zero-ziobro powiedział cos o ciemnych mocach i wystarczyło .
      wiadomosci.onet.pl/kraj/zbigniew-ziobro-musi-przeprosic-marszalka-sejmu,1,4848555,wiadomosc.html
      • Gość: nicelus Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.11, 13:38
        thebird napisał:

> ziobro powiedział cos

widocznie sąd uznał go za wybitnego polityka, który powinien wiedzieć co mówi. gdyby sąd potraktował go jak ciemniaka, który nie wie co mówi, a tylko przez pomyłkę zabłąkał się do polityki, to by dopuścił nawet nazwanie prezydenta idiotą.

• slawek_wieczorek Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 17.09.11, 23:05
      Choć na niego nie głosowałem, uznałem, iż należy być na Jego pogrzebie:

www.zachod.pl/2010/04/pogrzeb-lecha-i-marii-kaczynskich/
      • Gość: kozamarado Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 12:34
        niezalezna.pl/16359-muniek-ulegl-antypisowskiej-propagandzie
        Kazik, Muniek...kto następny?
        Nergal?

Na jutubie reklama pis, na kurniku reklama pis, na zagraju reklama pis.....w lodówce pusto...
        • Gość: rado Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.11, 12:42

Na jutubie reklama pis, na kurniku reklama pis, na zagraju reklama pis.....w lo
          dówce pusto...

Za to to podziękuj PO
          • Gość: kozamarado Rado.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 12:46
            DOBRE!!!!
        • Gość: login_t Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 12:49

> Na jutubie reklama pis, na kurniku reklama pis, na zagraju reklama pis.....w lo
          > dówce pusto...
          > :)
          Też to zauważyłem. Partie rzuciły się na różne media.
          PiS jest wszechobecny w Internecie, na moim osiedlu zaś na płotach i słupach wisi wyłącznie Platforma. 100%.
          Nie ma żadnego SLDowca, o Palikocie nie wspomnę.
          PiS chyba odhaczył środowsko czytające postery jako zdobyte i ruszył po MWzWM.
          • Gość: firański Jan Re: był najgorszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 20:59
            O wynikach popularności i wiarygodności uzyskiwanych przez Prezydenta Komorowskiego mógł tylko pomarzyć schowany za firanką okna pałacowego.
            • Gość: nurek bul, bul, bul, bul, bul, w pracy. IP: *.dynamic.qsc.de 19.09.11, 21:19
              firański Jan napisał(a):

> O wynikach popularności i wiarygodności ...

i ortografii.

• internetowy_ubek Re: bul, bul, bul, bul, bul, w pracy. 19.09.11, 22:30
                Zwłaszcza ortografii

_________________________________________________________________
                Cena paliwa przerosła cenę piwa.NIE JEDŹ NAPIJ SIĘ.
                • pan_hrabia Re: bul, bul, bul, bul, bul, w pracy. 20.09.11, 15:01
                  Kazimierz Staszewski to jakiś muzyk z Teneryfy?

Moim zdaniem Kaczyński mógłby być najlepszym prezydentem. Ale niepotrzebnie meldował się bratu. I niepotrzebnie też zajmował się meblarstwem zwłaszcza krzesłami. Takie i tym podobne drobne w sumie rzeczy drażnią na tyle, że przesłaniają potencjał być może drzemiący w człowieku. Wybitny jednak nie był, i raczej nie byłby. Tak jak Tusk nie jest wybitnym (najlepszym) premierem.
                  Co do Wałęsy? Wałęsa jest moja osobista porażką z czasów kiedy ogień w sercu płonął. Od tej pory głosuję bez ognia w sercu. Kunktatorsko. Zresztą Wałęsa też nie jest, ani nie był wybitny. Była rewolucja, ludzie potrzebowali symbolu. On się z Matką Boską doskonale na symbol nadawał. Zwłaszcza wyraziste wąsy, łatwo skarykaturować, łatwo na odbić raszplą przez sito.... Oczywiście przesadzam. Ale z prezydentow i premierów 20-lecia tylko Mazowiecki budzi we mnie pewien sentyment.

Po Tadeuszku Mickiewicz napisał jeszcze liryki lozańskie, ale te łzy rzesiste nie wszystkiom moggą sie podobać :) a poza tym, czy to akurat Mickiewicz był najlepszym polski poetą????
                  • e_werty Re: bul, bul, bul, bul, bul, w pracy. 22.10.11, 18:32
                    łatwo na odbić raszplą przez sito....

... raklą...
    • Gość: login_t Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.t-mont.net.pl 22.10.11, 15:05
      pyttacz napisał:

> - A Bronisław Komorowski?
      >
      > - Jaki jest, każdy widzi...

Jan Paweł Czeci.
      • Gość: smolenski Jan Re: był najgorszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 20:27
        Był najgorszym. To jego decyzja spowodowała katastrofę tak jak decyzja Jarosława spowodowała przekroczenie wszystkich przepisów w czasie jazdy z Wrocka.
        " On spał i nic nie wie o tym by kierowca szalał na trasie." Tamten też chyba tylko spał w tym samolocie a piloci szaleli korzystając z wolności!
        Jest winien tych śmierci i żadne wyparcie tu nie pomoże!
      • blund Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 22.10.11, 21:26
        Ojojoj, jakie zabawne.

Słyszałem gdzieś, że wyszydzanie prezydenta doprowadziło do jego śmierci. Ciekawe, co na to login?
        • Gość: kozamaradio Nie głosowałem na L.Kaczyńskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 23:01
          .....ale był moim prezydentem. Bo był wybrany przez społeczeństwo większością głosów.
          I ja ten wybór szanuję. Plucie na człowieka, który zginął w katastrofie to chamstwo. Próba dowodzenia, że za katastrofą stoją osoby trzecie...także.
          Parę osób zginęło w walce o demokrację w naszym kraju. Uszanujmy ich i to co dzięki ich poświeceniu mamy. DEMOKRACJA ...może nie jest jeszcze doskonała ale lepsza od totalitaryzmu!
          • Gość: Re.kozamaradio Re: Nie głosowałem na L.Kaczyńskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 23:07
            I to jest właśnie przykład wyparcia podparty jeszcze jakąś tezą, że czegoś się nie powinno choć by nie wiem co.
            Ps. Moim Prezydentem też był. Tak jak wszyscy Prezydenci.
          • Gość: Bernard Re: Nie głosowałem na L.Kaczyńskiego..... IP: 199.19.221.* 23.10.11, 07:17
            hey kozamaradio,
            Masz calkowita racje...
            Urzad Prezydenta nalezy szanowac..
            To jedna z podstaw demokracji...
            Ta sama podstawa demokracji stwierdza rowniez ze Prezydent musi szanowac WSZYSTKICH Plakow....
            Bez wzgledu na ich orientacje czy przekonania....
            Albo jestb wolnosc i uznanie dl kazdego...albo nie ma jej dlas nikogo...
            PiS wybral ""kilku" ze spoleczenstwa (jak komunisci) ktorym nadal tytuly "patriotow"...
            Reszta, w PiS nie wierzaca zostala uznana za zdrajcow i jakichs tam wrogich sil agentow...
            Zupelnie jak za komunizmu...
            Zygac sie chce? oczywiscie...
            :):):)
            • Gość: kozamaradio wpis Z 23:07 nie jest mój... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 10:35
              jeszcze jedna koza ma radio?
              Troszke syfiaście
              • Gość: Re. Re: wpis Z 23:07 nie jest mój... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 11:03
                Ano, pewnie że nie twój. Jest to moje Re na twój! Tamten twój!
        • Gość: login_t Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.t-mont.net.pl 23.10.11, 11:57
          blund napisał:

> Ojojoj, jakie zabawne.
          >
          > Słyszałem gdzieś, że wyszydzanie prezydenta doprowadziło do jego śmierci. Cieka
          > we, co na to login?

Na nagraniu przecie jest Komorowski własnymi słowami mówiący, a nie żaden Palikot (nawet a rebours) życzący mu śmierci, imputujący alkoholizm albo homoseksualizm.
          • Gość: głupkowi Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 16:00
            Ty, loginie "puknij sie do głowy" i miej nadzieję, ze ci wróci! Rozum, ma się rozumieć! Rozum!

• Gość: nicelus Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.11, 10:25
              głupkowi napisał:

> Ty, loginie "puknij sie do głowy" i miej nadzieję,
              > ze ci wróci! Rozum, ma się rozumieć! Rozum!

o rozum ty się martw o swój. niezależny komitet któremu polska i rosja powierzyły badanie katastrofy jednoznacznie uznał, że przyczyny leżały po stronie polskiej. natomiast całkowite zlekceważenie bezpieczeństwa lotu przez polski rząd było wynikiem lekceważącego stosunku rządu platformy do prezydenta.

• Gość: nicelus Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.11, 12:18
          blund napisał:

> Ojojoj, jakie zabawne.
          >
          > Słyszałem gdzieś, że wyszydzanie prezydenta doprowadziło do jego śmierci.

co innego zwracanie uwagi na błędy prezydenta, a co innego wyszydzanie i lekceważenie osoby prezydenta, które prowadziło do lekceważenia bezpieczeństwa prezydenta i w efekcie do katastrofy.

• e_werty Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 24.10.11, 12:37
            lekceważenie osoby prezydenta, które prowadziło do lekceważenia

.. a to był efekt dziwnych zachowań Prezydenta...
            • Gość: nicelus Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.11, 13:59
              e_werty napisał:

> lekceważenie osoby prezydenta, które prowadziło do lekceważenia
              >
              > .. a to był efekt dziwnych zachowań Prezydenta...

jakich dziwnych? ... że miał 168 cm wzrostu, to jest dokładnie tyle, ile miał napoleon, więc uważasz, że powinien się wywyższać ponad miedwiediewa (162 cm), czy nikolasa sarkozego (165 cm), a się nie wywyższał?

ps. zachodnim politykom bardziej imponował stopniem naukowym, niż wzrostem.

• e_werty Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 24.10.11, 16:44
                jakich dziwnych?

wojenki o samolot, albo o krzeselka...
                obrazanie sie na niemiecka prasę za kpine... itd.
                Smieszny on był z tym zacietrzewieniem kogucika japońskiego...
                Jak kogut Piułsudskiego?
          • czysty_harry Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 24.10.11, 12:42
            Gość portalu: nicelus napisał(a):
            co innego zwracanie uwagi na błędy prezydenta, a co innego wyszydzanie i lekceważenie osoby prezydenta, które prowadziło do lekceważenia bezpieczeństwa prezydenta i w efekcie do katastrofy.
            Forum niezależna.pl
            o prezydencie
            "komorowski
            To marna postac pelna zaklaman i sprzecznosci, mam nadzieje ze zdaje sobie z tego sprawe.Nigdy na niego nie glosowalem. Uplasowal bym go miedzy walesa i urbanem."
            o min. Kopacz:
            "Śmierdząca dorszem pluskwa.
            Wstrętne, zawsze brudne babsko! Precz z moich oczu! Jak i cała reszta tej zawszonej partii z ciotami na czele!Przybywamy wszyscy na Marsz Niepodległości 1.11.11r. aby pokazać im naszą siłę! Bóg Honor Ojczyzna to nasza moc.
            Polska dla Polaków!"
            o innych podobnie.
            Ja na ich miejscu nie latałbym samolotem.
      • Gość: nicelus Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.11, 12:58
        login_t napisał:

> pyttacz napisał:

> Jan Paweł Czeci.

o ile pamiętam, imie kardynała wyszyńskiego też dwukrotnie pomylił. w ogóle gawędzi jak historyjki z polowań, a nie prezydent państwa.

• czysty_harry To Komorowski ma latać? 24.10.11, 16:21
          Gość portalu: nicelus napisał(a):
          Garstka wpisów z twojego ulubionego portalu:
          "mutant łukaszeniki z Jankowyczem..chyba nie ma głupszego
          Toż wiadomo wszem...że to Bil De.
          Moze to jest wasz..."prezydent", bo moj NIE!. Dla mnie to jest Szczynukowycz"
          Wpisów o pierwszej damie nie przytoczę, bo to po prostu wstyd.
          • Gość: Smoleński Re: To Komorowski ma latać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 18:38
            Ja to widzę normalniej.
            To nie lekceważenie Prezydenta a obawa przed reperkusjami z Jego strony była powodem zerwania z obowiązującymi procedurami ( przy pełnej akceptacji zdającego sobie sprawę z sytuacji Generała Błasika) i w konsekwencji tragiczne przyziemienie.
            Żałuję, że nie ginęli z okrzykiem "Jezu!" na ustach a "Ku wa!" bo i to "Jezu" natychmiast wymyślone przez usłużnych nicelusów było rozgrywane.
            nicelus uważa chyba, że skoro L Kaczyński leży na Wawelu to to jest KORONNY DOWÓD na wielkość tego mizernego w końcu polityka.
            • Gość: król Julian Re: To Komorowski ma latać? IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.11, 18:49
              Z tego co wiem to Kaczyński leży w przedsionku krypty Marszałka Piłsudskiego. Złośliwi mówią ze czeka na audiencje u Wielkiego Wodza.
              • Gość: ski Re: To Komorowski ma latać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 10:22
                Prezydent Lech Kaczyński już kiedyś czekał na audiencję u Cesarza Japonii i dopiero trzeba Mu było przetłumaczyć, że Cesarz nie ma zwyczaju przyjmować na audiencji kogoś, kto się spóźnił nawet 5 minut.
                Najedliśmy się wtedy wstydu "że ho ho!".
    • e_werty Cholera wie... 24.10.11, 18:45
      .... czy najlepszym. Nie dostrzegam zadnej różnicy pomiedzy tymi wszystkimi Prezydentami! wszyscy mysleli jedynie o wlasnych dobrach i swoich bliskich. Nie czuje abym cokolwiek zyskał na ich "wielkości"!
      Nastepni beda tacy sami... wszyscy obiecuja dobrobyt i potegę Polsiki!
      • czysty_harry Re: Cholera wie... 24.10.11, 19:09
        Dobrobyt budują ludzie. Czasem wbrew politykom, czasem obok, czasem z nimi. Wolę tę trzecią opcję. Ale tobie to zwisa i powiewa, bo olewasz wybory, czyli po naszemu wszystko ci rybka.
        • e_werty Re: Cholera wie... 24.10.11, 19:32
          tobie to zwisa i powiewa

... a co by to w moim zyciu zmieniło gdyby inaczej było?
          Nic! Absolutnie nic. Jadłbym to samo co teraz, ubieral sie również tak samo...

No... jedynie nie olewałbym wyborow... tylko nie wiem po co?

Przy korycie miejsca zajete - a tylko wowczas byłaby wymierna zmiana!
          • czysty_harry Re: Cholera wie... 24.10.11, 19:54
            Olewaj dalej. Miłych wrażeń.
    • Gość: login_t Re: był najlepszym prezydentem Polski ostatniego IP: *.t-mont.net.pl 26.11.11, 11:12
      Dlaczego Wojewódzki uznawany za jednego z najbardziej wpływowych ludzi mediów, lansuje agresywny styl bycia, ocierający się o rasizm?

Za to mu płacą. To jest starszy pan, który goni resztkami sił i musi kąsać coraz mocniej, bo inaczej tłuszcza go odrzuci, wydali. Musi się ścigać, bo na jego miejsce czekają młodsi, lepsi i jeszcze bardziej agresywni.

Gramy co chcemy.
      Gramy za co nam płacą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka