Dodaj do ulubionych

Umowy śmieciowe

13.10.11, 20:25
czy to jest problem dla młodych polaków że 2/3 z nich pracuje na umowę o dzieło/zlecenie?

Ludzie wychowani w dawnych systemie przyzwyczajeni są do umowy i pracę i odprowadzania składek ZUS-u do budżetu państwa. Ale dla młodych z tego emerytur nie będzie - to już wiadomo. Bo rządzący już się dobrali do składek i załatali nią obecną dziurę budżetową oraz pałace ZUS-u wszystko pochłąniają i zadłużenie państwa a idzie niż demograficzny.

Niedawno się zwolniłem z pracy (bo mi nie płacił) i poszedłem zarejestrować w UP i po zasiłek.

po 1,5 miesiąca oczekiwania przelali mi 300 zł na konto (zasiłek mi przyznano 600 brutto).
5 września się zarejestrowałem, zasiłek w wysokosci 600 brutto (od tego jeszcze podatki) mi przyznano od 15 września, a 15 października dostaję 300 zł na konto.

oni są nienormalni.

w życiu już 2 raz umowy o pracę nie podpiszę tylko od razu umowę o dzieło i te składki co mają iść do zusu niech idą do mojej kieszeni i pier**lę ten ich zasiłek!!
Obserwuj wątek
    • wolfenstein3d Re: Umowy śmieciowe 13.10.11, 20:27
      aha kupiłem uczciwie samochód i poszedłem opłącić podatek CCP
      i baba z urzędu skarbowego mi powiedziała że mam zapłącić większy podatek od większej kwoty zakupu samochodu którą sobie wymyśliła. nie zgodziłem się to do mnie teraz wydzwaniają po domu.

a wcale tego podatku mogłem nie płacić.

biurwy urzędnicze, wszystko to tałatajstwo bym wytępił co do jednego i skończyłoby się życie urzędasów na koszt pracujących obywateli.
      • pan_hrabia Re: Umowy śmieciowe 14.10.11, 11:14
        za te trzysta złotych z zasiłku? gdzie takie tanie auta?
        • e_werty Re: Umowy śmieciowe 14.10.11, 14:19
          gdzie takie tanie auta

... jakie umowy takie i auta...
    • Gość: gość Re: Umowy śmieciowe IP: *.acs.pl 14.10.11, 14:10
      Weź ty się do roboty, bo jak czytam co piszesz to jesteś zwykłym leserem, który chce tylko mieć kasę i nic nie robić. Wszystko i wszyscy ci przeszkadzają. Ty jeden jesteś cacy, reszta jest be.
      Pisałeś juz zarąbiaste programy komputerowe, prowadziłeś własną firmę, a jakiś czas temu miałeś wydawać gazetę. Idź do LIDLA albo do TESCO na kasjera tam zarobisz więcej niz ten zasiłek.
    • aniajotka Re: Umowy śmieciowe 18.01.12, 12:12
      No, ja tez mam ten problem, ze mam umowe o dzieło i wcale nie wiem,czy za miesiąc podpiszą ze mną kolejną... poza tym brak ubezpieczenia...teraz pracuje ciezko i duzo, i chyba wolałabym pracować jako kasjerka chyba - byle mieć te umowe o prace... ostatnio slyszalam o czyms takim jak cresco group, gdzie mozna oszczedzac, nie wydajac az duzej kasy na koszty utrzymania pracownika. i wtedy pracodawcy mogliby nawet zatrudniac na umowe o prace... ale jak zwykle nikomu nie zalezy, aby szukac rozwiazan. jesli masz zasilek, to i tak jestes szczesiarzem - nigdy nie pracowalam na umowe o prace :P jak ja strace prace, to zamieszkam na dworcu :P
      • wolfenstein3d Re: Umowy śmieciowe 18.01.12, 12:27
        przecież dzisiaj ponoć praca jest.
        gorzów ma ledwie 8,5% bezrobocia..

pracy nie ma w zadupiach typu myślibórz, albo białobocie.
        Bezrobocie w Polsce zawyżają wsie i małe miasteczka w których jest bieda aż piszczy bo były budowane wokół PGR-ów których dziś nie ma.
        I ludzie emigrują do większych miast gdzie jest dobrobyt.
        • wolfenstein3d Re: Umowy śmieciowe 18.01.12, 12:28
          praca jest oczywiście przez pośredników typy adecco, ks service itd
          w montowniach zagranicznych, albo na kasach. Nie jest to zła praca. Znajoma pracuje w lidlu zarabia 1300 na m-c ma umowę o pracę 3/4 etatu i pracuje średnio 2-3 dni w tygodniu
          • Gość: renatka Re: Umowy śmieciowe IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.12, 09:45
            Niesamowite, Wolf nie narzeka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka