Dodaj do ulubionych

1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w piąt...

15.12.11, 19:34
Pasta z grochem... co to?
Obserwuj wątek
    • stilonek Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi 15.12.11, 19:44
      niewypalone przez tadzia, władka i tomcia końcówki cygar z domieszką grochu z hurtowni spożywczej, zapewne prowadzonej przez kuzyna któregoś z ww.
    • wolfenstein3d z moich podatków! 15.12.11, 20:03
      pierogi darmozjadom rozdają
      • Gość: Bernard Wolfie: nie pracujesz, podatkow nie placisz..Milcz IP: *.namao.albertacom.com 15.12.11, 21:08
        Hey wolfie,
        Sam pisales ze nie pracujesz...Bo sie niby nie oplaca...
        Nie placisz wiec podatkow...
        Nie masz prawa buzi na ten temat szczepic.
        :):)
        PS. Z tego co wiem sponsorzy biora udzial w przygotowaniach...
        Poza tym wspaniala impreza. Wspaniala tradycja.
        Brawo Gorzow...
        Bede przez Knecia kamery impreze podgladal...he he he
        • wolfenstein3d Re: Wolfie: nie pracujesz, podatkow nie placisz.. 15.12.11, 21:58
          90% przychodów państwa jest z podatku VAT zdaje się.

czyli wystarczy wydawać..

akcyza z paliwa to też podatek.
          • Gość: Bernard Re: Wolfie: jestes pasozyt IP: *.namao.albertacom.com 16.12.11, 00:22
            Hey wolfie...
            Na miejska Wigilie idz jednak..
            To dla wzystkich - takze takich jak ty...
            Jezusek kocha wszystkich...
            Bede ogladal przez kamery Knecia..
            Jak zobacze cholero ze dwa razy pierogi bierzesz..to cie opieprze!!!
            he he he he
            I beda jaja
            • wolfenstein3d mylisz się 16.12.11, 00:55
              podatku dochodowego nie powinno być
              w liberalnej ekonomii państwa

karać kogoś podatkiem za to że się wzbogacił?

powtarzam. Większość przychodów podatkowych stanowi podatek VAT i akcyza. 90% całego budżetu.

podatek dochodowy to mikroskopijna część, a bardzo demotywująca do bogacenia się

to z kapitału są tworzone miejsca pracy a nie z podatków zdzieranych przez państwo-pasożyta.
        • wolfenstein3d widzisz bernard na co było wyjezdżać do kanady 15.12.11, 21:59
          jadłbyś pierogi pod katedrą za darmo na mój koszt
          • Gość: Bernard Re: widzisz bernard na co było wyjezdżać do kanad IP: *.namao.albertacom.com 16.12.11, 00:32
            Hey Wolfie,
            Ty sobie posilku zafundowac nie mozesz leniu smierdzacy - na rodzicow garnuszku dziadzie zyjesz...
            I mnie zapraszasz na kolacje przez ciezko pracujacych i wielkiego serca Gorzowian przygotowana????
            Typowe dla pisowcow jak ty...
            :(:(
            PS. Nic by mi nie sprawilo wiekszej przyjemnosci jak bycie tam w okresie Bozego Narodzenia..
            Niestety nie moge..
            Patrze jednak (dziekuje panie Knec) na transmisje i szlag mnie jasny trafia...he he he
            Te wszystkie przysmaki z najlepszymi ludzmi na swiecie!!! Nad Warta... w cieniu Katedry!!!
            Bedzie modlitwa...
            Bedzie oplatek...
            Beda koledy...
            Bedzie uczta...
            Bedzie Bog sie rodzi....
            A ja moge monitor pocalowac...he he he he he
            Tak Wolfie, szlag jasny czasami trafia!!!
            Ale to nic..
            :):):)
            • wolfenstein3d Re: widzisz bernard na co było wyjezdżać do kanad 16.12.11, 01:00
              > Ty sobie posilku zafundowac nie mozesz leniu smierdzacy

dzisiaj sobie kupiłem zapiekankę w lidlu za 2zł. I zazwyczaj koło tego coś wydaje na jedzenie. Nie musisz się o to martwić

> I mnie zapraszasz na kolacje przez ciezko pracujacych i wielkiego serca Gorzowi
              > an przygotowana????

przez nierobów śmierdzących pracujących w magistracie i pobierających pensje 2800 najmniejsza z kasy podatnika. podczas gdy 60% gorzowian zarabia 1200zł na tych nierobów co fundują 1500 pierogów za darmo dla mieszkańców. Ale to akurat mały koszt 3 tys. Wiecej kasy zmarnotrawiono na budowie filharmonii za 130 mln w tym 20mln za samą scene możnaby za to wybudować 20 will.

o pogrążeniu stilonu gorzów nie wspomnę - 3mln długu bo magistrat nie kontrolował na co idą transze
            • wolfenstein3d jeszcze jedno 16.12.11, 01:02
              w każdym normalnym kraju za niegospodarność (filharmonia)

preziu byłby zakuty w kajdankach odbywał wyrok w mamrze

ale nie w gorzowie
              tu jest przyzwolenie na łamanie prawa i korupcję
              bo każdy polak kradnie.
    • e_werty Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi 15.12.11, 20:57
      Pasta z grochem... co to?

... to w redakcji maja groch z kapustą!
      • Gość: inga Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi IP: *.gorzow.mm.pl 15.12.11, 22:15
        Z budżetu miasta lekką ręka wydaje się pieniądze na sponsorowanie prywatnego klubu sportowego,rezygnuje z dochodów w postaci zwolnienia z podatku od nieruchomości,przepłaca za inwestycje realizowanie przez jedynie słuszne firmy a nie ma pieniędzy na w kasie na poczęstunek wigilijny dla najuboższych mieszkańców.Ponoc gdyby nie hojni sponsorzy (i to absolutnie nie związani z żużlem) to miasto nie zrobiloby tej wigilii.Wiec nie oburzajcie sie i nie zazdroscie tym,ktorzy wyciagaja reke po talerz pierogow!
        • Gość: Bernard Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi IP: *.namao.albertacom.com 16.12.11, 00:41
          Hey inga,
          Dla wszystkich ktorzy sprawili ze ta miejska Wigilia jest mozliwa - wielkie i z serca Bog Zaplac!!!
          :):):):)
          PS. Bog sie rodzi...PiS truchleje...
      • Gość: nicelus Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.11, 00:36
        e_werty napisał:

> Pasta z grochem... co to?
        >
        > ... to w redakcji maja groch z kapustą!

groch z kapustą to antipasto. pasta to makaron.

• Gość: mamalyga Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 01:06
          groch z makaronem to typowa polska potrawa wigilijna
          • Gość: nicelus Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.11, 01:22
            mamalyga napisał(a):

> groch z makaronem to typowa polska potrawa wigilijna

takie misto.

• Gość: Bernard Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi IP: *.namao.albertacom.com 16.12.11, 00:37
        Hey
        Musi pasta do butow..
        Innej w polaczeniu z grochem nie widze..
        Dla odpowiedniego efektu wizualnego...czarna proponuje...
        Ale upierac sie nie bede...
        :):)
        PS. Pisarczykow gazety przepisy na swieta..
        I to sa jaja
    • e_werty Dlaczego OSiR? 16.12.11, 09:35

jak co roku organizuje Ośrodek Sportu i Rekreacji

... i to tłumaczy dlaczego OSiR?
      Co oni maja wspólnego z "pierogami i charytatywnym dzialaniem"?
      Ile kasuja od Miasta za organizację?
      Jeżeli robia to za darmo to chapeau bas!
      • Gość: Bernard Re: Dlaczego OSiR mialby za darmo? IP: *.namao.albertacom.com 16.12.11, 09:49
        Hey werty,
        Ty dziadujesz bo za darmo pracujesz....
        OSiR glupi nie jest..
        :):):):):):)
        • pan_hrabia Re: Dlaczego OSiR mialby za darmo? 16.12.11, 10:36
          Widzę, że na tym wątku, taki świateczny, wigilijny nastrój. Pokój niesie ludziom wszem .
          • e_werty Re: Dlaczego OSiR mialby za darmo? 16.12.11, 11:01
            Pokój niesie ludziom wszem

...wszom? to ta medna Benek...
            • gorzow.przestan Re: Dlaczego OSiR mialby za darmo? 16.12.11, 23:39
              Około 5.000 zł. wydał na kolację dla tzw. plebsu magistrat rządzony przez pana, który dekadę temu otwierał pewną trasę w obecności tzw. magistra który obiecywał tanie mieszkania dla młodych.

Wybrałem się na "Wigilię", bo Wigilia to jest 24.12, według magistratu jednak 16.12, a według tesców i tym podobnych choinki i wystroje około 20-22 listopada czyli jak na osi liczbowej bliżej 1.11 niż 24.12. Czyli bliżej Święta Zmarłych niż święta Bożego Narodzenia.

Czyli jakieś gremium promuje przesunięcie święta bardziej w stronę śmierci chrześcijaństwa niż jego narodzenia lub odrodzenia.

Zapłaciłem jako podatnik 5000/125000 czyli 4 grosze. Stać mnie.

Odebrałem od Tadka w tzw. naturze chleb, barszcz, kupę ryb, krokietów, pierogów, na parę dni mi starczy. Wartość "rynkowa" jakieś 20-25 zł.

Odebrałem po prostu to co zapłaciłem jako podatnik na Grand Prix (prawie 30 zł w przeliczeniu na gorzowianina dzięki czemu kolega od cygara i nie tylko zarobił 2 mln zł czyli 15 zł za "łba").

Jak Bóg da, kolejna Wigilia będzie organizowana przez normalnego prezydenta w normalnym terminie na normalnych zasadach.
              • Gość: Bernrd Re: Dlaczego OSiR mialby za darmo? IP: 199.19.221.* 17.12.11, 09:54
                Hey gorzow.przestan,
                Przestan.
                Nie tylko w Gorzowie ale chyba wszedzie w chrzescijanskim swiecie Boze Narodzenie obchodzi sie w przeciagu pewnego i wcale nie okreslonego czasu..
                Wprawdzie punktem kulminacyjnym jest oczywiscie noc wigilijna to jednak same obchody rozpoczynaja sie wiele dni przed i trwaja wiele dni po....
                Cala "seria" specjalnych nabozenstw przygotowujacych wiernych do obchodow (slyszales zapewne o roratach na przyklad) az po dzoen Trzech kroli.... Nie wspominajac domowe przygotowania rodzin, dekoracje domow , pichcenia tradycyjnych potraw.....
                Wprawdzie, jak wspomnialem, kulminacyjnym punktem jest \noc wigilijna i polnocna msza nazywana "pasterka"... to jednak bardzo wiele dzieje sie i przed...i po...
                Boze Narodzenie to swieto bardzo rodzinne wiec tradycyjnie spedzane w domu z najblizszymi. Jednak obchody rozciagniete sa w czasie i do roznych miejsc. Tak wlasnie jak w Gorzowie.
                Mieszkancy spolecznosci zbieraja sie by razem podzielic sie oplatkiem, zlozyc sobie zyczenia i przekazac blogoslawienstwa...
                Czy to sie odbedzie tydzien w te czy dwa tygodnie wewte - nie ma znaczenia..
                Musisz pamietac ze tak naprawde data w ktorej obchodzimy Boze Narodzenie jest data raczej "umowna"...Nikt dokladnie nie wie (nie bylo komputerow wiec nie zarejstrowano) ktorego dnia Jezus sie narodzil. Oczywiscie to nie ma, znowu, zadnego znaczenia...
                Moglo byc pare dni w te...a moze wewte..
                Statystycznie rzecz biorac to moze Jedrzejczak wlasnie "trafil w dziesiatke" z ta mokra gorzowska Wigilia , ale tego nikt wiedziec nie bedzie i...nie musi.
                Ale wykluczyc nie mozna...
                Mozna natomiast bezpiecznie zupelnie zalozyc ze takimi drobiazgami Jezusek sie nie przejmuje...Jezus to wiecznosc, a jak sie do niej ma kilka dni roznicy w kalendarzu?
                Siem wcale nie ma kolego.

Wiec i ty sie nie martw i.... jedz "zdobyczne" potrawy...
                Spokojnie....Jest dobrze..
                :):):)
                PS. Bog sie rodzi PiS truchleje......
                Nie moglem sie powstrzymac....he he he
                I to sa jaja
                Wesolych i pogodnych Swiat dla ciebie i twoich...
    • e_werty 1500 pierogów 17.12.11, 11:12
      A pierogi na telefon!

... była taka opcja?
    • Gość: login_t Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi IP: *.t-mont.net.pl 18.12.11, 13:58
      krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,10836911,220_tys__pierogow_i_7_tys__litrow_barszczu_na_Rynku.html
      W Krk więcej.
      • e_werty Re: 1500 pierogów, czyli miejska wigilia już w pi 18.12.11, 14:07
        W Krk więcej.

... wiekszy głód panuje...
        Wczoraj krakowski MOPS organizował wigilie...
        rozdawali jakies paczki...
        Dostałem zaproszenie...
        Nie poszedłem - jak mam w lodowce to i głupio zabierac tym co nie maja...
        nawet lodowki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka