Dodaj do ulubionych

Ojtam ojtam

17.02.12, 23:42
- Polski rząd nie wycofa swojego podpisu z jakiegokolwiek dokumentu, tylko dlatego że jakaś grupa tego żąda. Taki rząd powinien podać się do dymisji - mówił premier Donald Tusk podczas debaty ws. ACTA
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Nikt nie chce slabego rzadu!!! IP: *.namao.albertacom.com 18.02.12, 00:06
      Hey,
      Co to bylby za rzad gdyby jakies pajcace w maskach dyktowaly co ma robic?
      Sa kraje slabe ze slabymi rzadami...
      To juz tych krajow problem...

Polski rzad nie powinien nawet mrugnac pod presja miedzynarodowych macicieli...
      I nie mruga!!!
      To sie silny rzad nazywa!!!!!
      Nie dla PiS
      TAK DLA ACTA!!!
      i to by na tyle bylo...
      :):):
      • Gość: login_t Re: Nikt nie chce slabego rzadu!!! IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 18.02.12, 09:36
        Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Sa kraje slabe ze slabymi rzadami...
        > To juz tych krajow problem...

No właśnie.
        Cieszy mnie twoja bezkompromisowość.

w piątek szef rządu ogłosił, że stanowisko jego gabinetu w sprawie kontrowersyjnej umowy międzynarodowej ACTA było nieprzemyślane i poinformował, że wysłał list do Europejskiej Partii Ludowej z propozycją jej odrzucenia. Samą umowę premier określił zaś jako próbę egzekucji praw własności za zbyt wysoką cenę wolności.

Poproszę o komentarz, Beniu.
        • Gość: thebird Re: Nikt nie chce slabego rzadu!!! IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.12, 10:21
          B/k -
          beniu b z kanady troche gorzej ten problem jest widoczny .
          My juz ACTA mamy od dawno STOART ,ZAIKS, ZAPAV i jeszcze z 3 pozostałem stowarzyszenia ściagające haracze
          Rygorystyczne prawo autorskie z 1994r .
          11 słuzb, które moga podsłuchiwac każdego z nas . Legalnie! 5 dni z dniem przerwy, kolejne 5 i tak bez końca.
          Sledzić i rejestrowac wszystkie SMS, e-maile .
          Na kazde zawołanie Operator udostepni w jaki sposów korzystasz z swojego komutera w internecie .
          Nie podskoczysz nawet bez AKCTA ,które sa zasłoną dymną dla przykrycia nieudacznej propagandy sukcesów
          • e_werty Re: Nikt nie chce slabego rzadu!!! 18.02.12, 10:54
            w jaki sposów korzystasz z swojego komutera w internecie

... ja se kupiłem kredki i szkicownik... dla pewności nie rysuje w kompie!
            Teraz jest powrót do korzeni - im bardziej "od ręki" tym cenniejsze...
            • Gość: nicelus Re: Nikt nie chce slabego rzadu!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.12, 13:45
              e_werty napisał:

> w jaki sposów korzystasz z swojego komutera w internecie
              >
              > ... ja se kupiłem kredki i szkicownik...

Czy w Krakowie można jeszcze kupić farby akwarelowe na miodzie Karmańskiego, a jeżeli można, to czy są one tak dobre jak kiedyś?...Obecne akwarele mają bardziej wyraziste, bardziej czyste kolory, ale to jednak chemia. Tak sobie pomyślałem, że jeżeli powrót do korzeni, to może by tak farby akwarelowe Karmańskiego sobie kupić? ...

• Gość: nicelus Re: Nikt nie chce slabego rzadu!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.12, 10:10
              e_werty napisał:

> ... ja se kupiłem kredki ...

i nagranie 2+1?

• Gość: Bernard Re: Nikt nie chce slabego rzadu!!! IP: *.namao.albertacom.com 20.02.12, 10:46
          Hey login,
          Blad. Powazny i drugi w tej sprawie...
          Pierwszym bylo uwierzenie ze temat ACTA da sie odwalic jak kazda inna ustawe.
          Jej podpisanie nie bylo bledem bowiem jest to dobra ustawa. Blad polegal na braku konsultacji.. Nikt nikomu niczego nie wyjasnial..Nie poszedl "paragraf po paragrafie"...
          Ludzie ktorzy zaczeli protestowac zrobili to z powodu uzytych slow "wolnosc, ograniczenia, wielki brat...) Niewielu, bardzo niewielu wiedzialo i wie przeciwko czemu protstuja... teraz, jak cztaja to jedynie by problemow sie doszukiwac. a jak sie chce to mozna namieszac na sto lat...
          Drugi blad to zmiana decyzji.. Najprawdopodobnie Tusk sie wystraszyl. Uznal chyba, ze do wyborow bedzie mu latwiej dotychczasowe "rany" wylizac niz zakonczyc sprawe...
          Ten drugi blad bedzie go wiecej kosztowac niz cala sprawa ACTA...
          Panie premierze, powiedza.. Nie mozna panu ufac.. podejmuje pan decyzje, podpisuje miedzynarodowe porozumienia i sie z nich wycofuje...
          Zobczysz. Dzisiejszi wrogowie ACTA wlasnie tego argumentu przeciwko Tuskowi beda uzywac...
          Tusk pokazal ze ma slabe punkty...
          :):):)
          PS. Oczywiscie nastepne wybory PO wygra, ale balagan bedzie - zupelnie niepotrzebny i ze zlego powodu..
          :):):):)
          • Gość: login_t Re: Nikt nie chce slabego rzadu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 11:04
            Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Pierwszym bylo uwierzenie ze temat ACTA da sie odwalic jak kazda inna ustawe.
            Błędem jest samo odwalanie ustaw, a nie traktowanie ACTA jak wszystkich innych aktów prawnych.

> Jej podpisanie nie bylo bledem bowiem jest to dobra ustawa.
            Może w środowisku prawa anglosaskiego.
            To że np. sędzia może skonfiskować nakład bez wysłuchania drugiej strony - np. w Polsce otworzy pole dla niekompetencji i przewałów.
          • Gość: nicelus Re: Nikt nie chce slabego rzadu!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.12, 11:07
            Bernard napisał:

> Niewielu, bardzo niewielu wiedzialo
            > i wie przeciwko czemu protstuja...

tusk wie mniej na temat acta niż ludzie którzy przeciwko acta protestują.

• Gość: login_t Re: Ojtam ojtam IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 19.02.12, 19:14
      Tusk na czele rewolty przeciw podwyższaniu wieku emerytalnego
      • Gość: nicelus Re: Ojtam ojtam IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.12, 10:36
        Oj dzieje się dzieje...

:)

Dziś o 20:00 może być ciekawie.

Właśnie odsłuchuję wykładu dr. Cenckiewicza o wojsku i wywiadzie wojskowym PRL.

Teraz dopiero w pełni widzę w jakim kraju Wy żyjecie. Nic dziwnego że NATO do Polski z takim prezydentem i rządem nie ma zaufania. Nic dziwnego że na tym forum królują komunistyczne poglądy, skoro w tej okolicy było tyle wojska i służb, które znalazły się na wczesnej emeryturze i teraz klepią bzdury na klawiaturze. W wywiadzie pada nazwisko Kilański. Coś jakbym słyszał...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka