Dodaj do ulubionych

CBA wraca do gorzowskiego szpitala

08.03.12, 09:29
Pan dyrektor chyba nie jest świadomy co mówi, albo to jest już taka jego linia objaśniania publicznego. PO przejmowała szpital z długiem o ponad 100 mln niższym, wtedy wszystkie kubły wylewano na poprzednią dyrekcję... i co? Ano wyszło jak zawsze - lepsze okazało się wrogiem dobrego, bo to dobre dobrało się do piór pijawkom na majątku szpitala, postawiło na jakąś tam profesjonalność, to były efekty. A teraz tę ropuchę musi przełknąć sama pani marszałek, ktora w poprzedniej kadencji tak właśnie zadziałała że ho ho
Obserwuj wątek
    • stravik Koziol ofiarny 08.03.12, 09:35
      Teraz zrobia z niego przestepce.
      W stylu PRL-owskim, koziol ofiarny.
      • Gość: prezio Re: Koziol ofiarny IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 09:52
        we wczorajszej wypowiedzi dla radia zachód polakowa znowu posługuje się kłamstwem o wyniku finansowym szpitala na koniec 2008 roku.
        Otóż oświadczam, ze jest to wierutne kłamstwo i jestem w stanie udowodnic odpowiednim służbom w jaki sposób kreatywna księgowośc polakowej i szmita zadziałała, by coś takiego spreparowac. Nie mogę już tego słuchac, jak to dobrze polak zarządzała przez szmita tym szpitalem, a już gadanie właściciela-marszałka, że nie jest dyrektorem i nie odpowiada najlepiej świadczy o tym, gdzie ta pani ma nasz gorzowski szpital.
        • Gość: Jan Re: Koziol ofiarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:55
          Pomimo tak dużego długu gorzowski szpital otwiera kolejny pododdział. To się równa z kolejnymi wydatkami (powstanie pododdziału i nowe etaty). A dług sam się spłaci. Hulaj dusza piekła nie ma.
          • stravik Re: Koziol ofiarny 08.03.12, 10:29
            Zle to rozumiesz. Celowe zadluzanie szpitala ma zatrzymac jego rozwoj. Ta strategia realizowana jest od 10 lat. Konkurent dla szpitala w ZG musi pasc. To jest typowe myslenie urzednikow z ZG. Wszystko co moze byc ewentualna konkurencja dla poludnia , jest degradowane.
            Czy zielona tego chce czy nie to lekarze maja leczyc a nie myslec o ekonomi szpitala. I to robia. :)
      • Gość: nicelus Re: Koziol ofiarny IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.12, 12:08
        stravik napisał:

> Teraz zrobia z niego przestepce.
        > W stylu PRL-owskim, koziol ofiarny.

Jeżeli, tak jak twierdzi marszałek Polak, w kasie miał pieniądze, a mimo tego wziął niezgodnie z prawem, bo bez przetargu i powiadomienia zarządu, kredyt na bardzo niekorzystnych warunkach, to była to dla kogoś nieuzasadniona korzyść materialna lub osobista. To jest właśnie korupcja i powinna być zgodnie z polskim prawem ścigana. Jest przestępstwo, więc powinna być też i kara. Marszałek Polak ma tu rację.

Dyrektor nie jest kozłem ofiarnym, gdyż tu chodzi jedynie o kilka milionów, tymczasem tymczasem dług szpitala wzrósł z ok. 230 mln do 262 mln. (Poprzednia dyrektor w dwa lata zmniejszyła dług szpitala z ok. 300 mln do ok. 230 mln.) Są to wszystko dane oficjalne, a podobnież jest jeszcze gorzej.

Sąd ma rację. Niech prokuratura nie odpycha sprawy od siebie, tylko niech się weźmie do roboty i niech udowodni czarno na białym - czy marszałek Polak szuka kozłów ofiarnych, czy odgania sępy? Przecież chyba nie jest tajemnicą, że szpital dogorywa.

• stravik Re: Koziol ofiarny 08.03.12, 12:41
          Tak jak Szumna, tak i Szmit sa kozlami ofiarnymi. Ale najwiekszym kozlem beda mieszkancy regionu, gdy nastapi restruktyruzacja szpitala (straci status szpitala wojewodzkiego).
          Wydaje sie, ze zarowno Szumna i Szmit redukujac dlug, pracowali nad utrzymaniem statusu tego szpitala i ich dzialalnosc przeszkadzala w realizacji planu zielonogorskiego.
          Masz racje, niech prokuratura zbada co w trawie pisczy :)
    • e_werty Re: CBA wraca do gorzowskiego szpitala 08.03.12, 13:03
      Ciekawe ile kasy co miesiąc wpływa na konta głównych "bohaterów" zadymy?

... szarpią sie o kasę - dla nich milion w tą czy 15 mln. w inna strone to wirtualna kasa?
      Jakie maja oficjalne pobory a ile utarguja na tych przepychankach?
      Bo nie sadze żeby robili to "pro publico bono" - bez własnych zysków!
      • Gość: nicelus Re: CBA wraca do gorzowskiego szpitala IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.12, 19:49
        e_werty napisał:

> Bo nie sadze żeby robili to "pro publico bono" - bez własnych zysków!

To chyba nie może być prawda?

:D

• Gość: nicelus Re: CBA wraca do gorzowskiego szpitala IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.12, 02:40
        e_werty napisał:

> ... szarpią sie o kasę - dla nich milion w tą czy 15 mln.
        > w inna strone to wirtualna kasa?

Teraz w Polsce takie czasy.

• alt.er.ego CBA wraca do gorzowskiego szpitala 08.03.12, 17:07

Prokuratura powinna zająć się też niegospodarnością przy wyrzucaniu pieniędzy publicznych w babimojskie błoto.
      • Gość: nicelus Re: CBA wraca do gorzowskiego szpitala IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.12, 18:28
        alt.er.ego napisał:

> Prokuratura powinna zająć się też niegospodarnością przy
        > wyrzucaniu pieniędzy publicznych w babimojskie błoto.

To też.

A do tego wprowadzano społeczeństwo w błąd, co kiedyś tu na forum wykazałem.

• 1marjanin CBA wraca do gorzowskiego szpitala 08.03.12, 22:47
      CBA powinno zbadać nadzór nad szpitalem . Kto spowodował decyzjami o likwidacji szpitali i redukcji usług zsumowanie długu i pozostawienie tedo wrzoda na szpitalu przy Dekerta. Dlaczego wówczas kiedy dług wykosił 100 mln ( mało ? ) pani marszałek nie kontrolowała wydatków na bierząco. Dlaczego wywaliła dyrektorkę szpitala ,tóra zmniejszyła zadłużenie ? Kto spowodował straty finansowe porzez zamknięcie szpitala, który przez 5 lat popada w ruinę a roczny koszt utrzymania szkieletu wynosi 200 tys pln. Kto odpowie za dziurę kilkumilonową w budzecie wojewódzkim za nie zrealizowany przetarg na budynki po szpitalne. Dlaczego finansujemy port lotniczy Babimost , który nie ma racji bytu w formie , którą forsuje marszałek. Dleczego poprzez tymczasowego dyrektora wyrzuca się cenionego fachowca - ordynatora - to zemsta za onkologię którą chciał współtworzyć ? Gdzie była pani marszałek przez te lata i dlaczego wczesniej nie widziała 200 mln długu - dlaczego nie opiniuje się i nie prowadzi bezpośredniego nadzoru nad tak zadłużoną jednostką - to chyba należy do obowiązków pani marszałek a nie tylko wysyłanie pism do CBA
      • Gość: Piotr Re: CBA wraca do gorzowskiego szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 08:02
        Prawda o Leszku W. Wandzie Sz , Andrzeju .Sz . Najgorszą sytuację jako dyrektor miał Leszek.W
        połączono trzy długi nie dając nawet na odprawy ale w miarę możliwości zwolnił około 150 pracowników w prowadził ujednolicenie zasad funkcjonowania w Szpitalu i podpisał porozumienie z wojewodą o restrukturyzacji a jego wynik zagarneła Wanda Sz. w kwocie 26.5 miliona ale Wanda też miała swoje osiągnięcia choć nie popularne ale tego dokonała mianowicie zwolniła około 400 pracowników zmniejszając koszty wynagrodzeń z pomocą E.P przywróciła płynność finansową w Szpitalu ( obligacje 86mil + 48 bank R ) zamieniło dług krótko terminowy na długoterminowy ale na koniec swojej kadencji cały swój wysiłek zamieniała na wysokie podwyżki dla lekarzy które do chwili obecnej wykańczają finanse Szpitala( zemsta Szumnej). Szmit po części zastał szpital uporządkowany ale powinien zwolnić jeszcze ok 100 pracowników obniżyć swoim kolegom lekarzom wysokie przekraczające możliwości szpitala podwyżki, mógł zrobić tylko jedno zwiększyć kontrakt do 200 mil i mieć za sobą zarząd województwa który będzie go wspierał w środkach unijnych i to miał przez trzy lata i to się skończyło gdy zmienił się marszałek Ela.P nie zapomina lekceważącego stosunku do swojej osoby,po drodze wzrosły koszty ubezpieczeń ,podwyżki wynagrodzeń ,duże remonty oddziałów i się finanse zawaliły a mściwa Ela Tylko na to czekała , CBS, Prokuratura . ale Historia dla nieuków jest mściwa Szpital niejeden zarząd wykończył to wykończy i ten
        • Gość: nicelus Re: CBA wraca do gorzowskiego szpitala IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.12, 08:43
          Piotr napisał(a):

> ... jego wynik zagarneła Wanda Sz. ...

Wanda Szumna zgarnęła szpital zadłużony na ok. 300 mln, z pustą kasą, ze strajkiem pracowników i z komornikiem na karku. Taki był jego wynik.

PS. Mam tą wadę, że mam dobrą pamięć.

• Gość: nkac Re: CBA wraca do gorzowskiego szpitala IP: 176.31.202.* 13.03.12, 08:50
            Gość portalu: nicelus napisał(a):

PS. Mam tą wadę, że mam dobrą pamięć.

Żart jesteś zwykłym internetowym trollem
        • Gość: prezio Re: CBA wraca do gorzowskiego szpitala IP: *.play-internet.pl 13.03.12, 09:05
          człowieku nacpałeś się z rana, czy co?
          Wanda Szumna zastała w szpitalu niesamowity bajzel, nad którym nikt nie panował. Kogo zwolnił wakulicz? Ludzie pracowali, choc tylko Bóg o nich pamiętał, że tam są. Szumna uporządkowała psychiatrowo, na którym pracujesz, zwolniła ludzi i miała zwalniac dalej. Dała podwyżki lekarzom, bo w całej Polsce dawali (strajki, już nie pamiętasz?), pogoniła komornika na cztery wiatry, z którym nie potrafił sobie poradzic wakulicz, zrobiła wszystkie unijne projekty (skonsumował te projekty szmit, a niektóre spieprzył), o 50% zwiększyła kontrakt z NFZ.
          Otworzyła onkologię, kupiła karetki i samochody do krwi i wiele innych rzeczy, o których długo by pisac. Pamięc zawodzi już niektórych pracowników szpitala?
          Módlcie się lepiej, żeby ktoś taki jak ona zechciał wystartowac w tym konkursie, bo inaczej zostaniecie powiatowym szpitalikiem z zatrudnieniem o połowę mniejszym.
          I nikt się nie przejmie waszymi strajkami i wymachiwaniem szabelką.
          I to są jaja!
    • Gość: hiro na leczenie psychiatryczne? IP: *.kwidzyn.mm.pl 13.03.12, 08:47
      nie ten adres!
      • Gość: ewa Re: na leczenie psychiatryczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 13:40
        jak E Sz. była taka dobra to dlaczego nie ma pracy gdzie się zatrudni to ją w......, faktycznie dużo sobie każdy przypisuje nawet Piotrek że stworzył onkologię ale Ordynatorzy myślą i mówią inaczej obecnie to nawet można być szpitalem powiatowym ale bez długu i to wystarczy żeby leczyć ważne aby to było nasze Gorzowskie, czy zwolnienia są receptą na sukces chyba nie, ale ty Prezio z zemsty byś zwolnił wszystkich a zatrudnił starą Płonkowej ekipę, ale marzenia się tylko raz spełniają . P... powodzenia
        • Gość: ordynator Re: na leczenie psychiatryczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 14:48
          ja chcę tylko, żebym państwowy oddział mógł traktować jak swój prywatny folwark, żeby nikt mi nie przeszkadzał robić prywaty na publicznym sprzęcie i traktować swoich prywatnych pacjentów lepiej niż wszystkich innych
          a, zapomniałem, za moją wspaniałość i uświetnienie szpitala, jeszcze ze 30 tysięcy miesięcznie
          nie będę pazerny, aby na podstawowe potrzeby, resztę skasuję w prywatnym gabinecie
          p.s. na zabiegi w oddziale proszę się zapisywać w mojej praktyce prywatnej, bo ze skierowaniem czeka się 3 lata
        • Gość: stravik Re: na leczenie psychiatryczne? IP: 62.243.123.* 13.03.12, 15:28
          ...obecnie to nawet można być szpitalem po
          > wiatowym ale bez długu i to wystarczy żeby leczyć ważne aby to było nasze Gorzo
          > wskie,

Niech miasto przejmie dlug (gdy szpital stanie sie powiatowym) i zarzad w ZG umyje raczki.
          Do tego sie zmierza ? Niestety, ale wsztstko na to wskazuje.

Gorzow ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !
        • Gość: prezio Re: na leczenie psychiatryczne? IP: *.play-internet.pl 13.03.12, 15:56
          nie E. Sz, a Wanda Szumna nie jest skazana, więc nie musisz używac inicjałów.
          A zmienia pracę, to chyba sobie polepsza, co?
          Nie każdy jest tak przyspawany do stołka jak ty.
          • Gość: kil Re: na leczenie psychiatryczne? IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.12, 11:34
            Słyszałam że też masz trudne chwile i wylecisz z D.. bo się naraziłeś, możesz się zatrudnić w Medi
            • Gość: prezio Re: na leczenie psychiatryczne? IP: *.play-internet.pl 14.03.12, 14:59
              mówiłem ci, ze najwyraźniej mnie z kimś mylisz, wyluzuj, doktor Debicki to jedyny memedżer od ochrony zdrowia w tym województwie, może co najwyżej awansowac, albo ... leciec na ...urlop.
              I to są jaja!!!!!!!!!!!!
              • Gość: kIL Re: na leczenie psychiatryczne? IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.12, 16:16
                NIE DENERWUJ SIĘ PIOTRUSIÓW JEST WIELU
                • Gość: zenek Re: na leczenie psychiatryczne? IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.12, 00:21
                  piotruś już dawno nie pisuje na forum, ale podobno czyta, więc można mu nawtykać :)))
                  pewnie się tym nie przejmie, ale zawsze piszącym będzie miło, w końcu jak nie można mu nic więcej zrobić, to chociaż trochę obsobaczyć
                  na dobry początek: gruby XXelek o przerośniętym ego, w dodatku się nie myje i śmierdzi mu z paszczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka