Dodaj do ulubionych

Buta i arogancja

15.09.12, 10:42
Słuchałem nagrania z konferencji prasowej dyrektora Marka Twardowskiego.
Całe szczęście, że nie byłem tam osobiście.
Ten człowiek wywołujący tyle negatywnych emocji został przysłany do Gorzowa, żeby rządzić instytucją, od której sprawnego funkcjonowania zależy życie ludzkie.

To dowód na to, że jego mocodawcy nienawidzą gorzowian.
Widzę, że pomalutku przyzwyczajacie się do tego stanu.

Na forum było kilku bohaterów, którzy po zamachu na lekarza cieszącego się ogromnym szacunkiem krzyczeli, że trzeba zabić to zabijające nas województwo.

Wymiękliście, czy ewentualnie podpiszecie się pod petycją do Premiera Tuska i Prezydenta Komorowskiego ?
Petycja będzie w mocnym tonie, więc słabeusze na bok.

Będziemy się domagać od NIK (innego niż oddział zielonogórski) sprawdzenia, czy konkurs na dyrektora gorzowskiej placówki został przeprowadzony bez uchybień i wg standardów obowiązujących w bardziej cywilizowanych częściach naszego kraju.

List (petycja) będzie miał charakter otwarty - wyślemy go do mediów, ciekawe, które z nich będą miały odwagę go opublikować.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alt.er.ego Re: Buta i arogancja 15.09.12, 18:19

Też widziałem to nagranie. Dziennikarze grzecznie siedzieli jak na tureckim kazaniu zagryzając ciasteczka. Mam nadzieję, że gdy dyrektor skończył już długo i kwieciście opowiadać o tym, o czym opowiedzieć dziennikarzom chciał, dziennikarze zdobyli się na pytania, których M. Twardowski wolałby nie usłyszeć.
    • Gość: stravik Re: Buta i arogancja IP: 2.108.76.* 15.09.12, 19:47
      Pod każdą petycją, która będzie miała na celu obnażenie mechanizmów nie mających nic wspólnego z demokracją, a degradujących Gorzów Wlkp. i północną część województwa, podpiszę sie choćby teraz.
      Pisałem wcześniej, że mentalność urzędników z Zielonej Góry i okolic, zabija to województwo. Zabija równomierny i sprawiedliwy jego rozwój.
      Kiedy czytam wpisy, że włodarze tego województwa zostali wybrani w demokratycznych wyborach to nie wiem, czy się śmiać czy płakać. Tym województwem rządzą pseudo demokratyczne mechanizmy. Brak równowagi w sejmiku, brak okregu wyborczego dla najwiekszego miasta w województwie i...brak historycznych wiezi między północą i południem. Pseudo demokratyczne mechanizmy, które jeszcze bardziej dzielą region i podsycają antagonizmy miedzy Zieloną Górą i Gorzowem Wlkp.
      To województwo nigdy nie powinno sie pojawić na mapie kraju. Warszawa powinna się dowiadywać właśnie od mieszkańców (organizacje pozarządowe, petycje samych mieszkańców) o nieprawidłowościach w tym chorym tworze administracyjnym. Likwidacja tego tworu, to uwolnienie potencjału ludzkiego, jaki posiada północna część regionu od uścisku zielonogórskej ośmiornicy. Nie wspomnę już o oszczednościach finansowych jakie pojawia sie po likwidacji tego tworu.
      Odnośnie szpitala, to jest skandal, że po ponad trzech miesiącach od objęcia stołka dyrektorskiego przez LEKARZA RODZINNEGO, załoga lecznicy nie ma prawa dowiedzieć się o planach jego restrukturyzacji. Plan restrukturyzacji, który opracowała firma zewnetrzna , utajniono. SKANDAL. Załogę szpitala traktuje się jak przedmiot, a nie jako partnera...od którego przecież, zależy funkcjonowanie lecznicy. Ten LEKARZ RODZINNY to skandal, który potwierdza, że:
      Zamordyzm, arogancja władzy stosowana w minionej epoce, ma dzisiaj pełne poparcie rządzących tym województwem.
      Nieśmiałe protesty polityków, świadczą o tym jak słaba i chora jest demokracja w tym województwie. Jak mechnizmy nim rządzące zniewlają ich mentalność, uzelażniając ich od centrali zielonogórskich.
      Likwidacja tego tworu to najlepsze lekarstwo na uzdrowienie demokracji w tym regionie kraju.

_ _
      Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !!
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.namao.albertacom.com 16.09.12, 06:41
        hey,
        :):):):):):)
        • Gość: rak Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.gorzow.mm.pl 16.09.12, 08:18
          cisza to człowiek nie bardzo zrównazony psychicznie czyli /wa..../
    • Gość: gg Re: Buta i arogancja IP: *.kwidzyn.mm.pl 16.09.12, 22:14
      a ja dziś mam akcję "sprzątania świata"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka