Dodaj do ulubionych

Twierdza rozrywki

02.07.04, 23:08
Ta inwestycja jest najbardziej doniosłym faktem dla przyszłego rozwoju
północnej części lubuskiego!!! Jej realizacja zaowocuje olbżymim efektem
mnożnikowym jeżeli idzie o ilość miejsc pracy i stanowić będzie przełom w
kierunku awansu cywilizacyjnego całego Regionu. Nie można wręcz oszacować
korzyści jakie dawna Ziemia Gorzowska może zyskać dzięki realizacji tych
planów. Wiem, że kostrzyńskie centrum stanowić bedzie pierwszy krok i magnes
dla kolejnych inwestycji w rekreację, rozrywkę, turystykę i inne usługi.
Przez ostatnie lata walczyłem o takie właśnie myślenie władz samorządowych.
Na patrzenie na usługi w tej dziedzinie jak na lokomotywę awansu
cywilizacyjnego tych ziem. Smuci mnie jedynie to, że gorzowscy włodarze nie
dostrzegali dotąd szans jakie nam daje położenie na obrzeżach aglomeracji
berliskiej i na skrzyżowaniu ważnych dróg krajowych i międzynarodowych.
Symptomatyczne jest to, że przedstawiciele Amerykanów wcześniej niz w
Kostrzynie, gościli w Gorzowie i tu nie potraktowano ich poważnie, więc
znaleźli inną lokalizacje dla swej inwestycji i inny niż gorzowski klimat...
Obserwuj wątek
    • agis10 Re: Twierdza rozrywki 03.07.04, 09:27
      Dodam jeszcze, że w przypadku zrealizowania planów twierdzy rozrywki w
      Kostrzynie, będzie to inwestycja wielokrotnie ważniejsza dla Regionu i także
      Gorzowa niż np: Faurencia...
      • Gość: Sceptyk Re: Twierdza rozrywki IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.04, 11:06
        Żeby tylko nie powielił się scenariusz Białej Podlaski, gdzie miało być
        lotnisko, centrum logistyczne i Bóg wie co jeszcze...
        • Gość: MIHY Re: Twierdza rozrywki IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 11:21
          Ale tam chciał inwestować jakiś Turas !! aA Lucas to poważny człowiek ( mam
          nadzieję). Ale zawsze może wszystko zniszczyć nasz głupi rząd!!!
          • Gość: znachor Re: Lukas tylko dla reklamy. IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.04, 22:10
            Po pierwsze: "Turas" nie chciał inwestować, tylko szukał głupków
            tzw. "inwestorów" którzy by chcieli "Turasa" finansować i mu się udało.

Po drugie: Tu nie chodzi o Lukasa. Lukas jest tylko na przynętę. Tu chodzi o
            masowy hazard. Interes w USA kwitnie i czas zacząć ogrywać Europejczyków.
            Powstaną błyszczące pałace. Będą dowożone darmowymi autokarami i samolotami
            wycieczki emerytów z całej Europy. Taki emeryta w kasynie czuje się milionerem
            i zostawia w jednorękim bandycie kilkaset euro. Uzaleleżnieni od hazardu to
            zostawiają wszystko co mają. Co prawda polska ustawa ogranicza ilość automatów,
            ale jak się ma pieniądze to w Polsce wszystko można kupić.

Po trzecie: Rząd nic nie zniszczy i Anita zawnioskuje, problem tylko, żeby nie
            dali się nagrać.

• agis10 Re: Lukas tylko dla reklamy. 03.07.04, 22:41
              Faktycznie. Tak właśnie ten interes się kręci, ale to nie ma znaczenia dla
              mojej głównej tezy, że owo entrum rozrywki i hazardu jest szansą na awans
              cywilizacyjny regionu. Najistotniejsze są wlaśnie owe pełne turystów i graczy
              autokary i samoloty. Kostrzyńska inwestycja w sposób skokowy,wielokrotnie
              zwiększy ilość przyjeżdżających tu obcokrajowców w sposób naturalny chcących
              coś zobaczyc, coś zjeść, coś kupić poza hotelem. Wielu z nich będzie chciało
              skorzystać z innych atrakcji. Pojeżdzić konno, na rowerach, pograc w golfa lub
              tenisa, może przepłynąć się statkiem wycieczkowym. Otworzy się na tego rodzaju
              usługi ogromny popyt który pociągnąć musi za sobą inwestycje i boom
              gospodarczy. I to wlaśnie jest owa szansa. Od samorządów zależeć będzie które z
              nich owe inwestycje przyciągną...
            • darth4 Re: Lukas tylko dla reklamy. 04.07.04, 06:46
              Gość portalu: znachor napisał(a):
              > Powstaną błyszczące pałace. Będą dowożone darmowymi autokarami i samolotami
              > wycieczki emerytów z całej Europy. Taki emeryta w kasynie czuje się
              > milionerem i zostawia w jednorękim bandycie kilkaset euro. Uzaleleżnieni od
              > hazardu to zostawiają wszystko co mają.

Na mój gust lepiej jak emeryt uzależni się od hazardu niż od alkoholu.
              No i dlaczego nie dać możliwości poczucia się milionerem ?
              W "poprzednim" ustroju modne było "co oczy nie widzą tego sercu nie żal", a
              wszechwiedząca władza w trosce o lepsze sampoczucie obywateli reglamentowała
              paszporty. A kapitalizm był zgniły.
              Myślałem że ten sposób myślenia należy juz do przeszłości.
              • Gość: znachor Re: Lukas tylko dla reklamy. IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.04, 04:57
                Ja nie oceniałem, lecz tylko starałem się wytłumaczyć skąd ten kapitał się
                wziął.

Wiele osób z okolic Kostrzyna martwi się, że w okolicy bieda i kto tam pójdzie
                grać? Nie ma zmartwienia. Tu głównie chodzi o emerytów zagranicznych.
                • gtk Re: Lukas tylko dla reklamy. 05.07.04, 06:52
                  Gość portalu: znachor napisał(a):

> Ja nie oceniałem, lecz tylko starałem się wytłumaczyć skąd ten kapitał się
                  > wziął.
                  >
                  > Wiele osób z okolic Kostrzyna martwi się, że w okolicy bieda i kto tam pójdzie
                  > grać? Nie ma zmartwienia. Tu głównie chodzi o emerytów zagranicznych.

Jak już się ci zagraniczni emeryci zgrają, to nasi akurat będą mieli forsę (m. in. od tych zgranych emerytów zagranicznych). Ale problemu i tak nie ma. Emeryci to dorośli ludzie i niech wydają swoje pieniądze, gdzie im się żywnie podoba.
                  Tak jak i inni gracze.

Ostatnio coraz więcej się pisze o seksoholikach. Ciekawe, kiedy padnie postulat, żeby zabronić uprawiania seksu. Oczywiście dla dobra wszystkich obywateli, a w szczególności biednych - potencjalnych! - uzależnionych.

A wracając do tematu: Te miliony dla Kostrzyna to jak Wizyta Starszej Pani. Nieoczekiwany i nieprawdopodobny awans. Trzymam kciuki, bo i Gorzów na tym zyska.
    • Gość: krytyk Re: Twierdza rozrywki IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.04, 15:34
      Gość się nazywa Cierniewski.
    • Gość: Malkomtent Re: Twierdza rozrywki IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.04, 23:30
      Często z dużej chmurypada mały deszcz. Ciekawe skąd taki kapitał ? Mi to
      śmierdzi.
    • Gość: Bernard Re: Twierdza rozrywki IP: *.ed.shawcable.net 04.07.04, 03:57
      Hey agis,
      Tytul "Twierdza rozrywki" - czy to artur wymyslil???
      Rozumiem ze mialo byc mocne lale...pomysl nad tym
      Gazeta cieniutko przedzie w Gorzowie...
      Jedyne co czuje to "twardoglowie"...rozrywkowe.
      Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Twierdza rozrywki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 04:39
        Dupek... miękkodupy...
    • Gość: ab Re: Twierdza rozrywki IP: *.gorzow.mm.pl 06.07.04, 11:17
      Niestety,ale mając w radzie miasta samych pajaców Gorzów nie może przyciągnąć
      inwestorów.Mądry Surmacz wygania każdego kto przekroczy rogatki miasta, do tego
      jeszcze wyzywając od złodziei i układów mafijnych.Każdy kto ma pieniądze i chce
      zainwestować jest dla niego podejrzanym mafioso.A mogło być tak pięknie.Centrum
      rozrywki w Gorzowie,pola golfowe,oraz eleganckie kino i centrum
      edukacji,zagospodarowane Zawarcie.Co z tego zostało.Należy podziękować
      gorzowskiej opozycji z Surmaczem na czele w następnych wyborach.Oczywiście
      wybierając Surmacza na Prezydenta.Ale będą jaja.Wyprowadzą się wtedy z Gorzowa
      nawet lokalni biznesmeni,bo nowych nie będzie a kogoś przecież Surmacz będzie
      musiał oskarżać i wyganiać.
      • agis10 Re: Twierdza rozrywki 06.07.04, 17:55
        Wybacz ab, ale inwestorów z Gorzowa nie wygania Surmacz i opozycja, albo
        szerzej Radni, ale niekompetencja, arogancja i niedbalstwo najbliższych
        wspołpracowników prezydenta z nim samym na czele. Wiem co piszę. a jeśli za
        przykład chcesz podać kwestię centrum handlowego z trzema salkami kinowymi na
        Placu Grunwaldzkim, to jest tak, że również tego inwestora wygoniła ratuszowa
        śmietanka nie potrafiąc dla tej inwestycji znaleźć sensownej i
        niekontrowersyjnej lokalizacji. Gorzów jest rządzony niekompetentnie i
        arogancko. Gorzów traci swe rozwojowe szanse jedna za drugą, ale nie jest to
        zasługa opozycji...
        • Gość: ab Re: Twierdza rozrywki IP: *.gorzow.mm.pl 06.07.04, 20:54
          Nie masz racji.Całą burzę o kino w Gorzowie wywołała opozycja z Surmaczem i
          Rafalską na czele(czytaj Marcinkiewicze).Chyba agis nie byłeś na sesji Miasta
          jaką opozycja zwołała w celu zablokowania tej inwestycji,a więc nie wiesz co
          piszesz.Inwestycja została zablokowana bo zagrażała intersom gorzowskich
          kiniarzy i budkom z piwem.I to ci ludzie są za to odpowiedzialni.A przy okazji
          opozycja postawiła sobie za cel aby dołożyć prezydentowi i upiec dwie sroki na
          jednym ogniu.Takiej opozycji nie wróżę nic dobrego.SLD już wie dlaczego bo tak
          samo robiło wcześniej na skalę krajową.
      • blic Re: Twierdza rozrywki 06.07.04, 23:54
        Gość portalu: ab napisał(a):

> Centrum rozrywki w Gorzowie,pola golfowe,oraz eleganckie kino i centrum
        > edukacji,zagospodarowane Zawarcie.Co z tego zostało.Należy podziękować
        > gorzowskiej opozycji z Surmaczem na czele

Co ma Surmacz wspólnego z polem golfowym i Zawarciem?
        Pierwszego, duńskiego inwestora wygonił nikt inny jak Jędrzejczak. Drugi temat
        jest ciągle w toku.
        SD, co to za "centrum rozrywki" na początku?
        • Gość: XXX Re: Twierdza rozrywki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:07
          "...co to za "centrum rozrywki" na początku..."

Także nie pamietam meritum sprawy "twirdza rozrywki" może ktoś ma cały
          artykuł? - bo te pazerniaki z Wyborczej każą sobie płacić za artykuł z przed
          miesiąca... i zacytuje istotne fragmenty - (o ile admin nie zdejmie tego postu
          z sieci!!!)
    • marek_p Twierdza rozrywki i ostrego rocka 03.08.04, 17:15
      Trzeba przyznać, że władze Kostrzyna przystąpiły do bardzo ostrej ofensywy
      promującej swoje miasto. Jestem przekonany, że im się to opłaci. Tak będę
      kibicował!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka