Dodaj do ulubionych

Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - Nie

29.12.12, 13:01
"Prezydent Gorzowa Tadeusz Jędrzejczak nie chce sprawy komentować, twierdząc, że trzeba poczekać na wyniki kontroli, która odbywa się w MCK i została przedłużona o kilka dni.

- A jak artyści nie chcą współpracować, to niech idą gdzie indziej - skwitował prezydent."

Jeżeli wiernie zacytowano prezydenta to jest to wypowiedź / KIT roku 2012!
W niej jest wszystko: niekompenencja, bufonada, asekuranctwo, tanie cwaniactwo, brak kultury etc.,etc...
Aż się cisnie - skierowana do pana prezydenta - życzliwa podpowiedź:

A może pan, panie prezydencie - jeżeli nie potrafi pan dla dobra mieszkańców miasta odpowiedzialnie pracować - pójdzie sobie wreszcie gdzie indziej?

Obserwuj wątek
    • real_marek jak artyści nie chcą współpracować, to niech idą 29.12.12, 13:35
      "Jak artyści nie chcą współpracować, to niech idą gdzie indziej - skwitował prezydent." - smutne. Mam wrażenie od pewnego czasu, że Pan Prezydent zarządza urzędem miasta, a nie miastem.
      • Gość: stravik Re: jak artyści nie chcą współpracować, to niech IP: 2.108.76.* 29.12.12, 17:16
        real_marek napisał:
        > Mam wrażenie od pewnego czasu, że Pan Prezydent zarządza urz
        > ędem miasta, a nie miastem.

On zawsze zarządzał tylko urzędem miasta, a oni jego wizjami. Innego wyboru nie maja.

_ _
        Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !!

• blic Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - 29.12.12, 14:00
      Zgodnie z prezydencką logiką byłoby raczej tak: jeśli mieszkańcom prezydent się nie podoba, to niech idą gdzie indziej.
      • Gość: kaziu Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 15:22
        Gdzie indziej niech idzie prezydent wraz z dyrektor MCK i wtedy będzie koniec konfliktu.
    • Gość: morda I o to chodzi w lubuskim !!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 14:33
      Trwała będzie na stanowisku do czasu jak już nikt do nasze dziury nie przyjedzie, a miejscowi artyści opuszczą przystań. Czy to tylko konflikt, nie to działanie z premedytacją... co potwierdza skazaniec

A jak artyści nie chcą współpracować, to niech idą gdzie indziej - skwitował prezydent.

te słowa dyskwalifikują go jako Prezydenta
      • mkb_gorzow Re: I o to chodzi w lubuskim !!! 29.12.12, 14:43
        Powiedzmy otwarcie - został jeden dzień roboczy aby zakończyć ten bałagan w starym roku!!!
        • mkb_gorzow Re: I o to chodzi w lubuskim !!! 02.01.13, 15:32
          Nadzieje były płonne - może w ramach WOŚP zorganizować licytacje p.dyrektor???

Ciekawe kto ją kupi...
    • danny_boy Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - Nie 29.12.12, 14:48
      Pisałem o niej od początku, jak Jędrzejczak posadził ja na tym stanowisku, że potrafiła tylko kwiatki za nim nosić i wręczać przy okazji różnych uroczystości. Prezio nie da jej skrzywdzić, zbagatelizuje wyniki kontroli, a potem upchnie ją z powrotem gdzieś w UM.

I nie piszcie, że nagle jesteście zdziwieni jego słowami „niech idą gdzie indziej”, bo to przecież jego zwykłe zachowanie od kilkunastu lat.
      • Gość: radzio Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 15:54
        Człowiek ten lepiej niech małpkę wypije na stadionie żużlowym z panem K. Kultury on niestety nie ma tym bardziej Janczewska.
    • ato_m Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - Nie 29.12.12, 14:51
      " - A jak artyści nie chcą współpracować, to niech idą gdzie indziej" - brawo, brawo... Poszliby tylko ani się obejrzymy nie będzie gdzie, Mr. President...

Pod topór poszedł już Magnat, Małyszyn, o mały włos Filary. No i -w mojej opinii nieodżałowany – GDK, gdzie sympatyczna Pani Dyrektor organizując koncerty dbała niemal osobiście o to by przybyłych widzów w holu poczęstować kawą/ herbatą! No, ale GDK był "za daleko" od centrum, na końcu świata... Gdzie indziej...
    • Gość: czesiu Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 14:53
      Dziwne, że jest tak dobrze w MCK a kontrola została przedłużona. Może panie prezydencie coś tam nie gra, a pan stoisz w obronie swojej wielkiej pomyłki odwołując poprzednia Panią Dyrektor. Do dnia dzisiejszego myślałem, że jesteś pan człowiekiem honoru. Skoro pan artystą nakazujesz omijanie Gorzowa to najpierw zacznij od siebie i idź tam gdzie powinieneś być już dawno.
      • ato_m Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - 29.12.12, 14:56
        Prezydent - człowiekiem honoru...? Do dziś... pan tak myślał? Ja takich złudzeń pozbyłem się już dawno. Gość nie ma klasy, elegancji, a co dopiero honoru. Arogant na każdym kroku.

Gość portalu: czesiu napisał(a):

> Dziwne, że jest tak dobrze w MCK a kontrola została przedłużona. Może panie pr
        > ezydencie coś tam nie gra, a pan stoisz w obronie swojej wielkiej pomyłki odwo
        > łując poprzednia Panią Dyrektor. Do dnia dzisiejszego myślałem, że jesteś pan c
        > złowiekiem honoru. Skoro pan artystą nakazujesz omijanie Gorzowa to najpierw z
        > acznij od siebie i idź tam gdzie powinieneś być już dawno.
        • Gość: czesiu Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 15:12
          W życiu jest tak, że można wierzyć w czyjąś niewinność do końca ale tym razem nie mam już złudzeń co do negatywnej roli prezia w rozwiązaniu sprawy w MCK.
          Konflikt został zainspirowany przez prezydenta, na stanowisko dyrektora postawił osobę swojego pokroju z gniazda zła typu szafrańska i inne. Jestem już przekonany, że pracownicy i związki zawodowe w tym wypadku mają absolutna rację. Mam wrażenie, że sprawa MCK nie skończy się na sporach a zajmą, się ta sprawą prokuratorzy a nie prawnicy, którzy radzą jak pozbyć się prawych pracowników.
          • Gość: lelek Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.dynamic.mm.pl 29.12.12, 17:02
            byle nie Gorzowscy prokuratorzy, tylko tacy zamiejscowi
      • Gość: x Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.13, 22:39
        "Prezydent Gorzowa Tadeusz Jędrzejczak nie chce sprawy komentować, twierdząc, że trzeba poczekać na wyniki kontroli, która odbywa się w MCK i została przedłużona o kilka dni".

Zasadnicze pytanie: Jaki jest program tej kontroli? Czy ktoś dopuszcza pracowników do wypowiedzenia się? Myślę, że nie. Więc wynik jest znany :/
    • wop_wop Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - Nie 29.12.12, 18:05
      Stanowiska Janczewskiej nie możemy przedstawić, bo nie rozmawia z "Gazetą". Nie odbiera telefonów i nie chce się z nami spotkać, mimo że się do niej udaliśmy. Wysłaliśmy też e-maila z pytaniami, dlaczego nie realizuje celów statutowych i dlaczego ustaje współpraca znanych gorzowskich grup artystycznych z MCK.

Rzuciła fochem i myślała, że nie napiszą niczego czy jak zwykle schowała głowę w piasek?
    • alt.er.ego Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - Nie 29.12.12, 18:09

"A jak artyści nie chcą współpracować, to niech idą gdzie indziej - skwitował prezydent." Prezydent już zapomniał po co podatnicy utrzymują takie instytucje jak MCK. Może zapomniał po co ludzie wybrali go prezydentem. Tak to już bywa, gdy władzę sprawuje się kilkanaście lat - w końcu odlatuje się od rzeczywistości.

Słowa prezydenta są oburzające.
      • wop_wop Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - 29.12.12, 18:18

>
        > Słowa prezydenta są oburzające.
        >
        Bardzo. Cała sytuacja jest oburzająca.
        1. Janczewska nie płaci pensji w terminie czyli łamie pierwszą zasadę prezia, który zawsze mówi, że zabraknie na wszystko, ale na pensje w budżetówce będzie. Już za to powinna wylecieć z hukiem ze stołka.
        2. Janczewska mówi, że ma ważniejsze wydatki niż pensje. Jakie ważniejsze wydatki? Za to powinna podwójnie wylecieć z hukiem.
        3. Odwracają się od niej wszyscy artyści, a pracownicy mają jej dosyć. Ona miała być przystanią i tworzyć tą przystań kulturalną. A co robi? Zniechęca do siebie wszystkich.
        Czekajmy na to, aż w Gorzowie zamiast kultury będzie pustynia. I płaćmy na utrzymanie pochłoniętego kłótniami MCK :]
        • Gość: Bernard Spokojnie.... IP: *.net.albertacom.com 29.12.12, 18:54
          Hey,
          Niektorzy zapominaja ze w tym calym "balaganie" Prezydent jest wlasciwie poszkodowanym...
          Wprawdzie Prezydent nie odpowiada za sytuacje w mck czy decyzje podejmowane przez dyrektorke, to jednak, jak zawsze, na nim sie wszystko odbija....
          Na zasadzie: Zobacz kogo zatrudniles...
          W poprzednim watku dotyczacym tego tematu pisalem, ze dyrektorka zawiodla zaufania gorzowian , zalogi i wlasnie Prezydenta i ze powinna odejsc...
          Czym dluzej ta sytuacja sie ciagnie tym coraz bardziej "kreatywna" staje sie opozycja ...
          Juz mozna zobaczyc zawolania o akcje prokuratorska....
          To glupie, ale takie sa gorzowskie realia - madrosci politycznej za grosz...
          Prezydent jest teraz w trudnej sytuacji: Jesli natychmiast zwolni dyrektorke to ci sami jej przeciwnicy okresla go "dyktatorem"... Jesli pozwoli komisjii badac sprawe....beda ( juz to robia) zarzucac mu ze ja chroni....
          I tak zle i tak niedobrze...
          Sama dyrektorka doklada "drewna do ognia" unikajac szczerej i otwartej dyskusji.
          Nie wiem czy to strach przed ewentualnymki konsekwencjami czy po prostu arogancja powoduje ze dla nikogo czasu nie ma...
          Zapomniala ze ten "brak czasu" to jeden z czynnikow ktory ja w klopoty wpedzil...
          Wyglada na to ze pani dyrektor wkrotce bedzie miala tyle "czasu" ze nie bedzie wiedziala co z nim robic...
          I to sa jaja
          PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
          • blic Re: Spokojnie.... 29.12.12, 21:33
            Postaraj się odnieść do słów prezydenta zamiast dywagować o niebieskiej Maryni.
            • Gość: Bernard Re: Spokojnie.... IP: *.net.albertacom.com 29.12.12, 22:05
              Hey blis,
              Ktorych slow?
              Czy tych, ktorymi Prezydent posyla "artystow" gdzie indziej, jesli z mck nie chca wspolpracowac?
              A czego sie spodziewales???
              Pomimo "zlozonosci" sytuacji w mck, to nie "artysci" beda decydowac z kim i gdzie w miescie pracuja.... Miasto decyduje.
              Miasto i mck problem rozwiaza...Nic do tego zakichanym artystom....
              Nie ich sprawa..
              Maja pokornie stac przy plocie i czekac kiedy do koryta wrota sie otworza....
              I jesli otworzy ta dyrektorka, czy inna osoba - maja sie poklonic i dziekuje powiedziec...
              nic wiecej...
              :):):):)
              Jedrzejczak to dobry i uczciowy Prezydent
              • wop_wop Re: Spokojnie.... 29.12.12, 22:19
                Żal mi cię Beniu.
              • blic Re: Spokojnie.... 29.12.12, 22:27
                Ciekawego podejścia do roli funkcjonariuszy i instytucji publicznych nauczyła cię ta Kanada.

Na szczęście w Polsce staramy się nawiązywać raczej do standardów zachodnioeuropejskich niż syberyjskich.
                Zajmij się lepiej odgarnianiem śniegu.
                • Gość: Bernard Re: Spokojnie.... IP: *.net.albertacom.com 29.12.12, 22:34
                  Hey blic,
                  Snieg odgarniety...
                  A poza tym...Jesli w Europie tak "madrze"....to dlaczego tak zle??????
                  Moze ta Europa taka madra nie jest????
                  Pomysl nad tym....
                  :):):)
                  PS. Bardzo lubie Europe, ale ta zbankrowana sierota niczego nauczyc mnie nie moze....
                  I to sa jaja
                  :):):):):):)
                • real_marek Re: Spokojnie.... 29.12.12, 22:36
                  Dajcie spokój Beniowi, pierwszy raz napisał co myśli i teraz ma z tym i samym sobą kłopot. Wszyscy wiemy co trzeba zrobić i Pan Prezydent też wie, tylko tak chlapie do mediów zirytowany. Zirytowany bo sam wie, ze zaufał nieodpowiedniej osobie i wie kto powinien kierować emcekiem. Tylko, że to teraz piekielnie trudna dla niego decyzja, no to się irytuje. Albo się jest wielkim i podejmuje trudne decyzje, albo nie.
                  • Gość: Bernard Re: Spokojnie.... IP: *.net.albertacom.com 30.12.12, 01:48
                    Hey ewal marek,
                    Zgadzam sie...
                    Lojalnosc do podwladnych moze isc tylko tak daleko jak ich lojalnosc...
                    Ta dyrektorka blotem chlapie na tych i tego ktorzy jej zaufali...
                    W Gorzowie na to miejsca nie ma...
                    Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
              • Gość: morda Re: Spokojnie.... IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 22:30
                No, wreszcie sobą jesteś czerwony pacanie :)
                • Gość: komentator Re: Spokojnie.... IP: *.gorzow.mm.pl 29.12.12, 23:27
                  a mogło być tak pięknie pani D.J. ...brak kultury na każdej płaszczyźnie - z tego co słyszę nie zna się pani na zarządzaniu, pracy z ludźmi, tworzeniu i pielęgnowaniu kultury. Niszczy pani wszystko co piękne w myśl chorej ambicji bycia "DEREKTOREM". Proszę nie zapominać, że dyrektorem się bywa a człowiekiem się jest albo nie. Pani jest niestety kukłą.
                  • Gość: Bernard Kukla w ladnych okularch.... IP: *.net.albertacom.com 30.12.12, 02:18
                    Hey,
                    Dziewczyna wie jak ramki dobierac i tam widze jej przyszlosc....
                    Powaznie...
                    Poza tym nie nadaje sie ....
                    PS/ Przeprosila Radnych, Prezydenta i mieszkancow, czy nie???!!!!
                  • danny_boy Re: Spokojnie.... 30.12.12, 10:49
                    >z tego co słyszę nie zna się pani na zarządzaniu, pracy z ludźmi, tworzeniu i pielęgnowaniu kultury
                    Nie jest tak źle - zna się na subkulturach.
              • Gość: nicelus Re: Spokojnie.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.12, 23:10
                Bernard napisał(a):

> Pomimo "zlozonosci" sytuacji w mck, to nie "artysci" beda
                > decydowac z kim i gdzie w miescie pracuja.... Miasto decyduje.

Mylisz się. Miasto niczym nie zmusi artystów.

"Gdy o zespole zrobiło się głośno, dyrektorka zmieniła zdanie. - W październiku zadzwoniła do nas i poprosiła o spotkanie. Odmówiłem, bo nie chciała podać tematu rozmów, a poza tym nie chcę mieć już z tą panią nic do czynienia - mówi Król. Chłopaki z UL/KR jednoznacznie i stanowczo mówią: - Nie chcemy współpracować z dyrektor Janczewską."

• Gość: Bernard Re: Spokojnie.... IP: *.net.albertacom.com 30.12.12, 01:50
                  Hey,
                  Miasto nikogo do niczego zmuszac i nie chce i nie powinno...
                  To artysci potrzebuja sceny by byc widocznym...
                  To kon ciagnie woz...
                  Woznica przewaznie ma bat!!!
                  I to sa jaja
                  • Gość: nicelus Tylko koni brak :D :D :D IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.12, 06:40
                    Bernard napisał:

> To kon ciagnie woz...
                    > Woznica przewaznie ma bat!!!

Przecież to artyści ciągną scenę. W Gorzowie został sam woźnica z batem i wozem, a artyści ciągną inne sceny. I to są jaja.

:D :D :D

• Gość: Bernard Re: Tylko koni brak :D :D :D IP: *.net.albertacom.com 30.12.12, 08:54
                      Hey nicelus,
                      Ja juz mam tej calej sprawy dosc...
                      Wiem, ze niektorym zalezy by sie ciagla jak flaki bez oleju, ale mnie sie juz przejadla...
                      Powaznie...
                      Nikt juz nie pamieta o co wlasciwie poszlo i wydaje sie ze kazdy dorzuca cos "nowego" by wiadomym bylo ... o co dzisiaj idzie....
                      I oni moga tak bez konca...
                      Zygac sie chce...
                      • Gość: Me-lan Re: Tylko koni brak :D :D :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 10:24
                        Mało powiedziane rzygać się chce. Bo jak można patrzeć na ten cyrk, który wyprawia Janczewska.
                        Kłamie na każdym kroku, wydaje pieniądze publiczne na prawo i lewo, pracowników ma gdzieś o prasie nie powiem. Jej zdaniem rozwiązanie sytuacji w MCK to wymiana pracowników. Jak można na to patrzeć. Panie Prezydencie zasłanianie się ty, ze trwa kontrola, dalej pogłębia sytuację bo pani Janczewska ma tę kontrolę w dalekim poważaniu tak jak artystów i władze miasta. Robi nadal co chce, nie trzeba być w MCK żeby tego nie zauważyć. Jak tak można dalej?- Tylko - w Gorzowie. Nie mylić "Tylko we Lwowie"
                      • amb1 Re: Tylko koni brak :D :D :D 30.12.12, 10:29
                        Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey nicelus,
                        > Ja juz mam tej calej sprawy dosc...

Przepraszam (Bernard, nicelus), że się "wcinam", ale mieszkańcy Gorzowa, a nie tylko Bernard z bezpiecznej odległości, mają już tego dość.
                        Panią Dorotę Janczewską znam od ca. 25 lat. Od zawsze pracowała w Wydziale Kultury, rozpoczynając, po kierunkowych studiach, pod kierownictwem wspominanego z wielkim sentymentem Janusza Słowika.
                        Zawsze była rzetelnym, przyjaznym artystom urzędnikiem. Sprawy gorzowskiej kultury (w całej ich złożoności
                        - z perspektywy Urzędu) miała i ma w przysłowiowym małym palcu.
                        Było więc dla mnie oczywistą koleją rzeczy, że obejmie po kolejnej przełożonej (Lidii Przybyłowicz) kierownictwo Wydziałem Kultury UM. Stało się inaczej.
                        Została oddelegowana do MCK tymczasowo - na wakat po zwolnionej Ewie Hornik. To można jeszcze zrozumieć.
                        Ale dalej zaczyna się ciąg nieprzemyślanych, bzdurnych od początku do końca decyzji kadrowych. Jest konkurs na kierującego Wydziałem Kultury - wygrywa osoba z zewnątrz, niezorientowana w codzienności gorzowskiej kultury, do dzisiaj (a upłynęło juź wiele wody w Warcie) nie zaakceptowana przez środowisko. Dorota Janczewska zostaje w MCK (był konkus, oczywiście...) i - jak było do przewodzenia - nie radzi sobie z kierowaniem tą instytucją. Bo inaczej wygląda świat widziany zza biurka, a inaczej w zderzeniu z codziennością w jej pełnej krasie...
                        A za tym wszystkim stoi nasz Demiurg/ Przełożony Wszyskich Przełożonych, który wynosi i strąca z miejskich stołków jedną, podejmowaną arbitralnie decyzją - bo może, bo tak właśnie chce. A jak się staje to co się stać musiało mówi skromnie, z nutką (tylko) pokory w głosie: "zawierzyłem, zawiedli mnie...". I nic to, że zwalniani wygrywają procesy, że Miasto na tym traci. On jest bezkarny.
                        Dorota Janczewska straci stanowiska. To nieuniknione. Ale Miasto straci dobrego, rzetelnego, doświadczonego urzędnika, którego skrzywdzono awansem. Nie pierwszego i (pewnie) nie ostatniego. Chciałbym się mylić i powitać pierwszą, dojrzałą, przemyślaną decyzję prezydenta miasta: odwołania Pani Doroty Janczewskiej ze stanowiska dyrektora MCK i przywrócenia jej do pracy w Wydziale Kultury UM.
                        • Gość: Bernard Re: Tylko koni brak :D :D :D IP: *.net.albertacom.com 30.12.12, 10:52
                          Hey amb,
                          Nie przepraszaj i "wcinaj sie" ile chcesz i kiedy chcesz...
                          Wiadomym jest ze w kazdym przedsiewzieciu najslabszym czynnikiem jest czynnik...ludzki...
                          Tak juz jest...
                          Nawet wiedzac o tym ktos decyzje kadrowe podjac musi...
                          Nie zawsze sa trafne... Trzeba przyznac ze Jedrzejczaka zawiodlo "pare osob"....
                          Mozna bezpiecznie zalozyc ze ostatnia rzecza ktora chcialby Prezydent jest kolejny problem z bledami podwladnych...
                          Poniewaz podwladni to niestety ludzie....takie rzeczy sie zdarzaja...
                          Teraz, i zawsze w takiej sytuacji wymagana jest korekta...
                          Nie sadze by Prezydent mial inny wybor niz bolesne przejscie przez prace komisji. Jak juz wspomnialem, pochopne decyzje moga i beda uzyte przeciwko niemu.. Ta pani dyrektor na dyrektorowaniu moze sie nie zna, ale zaloze sie ze kilku glodnych prawnikow juz jej doradza jak na swojej niekompetencji zarobic.... Jesli Jedrzejczak tej pani za uslugi podziekuje to zrobi to tak by nikt nie mogl zarzucic ze zrobil to bezprawnie i po dyktatorsku....
                          Oczywiscie czym szybciej sprawa zostanie zakonczona tym dla wszystkich (poza pisowcami) lepiej...
                          PS. Ta pani moze sobie pracowac gdziekolwiek jej pozwola, ale pod jednym warunkiem: ta pani nie moze byc w zadnej sytuacji gdzie wymagane jest podejmowanie decyzji....
                          Dosc juz szkody miastu i Prezydentowi narobila...
                          I to nie sa jaja...
                          Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
                          • danny_boy Re: Tylko koni brak :D :D :D 30.12.12, 11:00
                            Gość portalu: Bernard napisał(a):
                            > Jesli Jedrzejczak tej pani za uslugi podziekuje to zrobi to tak by nikt nie mogl zarzu
                            > cic ze zrobil to bezprawnie i po dyktatorsku....
                            Mówisz, Beniu, że były nauczyciel po wielu latach i wpadkach w końcu się czegoś nauczył?
                            www.mmgorzow.pl/artykul/ewa-hornik-wygrala-w-sadzie-z-prezydentem
                        • Gość: nicelus Re: Tylko koni brak :D :D :D IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.12, 10:57
                          amb1 napisał:

> Przepraszam (Bernard, nicelus), że się "wcinam", ...

I bardzo dobrze, że ktoś z Gorzowa wyjaśnia o co chodzi.

PS. Ja bym wcale z Berlina nie zabierał głosu w takiej sprawie, gdyby Bernard z Edmonton nie rozpowszechniał wymagających sprostowania głupot.

• Gość: nicelus Re: Tylko koni brak :D :D :D IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.13, 02:57
                        Bernard napisał:

> Nikt juz nie pamieta o co wlasciwie poszlo ...

To może chodzi o pieniądze? ...

Kiedyś miasto miało na kulturę znacznie więcej kasy, to i łatwiej było.

• Gość: nicelus Batem do amfiteatru? IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.13, 13:25
                    Bernard napisał(a):

> To artysci potrzebuja sceny by byc widocznym...
                    > To kon ciagnie woz...
                    > Woznica przewaznie ma bat!!!

Prowadzany przez nauczycieli w czasach komunistycznych chodziłem przymusowo wraz ze szkołą do kina na radzieckie filmy. Jędrzejczak zachowuje się jak nauczyciel z tamtego okresu. To widać.

W Berlinie widownię do amfiteatru przyciągają artyści, a nie bat.

• danny_boy Re: Spokojnie.... 30.12.12, 10:48
            > Jesli natychmiast zwolni dyrektorke to ci sami jej przeciwnicy okresla go "dyktatorem"
            No tak, zapomnieliśmy, że Hornik odeszła na własną prośbę.
    • gu-mo Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - Nie 30.12.12, 10:51
      Ha Ha Ha Janczewska do Wydziału Kultury - dobre sobie, serdecznie współczuję Pani Ewie Pawlak to by była noworoczna szopka:) Ludzie ta baba się nie nadaje do kontaktów z ludźmi!!! Siedziała za biurkiem przez 20 lat i oglądała papiery. Jaki kontakt z artystami ??? - chyba wtedy gdy wręczała kwiaty. Pojęcie o działalności i kulturze ma takie, że " jacy z nich artyści, przecież to amatorzy, szkół nie pokończyli" Może będzie lepiej jak ona już pójdzie na emeryturę, przecież ona stara jest!!! Jeżeli wszyscy ją tak długo znają to ona ma coś z 55 lat.
    • misterdj Koniec i basta !!! 30.12.12, 11:14
      Dobra dość już tego gadania, kobiety zaczynają się szykować na Sylwestra, a my mężczyźni organizujemy dobry alkohol i małe wybuchy. A od nowego roku bierzemy się ostro za organizację kolejnej fantastycznej propozycji kulturalnej pani Janczewskiej - przed nami Electronic wave!!! na pewno będziemy mieli wolne 100 tys. na organizację. Już nie mogę się doczekać. Do siego roku!
    • Gość: gu-mo Ha Ha Ha Bernard tyś mało w życiu widział !!! IP: *.gorzow.mm.pl 30.12.12, 12:02
    • danny_boy Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - 30.12.12, 12:06
      > ale jak widze atrakcyjna kobiete....to siem nie odwracam..
      Dobrze mówisz, artyści wolą dostawać kwiaty od w miarę wyglądającej babki (tylko, na miłość boską, żeby się nie potykała na za długich obcasach), a nie od jakiegoś pasztetu. W tej roli przez 25 lat idealnie się sprawdzała i powinna do niej powrócić.
    • Gość: nicelus Tak dalej, ... IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.12, 15:32
      ... a gorzowskie sceny pozostaną bez artystów.

www.youtube.com/watch?v=31af6B0Dwpg
      • Gość: nicelus :D :D :D IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.12, 15:58
        www.youtube.com/watch?v=uVcGg7KJO-g
        • Gość: hiro gadasz sam ze sobą.do siebie się śmiejesz? IP: *.kwidzyn.mm.pl 30.12.12, 16:02
          nie potrzebujesz pomocy?
    • bardgorzowski Bernard ma dosc ... 30.12.12, 19:43
      ....

Bernard napisał(a):

"... To glupie, ale takie sa gorzowskie realia - madrosci politycznej za grosz... "

To Bernard też napisał(a):

"... Lojalnosc do podwladnych moze isc tylko tak daleko jak ich lojalnosc...
      Ta dyrektorka blotem chlapie na tych i tego ktorzy jej zaufali...
      W Gorzowie na to miejsca nie ma... "

Berni, to jak to jest?
      Jezeli gorzowskie realia nie posiadaja madrosci politycznej za grosz,
      to dlaczego nie moze sie tam znalezc miejsce na brak lojalnosci ... ?

Mozesz to "odkrecic" ?
      • e_werty Re: Bernard ma dosc ... 30.12.12, 20:28
        Berni, to jak to jest?

... kto w ogóle czyta Bernarda?

Szkoda czasu... no i od tego monitor się wypala szybciej...
        • bardgorzowski Re: Bernard ma dosc ... 30.12.12, 20:40
          e_werty napisał:

> Berni, to jak to jest?
          >
          > ... kto w ogóle czyta Bernarda?
          >
          > Szkoda czasu... no i od tego monitor się wypala szybciej...

To tak dla "zabicia" czasu. ;-)
          Berni to taki (tacy) ciekawy facet (ciekawi faceci). ;-)
          Pisze za dwie, posiadajace skrajnie odmienne poglady, osoby. ;-)

Ciekawy "przypadek".
      • Gość: Bernard Re: Bernard ma dosc ... IP: *.net.albertacom.com 31.12.12, 19:29
        Hey bardgorzowski,
        To nie jest takie "skomlikowane"...
        Osoby takie jak "dyrektorka" sa wyasygnowane przez wladze miasta do reprezentowania ich w realizacji okreslonych programow.. W tym przypadku chodzi o kulture...
        Osoba "wyasygnowana" (konkursy itp, itd) musi rozumiec, ze nie otrzymala folwarku na wlasnosc, ale reprezentuje tych ktorzy jej zaufali...z kolei ktorym (wladze miasta) zaufali w wyborach mieszkancy miasta...
        Wszystko wiec sprowadza sie do zaufania.
        Jesli jednej z tych "wyasygnowanych" osob nagle cos odbije, jesli naprawde poczuje sie jak "pani na folwarku" i zapomni gdzie jest i po co .... Jesli zacznie podejmowac durne decyzje lub unikac podejmowania decyzji to ten caly "lancuch zaufania" zaczyna pekac...
        W polityce obowiazuje bowiem prosta zasada: Albo wszyscy dobrze wygladamy albo wszyscy wygladamy zle"...
        A wiec ta pani na "niekompetentna arogantke wychodzi co z kolei pozwala krytykowac tych ktorzy ja tam gdzie jest posadzili, co z kolei pozwala kwestionowac wszystkie decyzje przez wladze miasta podejmowane....\
        No bo przeciez, powie opozycja, jesli w kulturze posadziliscie basolutnie nie nadajaca sie osobe to dlaczego mamy wierzyc ze inni "asygnowani" przez was, podobni nie sa....
        I oczywiscie przypomna nieszczesna pania "ogrodniczke" ktorej glupota zaszkodzila reputacji miasta i jego wladz...
        Podwladni Jedrzejczaka moga liczyc na jego lojalnosc, ale sa granice ktorych nie sadze by przekroczyl...
        Mysle, ze Tadek ma juz serdecznie dosc "placenia" za bledy innych.
        Mysle, ze teraz on bedzie innych rozliczal...
        i to sa jaja
        PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent

• Gość: nicelus Krytykować tych, którzy ją tam wsadzili. IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.13, 02:49
          Bernard napisał(a):

> A wiec ta pani na "niekompetentna arogantke wychodzi co z kolei pozwala
          > krytykowac tych ktorzy ja tam gdzie jest posadzili, co z kolei pozwala
          > kwestionowac wszystkie decyzje przez wladze miasta podejmowane....\

Z tego co słyszę, ta pani była wcześniej urzędniczką. Urzędnik siedzi za biurkiem i do niego przychodzą "animatorzy kultury" z różnymi ciekawymi pomysłami, a on wybierze najlepszy, łaskawie postawi stempelek, coś podpowie, załatwi dofinansowanie itp.

Taki urzędnik nigdy nie odnajdzie się w roli "animatora kultury", bo nie jest przyzwyczajony do wymyślania setek pomysłów na ożywienie sceny, załatwiania artystów, proszenia się, na przykład, rapujących gó...arzy by zechcieli wystąpić itd.

Dlatego, moim zdaniem, krytykować należy tych, którzy ją tam wsadzili.

• amb1 Re: Krytykować tych, którzy ją tam wsadzili. 01.01.13, 12:15
            www.echogorzowa.pl/blog/1/miasto/2012-12-30/casus-janczewska___-213.html
            • Gość: ard11 Re: Krytykować tych, którzy ją tam wsadzili. IP: *.net.pbthawe.eu 02.01.13, 12:23
              Batem Janczewską za to co zrobiła dla MCK jak to nie zrobi prezydent to kto inny to uczyni. Dość już tej zabawy. To, że śmierdzi w MCK mam nadzieje, że kontrola to wykaże a jak nie to znaczy, że stary układ działa. Wszyscy doskonale wiedzą, w tym i radni, że jest w MCK bardzo źle i wiedzą dokładnie gdzie jest źródło zła - tylko milczą i wyczekują na wynik wyroku prezia. Bo poco teraz się wychylać po wyroku zajmą właściwe stanowisko. No i tak budujemy Gorzów !!!.
    • Gość: Q Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.12, 11:37
      "gdzie indziej" czyli gdzie?? do innego miasta, za kraty, do podziemia, do GDKu, Małyszyna, Magnata, na bulwar, do dzwonu pokoju, na stadion?? gdzie indziej panie PM?????!!!!
      • Gość: Bernard Do PiS-u ja panie, do PiS-u !!! IP: *.net.albertacom.com 31.12.12, 18:12
        Hey,
        he he he he
        I beda jaja
    • Gość: nicelus Warto więc zobaczyć co jest na scenie ... IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.13, 02:58
      ... w innych miastach.

• mkb_gorzow Re: Warto więc zobaczyć co jest na scenie ... 08.01.13, 20:14
        Ożywiamy trupy w szafie, bo władza zapomniała??

Mieszkańcy i pracownicy oczekują decyzji Panie Prezydencie!!!!!
        • Gość: steef Re: Warto więc zobaczyć co jest na scenie ... IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.13, 20:27
          Odpowiedź: Zastraszmy pracowników, że ich pogonimy i dadzą spokój ;-)
          • Gość: Piotr Re: Warto więc zobaczyć co jest na scenie ... IP: *.gorzow.mm.pl 09.01.13, 18:05
            Może się mylę, ale mam wrażenie, że poważny konflikt w kulturze gorzowskiej rozpoczął się po tym jak dyrektorem wydziału kultury została specjalistka od public relations. I to jest właśnie paranoja. Zamiast ludzi pogodzić !!!! wydział, który ma nadzorować - dzieli, skłóca i udaje, że jego to nie dotyczy. Prezydent narzędziem (odpowiednimi ludźmi) skupia się na tym, by ludzi wystraszyć, ukarać za to, że odważyli się odezwać - Pani dr zaś milczy. Jakie to wygodne, a przy tym jakże małostkowe. Szkoda, że habilitacji nie rozpoczęła - może wtedy coś by ją tknęło.
            • Gość: obserwator Re: Warto więc zobaczyć co jest na scenie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 10:05
              Zmienić dyrektora wydz. kultury. Nawet mam świetnego kandydata - Zbynio Sejwa. Ten dopiero by wszystkich pogodził! Nie ma lepszego fachowca od "kultury". W MoSzu na ten temat coś wiedzą...
    • exxacto Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - Nie 17.01.13, 22:07
      Pana Tadeusza "Filharmonię" Jędrzejczaka prosimy aby zabrał ze sobą panią hmm... dyrektor i żeby udali się gdzie indziej. Kiedyś, Gorzów był miastem prawdziwej kultury. Były Filary, w MCK była Ewa Hornik, tętnił życiem klub Lamus. Niektóre z wyjątkowych koncertów odbywały się w genialnej akustycznie sali teatralnej. Dziś pan president usiłuje pozbawić nas wszystkiego, skazując na betonowy bunkier z luksusowo uposażonym dyrektorem. Pani Janczewska wpisując się w strategię el presidente, wygłuszyła i wytłumiła Gorzów. Jeżeli czasem odbywa się gdzieś jakaś impreza, nic o niej nie wiadomo. W taki na przykład sposób padło Reggae Nad Wartą. Wiwat Wydział Kultury! Tylko tak dalej a staniemy się kulturalną pustynią. To wszystko nic! Ponoć jakieś sprawne inaczej umysły wypociły pomysł zamknięcia Filarów. Pod dyktando obecnej władzy wszystko jest możliwe. Klubu Magnat już nie ma. Mam nadzieję, że to żart bo jak nie, to trzeba będzie pomyśleć o społecznej liście i zbiorowym pozwie dla lokalnych "myślicieli". W kulturze naszego miasta, dzieje się mało i bardzo źle. Mam wrażenie, że Wydział Kultury UM w ogóle nie pracuje. Mam również wrażenie graniczące z pewnością, że el presidente zapętlił się w swoich "wizjonerskich", rujnujących miasto inwestycjach i nikomu niepotrzebnej filharmonii będzie bronił bez względu na koszty. Myślę, że teraz już chyba większość nie dotkniętych nepotyzmem Gorzowian, zgodnym chórem może zaśpiewać uroczej parze pieśń pożegnalną.
      • Gość: major Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.30.63.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.01.13, 14:48
        Mówicie Magnat zamniety? Brawo nareszcie odcięto lewy interesik tolerowany przez b.dyrektor zażygany chodnik po każdej imprezie,pobite flaszki po piwkach obalanych przez małolatów troche krewki na betonie trochę nizjaranej trawki w kiblach (zasranych). Tego typkom co prowadzili Magnat żal? No pewnie, bo lewizna się skończyła. Dziadostwo boli że ktoś chce ład wprowadzić, w syfie było bosko! Jak słyszę w esce tego wymoczonego misjonarza co o misji MCK mówi to ogarnia mnie pusty śmiech! Byłem w Magnacie pare razy kidy kiedy tam szefował, pełna mozika syfu miałkości i ćpunów, jest czego żałowć facio!
        • Gość: ziomal Re: Gorzowscy artyści mówią pani dyrektor MCK: - IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.13, 15:19
          Major - się masz? Wyklepales po 5 za niewinność?
        • Gość: Bernard O Magnacie....inaczej IP: *.net.albertacom.com 01.02.13, 05:19
          Hey,
          Do tej pory wydawac sie moglo ze Magnat to byla gorzowska mecca kultury...
          A tu jakis "swiadek" sie odezwal i o zygowinach pisze...
          Jak to jest (bylo) z tym "Magnatem"...
          Naprawde magnat czy wsiowy but?????
          Niech mnie ktos w tym temacie...oddurni, prosze...
          :):):):):):)
          • Gość: major Re: O Magnacie....inaczej IP: *.158.216.104.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 17:44
            Ano świadek świadek, coscie tacy nidowiarki, tak było a wy co z innej planety?To nie była szkółka niedzielna lecz dobrze zorganizowana melina pod Płaszczykiem osrodka kultury dla młdzierzy, pod dowódctwem słynnego misjonarza.Pewnie należałoby rozliczyć jego działalnośc (faktury rachunki wpływy za imprezy zaliczki) Może przerwanie procederu wywołało rozpacz i wsciekłść, może ci co nisą sztandary Gorzowskiej kultury pochylili się bardziej wnikliwie nad tą niedawną mekką i perełką naszej młodzierzwej kultury? piszę to obojętnie, to moja reakcja na bazgroły które cztam jakie smarują na temat nowego MCK miejscowi bazgracze. Niedowiarki otwórzcie szerzej oczka . Pa.
            • Gość: Bernard Re: O Magnacie....inaczej IP: *.net.albertacom.com 03.02.13, 18:45
              Hey major,
              Jesli tak, to dlaczego wiecej ludzi o tym nie pisze?
              Wielu Gorzowiakow broni Magnata swiecie ierzac w to co "slysza"..moze nie jest zupelnie tak?
              :):):):)
              • Gość: mona Re: O Magnacie....inaczej IP: *.31.95.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.13, 18:26
                oj prawda w Magnacie były fajne biby, piłysmy no i się popalało żółko był pełny luzik, szkoda że się urwało teraz marżniemy w bramkach. Hey
                • Gość: major Re: O Magnacie....inaczej IP: *.204.87.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.13, 18:42
                  Co jest grane "Ludziczkowie" ? Zamkneły się buziaczki po paru zdaniach prawdy o naszym zamkniętym szambeczku kultury? Szczury siedzą cicho, i niech siedzą w dziurach bo tam ich miejsce.
                  • mkb_gorzow Re: O Magnacie....inaczej 07.02.13, 18:54
                    Nie ma co zamykać, bo 'pieprzycie' nie na temat...

odpłyneliscie w temacie daleko od początku

NIEKOMPETENCJA zarządzającego jest tym bardziej widoczna, jeszcze pół roku i zostanie w Gorzowie akwarium o nazwie filharmonia, w której będą występować orkiestry dęte, lokalni "artyści" niespełnieni dotychczas...

Czasami pojawi się wędrowna trupa aktorsko-cyrkowa..

To wszystko okraszone upadającą orkiestrą..., czasami koncertujacą....

W lecie podobne widowiska pojawią się w amfiteatrze (to jednak akurat bardziej adekwatne miejsce)

Tylko po co te miliony władowane w akustykę budynku filharmonii...

A młodzi twórcy może będą grać w garażach i szybciutko stąd uciekną
                    • mkb_gorzow Re: O Magnacie....inaczej 07.02.13, 18:56
                      Miejmy nadzieję że Filary się utrzymają (byc może jako inicjatywa niezależna od miasta) niekoniecznie obdarzone dodatkowo alternatywą...
                  • Gość: deratyzator Szczury? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.13, 01:15
                    Nie wszystkie szczury siedzą cicho! Jeden zaczyna sr... we własne gniazdo i wygryzać drogę ucieczki podgryzając wspólników!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka