Dodaj do ulubionych

Marszałek robi kontrolę w teatrze i wytyka... f...

03.04.13, 13:21
Sorry "Gazeto w Gorzowie", ale co nas obchodzi zielonogórski teatr.
Mamy swój.
Było już o tym na forum. Gazeto frontem do klienta proszę.
Klientem jest czytelnik z Gorzowa. Kilkakrotnie już były na forum awantury, że wrzucacie do nas pierdoły z zielonogórskiego wydania. Proszę - zakończcie ten proceder.

Z zielonogórskich rzeczy to interesuje nas kosmodrom przy granicy z Wielkopolską, ale tylko dlatego, że są tam hurtowo marnotrawione nasze pieniądze.
Obserwuj wątek
    • marek_p Re: Marszałek robi kontrolę w teatrze i wytyka... 03.04.13, 13:21
      Hop na forum
    • marek_p Tematy tabu 03.04.13, 13:58
      Tak sobie pomyślałem, że skoro już założyłem wątek pod zielonogórskim artykułem, to niech on pełni jakąś funkcję użytkową.
      Zapraszam forumowiczów i innych naszych gości do przypomnienia dziennikarzom lokalnych mediów faktów, których nie zauważają bo należą do kręgów tabu (uuuu - można straszyć nimi).

1. Zbierane są podpisy pod petycją o likwidację województwa - szczegóły: Marek Pogorzelec 604 733 200, link do petycji jest na forum, zestawienia graficzne przedstawiające "geografię" niezadowolenia na fb - serdecznie dziękuję za nowe podpisy.

2. Akcja przeciwko prywatyzacji usług medycznych - 12 kwietnia, 13:30 ul. Dziewięciu Muz 10 (Filharmonia w Gorzowie) - szczegóły Jacek Rosołowski
      docs.google.com/document/d/1Uh2nJ_QIBUNGOuDGoGcamauYTlARn-ihm8yI79436fI/edit?usp=sharing
      Zestawcie to z błachostkami, o których pisze Gazeta i mówi TVP Gorzów...
      • Gość: wywrotowiec Re: Tematy tabu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.13, 09:41
        popier..lo cie z jakimis protestami w piatek o 13..o tej porze zwykli ludzie pracuja tylko jacys zwiazkowcy - wieczni roszczeniowcy , bezrobotni albo na dlugotrwalych L4 moga uczestniczyc w tego typu spedach ..i jeszcze transport autobusami z warszawy i poznania..pytam sie za czyje to pieniadze..do roboty sie wez pogorzelcu jeden i reszta bandy nazywajacej sie ogolnopolskim zwiazkiem zawodowym bo przez takich ja wy nigdy nie bedzie lep[iej w tym kraju bo zamiast zapier..ac wiecznie roszczenia o to czy o tamto...podpisy tez mozesz sobie zbierac ale od razu zapytaj w skupie makulatury ile dostaniesz za kg tych papierzysk...powtarzam do roboty sie weź bo swoimi chorymi dzialaniami PKB nie zwiekszasz...a reforme administracyjna panstwa zostaw madrzejszuym od siebie
        • bardgorzowski Re: Tematy tabu 04.04.13, 10:55
          Gość portalu: wywrotowiec napisał(a):
          > popier..lo cie z jakimis protestami w piatek o 13
          Daj lepszy termin a nie pyskuj.
          Nie chcesz iść to nie.
          Nie twoja sprawa?
          Siedzisz po innej stronie barykady?
          • Gość: wywrotowiec Re: Tematy tabu IP: *.7.226.91.jim-satnet.pl 04.04.13, 22:07
            zaden inny termin nie bedzie lepszy!bo nic to nie da oprocz taniej sensacji...i nie badz papuga marka p. ...jak juz napisalem co o tym mysle to wniosek ze siedze po drugiej stronie barykady? plytkie masz myslenie chlopie...do roboty sie brac a nie na ulice z transparentami bo to pisem smierdzi
        • marek_p Re: Tematy tabu 05.04.13, 00:37
          Gość portalu: wywrotowiec napisał(a):
          > ...a reforme administracyjna panstwa zostaw madrzejszuym od siebie

Pokaż mi jednego mądrzejszego. Płacę podatki, pracuję po 12 - 14 godzin dziennie.
          Ile dziennie Ty pracujesz ?
          • e_werty Re: Tematy tabu 05.04.13, 02:01
            Ile dziennie Ty pracujesz ?

... przecież to "wywrotowiec"!
            Nie pracuje...
            Po "wywróceniu" - można jedynie pieprzyć... głupoty!
            • danny_boy Re: Tematy tabu 05.04.13, 08:10
              >... przecież to "wywrotowiec"!
              >Nie pracuje...
              A może to kierowca wywrotki?
            • marek_p Demonstracja przeciwko prywatyzacji usług publicz. 05.04.13, 08:35
              12 kwietnia w Gorzowie.

Nie lubię związkowców, bo prawo obowiązujące w Polsce zachwiało równowagę między pracodawcą, a pracownikiem. Pracodawca jest w bardzo trudnej sytuacji, a wytwarzane przez niego towary są drogie.
              Zupełnie inna sprawa to przestrzeganie prawa. Czasem nawet urzędnicy biorą poprawkę na posłów stanowiących to prawo (niektórzy z nich noszą karaluchy w słoikach, inni wyciągają z nosa baby).
              Oczywiście często jest tak, że pracodawca wykorzystuje pracownika, który boi się stracić pracy. Jakoś dziwnie tych pracodawców urzędnicy omijają ze swoimi kontrolami.

To tyle tytułem wstępu. Rozmawiałem z organizatorem demonstracji.

Dlaczego ta demonstracja ?

1. Z tego co mówił nie ma na żadnym szczeblu władzy osoby, która czuła by się odpowiedzialna za wypłacenie zaległych wynagrodzeń pracownikom szpitala w Kostrzynie.

2. Telewizja publiczna odmawia udzielenia głosu poszkodowanym. "- Ta telewizja pozwala mówić tylko politykom i jest coraz dalej od ludzkich spraw, do których została powołana".
              Ja też mam podobne zdanie - służebność wobec komitetu partyjnego z Zielonej Góry bardzo szkodzi TVP o/Gorzów.

3. Organizatorzy chcą zwrócić uwagę, że podobnie może skończyć się prywatyzacja szpitala w Gorzowie. Ten ostatni argument może być wybiegiem marketingowym, ale w lubuskim działy się rzeczy, które nawet "fizjonomom" się nie śniły. Zagrożenie likwidacji placówki, na której jest ruch jak na Marszałkowskiej istnieje.

Dla mnie sprawa jest prosta, choć bez bólu się nie obędzie. Jeśli roszczenia co do zaległych wynagrodzeń są słuszne (nie wiem, od takich ocen jest sąd) - to powiat gorzowski powinien mieć zarząd komisaryczny.
              Właściciel powinien płacić za błędy w zarządzaniu, a prokurator powinien sprawdzić (gruntownie) powody strat poniesionych przez społeczeństwo. Gruntownie tzn nie tylko koszty funkcjonowania szpitala, ale również czy przy zawieraniu kontraktu z LRKCh (potem NFZ) nie było celowego sabotażu tego szpitala.

Spodziewałem się ataku personalnego na moją osobę, bo nowe podpisy pod petycją o likwidacje województwa muszą wkurzać tych, którzy z tego województwa żyją. Przypominam, że jak na razie żadna gazeta, radio, czy telewizja nie wspomniała o akcji, ale w którymś momencie ktoś z nich się wyłamie.

Daleko mi do ideały, ale na tyle co potrafię postaram się w dalszym ciągu reprezentować jasną stronę mocy.

Pozdrawiam
              marek_p
              • marek_p Re: Demonstracja przeciwko prywatyzacji usług pub 05.04.13, 08:39
                Sorki za formę stylistyczną tekstu powyżej. Trochę za mało czasu na to poświęciłem.
                • bardgorzowski Re: Demonstracja przeciwko prywatyzacji usług pub 05.04.13, 10:32
                  marek_p napisał:

> Sorki za formę stylistyczną tekstu powyżej. Trochę za mało czasu na to poświęci
                  > łem.
                  Treść jest ważniejsza !
                  Rzeczowo, kokretnie.
                  Protest popieram.
            • bardgorzowski Re: Tematy tabu 05.04.13, 10:27
              e_werty napisał:

> Ile dziennie Ty pracujesz ?
              >
              > ... przecież to "wywrotowiec"!
              > Nie pracuje...
              > Po "wywróceniu" - można jedynie pieprzyć... głupoty!
              >
              Zwłaszcza, kiedy się przywali czupryną o twardy element otoczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka