Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.39.108.117.polineo.pl 17.06.16, 19:16 Wygląda, że wszystko zjedzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login_t Re: Głodny jestem IP: *.146.65.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.16, 22:53 Łaski bez. Zjadłem kilo czereśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.16, 00:28 Gość portalu: Login_t napisał(a): > Łaski bez. Zjadłem kilo czereśni. Też miałem ucztę. Właśnie obejrzałem film "Die zwölf Geschworenen" (Dwunastu przysięgłych). Tytuł oryginału "12 Angry Men". Nie wiem dlaczego w Polsce go nie obejrzałem? Może przez to, że polski tytuł: "Dwunastu gniewnych ludzi" jest wyjątkowo głupi. Nie wiem kto takie tytuły w Polsce wtedy wymyślał i w jakim celu, ale przeważnie są głupie. Dekomunizacja powinna też na tym polegać, by amerykańskim filmom nadać normalne tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 20.06.16, 08:39 Gość portalu: nicelus napisał(a): > "12 Angry Men" Niskobudżetowy majstersztyk. Przypuszczam, że to jeden z największych sukcesów kasowych kina (stosunek kosztów produkcji do wpływów kasowych). Wszyscy go lubią, nawet mój syn, który mało co lubi. Teraz pora na "Śmierć komiwojażera" z Hoffmanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.16, 10:09 Gość portalu: audrey napisał(a): > Wygląda, że wszystko zjedzone. Gość w dom, jedzenie ze stołu do szafy - jak mówi nowe przysłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.16, 11:28 Gość w dom, jedzenie ze stołu do szafy - jak mówi ateistyczne, politycznie poprawne przysłowie. Pasuje chyba bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.39.108.117.polineo.pl 18.06.16, 20:04 To nowe niemieckie przysłowie. Dlatego Niemcy są bogaci, nie wydają pieniądzy na głodnych wyludzaczy. Niemcy, Niemcy ponad wszystko i wszystkich, to teoria nicelusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.16, 22:48 Gość portalu: audrey napisał(a): > To nowe niemieckie przysłowie. > Dlatego Niemcy są bogaci, > nie wydają pieniądzy na głodnych wyludzaczy. Skądże znowu! Niemieckie przysłowia to, na przykłd: Wer Gastfreundschaft übt, bewirtet Gott selbst. Ein Willkommen und freundliche Worte mangeln niemals in Hause eines guten Menschen. > Niemcy, Niemcy ponad wszystko i wszystkich, > to teoria nicelusa. Skądże znowu! Ponad "wszystko", to niemiecki hymn narodowy. Ponad "wszystkich" to dopiero wtedy, gdy połączą swoje siły z Rosją. Wtedy tylko mogą zagrozić Ameryce i podzielić się Europą. Rosja odda tereny, które zabrała i zabierze ludność, którą na nie przesiedliła. Wolfenstein3d wraz z innymi pożytecznymi idiotami zostanie przesiedlony na Kamczatkę, żeby piechotą nie mógł wrócić. Tam go dopiero nauczą spawania i lutowania. Może się też okazać, że Niemcy ponad "wszystkich" nie będą wcale, jeżeli Ameryce uda się wprowadzić w życie plan Józefa Piłsudskiego, tj. zbudować silną Polskę od morza do morza. Do tego jednak Amerykanie potrzebują w Polsce partnera na miarę Lecha Kaczyńskiego i mniej popierających Putina idiotów. Doradca amerykańskich prezydentów mówi otwarcie, jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.16, 00:05 pyttacz napisał: > Zostały komuś kanapki? Kanapki? Myślałem że większy jadak jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.39.108.117.polineo.pl 18.06.16, 20:06 Tak, na logina trzeba uważać, zjada na obiad 3 ziemniaki oraz wiadro kolejnycH. O małym prosiaczku nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 20.06.16, 08:44 Gość portalu: audrey napisał(a): > O małym prosiaczku nie wspomnę. Na małego prosiaczka nawet nie popatrzę. Wębor pyrów koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.16, 23:30 Długo będziesz musiał grillowac te pyry z nicelusEm. Ale w tzw. Międzyczasie omówicie wszystkie palące problemy ludzkości, a co najmniej sprawy polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 21.06.16, 08:00 Pyrów się nie grilluje ino piecze w ognisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.16, 19:24 Nie ufam ludziom, którzy uważają, że znają się na wszystkim. Trudni w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 22.06.16, 06:27 Zrzęda. Zjedz snikersa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.16, 17:30 Nie bierz tego tak osobiście ? czasami jesteś do wytrzymania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.noc.fibertech.net.pl 23.06.16, 08:31 Widzę, że sznikers poszedł do głowy a nie w biodra. Optymalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.16, 17:59 znawca sie odezwal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.noc.fibertech.net.pl 24.06.16, 08:42 O biodrach wiem wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.16, 19:42 Co konkretnie? Bo co nie napiszesz to drugi znawca zza Odry będzie obalal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.16, 01:48 Gość portalu: audrey napisał(a): > Co konkretnie? Bo co nie napiszesz to drugi znawca zza Odry będzie obalal. Ja na biodrach się w ogóle nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.16, 15:44 90+silikon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.noc.fibertech.net.pl 27.06.16, 08:33 Ja tam bym wolał snickersa niż silikon... Poza tym, jak już jest 90, to poprawki zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.16, 19:26 Rozbawiasz mnie do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.noc.fibertech.net.pl 28.06.16, 07:58 Gość portalu: audrey napisał(a): > Rozbawiasz mnie do łez. Dziwne. Przecież jestem dietetykiem, a nie komikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.16, 17:35 Dość często niestety jesteś komikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.noc.fibertech.net.pl 29.06.16, 07:40 Czemu "niestety"? Może program w TV dostanę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.16, 17:29 Próbuj. Właśnie jest wakat na pogodynka, Kretowi nie przedłużyli umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.noc.fibertech.net.pl 30.06.16, 07:58 Gość portalu: audrey napisał(a): > Próbuj. Właśnie jest wakat na pogodynka, Kretowi nie przedłużyli umowy. I bardzo dobrze; pogoda fatalna, upały, rząd z tym powinien coś zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.16, 19:06 Za pogodę odpowiada Kaczyński. To jego wina ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.noc.fibertech.net.pl 01.07.16, 08:08 Gość portalu: audrey napisał(a): > Za pogodę odpowiada Kaczyński. To jego wina ? Kaczyński kazał trzymać 26 stopni. A że w nocy jest chłodniej a w dzień goręcej - ktoś musiał polecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.06.16, 00:34 Gość portalu: audrey napisał(a): > Nie ufam ludziom, którzy uważają, że znają się na wszystkim. Trudni w życiu. Też niektórzy mężczyźni nie lubią mądrych kobiet. Mi tam nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.16, 19:47 A to ci nowina. Z pewnością powalasz tym komplementem Niemki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.16, 01:50 Gość portalu: audrey napisał(a): > Z pewnością powalasz tym komplementem Niemki. Komplementem? A jakim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.16, 20:19 Gra w słówka z tobą jest nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.06.16, 21:12 Gość portalu: audrey napisał(a): > Gra w słówka z tobą jest nudna. Za to marsz KOD interesujący jak... konstytucja z procesją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.07.16, 07:00 Gość portalu: audrey napisał(a): > Z pewnością powalasz tym komplementem Niemki. Przecież kiedy kobieta nie chce iść, mówi się jej komplementy a nie sobie. Tak jak uczył mądry Ali Bej. Aby odstraszyć terrorystów, nawet organizatorzy Mistrzostw Europy palili w nocy poprzedzającej finałowy mecz wszystkie światła. Tak jak uczył mądry Ali Bej. Od Bagdadu po Dar es Salaam Każdy wie, kto to był Ali Bej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.10.16, 08:38 Jak powyżej napisałem: > Też niektórzy mężczyźni nie lubią mądrych kobiet. > Mi tam nie przeszkadza. Moje obserwacje podchwycili naukowcy z Warszawy i, jak podają niemieckie media, naukowo udowodnili, że tak właśnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.16, 11:36 pyttacz napisał: > Zostały komuś kanapki? Następnym razem gdy będziesz głodny, to przyjedź do mnie na grilla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.16, 23:35 Cały nicelus, zaprasza na grilla nie podając miejsca tegoż grillowania. Zupelnie jak w tym powiedzeniu "prosili Wasilij, żebyście nie byli ". Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 21.06.16, 08:05 Gość portalu: audrey napisał(a): > "prosili Wasilij, żebyście nie byli ". A to zabawne; będę stosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.16, 21:49 Gość portalu: audrey napisał(a): > Cały nicelus, zaprasza na grilla nie podając miejsca tegoż grillowania. Jeżeli będzie miał ochotę, to wyśle e-maila i zapyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.16, 17:25 No jasne, a jak wybuchnie pożar to wysle e-maila do straży pożarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: świnie zawsze są głodne. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.16, 21:32 A co, zawsze głodny jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni Re: świnie zawsze są głodne. IP: *.gorzow.mm.pl 22.06.16, 09:20 Tak,ja podobnie jak świnie.Wiecznie jestem głodny.Chyba nikt się nie obraził?Jak ktoś o żarciu napisał to napisałem ,że świnie zawsze są głodne ,bo są! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: świnie zawsze są głodne. 24.06.16, 01:40 Świnia też człowiek. W sumie toto niewiele się różni IQ świnie mają na poziomie psów. A psa sie nie zjada. W chrześcijaństwie mięso ze świni jest zabronione. A mimo to katole wpieprzają aż się uszy trzęsą. A u władzy ten cały pis to co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: świnie zawsze są głodne. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.06.16, 07:59 wolfenstein3d napisał: > Świnia też człowiek. W sumie toto niewiele się różni > IQ świnie mają na poziomie psów. > A psa sie nie zjada. > W chrześcijaństwie mięso ze świni jest zabronione. > A mimo to katole wpieprzają aż się uszy trzęsą. > A u władzy ten cały pis to co jest. Domyślam się, że ten chrześcijanin, który zażre wszystkie świnie, albo przynajmniej odpędzi od koryta, a psy z IQ na poziomie świni pozbawi emerytur 10.000 zł miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni Re: świnie zawsze są głodne. IP: *.gorzow.mm.pl 24.06.16, 09:38 Komunistyczny, esbecki prokurator Piotrowicz przesłuchuje członków do Kolegium IPN-u.Żadna zmiana.Komuna pisowska śmierdzi już oficjalnie.Kaczyński odwiedził grób ojca w dniu ojca? Poleciał tam helikopterem? Ty nicelus jesteś ślepcem i głupcem do tego. Tato esbekiem był ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: świnie zawsze są głodne. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.16, 01:51 Gość portalu: ni napisał(a): Tato esbekiem był Twój tato? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni Re: świnie zawsze są głodne. IP: *.gorzow.mm.pl 25.06.16, 22:38 Po tym jak i co zrobiłeś stwierdzam bez znaku pytajnika. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 13.07.16, 14:38 Jeśli dzikowi już niepotrzebne, to ja bardzo chętnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.interkar.pl 14.07.16, 00:29 Biedny dzik osierocil małe dziki i żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 14.07.16, 08:04 "Małe" dziki już po maturze, a żona, szczerze mówiąc, zła kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.interkar.pl 14.07.16, 10:23 To lepiej gdyby ustrzelono panią dzikową? Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 14.07.16, 11:09 Lepiej, żeby oddali polędwiczki po dobroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.interkar.pl 14.07.16, 22:49 To chyba niemożliwe. Każdy chce żyć. Dzik czy dzikowa też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.16, 07:47 pyttacz napisał: > Lepiej, żeby oddali polędwiczki po dobroci. Jak mówią Niemcy, "żadna świnia" nie odda polędwiczki po dobroci. W niemieckiej mowie potocznej "żadna świnia" znaczy: absolutnie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.07.16, 22:39 Gość portalu: audrey napisał(a): > Biedny dzik osierocil małe dziki i żonę. Dzik żyje samotnie. Zostawia małe dziki i żony. Dzikowa jest przewodniczką stada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.interkar.pl 14.07.16, 22:45 Ale ten dzik to świnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.07.16, 22:59 Gość portalu: audrey napisał(a): > Ale ten dzik to świnia. Nawet świnia nie wytrzyma przez cały rok z całą watahą żon i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.16, 22:43 Znaczy się dzik nie beżowy? i nie ciapaty? Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 15.07.16, 07:52 Gość portalu: audrey napisał(a): > Ale ten dzik to świnia. Dzikowa go wyrzuciła, bo dzik nieznacznie naświnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.16, 22:41 Nieznacznie to mało powiedziane. Zachowywał się jak w chlewie. Z fleją ciężki los. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 18.07.16, 08:08 Nie jest to powód, by wyrzucać z zagajnika a potem narzekać, że odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 18.07.16, 08:13 pyttacz napisał: > Nie jest to powód, by wyrzucać z zagajnika a potem narzekać, że odszedł. Potem biedak sobie miejsca znaleźć nie może i szuka na plaży świnki, by jej nasmarować plecy. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20415117,jezu-atakuje-ludzi-dzik-na-plazy-w-karwi-poturbowal.html#Prze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 18.07.16, 08:55 Z taką delikatnością słonia w składzie porcelany będzie jeszcze długo szukać. Po takim smarowaniu to tylko siniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 18.07.16, 08:56 Gość portalu: audrey napisał(a): > Z taką delikatnością słonia w składzie porcelany będzie jeszcze długo szukać. P > o takim smarowaniu to tylko siniaki. Świnki to lubią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 18.07.16, 10:43 oooo znawca swinek sie odezwal ;) wiem, zes z zamilowania zootechnik, ale z tym to chyba przegiales :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 18.07.16, 08:58 Co zrobić jak dobrowolnie nie chce płacić alimentów? Może do czego innego będzie zdatny, śmieci wyrzuci, dom ogarnie, żołędzie pozbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 18.07.16, 09:29 Gość portalu: audrey napisał(a): > Co zrobić jak dobrowolnie nie chce płacić alimentów? Komornik zajmie mu polędwiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 18.07.16, 10:39 komornik zajmie poledwiczki i sam zje, a biedne dzieci nic nie dostana, o biednej zonie nie wspomne ;) dlatego ja wychodze z zalozenia, ze o dzika trzeba dbac, dzik jest wtedy bardzo grzeczny i kulturalnie sie zachowuje :) no ideal :) Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 18.07.16, 11:00 Gość portalu: audrey napisał(a): > o dzika trzeba dbac, dzik jest wtedy bardzo > grzeczny i kulturalnie sie zachowuje :) no ideal :) Czyli zapeklować. Niezapeklowany dzik zawsze się urwie na plażę. Dzik grzeczny i niezapeklowany to jakaś podróba. Może zapastowany przez Pawlaka...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 18.07.16, 17:42 Niezapeklowany jest ok. Kazmierz nic nie musi już pastowac. I można z takim spokojnie się w lesie pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 19.07.16, 07:55 Gość portalu: audrey napisał(a): > I można z takim spokojnie się w lesie pokazać. Dobrze ułożony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 19.07.16, 09:41 Dobrze ułożony jak fryzura Ronaldo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 19.07.16, 11:46 No właśnie, nawet dziki niewieścieją. Co za czasy. To są skutki dobrobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 19.07.16, 13:50 Akurat niewiasta dzika daje bardziej popalić niż dzik. Pewnie temu ich stadła są tak nietrwałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 19.07.16, 17:13 Jak to umie obrócić dzika ogonem... Zupełnie jak Sztaudynger co pisał "on był stały tylko one się zmieniały". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 20.07.16, 08:12 Ojtam, ojtam, ona też święta nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 20.07.16, 08:22 Tak najłatwiej powiedzieć i przerzucić winę na dzikową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Głodny jestem IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 20.07.16, 13:28 Gość portalu: audrey napisał(a): > Tak najłatwiej powiedzieć i przerzucić winę na dzikową. Wcale nie łatwo. Musiałem się przełamywać, żeby to napisać. Ale cóż, prawda nade wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.07.16, 00:23 josner napisał: > Mam polędwiczki z dzika. Wołowe? Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Głodny jestem 18.07.16, 13:59 Prostując temat dzika, to sprawa dotyczy pani dzik. Trzeba było nie wchodzić rolnikowi na pole. Zresztą na tym polu to ruch był jak w Tesco. Przylazły trzy jelenie, później ze 6 saren nażreć się za darmochę. Kolega jeleniom i sarnom darował ale dzikom już nie. Ogólnie sport nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: Głodny jestem 18.07.16, 15:33 josner napisał: > Prostując temat dzika, to sprawa dotyczy pani dzik. To musi być jakieś nieporozumienie. To dziczy panowie, jako huncwoty i ochlapusy łażą gdzie nie trzeba, panie zaś dygają grzecznie i pytają "czy można"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 18.07.16, 17:37 Widać kolega ma z dzikami na pienku. A ty nie masz zadatkow na prezydenta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Głodny jestem 19.07.16, 14:15 Koledze jest zwyczajnie łatwiej oprawić dzika. Widocznie ma praktykę w oprawianiu świń, a dzik to prawie jak świnia, tyle że biega po lesie. Pytałem o sarny ale on jest zbyt mniętki do zabicia sarny - jak ci umierająca sarna spojrzy w oczy to zapamiętasz do końca życia. Swojego lub sarny. Co prezydenta... przyszedł sympatyczny w statecznym wieku gość i mówi do mnie: - O, pan jak nasz prezydent jest leworęczny. Odpowiedziałem uprzejmie: - Faktycznie i jest jeszcze jedna zbieżność: i on i ja mamy nad sobą szefa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 19.07.16, 20:01 Co kolega robi z uszami dzika? Czy to co Lietuvisi ze swinskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Głodny jestem 20.07.16, 13:55 Daje po wypatroszeniu psom do zabawy - skoro nie mogły zabić dzika, to przynajmniej mają taką rozrywkę. Psom dałem na imię Stalin i Hitler. Dla przyjaciół Józef i Adolf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 20.07.16, 19:06 Jakie to romantyczne. Mój pies ma imię wzięte z marki samochodu. Takie pospolite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.16, 19:49 josner napisał: > Psom dałem na imię Stalin i Hitler. Gryzą się? Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Głodny jestem 22.07.16, 13:34 To są bardzo zgrani kompanii. Myślę, że się doskonale rozumieją. Mają wspólne pasje, wspólny kojec. Tak odbiegając od tematu jedzenia, to Wiktor Suworow w "Klęsce" bardzo ładnie porównał Stalina i Hitlera - goście mieli takie same charakterki. "Hitler miał czerwoną flagę. I Stalin miał czerwoną flagę. Hitler rządził w imieniu klasy robotniczej, partia Hitlera nazywała się robotniczą. Stalin również rządził w imieniu klasy robotniczej, jego system władzy oficjalnie tytułowano dyktaturą proletariatu. Hitler nienawidził demokracji i z nią walczył. Stalin nienawidził demokracji i z nią walczył. Hitler budował socjalizm. I Stalin budował socjalizm. Hitler uważał swoją drogę do socjalizmu za jedyną słuszną, a wszystkie inne - za wypaczenie. I Stalin uważał swoją drogę do socjalizmu za jedyną słuszną, a wszystkie inne - za odchylenie od generalnej linii. Towarzyszy partyjnych, którzy zbaczali ze słusznej drogi, takich jak Rohm i jego otoczenie, Hitler bezlitośnie niszczył. Stalin również bezlitośnie niszczył wszystkich, którzy zbaczali z właściwej drogi. Hitler miał plan czteroletni. Stalin - pięcioletni. Hitler miał jedną partię rządzącą, resztę - w więzieniu. I Stalin miał jedną partię rządzącą, resztę - w więzieniu. Partię Hitlera stawiano ponad państwem, krajem rządzili przywódcy partyjni. I partię Stalina stawiano ponad państwem, krajem rządzili przywódcy partyjni. Zjazdy partyjne Hitlera zmieniono w oszałamiające widowiska. I Stalina ? też. Najważniejsze święta w imperium Stalina - 1 maja, 7-8 listopada. W imperium Hitlera - 1 maja, 8-9 listopada. Hitler miał Hitlerjugend - młodych hitlerowców. Stalin miał Komsomoł - młodych stalinowców. Stalina oficjalnie nazywano F?hrerem, a Hitlera - wodzem. Proszę wybaczyć, Stalina - wodzem, a Hitlera - F?hrerem. W tłumaczeniu ma to takie samo znaczenie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.16, 11:04 Ciekawe zestawienie, ale są też pewne "subtelne" różnice. Na przykład: Historycznie, staliniści mają więcej ofiar na sumieniu w porównaniu do hitlerowców. Obecnie hitlerowcy są całkowicie wykluczeni z życia publicznego. Niemcy już tylko za sam „Hitlergruß“ dostają 5.000,- euro kary . Natomiast stalinowcy brylują w organach władzy nie tylko w Rosji i Polsce, ale też i w Niemczech i EU, jak na przykład Sahra Wagenknecht. Współcześni stalinowcy z dumą noszą koszulki z podobizną słynnego na świecie stalinowca i zbrodniarza Che Guevara. Tak więc hitleryzm nie zagraża już Niemcom i światu, a stalinizm, owszem, zagraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.16, 07:44 Nie mówiąc już o Polsce, gdzie nie tylko stalinowcy, ale nawet ich dzieci były dotychczas ciągle na szczytach władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.16, 19:54 josner napisał: > Dla przyjaciół Józef i Adolf. A dla kogo Ziutek i Adi? Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Głodny jestem 22.07.16, 14:46 Ziutek? Trochę pospolite. Kotka moich znajomych nazywa się Rafał. Rafał ostatnio urodził. Inni znajomi dali czarnemu kotu na imię Mandela. I ciągnąc temat imion: bliźniaki innych znajomych otrzymali imiona dwóch bohaterów filmu Seksmisja. Ciężko jest ogarnąć ten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.16, 09:59 josner napisał: > Ziutek? Trochę pospolite. Wręcz przeciwnie. Jako zdrobnienie imiona Józef coraz rzadsze. > Inni znajomi dali czarnemu kotu na imię Mandela. Domyślam się, jakie imię dali rudemu kotu. > Ciężko jest ogarnąć ten świat. Nawet znani politycy mają z tym kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 18.07.16, 17:34 Pewnie, że wołowe, z niemieckiego dzika, co nielegalnie przekroczył granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.07.16, 22:56 Gość portalu: audrey napisał(a): > Pewnie, że wołowe, ... Tak właśnie myślałem, skoro ze skóry zdjętej z krowy robi się reniferowe rękawiczki i krokodyle torebki. > ... z niemieckiego dzika, co nielegalnie przekroczył granice. To niemożliwe. Niemcy posiadają najlepszy na świecie paszport, gdyż uprawnia do wjazdu bez wizy do 177 krajów świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 19.07.16, 09:47 Reniferowe rękawiczki i krokodyle torebki z krowiej skóry robią Niemcy, kiedyś chcieli to robić z ludzkiej skóry. A dzik paszportu nie miał. To pewne. Ale czego wymagać od dzika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.16, 21:55 Gość portalu: audrey napisał(a): > ... , kiedyś chcieli to robić z ludzkiej skóry. Skąd wiesz co chcieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 19.07.16, 23:03 Ojojoj, coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.16, 19:39 Gość portalu: audrey napisał(a): > Ojojoj, coś nie tak? Tak się tylko pytam, skąd wiesz to, co inni by chcieli, gdyż często ludzie projektują swoje upodobania na innych. Przyznaj się więc, że marzysz skrycie o takim abażurze na lampę z ludzkiej skóry, z tatuażem. Dajmy na to na przykład amerykańskim. Oczywiście wtedy, gdy właścicielowi już skóra nie byłaby potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 20.07.16, 21:22 Akurat abażury z ludzkiej skóry to nie moje marzenie, aczkolwiek niektórzy ponad 70 lat temu chcieli mieć. Dr Gunther von Hagens pewnie ma takowe na stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.16, 07:06 Gość portalu: audrey napisał(a): > ... chcieli mieć. > ... pewnie ma ... Przekonanie nie wystarczy. Masz na to jakieś dowody, czy tak tylko piszesz, jak wolfenstein3d? Na takie abażury trzeba mieć mocne dowody, bo może się okazać, że plastikowa podróba i kompromitacja na całej linii gotowa. Szczególnie lewica ma tendencja do konfabulacji. Komunista Aleksander Kwaśniewski był przekonany, że ma wyższe wykształcenie. Gdy się okazało, że jednak nie ma, to nie ustąpił ze stanowiska, bo Polacy nie wiedzą co to przyzwoitość. Gdy teraz się okazało, że socjalistka Petra Hinz nie ma wyższego wykształcenia, to natychmiast ustąpiła ze stanowiska, bo Niemcy wiedzą co to jest przyzwoitość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 21.07.16, 08:27 Niedobrze mi się robi jak czytam te twoje wypociny. Chyba całą noc obmyslales te dyrdymaly. Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeleń Re: Głodny jestem IP: *.gorzow.mm.pl 21.07.16, 22:22 igno durnia jedz dziczyznę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.16, 23:07 Gość portalu: audrey napisał(a): > Niedobrze mi się robi jak czytam te twoje wypociny. Po to one są. > Chyba całą noc obmyslales te dyrdymaly. Tu nie trzeba nic obmyślać. To pisze samo życie. Tu na przykład funkcjonariusz publiczny, a więc twarz państwa polskiego. No dobrze. Polacy wiedzą co to jest przyzwoitość, ale inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 21.07.16, 08:34 a pisanie o przyzwoitości Niemców to już kpina, sam dobrze wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.16, 23:37 pyttacz napisał: > Wątek uważam za zamknięty. Nie dziwię się. Po muchach w deserze, każdemu by przeszedł apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.16, 23:35 Gość portalu: audrey napisał(a): > a pisanie o przyzwoitości Niemców to już kpina, sam dobrze wiesz Nie wiem. Miałem do czynienia z wieloma funkcjonariuszami publicznymi w Berlinie i z wieloma w Lubuskim. Jeszcze nigdy nie trafiłem na nieprzyzwoitego funkcjonariusza publicznego w Berlinie, a Lubuskim wszyscy, których spotkałem, są nieprzyzwoici. Był tylko jeden wyjątek, który jedynie potwierdza regułę. Pewnie nie pochodził z Lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Głodny jestem 15.07.16, 07:39 Nie pracujesz - nie jesz Jak dobrze byłoby w Polsce gdyby tak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Głodny jestem IP: *.160.140.82.mobile.mezon.lt 18.07.16, 10:40 uwazaj co piszesz bo moze to byc samosprawdzajaca sie wrozba, ktorej sam doswiadczysz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Głodny jestem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.07.16, 23:10 wolfenstein3d napisał: > Nie pracujesz - nie jesz > > Jak dobrze byłoby w Polsce gdyby tak było Odwrotnie. Pogorszyłoby się w Europie i pogorszyłoby się w Polsce. Europa ma olbrzymią nadprodukcję żywności. Byłoby znacznie gorzej. W Polsce byłoby dobrze, gdyby nie robili za ekspertów ludzie z partii Balcerowicza mający mgliste pojęcie o finansach. Odpowiedz Link Zgłoś
newonly Re: Głodny jestem 21.07.16, 14:43 To zrób tak: www.o2.pl/hot/przez-niego-polska-najadla-sie-wstydu-interweniowal-sam-ziobro-6017434168525441a Odpowiedz Link Zgłoś