Dodaj do ulubionych

Bachalski chce być prezydentem

IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 18:04
Gorzów mistem 200 tys. Przypomina mi to marzenia Zielonej Góry o zastaniu
miastem 300 tys., a jest ledwo 117 tys. Ale marzenia są od tego, żeby cieszyć
się nimi na całego.
Obserwuj wątek
    • Gość: go Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 18:05
      no to PO juz przegralo ..
      • Gość: Bernard Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 14.01.05, 18:27
        Hey go,
        Opozycja gorzowska nie miala, nie ma i dlugo nie bedzie miala kandydata
        mogacego wymienic Jedrzejczaka...
        Opozycja Gorzowska to paczka niedoroslych podworkowych politykierow ktorym sie
        wydaje iz balagan jest metoda na wszystko...
        Klapsa w dupe i z piaskownicy wygonic!
        Zycie Gorzowian jest zbtyt wazne by gownazerii powierzac...
        Niech najpierw dorosna...
        Pozdrawiam

• Gość: gorzowianka Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.proxy.aol.com 16.01.05, 21:17
          bernard -szkoda mi ciebie tak malo wiesz ,ale z jednym sie zgodze opozycja nie
          ma kandydata rownego twojemu wladcy bo nie znam nikogo oprocz wlasnie tadzia
          ktory w taki bezczelny sposob bierze ,a tak w nawiasie ile ty dostales w lape
          za to ze tak calujesz ich wszystkich w tylki
          • Gość: andy Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.05, 14:10
            gorzowianko to mi jest Ciebie szkoda
            ile Ty masz lat? 20 zapewne nie więcej
            Jeśli pokażesz odpowiedniego kandysata na prezydenta to pogadamy
            Ja nie widze takiego
            szadny ciągle w sadzie siedzi
            a bachalski zamiast w gorzowie woli pole golfowe w poznaniu wybudowac
            patriota wielki, który dba o nasze dobro
            Całe po powinno się pod sciane postawic i rozstrzelac
          • Gość: joamal gorzowiance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:35
            właściwie to nie chodzi mi o to, aby wypowiedzieć się na temat pana
            bachalskiego, tylko chciałabym uprzejmie zapytać czy obrażanie ludzi na forum
            jest domeną li tylko ludzi pana B. czy innych również ? Mili państwo, trochę
            kultury, tej przez małe "k" ...
    • Gość: Kris Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 21:40
      Niech se bedzie tym prezydentem ale nie w Gorzowie.
      Moze niech sie przeniese do zielonej tak go wychfalaja
      forumowicze z tego miasta to niech se go zabiora oddamy za darmo
      a nawet tramwaj dodamy
      • Gość: Bernard Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 14.01.05, 21:52
        Hey Kris,
        Mow za siebie...
        Gorzowiacy wybrali tadeusza i sa bardzo zaowoleni...
        Chcesz kogos na "eksport"??? Wybiez z opozycji...
        Calkowicie dla nas nieprzydatni...
        Pozdrawiam
        • Gość: Kris Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 22:24
          Ja wcale nie chce pozbywac sie Tadeusza sam za nim glosowalem
          i bardzo sie ciesze ze wyszedl, a falubazom proponuje
          zabrac Bachalskiego jak im za malo to dodam Rafalska i Szadnego

pozdrawiam
          • Gość: gostek Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:27
            Oj strasznie się boicie kris o swoją posadkę w UM. Strasznie się boicie.
            • Gość: Kris Re: I znowu ktos sie wyglupil IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 23:03
              Gość portalu: gostek napisał(a):

> Oj strasznie się boicie kris o swoją posadkę w UM. Strasznie się boicie.

trudno zebym siebal o moja "posadke" w UM, bo musze sie zmartwic gostek
              jestem studentem i jeszcze nie pracuje

pozdrawiam
              • Gość: pssst [...] IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 23:36
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: @(_)@ Re: I znowu ktos sie wyglupil IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.05, 23:05
                Kris napisał:
                > jestem studentem <

chyba się chfalisz?
                może jeszcze powiesz, że polonistyki?
          • Gość: Bernard Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 15.01.05, 00:04
            hey Kris,
            Moja wina....
            Zgadzam sie z propozycja... Dorzucilbym tez pare osob z Magistratu...
            To tak na oslode...
            Mam nadzieje, ze Tadeusz szybko wejdzie w rytm i Gorzow znowu zacznie
            oddychac...
            Pozdrawiam
            PS. Mam nadzieje, ze Tadeusz jest wystarczajaco wnerwiony....by przypomniec co
            niektorym...kto ty rzadzi!!!
            Gorzow potrzebuje silnego prezydenta a nie opiekuna protestantow...
          • Gość: swingpop Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:30
            W naszym mieśćie ma powstać zespół,<Ich Troje> takie polityczne Disko-polo,co
            wy? to już dawno minęło.Głosuję za Tadeuszem ,to elita; czuje bluesa,rocka,
            kiedyś to grał!!!Dzisiaj dyryguje dobrze.Tak Tadek trzymaj!!!!!!!!!.
            • Gość: andy Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.05, 14:15
              tak ich troje
              rafalska, bachalski i szadny
              precz z nimi
              precz z ich troje
          • Gość: si Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.crowley.pl 15.01.05, 13:11
            Rozumiem, ze kochacie SLD, ale bedziecie musieli przeniesc ciezar swoich uczuc
            na innego bylego czlonka partii komunistycznej, bo wasz idol prawdopodobnie
            bedzie w czasie nastepnych wyborow konczyc odsiadywanie wyroku.
    • Gość: Rewia Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.01.05, 08:38
      Zielona Góra ma zaledwie 117 tys. mieszkańców, a Gorzów niewiele więcej - 125
      tys., choć przywłaszczył sobie tyle okolicznych wiosek. Efekt taki: gęstość
      zaludnienia w Zielonej Górze - ok. 2500 mieszkańców na km2; a w Gorzowie - ok.
      1600 na km2. Jak dojdzie do połączenia Zielonej Góry z gminą Zielona Góra,
      Gorzów będzie drugim miastem co do wielkości w Lubuskiem. I jeszcze jedno: to
      bajka o tych 200 tys. i "skarbonce" Berlina. Wystarczy spojrzeć na Frankfurt, w
      którym zaczęto demontować ostatnie piętra wieżowców, a niektóre bloki w ogóle.
      Bachalski, ta twoja magalomania jest jeszcze większa od megamanii kolegi
      Jędrzejczaka. Ale tak już w życiu bywa, w końcu nie na darmo wymyślono
      przysłowie o kotle, który przygadywał garnkowi.
      • Gość: mieszkaniec Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 83.168.104.* 17.01.05, 19:06
        Gościu! te piętra demontują dlatego, że żyje im się lepiej i nikt nie chce tam
        mieszkać. U nas jeszcze długo ludzie będą wegetować w blokowiskach.
        Właśnie dzięki Tadziwi i spółce, którzy pobudują Ci jeszcze jeden hiperemarket i
        strzelnicę sportową.
    • Gość: Cler Re: A agis to pies? IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.05, 09:06
      Żaden tam Bachalski. Powiadam Wam-tylko agis. Tylko agis!!!!!!! Zna się na
      wszystkim, nie jest związany z żadną partią polityczną, ma określony program,
      wygląda na to, ze jest uczciwym człowiekiem. Daje gwarancję rozwiązania
      wszystkich nabrzmiałych problemów Gorzowa. I będziemy wówczas szczęśliwi.
      Wszyscy. Wybuduje pole golfowe, kolejkę krzesełkową łączącą centrum miasta z
      Górczynem. I w każdą sobotę będziemy mieli organizowane pokazy sztucznych ogni.
      Ja tam jestem za agisem.
    • Gość: ASTAN Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.05, 12:29
      Gorzowska PO podobnie jak PO krajowa, żadnego programu naprawy miasta i kraju
      nie posiada. Jedyny plan to wskoczenie w buty SLD.
    • Gość: Marek Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:39
      Tzn.,że referendum należy traktować w dużej mieże jako dwu etapowe wybory
      pomiędzy Jedrzejczakiem a Bachalskim. Jeżeli chcesz Bachalskiego głosuj za
      odwołaniem Jędrzejczaka a później za Bachalskim w kolejnym głosowaniu a więc
      Bachalski czy Jędrzejczak - ciekawe kogo wybiorą?Jeżeli Bachalski przegra to
      już niech nigdzie nie startuje lepiej
    • Gość: BIDEK Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 213.25.30.* 15.01.05, 16:49
      Jestem zdecydowanie za Jędrzejczakiem, drugiego społecznika, który tak bardzo
      kocha sowje miasto a zarazem mający wizje, ktróre skutecznie realizjue nie ma i
      narazie sie nie zapowiada na to. Opozycja która nie dokłada żadnej cegiełki do
      do rozwoju miasta, tylko są ze wszystkim na nie, oraz dodatkowo buntują
      społeczność. A pan Szadny który bardzo energicznie wymachuje szabelka zapomniał
      chyba o komorniku, którego ma na głowie. P. Bachalski ośmieszył sie mówiąc w
      radiu ze Gorzów ma 102 tys. miesz.
      • Gość: prezes Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.05, 17:25
        Gość portalu: BIDEK napisał(a):

> Jestem zdecydowanie za Jędrzejczakiem, drugiego społecznika, który
        > tak bardzo kocha sowje miasto a zarazem mający wizje

Wizje na kolejne kładki Danusi. Z miłości dla miasta.
        • Gość: whocash Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.tinet / *.tinet.pl 15.01.05, 17:51
          ok, można mieć program wyborczy z odrobiną fantazji; można miec program głupawy; można mieć program pozbawiony sensu... ale te 200 tys mieszkanicow za 10 lat to już kompletna abstrakcja, pozbawiona jakichkolwiek realnych podstaw iluzja! Skąd tu nabrać 100 000 nowych mieszkańców? Nawet zakładając ultra-wysoki wzrost gospodarczy, super-koniunkturę gospodarczą przez całe 10 lat i wszelkie inne cuda-niewidy nie uda się przyciągnąć takiej ilości osób do miasta. Nawet gdyby wahający sie w okolicy +/- 0,5 promila przyrost naturalny wzrosł do niewyobrażalnego poziomu 10 promili, nawet gdyby przyłączyć wszystkie miejscowości w promieniu 10 km od miasta... Mówimy o 10 000 nowych mieszkańców rocznie... Nawet w Warszawie prognozy demograficzne zakładają spadek liczby ludności (o jakieś 40 000 w ciągu 10 lat)! Jeśli reszta założeń wyborczych PO jest choćby w przybliżeniu równie "realna" to cały ten program jest mżonką.
          • Gość: @(_)@ Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.05, 23:33
            whocash napisał:
            > ale te 200 tys mieszkanicow za 10 lat to już kompletna abstrakcja, pozbawiona
            jakichkolwiek realnych podstaw iluzja!

przekracza granice twojego zrozumienia?
            • Gość: Bernard Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 18.01.05, 06:18
              Hey @(_)@ ,
              Przekracza granice jakiegokolwiek rozumowania...
              Sytuacja demograficzna europy, Polski w tym takze Gorzowa jest taka jaka jest..
              Gorzow bedzie mial problemy z utrzymaniem obecnego poziomu zaludnienia...
              To sa fakty...
              Rzucanie wielkich cyfr i sianie propagandy "ja Gorzow" wielkim zrobie" niczego
              nie zmieni poza wzbudzeniem smiechu...
              Jesli juz to powinien powiedziec co zrobi w realnej sytuacji spadajacego
              zaludnienia!!!
              Bachalski nie wie na jakim swiecie zyje...
              Pozdrawiam
          • Gość: joamal Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:46
            moze pan B. ma zamiar tak się rozmnażać ??? Daj Boże, bo dzieci u nas naprawdę
            malutko ...
    • Gość: r Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 18:07
      ja dzisiaj jesten piany
      więc dajcie mi spokój !!!
    • Gość: Ted Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.05, 18:16
      Witam. Wszyscy jakoś zachwalają Jędrzejczaka i sa za tym by dalej rządził
      Gorzowem. Nie przeszkadza Wam to, że ma oskarżenie z prokuratury za machlojki w
      gorzowskim magistracie. Wygląda na to, że przyszły takie czasy, kiedy jest
      ogólne przyzwolenie na łamanie prawa.
      Czy aż tyle ludzi w tym siedzi ?
      A przez Jędrzejczaka z budżetu miasta pójdzie gotówka na referendum. Czy
      on nie trzyma się stołka ?
      • Gość: Wojtek Bachalski Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.visp.energis.pl 15.01.05, 18:47
        Siedze i czytam to co piszecie. Mam 12 lat, a Jacek B. to mój tata.
        Powiedział mi że te 102 tys. osób w Gorzowie to albo błąd dziennikarza, lub
        jego przejęzyczenie podczas konf. prasowej. Każdy wie że Gorzów ma około 126
        tys. ludzi. Wydaje mi się że częśc z was nie rozumie demokracji, bo właśnie
        miałem to na historii.
        Wojtek
        • lebstrefa Re: Bachalski chce być prezydentem 15.01.05, 19:19
          Też wydajje mi się, że z dotychczasowych kandydatow to jednak AGIS się
          najlepiej prezentuje
          • Gość: Tadek Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.05, 19:45
            Agis chociaż wie co mówi i ma w wielu sprawach rację. AGIS NA PREZYDENTA
          • Gość: J1 Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.05, 19:47
            Co nam może Surmacz, Bachalski, Szadny i Rafalska zaproponować?
            Już nam przesmak wcześniej pokazali, po wyborach, jak to Szadny opuścił szeregi
            Razem dla Gorzowa,
            - jak wolą śmierdzące szalety i pijaków na Placu Grunwaldzkim
            - jak checa z grupą nieudaczników i pożal się Boże kupców hamują plan
            zagospodarowania Zawarcia,
            - dalej droga przez Park Kopernika
            - a to Słowianka,

Bachalski nie może zrozumieć, że poparcie dla Jędrzejczaka jest de facto
            niechecią do osób z prawicy w Gorzowie.
            Prywatnie jestem za PO, ale mówię stanowcze nie dla krzykaczy i nierobów bez
            wizji dla Gorzowa.
            Gorzów potrzebuje ludzi pokroju Jędrzejczka.

W PO w Gorzowie jest tylko jedna osoba na krórą mógłbym oddać głos -
            to Pan Korolewicz ( były preses KSSSE )
            • marek_p Re: Bachalski chce być prezydentem 15.01.05, 20:00
              > Gorzów potrzebuje ludzi pokroju Jędrzejczka.
              >
              > W PO w Gorzowie jest tylko jedna osoba na krórą mógłbym oddać głos -
              > to Pan Korolewicz ( były preses KSSSE )

TAK, literówkę bym tylko poprawił w tej wypowiedzi - NIC WIĘCEJ!
            • Gość: si Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.crowley.pl 15.01.05, 20:28
              Jurek! Idz poszukaj glupszych od siebie i przestabn sie dodatkowo
              kompromitowac. Z ciebie taki sam prawicowiec jak z twojego kolegi Pusza. Dobra
              orientacje macie obaj jedynie na koryto. Lzy mi plyna do oczu kiedy pomysle
              jakie wspanialomyslne jest nasze SLD trzymajac na takim kluczowym stanowisku
              Czarnego Konia Prawicy Korolewicza. Jak zwykle jestes zalosny. Juz lepiej idz
              kombinuj dalej z wojewoda, "prawicowcu". Prezydentura ci zamarzyla? No cos
              trzeba robic a juz dawno ci zapowiedziano, ze jak SLD sie skonczy to ty razem z
              nim.
              • marek_p Re: Bachalski chce być prezydentem 15.01.05, 20:35
                Gość portalu: si napisał(a):

> Jurek! Idz poszukaj glupszych od siebie i przestabn sie dodatkowo
                > kompromitowac.

IP gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl

Korolewicz po impulsach, nie rozśmieszaj mnie, człowieku.
            • Gość: Bernard Re: Bachalski chce ...Jedrzejczak jednak zostanie. IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 16.01.05, 06:09
              Hey J1,
              Zgadzam sie z Twoja opinia...
              Wielu glosuje na Jedrzejczaka poniewaz....nie ma nikogo lepszego...
              Zawsze twierdzilem ze dopoki Gorzow nie przedstawi lepszej alternatywy
              Jedrzejczak jest jedynym ktory moze poprowadzic Gorzow...
              Zarzucalem i zarzucam opozycji goorzowskiej glupote polityczna wyrazana checia
              niszczenia gorzowskiej lewicy zamiast budowania prawicy,...
              Wszyscy teraz wiedza ze niszczyc oni potrafia... niszczyc ludzi, niszczyc
              inicjatywy i niszczyc inwestycje...
              Jedyne co potrafia to przynosic miastu zlo...
              W idealnym "politycznie" Gorzowie prawica bylaby madra i powazna opozycja.
              Opozycja z jasnym i do przyjecia przez Gorzowian programem...
              A mamy co???
              Zalosne karykatury nie wiedzace na jakim swiecie zyja...
              Szkoda, bardzo szkoda...
              Do czasu az sie cos nie zmieni Tadeusz Jedrzejczak jest jedyna osoba bedaca w
              stanie wniesc do tego miasta optymizm i poprawe.
              Jedrzejczak ze wszystkimi klopotami w jakich sie znajduje jest lepszy od calej
              reszty do kupy.
              Nie ma nikogo lepszego. Koniec. kropka.
              Mam nadzieje, ze Gorzowianie tlumnie pojda do urn i zaglosuja na Jedrzejczaka i
              przeciwko opozycji...
              Raz na zawsze pokazac podworkowym pacanom, ze jesli wladze w miescie chca
              przejac to musza zmadrzec...
              Gorzowianie to nie owce...Za nos prowadzic sie nie dadza...
              Pozdrawiam
            • Gość: @(_)@ Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.05, 23:19
              J1 napisał:

> Prywatnie jestem za PO, ale ... Gorzów potrzebuje ludzi pokroju Jędrzejczka. <

prywatnie za po. zawodowo za jędrzejczakiem.
        • marek_p Do Wojtka 15.01.05, 19:55
          Gość portalu: Wojtek Bachalski napisał(a):

> Siedze i czytam to co piszecie. Mam 12 lat, a Jacek B. to mój tata.

Wiesz Wojtek, polityka jeszcze przez kilka pokoleń będzie wyłącznie dla ludzi
          o grubej skórze.
          Pewnie oglądasz i telewizję, aż roi się tam od przeróżnych niesympatycznych
          wiadomości z politykami z roli głównej, dlatego niektórzy z definicji nie lubią
          polityków.
          Ja z definicji lubię ludzi, polityków też. Czasami mierzi mnie ich postawa
          (to nie o Twoim ojcu), bo zapominają się we wzajemnym zacietrzewieniu, nie
          istnieje nic dla nich poza niechęcią do drugiego polityka.
          Tymi wojenkami nie zajmują się w swoim czasie wolnym, a robią to w czasie, gdy
          płacimy im diety.
          Brakuje im czasu (i wolnych komórek w mózgu) na zajmowanie się sprawami ważnymi
          dla miasta, ważniejszymi od tego, który z nich wygra następne wybory.

Żeby nie posługiwać się ogólnikami podam przykłady spraw ważniejszych od tego,
          czy Twój tata będzie prezydentem miasta, czy nie:

- lepsze drogi w kierunku cywilizacji (na zachód) - patrz Kostrzyńska, którą
          pod nieobecność prezydenta "uwalono" na jakieś 15 lat,

- normalne koleje, którymi student będzie mógł dojechać do Poznania, czy
          Szczecina, albo urzędnik do Warszawy, żeby nie obciążać podatnika drogimi
          delegacjami (bo trzeba też zapłacić kierowcy, a potem podwójnie w hotelu),
          Jakiś pitolony burak (sorki Wojtku) blokuje nasze tory dla kolei niemieckich -
          dzięki nim do Berlina można by dojeżdżać rano do pracy, jak tramwajem w
          Warszawie,

- małe lotnisko do obsługi biznesu (tak się składa, że rozmawiam z ludźmi,
          którzy widzieli niejedną uciekającą przez to nam inwestycję, wtedy Twoi
          koledzy w szkole, też by mogli chodzić w fajnych ciuchach i byś się nie
          czuł głupio),

- normalne traktowanie szpitala wojewódzkiego przez budżet samorządu
          województwa. Zielonogórski marszałek nie budzi zaufania, dał już wystarczająco
          dużo powodów, żeby mu dokładnie patrzeć na ręce - nie ma mechanizmów w mieście,
          żeby tego pilnować (właśnie planuje wrzucić nam bisfrasa, po to by rozbroić
          pogotowie ratunkowe, tak jak samfras rozbroił szpital),

- rozbudowa dróg w mieście i budowa trakcji tramwajowej na Górczyn przy
          wsparciu (75%) środków z Unii Europejskiej ("dziś", bo "jutro" będzie
          za późno). Unia dla nowych państw przenaczyła ogromne środki na inwestycje
          w infrastrukturę, żebyśmy ich trochę dogonili. Te pieniądze na nowoczesną,
          ekologiczną, niezależną od korków na drogach komunikację można wziąć teraz
          albo nigdy (sami tego z budżetu miasta nie wybudujemy).

- i wreszcie - uczelnia (jedna a solidna).

Twój tata wyciągnął ponocną dłoń wyciągając z bagna gorzowską siatkówkę,
          dyscyplinę z taaakimi tradycjami. Mniej ważne jest dlaczego to zrobił,
          ważne jest, że to zrobił, dlatego ja nie mam zamiaru przyłączać się do
          grona plujących na niego.
          Wady to ma każdy, nawet autor tych niezwykle mądrych myśli, które przeczytać
          można było wyżej :)))

Pozdrawiam. Marek P.
          • lebstrefa Re: Do Wojtka 15.01.05, 20:39
            A propos Korolewicza.
            On jest w PiS a nie w PO.
            A propos tych wyliczen co jest ważnego do zrobienia w Gorzowie.
            Po pierwsze prezydent bez zarzutow prokuratorskich.
            Korolewicz był kiedyś w RS AWS

Ja tam wybrałbym jednak AGIS-a. Nie wiecie czy ma tzw gadanę i dobrą prezencję?

• marek_p Re: Do Wojtka 15.01.05, 21:41
              lebstrefa napisał:

> Ja tam wybrałbym jednak AGIS-a. Nie wiecie czy ma tzw gadanę i dobrą
              > prezencję?

Wiemy. Ma.

Nie zgadzałem się z nim tylko w tematach destrukcyjnych, wynikających z jego
              antypatii do prezydenta (patrz podpisy pod oprotestowaniem multikina).

W temacie hipermarketu za mostem, moim zdaniem, ma racje. Nie bał się swojej
              opinii wyrazić, mimo iż zachowanie kupców spowodowało bardzo negatywną ocenę
              wszystkiego, co prezentowali (można by było mieć jeszcze więcej mądrych
              argumentów i przegrać, mając takich dowódców i obierając taką strategię).

Ale wracając do Agisa, to socjalista przecież (zważ, że nie napisałem, że
              członek prawolewicy), a tu poszukiwany jest ktoś z prawej części sceny.
              • Gość: prezes Re: Do Wojtka IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.05, 20:48
                marek_p napisał:

> Ale wracając do Agisa, to socjalista przecież (zważ, że nie napisałem, że
                > członek prawolewicy), a tu poszukiwany jest ktoś z prawej części sceny.

Prawa część sceny to też socjaliści. PiS to zdecydowanie socjalistyczna partia.
                SDPl już jest bardziej liberalna.
            • Gość: J1 Re: Do Wojtka IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 12:32
              Nie jest dla mnie ważne w jakiej partii ktoś wcześniej był, jest i będzie.
              Ważne, żeby się utożsamiał z miastem, miał wsparcie i tkz. chody, czy to w
              Warszawie, czy wsród posłów i .....

O sprawach gorzowskich trzeba patrzeć prospektywicznienie.

A propo Bachalskiego, nie mogę mu darować bredni dotyczących WSA.
              Może ktoś mi przypomni, o ilu komputerach dla szkół bredził?
        • Gość: joamal Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:50
          Oj, Wojtuś, twój tato nawet w domu umie kłamać jak z nut. A pytałeś go moze o
          tego "absolwenta" wyższej uczelni ??? O ile wiem ,absolwent to taki, który ma
          dyplom mgr'a w kieszzeni, a tacie się nie chciało. A te studia językowe w
          Oxford ? A moze jednak zwykły kurs językowy, co ?
          Pozdrawiam tatusia.
      • Gość: Bernard Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 16.01.05, 01:41
        Hey ted,
        Musisz zrozumiec, ze sprawa podejenia o machlojki to jedno a sprawa rzadzenia
        miastem to drugie...
        Gorzowianie lubia swojego prezydenta.
        Jesli sad udowodni ze narozrabial... wierz mi Gorzowianie powiedza co mysla.
        W tej chwili mowimy o Prezddencie.
        Nie ma w Gorzowie nikogo kto moglby rownac sie z Tadkiem.
        Nie mieszaj plotek, oskarzen i sledztw do tego...
        Nie potrafisz?? Szkoda.
        Pozdrawiam
    • Gość: Obserwator Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.05, 21:48
      Z lektóry wypowiedzi (31) jednoznacznie wynika, że niejaki Bachalski jest do
      dupy.
      • Gość: swingpop Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 00:32
        Zbyt dosadnie:Dzięki Bogu,żeBogu dzięki bo jakby tak nie daj Boże "Bachalski"
        to niech Bóg broni.HEHEHEHEHE!!!!!pozdrawiam .Myślę .............ze masz rację
        a nawet jestem przekonany.
    • Gość: Mateusz Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.05, 07:30
      Ludzie! Potrzebny psychiatra! Gorzów miastem 200 tys.! No nie takich jaj nie
      słyszałem, aby miasto w ciagu 10 lat podwoiło liczbę mieszkańców! No chyba, że
      kandydat (hehehe) na prezydenta każde nam kopulować, by zmienić model rodziny z
      2+1 na 2+12!
      Pilnie potrzebny kontakt z psychiatrą!
      • Gość: nicelus Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 00:14
        Mateusz napisał:
        > Ludzie! Potrzebny psychiatra!

naprawdę nie słyszałeś o miastach które w ciągu dziesięciu lat kilkasetktotnie
        zwiększyły liczbę mieszkańców?

nie znasz polskiego miasta w którym w ciągu dziesięciu lat przybyła nowa
        dzielnica na 200 tyś. mieszkańców?

psychiatra potrzebny, ale tobie!

• Gość: ASTAN Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.05, 10:52
      To smutne, że dla wielu dobry manager to osoba która wie komu i ile dać i od
      kogo wziąć, a zwykłe cwaniactwo, manipulacje i nadużycia to cnoty. Do póki tak
      myślicie, mając w pogardzie uczciwość i honor, dopóty będą np. w Poznaniu mówić
      o naszym mieście RUMUNIA.
      • Gość: Obserwator Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.05, 15:00
        Zawsze RUMUNIA mówili o Zielonej Górze i jej okolicach... wyłącznie.
        • Gość: nicelus Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.05, 03:47
          Obserwator napisał:
          > Zawsze RUMUNIA mówili o Zielonej Górze i jej okolicach... wyłącznie.

nie tak znowu dawno, bo przed wojną, zielona góra miała chyba dwukrotnie mniej
          mieszkańców niż gorzów. obecnie liczba mieszkańców jest prawie równa. przy tej
          tendencji, za 50 lat zielona góra będzie miała dwukrotnie więcej mieszkańców
          niż gorzów. zielona góra będzie ośrodkiem o znaczeniu krajowym, a gorzów
          regionalnym i zielonogórzanie na gorzów będą mówili rumunia.

zapis w planie krajowym dotyczący rangi poszczególnych miast w krajowej
          strukturze osadnictwa oparty jest na wnikliwej analizie tendencji i możliwości
          rozwojowych tych miast. sld chce wysłać kogoś do warszawy żeby "załatwił" inny
          zapis w planie, a przecież zmiana tylko na papierze nic nie da.

jedyną właściwą drogą jest, stworzyć możliwości rozwoju miasta. inwestorzy, to
          jest zarówno pracodawcy jak i pracobiorcy, pojawią się sami. napłyną z polski,
          europy i świata. czyżby wszyscy którzy mogą to zrozumieć, już przeprowadzili
          się z gorzowa do zielonej góry?

• Gość: joalmal Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:59
        A o Bachalskim Rumun nie mówią w tym Poznaniu ???
    • Gość: Bachala w nochala! Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 213.25.44.* 16.01.05, 12:32
      Bachalski wslawil sie juz lewiznami przy tworzeniu kol Platformy. W Kostrzynie
      zostal wprost wygwizdany! Probowal narzucic swego kandydata, poza tym jest
      umaczany w lewizny przy zakupie nieruchomosci w miescie - pomogl kolegom kupic
      bardzo atrakcyjne dzialki za grosze! Wybor Bachalskiego to MEGA korupcja i afery
      przy ktorych ta z Jedrzejczakim, to tylko male piwo! Co z nim zrobic? Bachala w
      nochala! Im szybciej sie wyniesie z Gorzowa, tym lepiej dla wszystkich uczciwych
      ludzi!
      • lebstrefa Re: Bachalski chce być prezydentem 16.01.05, 19:47
        A kto mowi że on będzie prezydentem. On tylko mówi że chce nim być. Spokojnie.
        Wiadomo że nie będzie.
    • Gość: zawarcianin Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:44
      Pan Bachalski na prezydenta i koniec !!!
      sldowcy nie będą nami rządzili !!!
    • Gość: Obserwator Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.05, 11:48
      ...nadal z wynika, że Bachalski jest do dupy... swoją drogą jak do tej pory nie
      zauważyłem kogoś kto nie byłby kontestowany przez jakiekolwiek gremium
      wyborców... czyli zależnie od punktu stania i swoich interesów wychwalamy tego
      bądź innego kandydata... pomimo to Bachalski jest do dupy.
    • Gość: landsberczyk Bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 14:10
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=15392713&a=15392713
      i inne wątki z tego forum.
      • Gość: Ragnar Bachal będzie prezydentem! IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.05, 14:24
        Bachal będzie prezydentem jeśli nie teraz to za półtora roku.

Bachal będzie bardzo dobrym prezydentem i przyczyni się do szybkiego rozkwitu
        Gorzowa.
        Bachal trochę świata zwiedził i widział jak powinien wyglądać nasz Gorzów a
        Tadeusz ma wizjie i omamy po spożyciu....
    • Gość: wszechwiedzący Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.05, 20:24
      Czy po dojściu do koryta wszyscy bezdomni będą mieli zapewnione lokum?
      Bezrobotni będą mieli pracę ? Czy zgadza się na na obcięcie przyrodzenia na
      piśmie jeżeli tego nie zrealizuje? Takie powinny być warunki dla chętnych na to
      stanowisko jeżeli tych obietnic nie spełniają.
    • Gość: Obserwator Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.05, 20:40
      Czy Bachalski nie był jakimś "ucholem", to takie popularne dzisiaj....
      • Gość: joamal Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:06
        Może nie był, mamusia była wziętym notariuszem i jakoś utorowała synkowi
        ściezki powoli. Jak wieść niesie, Bachalski jako jedyny w Elektryku nosił skórę
        i "był bardzo koleżenski" - tak pisali w ubiegłosezonoych" kartakch o
        kandydatach...
    • Gość: radny Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:16
      i jak się cujecie panie Jedrzejczak
      po forum w Galeri Ars na ul. Wełniany Rynek 6
      czy pan Bachalski nie ma racji ???
      prawda jest prwdą panie prezydencie !!!
    • blic Re: Bachalski chce być prezydentem 18.01.05, 14:16
      To jak tam z tymi 200-stoma tysiącami, Mr. DJ?
    • Gość: aaaaaaaaa Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.05, 08:46
      i dobrze że chce przynajmniej wiadomo jakie gość ma ambicje i jest nadzieja że
      będzie lepiej, bo pod rządami czerwonego Tadzia tej przyszłości nie widać.
      • Gość: Zatroskany Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.05, 12:17
        Nie wiem czy Bachalski będzie dobrym prezydentem,
        ale na pewno skończyła sie era Jędrzejczaka,
        powinniśmy podziękować tadziowi za to co zrobił
        dla Gorzowa, i jako wyborcy zastanawiać sie, który
        z kandydatów będzie najlepszy , bo przecież to od
        nas zależy przyszłość tego miasta a te spory do
        niczego dobrego nie doprowadzą. Moim zdaniem tego
        referendum nie powinno być, bo przecież jak będzie
        prezydent z opozycji a w radzie sld ma większość
        to nic z tego dobrego nie wyniknie, będa kłutnie
        spory i nikt na tym nie zyska a stracimy najwięcej my
        i nasze miasto. Opozycja powinna poczekać te 1,5 roku
        i wystawić jakiegoś senownego kandydata z wizją a nie
        piep... o 200 tys. gorzowie. Jak na razie to nawet nie
        mają pożądnej strategi , planu w jakim kierunku miasto
        ma sie rozwijać, więc za apelujmy do tych z opozycji i
        do tych z lewa by sie nie kłucili poczekali te pare
        miesięcy przedstawili swoją wizje na najbliższe lata.

pozdro
        • Gość: nicelus Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.05, 18:27
          bernard jako zatroskany napisał:

> będa kłutnie ... by sie nie kłucili <

bernardzie, wybacz ale już wielokrotnie zwracałem ci uwagę jak się pisze wyraz
          kłótnia. pomimo to jesteś jedyną osobą na tym forum która pisze "kłutnia". czas
          wreszcie się nauczyć, bo zmiana nicku nic ci nie da.

jeżeli chodzi o kłótnie prezydenta z radą, to przecież obecnie prezydent też
          nie ma w radzie bezwzględnej większości. nie jest to wcale złe, bo musi
          podejmować słuszne decyzje. musi do nich przekonać do nie tylko swoje
          ugrupowanie, ale co najmniej bezwzględną większość w radzie miasta.

• Gość: Bernard Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.01.05, 18:39
            Hey nicelus,
            Mozesz mnie posadzic o wiele rzeczy...
            Nie posadzaj mnie o zmiane "nick-name"...
            Sprawdzaj aderesy. Te nie klamia...
            Pozdrawiam.
    • Gość: zg Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.ek.zgora.pl 19.01.05, 23:35
      Zielona Góra liczy 119 tys. gamoniu. a po zlaczeniu sie z gmina bedzie liczyc
      135 tys. Tak wiec bedziecie tym razem musieli dolaczyc juz chyba szczecin bo i
      tak daleko poszybowaliscie z tymi waszymi ambicjami wiesniaki!!!!
      • Gość: Bachanka Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:46
        Jeśli Bachalski chce zostać prezydentem Gorzowa, to nim zostanie. To urodzony
        zwycięzca, wizjoner, człowiek czynu: pracowity i wytrwały. Zmieni oblicze
        Gorzowa, już czuję tę energię, widzę place budów, nowe firmy, ruch w edukacji,
        nieoczekiwane zmiany... tylko na lepsze! To geniusz. Zobaczycie.
        • Gość: Bernard Re: Bachalski chce być prezydentem IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 20.01.05, 01:07
          Hey Bachanka,
          Nie zobaczymy bo Gorzowianie wariata nie wybiora...
          On jest geniuszem w robieniu zamieszania i niszczenia...
          Gorzow wybierze Tadeusza!
          Pozdrawiam i milszych snow zycze!
          • Gość: Bachanka Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 02:25
            halo Bernard,
            więcej radości i głowa do góry.
            • Gość: Bachanka Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 02:27
              A Tadeusza już nikt nie wybierze, bo on wybrał niewolę.
        • Gość: joamal Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:08
          Kochanka ? O przepraszam, bachanka .... Takie nieodwracalne przejęzyczenie ...
    • Gość: Szymon Gięty Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.05, 15:43
      Jak Bachalski chce być Prezydentem, to ja też!!! A co mi tam!!!
    • Gość: alfa Re: Bachalski chce być prezydentem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:18
      to ten człowiek który kiedyś gorzowskie do poznanskiego przyłaczał
      • Gość: Antyczerwony Re: Bachalski będzie prezydentem!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.05, 08:32
        Odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. Skomlą tylko niudacznicy i ci co z
        komunistami trzymają a mają dużo do stracenia. Skomlą nieroby z Urzędu bo
        Bachal ich do roboty zagoni.
        BACHAL NA PREZYDENTA, BĘDZIE NORMALINIE.
        PRECZ Z UKŁADAMI I KOLESIOSTWEM CZERWONEJ SITWY POD WODZĄ TADEUSZKA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka