Gość: Laufer 1 IP: *.xtra.pl 13.06.02, 22:24 Kto pamięta Szymona Gietego? Lata 60-te i 70-te Swego czasu mityczną wręcz postać typu krakowskiego wariata-kloszarda-samotnika. Co o nim wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borys-krakow Re: Szymon Gięty 13.06.02, 22:26 Gość portalu: Laufer 1 napisał(a): > Swego czasu mityczną wręcz postać typu krakowskiego wariata-kloszarda-samotnika Paryskiego. W Krakowie wariaci raczej pospolici, odpowiednika Szymona nie ma. Chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xgwiak Re: Szymon Gięty IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 14.06.02, 01:46 Lubiany w Gorzowie za swoja oryginalnosc. O ile pamietam lubial brac czynny udzial w pochodach 1-szo majowych. Pozdrowka!! Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Szymon Gięty 19.06.02, 11:23 Gość portalu: xgwiak napisał(a): > Lubiany w Gorzowie za swoja oryginalnosc. > O ile pamietam lubial brac czynny udzial w pochodach 1-szo majowych. > Pozdrowka!! Czasami zawczasu stosowne służby wywoziły go na majówkę za miasta, ale ponoć mimo wszystko zwykle stawiał się na uroczystości. Był, ze swoją małpą, ostatnim uczestnikiem (zamykał pochód :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blic Re: Szymon Gięty IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 08:04 Ja go pamiętam z zupełnie nie-mitycznych lat '90. :) Z tym, że o ile ja wiedziałem kto to jest, o tyle nie dam głowy czy wszyscy moi równieśnicy także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blic rano IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 08:06 o, widzę, że jestem dziś rano pierwszy :) gratulacje, pochwała wzrokowa, uścisk dłoni sekretarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pretty Szymon Gięty IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 21:28 Toczyła się już w innym wątku o tym rozmowa, ale zagajam raz jeszcze- postawmy pomnik Szymonowi Giętemu! Odpowiedz Link Zgłoś