marek_p 22.03.05, 22:17 Miałem zaszczyt kilka dni temu uczestniczyć w historycznym wydarzeniu. www.aeroklubgorzowski.pozytki.pl/news.php?id=1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gostek Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:40 Na czym latacie i skąd startujecie? I dlaczego Tadeusz nie jest waszym prezesem? W koncu to pierwszy pilot Gorzowa. A co nieprawda? Mógł być pierwszym pływakiem, to może też być pierwszym pilotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 12:45 Zaraz Jędrzejczak. Ja bym proponował, żeby prezesem został ten najbardziej zapracowany radny, gwiazda gorzowskiej prawicy - Tadeusz H. Chyba o nim myślałeś, gostek. Był prezesem klubu siatkarskiego, był wójtem, szefem ZUS-u. Ma doświadczenie. Ba, dorabiał jako doradca w Choszcznie. Widać, na wszystkim się zna. Gostek, masz zadanie: namów radnego Tadeusza H. na to stanowisko... Przecież szkoda......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:27 Aeroklub to powazna sprawa. Drobny aferzysta Tadeusz H. mógłby nie poradzić. Tadeusz J. to dużo większy kaliber, jako aferzysta i jako prezes klubu. Horbacza pewnie nie byłoby stać na to, aby postawic swojemu klubowi obiekt typu "Słowianka". Moze więc pod prezesurą Tadeusza J. aeroklub wybudowałby sobie lotnisko. Przy takiej inwestycji boki moga być że Ho! Ho! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 21:06 A, to teraz wiem....Słowianka to tylko dla klubu....Mozna i tak. A powiedz mi, skąd masz takie dobre rozeznanie o możliwości robienia przekrętów w czasie prowadzenia inwestycji. Coś jesteś za dobrze poinformowany. Podziel się swoimi doświadczeniami. Jak to się robi, ile możma zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 23.03.05, 23:14 Oczywistym kandydatem na Prezesa Stowarzyszenia jest Tadeusz Gadawski, człowiek z branży (pilot). To on jest duszą tej inicjatywy. Jednak o tym kto ostatecznie będzie szefem Areoklubu zdecyduje Walne Zgromadzenie. Mam nadzieję, że nie będziemy długo na nie czekać. Wiem, że forum to nie klub miłych pogawędek, ale fajnie by było, gdyby udało się uciec w tym wątku od partyjniactwa i wycieczek góra-dół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:18 Jakub. Jeżeli jesteś z opcji o której myslę, że jesteś, to o robieniu przekrętów przy okazji inwestycji miejskich powinieneś wiedzieć sporo. Chyba, że będziesz twierdził, że jestes z grupy ostatnich naiwnych, o co cię nie posądzam. A nasz Tadeusz J. zlapany za rękę jak zwykle twierdzi, że to nie jego ręka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 26.03.05, 22:52 A z jakiej Ty jesteś opcji, gostek? Z tej, o której myslę? Z opcji radnego Tadeusza H.? Jemu już coś udowodnili. A może się mylę? On pewnie ma niezłą wiedzę na temat, który Ciebie tak interesuje i w którym tak dobrze się orientujesz. Jeżeli masz tak dobre rozeznanie, to napisz, jak to się robi, jak załapać sie na jakiś szmal? Czemu tą wiedze trzymasz dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p c.d. 22.03.05, 22:46 Rejestracja stowarzyszenia Aeroklub Gorzowski to pierwszy, choć niewątpliwie malutki kroczek w kierunku budowy gorzowskiego lotniska. Stowarzyszenie, czyli organizacja posiadająca osobowość prawną może wystąpić o przyznanie jej środków unijnych na budowę lotniska, do prowadzenia czynności statutowych (patrz statut Aeroklubu Polski). www.aeroklubpolski.pl/STATUT%20AP.doc Tak więc, w szczególności: § 5.1. Celem Aeroklubu Polskiego jest: l/ prowadzenie działalności w poszczególnych dyscyplinach sportu lotniczego oraz organizowanie rekreacji związanej z lotnictwem i turystyką lotniczą, 2/ propagowanie i rozwijanie lotnictwa polskiego, a zwłaszcza szkolenia i sportów lotniczych, ... 6/ wspieranie inicjatyw, szkolenia i działalności lotniczej dzieci i młodzieży, 7/ szkolenie i doskonalenie kadr lotniczych, w tym trenerskich i instruktorskich, 8/ rozpowszechnianie wiedzy i umiejętności lotniczych w społeczeństwie, jako elementu edukacji narodowej, 9/ działanie na rzecz gospodarki i kultury narodowej, bezpieczeństwa i obronności kraju, zapobieganie klęskom żywiołowym i ekologicznym oraz zagrożeniom cywilizacyjnym, ... 13/ organizowanie zawodów krajowych i międzynarodowych, imprez sportowych oraz rekreacyjnych związanych ze sportem lotniczym, 14/ prowadzenie działalności edukacyjno – wychowawczej i popularno – naukowej w dziedzinie lotnictwa, 15/ organizacja i realizacja współzawodnictwa w poszczególnych dziedzinach sportu lotniczego, Obok funkcji sportowo-szkoleniowych lotnisko będzie pełnić funkcje lotniska sanitarnego (lądowisko dla śmigłowców przy Dekerta nie spełnia wymogów bezpieczeństwa). Lotnisko w przyszłości ma też służyć do lądowania małym kilkuosobowym samolotom odrzutowym używanym przez biznesmenów. Nie napisałem nic zbytnio odkrywczego jeśli chodzi o plany. Gmina Kłodawa ma już, albo w najbliższym czasie będzie miała kompletne zapisy w planie zagospodarowania. Nie będę "sprzedawał" tu szczegółów, bo należy się to tym, którzy nad nimi pracowali (nie chodzi tu tylko o osoby z grupy inicjatywnej). Chciałem zwrócić uwagę na to, że Stowarzyszenie (Aeroklub) to podstawowa sprawa w każdej z dotychczasowych przymiarek. W zależności od tego, kto opowiadał i komu był Aeroklub albo gorzowski albo oddział Aeroklubu Lubuskiego w Zielonej Górze. Ucinając wszelkie spekulacje mamy bardzo dobre personalne kontakty z Aeroklubem z Zielonej Góry i równie dobre z Aeroklubem w Pile. Chciałbym, aby gospodarzem gorzowskiego lotniska był Aeroklub Gorzowski i dlatego się zaangażowałem. Uważam, że skoro taka miejscowość jak Ustronie Morskie dała radę zarejestrować swój aeroklub, to nie przekracza to również naszych możliwości. Czasu na rejestrację jest wystarczająco wiele, bo póki co na przyszłym lotnisku rośnie piękny rzepak. Pozdrawiam Marek Pogorzelec Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: c.d. 22.03.05, 23:17 Lotnisko pod Gorzowem jest w Strategii Rozwoju Województwa Lubuskiego. Choć Samorząd Wojewódzki nie miał jeszcze zbyt wielu okazji by zaprezentować tego, jak bardzo mu zależy na realizacji tego punktu, wierzymy, że czas ku temu jest odpowiedni. Unia Europejska bardzo wiele inwestuje obecnie w infrastrukturę nowych swoich członków, tak więc, JAK NIE TERAZ (za pieniądze Unii), TO KIEDY (i za czyje pieniądze) ? Poza tym Marszałek, który tak wiele lat rządzi tym województwem ma może ostatnią możliwość zapisać się w historii Gorzowa jako budowniczy, nie tylko jako likwidator (patrz szpitale). Inicjatywa ma dużą szansę na realizację - wiemy już gdzie - lokalizacja na płaskowyżu w kierunku na Różanki i Wojcieszyce daje szanse na rozwój lotniska (Dąbie pod Szczecinem nie ma możliwości rozbudowy, podobne kłopoty są z Przylepem k.Zielonej Góry). Tu mamy dużo wolnego płaskiego terenu, bez drzew i do tego blisko miasta. Nie takie jednak szanse nasze miasto już zaprzepaściło, a różnorakimi planami można by obdzielić kilka podobnej wielkości miast, dlatego będziemy się starać, nie odwlekać rejestracji stowarzyszenia. Liczymy na życzliwe zainteresowanie lokalnej prasy, telewizji i radia. Pilnujcie, kochani, tej sprawy niech ona nie odejdzie wraz z jednymi, czy drugimi wyborami. Rządzący niech się zmieniają, bo taką naturę mają, najlepsze miejsce dla pogorzowskiego lotniska jest między Górczynem, a Różankami - A NIE NA PÓŁKACH CZY NA STRONACH STRATEGII, NAWET TYCH NAJPIĘKNIEJSZYCH ! Pozdrawiam serdecznie - powiadomimy o terminie Zebrania Założycielskiego i liczymy, że dołączycie wesprzeć inicjatywę budowy gorzowskiego lotniska paroma złotówkami składki członkowskiej, a może, co cenniejsze swoimi zdolnościami, czy kontaktami. Marek P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaw Re: c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:20 / propagowanie i rozwijanie lotnictwa *polskiego*, a zwłaszcza szkolenia i sportów lotniczych, Dlaczego nie "lotnictwa" w ogolnym tego slowa znaczeniu? Czym (oprocz nazwy) różni sie od innych lotnictw. No i najważniejsze - czy to zbytnio nie zawęża tematu ograniczając mozliwości dotowania przez Unię? No bo jezeli taka nacjonalizacja no to niech sie martwi "nacja"... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: c.d. 22.03.05, 23:39 Gość portalu: ciekaw napisał(a): > / propagowanie i rozwijanie lotnictwa *polskiego*, a zwłaszcza szkolenia > i sportów lotniczych, > Dlaczego nie "lotnictwa" w ogolnym tego slowa znaczeniu? Odpowiedź znajdziesz w nazwie. Aeroklub Polski. > czy to zbytnio nie zawęża tematu ograniczając mozliwości dotowania > przez Unię? Nasz statut nie musi być dokładnie taki jak Aeroklubu Polski. Ba nawet nie może być dokładnie taki. W szczegóły natury prawnej się nie wdaję, bo od tego są fachowcy. Zawsze boję się długich dyskusji dotyczących zapisów bardzo szczególnych. Najlepiej by było sprawdzić, czy innym aeroklubom, tym, które składały wnioski o dofinansowanie projektów ze śroków unijnych taki "polski" zapis nie przeszkodził w ich uzyskaniu. Wierzę w zdrowy rozsądek, jestem niepoprawny w tej materii - myślę, że urzędnicy unijni nie wyzbyli się swoich narodowości i nie przeszkadza im i to, że my ją też mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: c.d. IP: *.ztpnet.pl 23.03.05, 07:42 A podobno lotnisko w Lubuskiem nie ma racji bytu bo wszyscy wolą latać z Poznania lub Berlina... To zastanówcie się Goszoffiaczki jak to w końcu ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
zasieki1 Re: c.d. 23.03.05, 11:19 nie ma racji bytu lotnisko pasażerskie. lotniska aeroklubowe, takie jak w przylepie maja sie swietnie (o ile sa dobrze zarzadzane - a to w przylepie jest bardzo dobrze) szczerze zycze gorzowowi lotniska, jednak nie wiem czy zalozyciele stowarzyszenia zdaja sobie sprawe z tego jaki ogrom pracy ich czeka oraz jakie srodki finansowe beda musieli zdobyc, aby pomysl sie urzeczywistnil. mam nadzieje, ze sie uda!!! p.s. jedna uwaga: lotnisko powinno sie nazywac Aeroklub Ziemii Lubuskiej - filia Gorzow, czy jakos tak. kiedy powstawala obecna nazwa lotniska w przylepie, aeroklub zielonogorski zostal, po naciskach z polnocy, zamieniony na aeroklub ziemii lubuskiej. w zwiazku z tym trzymajmy sie tej nazwy skoro sam gorzow ja wybral Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: c.d. 23.03.05, 23:42 zasieki1 napisał: > nie ma racji bytu lotnisko pasażerskie. lotniska aeroklubowe, takie jak > w przylepie maja sie swietnie (o ile sa dobrze zarzadzane - a to w przylepie > jest bardzo dobrze) Właśnie. Lotnisko w Przelepie jest potrzebne Zielonej Górze - nigdy nic złego o nim nie napisałem. O lotnisku w Babimoście pisałem podobnie jak zdecydowana większość gorzowian, nie ma ono dla nas żadnego znaczenia jeśli chodzi o jego walory użytkowe. Jest daleko od Gorzowa, mało kiedy coś z niego odlatuje. Topi się tam środki, które by można było przeznaczyć na ratowanie szpitali. Lepiej zainwestować w lotniska na miarę potrzeb i możliwości naszych półstolic w Przelep i w Różanki, a nie przelewać kasę w położoną na wschodnim skraju województwa studnie bez dna. > szczerze zycze gorzowowi lotniska, jednak nie wiem czy zalozyciele > stowarzyszenia zdaja sobie sprawe z tego jaki ogrom pracy ich czeka > oraz jakie srodki finansowe beda musieli zdobyc, aby pomysl sie > urzeczywistnil. No cóż, mam nadzieję, że stowarzysznie będzie miało członków założycieli zdrowo ponad wymagane 15 osób. Wtedy się uda. > p.s. jedna uwaga: lotnisko powinno sie nazywac Aeroklub Ziemii Lubuskiej - > filia Gorzow, czy jakos tak. Może się nazywać różnie, ale o filii nie mam mowy. Możemy współpracować bardzo gorąco i serdecznie (i na pewno będziemy). Bardzo by głupio było, gdby się okazało, że Ustronie Morskie ma pełnoprawny Aeroklub, a Gorzów ma jakąś filię. > kiedy powstawala obecna nazwa lotniska w przylepie, aeroklub zielonogorski > zostal, po naciskach z polnocy, zamieniony na aeroklub ziemii lubuskiej. Przy najbliższej okazji spytam się kolegów z grupy inicjatywnej czy coś takiego sugerowali, albo, nie daj boch, na coś takiego naciskali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @(_)@ Re: c.d. IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.05, 12:49 marek_p napisał: > póki co na przyszłym lotnisku rośnie piękny rzepak. < niedługo pszczoły będą tam latać. jak na początek dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: c.d. 29.03.05, 21:55 Gość portalu: @(_)@ napisał(a): > niedługo pszczoły będą tam latać. jak na początek dobre i to. No to by się zgadzało. Może i moje nawet. Rzepak to świetny pożytek. Wiesz @(_)@ ja gorąco w to wierzę, że Gorzów wart jest lotniska... ... że będzie komu tu się bawić w latanie, czy skakanie, wierzę też, że będzie miał kto tu przylatywać w interesach. Te sprawy się zazębiają i ze sobą trybią. To się nazywa ROZWÓJ. To naszemu miastu jest potrzebne (miastu, znaczy się, gorzowiakom). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:43 Jakimkolwiek powiązaniom z zieloną górą mówimy głośne NIE!!! Osobiście wolałbym, żeby to była filia aeroklubu z Suwałk, niż przyczółek falubazu! Na pohybel marszłkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 13:16 Gratuluje realizacji dobrego pomysłu. Jedno pytanie odwołujecie się do wszystkich zainteresowanych . Np. paralotniarzy . Czemu po powstaniu Areoklubu . Tylu ilu jest w gorzowskim paralotniarstwie pasjonatów nalezało wszystkich zaprosic . To oni zlecieli juz pół Europy . Artykuły zamieszcza w prasie lotniczej Szymon Gorski- pierwsza paralotnia Gorzowa. Takie nazwiska jak Kopczyński ,Bruszewski . Oni juz lataja na tysiacach metrów od 10 lat. Łączyć siły!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 23.03.05, 23:55 Gość portalu: open napisał(a): > Gratuluje realizacji dobrego pomysłu. > Jedno pytanie odwołujecie się do wszystkich zainteresowanych . Np. > paralotniarzy . > Czemu po powstaniu Areoklubu . Tylu ilu jest w gorzowskim paralotniarstwie > pasjonatów nalezało wszystkich zaprosic . To oni zlecieli juz pół Europy . > Artykuły zamieszcza w prasie lotniczej Szymon Gorski- pierwsza paralotnia > Gorzowa. Takie nazwiska jak Kopczyński ,Bruszewski . Oni juz lataja na > tysiacach metrów od 10 lat. > Łączyć siły!!!! Obawiam się, że nieuważnie czytałeś. Na razie jest grupa inicjatywna, witryna internetowa i zespół roboczy pracujący nad statutem i Zebraniem Założycielskim. Mamy nadzieję, że dzięki mediom m.i. temu forum dyskusyjnemu dotrzemy do wszystkich zainteresowanych, tych paralotniarzy, którzy jeszcze nie przyłączyli się również. Mam nadzieję, że spotkamy się na Zebraniu Założycielskim, nie tylko, zresztą z paralotniarzami, ale w gronie osób, którym bliska jest idea budowy lotniska pod Gorzowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:23 nie żaden przyczolek pieniaczu. po co ferment siejesz?? Aeroklub w Zielonej Gorze nazywal sie zielonogorski, ale po polaczeniu wojewodztw powstal, po naciskach ludzi z Gorzowa, AZL. Niech wiec i gorzowski tez sie tak nazywa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 20:23 Co ty pie..sz, po jakich naciskach? Jestem zdania, ze to co gorzowskie powinno się nazywać gorzowskie, a to co zielonogórskie - zielonogórskie. Dzięki temu Gorzów uniknie kompromitacji, jak choćby w przypadku uniwersytetu zielonogórskiego - krynicy "mONdrości" - pośmiewiska szkolnictwa wyższego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:51 Riki... weź morde w kubel... Bo wnosisz tylko ferment i parafiaństwo... nie masz nic konstruktywnego albo smiesznego do powiedzenia? więc idź do szkoły i ucz się... Szczeniak jesteś - szczekasz dyszkantem w nadzieji ze cię usłysza... słysza, słyszą... tylko z takimi "mądrościami" nie znajdziesz posłuchu... Chyba niepotrzebnie pisze bo i tak nie skumasz o co biega... no ale - probowac trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek lat 9i pół Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 22:54 Gość portalu: werty napisał(a): > Riki... weź morde w kubel... > Bo wnosisz tylko ferment i parafiaństwo... > nie masz nic konstruktywnego albo smiesznego do powiedzenia? > więc idź do szkoły i ucz się... > > Szczeniak jesteś - szczekasz dyszkantem w nadzieji ze cię usłysza... słysza, > słyszą... tylko z takimi "mądrościami" nie znajdziesz posłuchu... > > Chyba niepotrzebnie pisze bo i tak nie skumasz o co biega... > no ale - probowac trzeba... werty...krytyk od siedmiu boleści sie odezwał. człowieku ,twoja głupio-mądrość zaczyna mnie już powoli drażnić, za kogo ty sie k... uważasz? wypisujesz tu jakieś 1-zdaniowe zdanka bez ładu i składu i co, uważasz sie za kogoś ponad poziomy? zejdź na ziemie chłopie i opanuj sie odrobine, jak na razie to swoimi wypowiedziami na tym forum nie dorosłeś do tego żeby podsumowywać innych choćby w części,wykaż sie odrobiną mądrości i dostrzeż wreszcie swoje miejsce w szeregu bo troche za bardzo w pióra moim zdaniem obrosłeś. i na koniec jeszcze pamiętaj o jednym,nigdy nie sraj we własne gniazdo bo to najgorsze co może być. pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 23:00 Gość portalu: karolek lat 9i pół napisał(a): > wypisujesz tu jakieś 1-zdaniowe zdanka 1-zdaniowe zdanka, powiadasz... > uważasz sie za kogoś ponad poziomy? Na pewno ponad poziom 1-zdaniowych zdanek. > troche za bardzo w pióra moim zdaniem obrosłeś. Każdy ma swoje 1-zdaniowe zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:38 "...nigdy nie sraj we własne gniazdo bo to > najgorsze co może być...." Znasz to z autopsji? Współczuję... musi ci sie chu.jowo siedzieć w takim gnieździe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek lat 9i pół Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 23:22 brawo marek_p . to wspaniałe co robicie i całym sercem jestem z Wami. trzymam kciuki. pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 24.03.05, 00:17 Gość portalu: karolek lat 9i pół napisał(a): > brawo marek_p . > to wspaniałe co robicie i całym sercem jestem z Wami. > trzymam kciuki. Żeby nie było wątpliwości - ja tylko trochę pomagam. Najważniejsi w stowarzyszeniu są fachowcy z branży i zapaleńcy-hobbyści, tacy, o któych pisał Open. Stronkę w necie każdy założyć umie, tyle, że nie każdemu się chce. Jeśli już tak emocjonalnie o tym piszemy, to chciałem bardzo prosić, żebyście się przyłączyli, pomogli Aeroklubowi wystrartować, potem już się to samo będzie kręcić, jak w innych miastach. Nie zbiedniejecie jak roczną składkę w wysokości np 20 złotych zapłacicie, a pieniądze, na zorganizowanie stowarzyszenia potrzebne będą. Lepsze takie pieniądze niż "sponsora"/biznesmena. Za te parę zeta, będziecie mieli swoje miejsce w historii aeroklubu, Wasze nazwiska będą wpisane w kronice jako Członkowie-Założyciele. Może jakiś Wasz prawnuk będzie pilotem euro-wahadłowca i do swego czipowego pamiętnika wrzuci skan z zebrania, kiedy to pradziadek (lub prababcia) organizowali w Gorzowie lotnictwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:45 Marek... masz pecha... :-) Jakieś zasrańce pchaja sie do lotnictwa... ale ani skrzydel ani polotu to nie maja... sorki ze na twoim poście.. nie o lataniu lecz o "gniazda obsrywaniu"... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzowianka72 Re: Aeroklub Gorzowski 24.03.05, 07:25 marek_p napisał: > Jeśli już tak emocjonalnie o tym piszemy, to chciałem bardzo prosić, > żebyście się przyłączyli, pomogli Aeroklubowi wystrartować, potem już się to > samo będzie kręcić, jak w innych miastach. Ja się piszę na to! :-) Marek_P, mam nadzieję, że nie zniechęcą Cię niektóre idiotyczne posty i informacje na bieżąco będziesz podrzucał, wątek wart jest widnieć na samej górze :-) Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:42 A ty chcesz koniecznie wystartowac z tego "osranego" gniazda? W pierw sie umyj... kto cie do samolotu zabierze? No bo sam to daleko nie polecisz... Masz za ciężką glowę... no i woda utrudnia utrzymanie rownowagi... Hmmm jeszcze coś... chyba na razie "styknie"... Odpowiedz Link Zgłoś
andy54 Re: Aeroklub Gorzowski 25.03.05, 22:25 Już Ci ktoś powiedział pyskaczu abyś sie produkował na swoim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 26.03.05, 09:18 Ten werty to jakiś niedoleczony pacjent szpitala psychiatrycznego z Walczaka, czy od zawsze tak ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wszystkich Re: Aeroklub Gorzowski IP: 82.160.53.* 27.03.05, 12:04 POĆWICZCIE LATANIE NA DRZWIACH OD STAREGO KIBLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.05, 00:14 Więc jak z tym werty? prostackie maniery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J1 Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.05, 21:27 Przyłączam się do ciepłych słów Gorzowianki72 - lotnisko dla awionetek w bliskości strefy KSSSE jak również terenów stilonowskich daje ogromne możliwości w pozyskiwani inwestorów i zatrzymaniu już istnejących. Pamiętam jak miało dojść do spotkania całego zarządu VW w Gorzowie i niestety rozbiło się wszystko o niemożność szybkiego dotarcia do nas. Marku P Mam dwa pytania - czy przeprowadziliście rozmowy z prezydentem? jeśli tak,to jak sie prezydent J. ustosunkował do tej inicjatywy? - czy lokalizacja bazy Straży Pożarnej i pomysł wieży( 21 metrowej)przy Fabryce Domów 6 nie będzie kolidować z waszymi planami usytuowania przyszłego pasa pomiędzy Różankami a Wojcieszycami. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 29.03.05, 22:19 > Mam dwa pytania > - czy przeprowadziliście rozmowy z prezydentem? jeśli tak,to jak sie > prezydent J. ustosunkował do tej inicjatywy? Wg mojej wiedzy na obecną chwilę spotkania jeszcze nie było. Bogdan Duszak (pilot motolotniarz) umawia spotkanie. > - czy lokalizacja bazy Straży Pożarnej i pomysł wieży (21 metrowej) przy > Fabryce Domów 6 nie będzie kolidować z waszymi planami usytuowania przyszłego > pasa pomiędzy Różankami a Wojcieszycami. My działamy w oparciu o plan zagospodarowania gminy Kłodawa. Wieża 21 metrów..., no cóż niedaleko Fabryki Domów są też wieżowce. Lokalizacja lotniska powinna to wszystko uwzględnić - powtarzam - to, póki co, duuuże pole. Przy najbliższej okazji rzucę temat Panu Gadawskiemu, nie czuję się autorytetem w temacie lotnictwa. Pomagam tylko, bo bardzo mi zależy na powstaniu lotniska, które jest bardzo ważne dla rozwoju naszego miasta. Przy okazji służę telefonem do fachowca, a zarazem człowieka, który jest głównym inicjatorem powstania aeroklubu: Tadeusz Gadawski 601689266. Wasze zainteresowanie będzie dla nas dodatkowym dopingiem. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek lat 9i pół Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 29.03.05, 22:54 marek_p napisał: > Nie zbiedniejecie jak roczną składkę w wysokości np 20 złotych zapłacicie, > a pieniądze, na zorganizowanie stowarzyszenia potrzebne będą. > Lepsze takie pieniądze niż "sponsora"/biznesmena. gdybyś był łaskaw podać jakieś szczegóły... pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Aeroklub Gorzowski 30.03.05, 19:00 Marku, gratulacje. Jak mniemam, będziesz przemierzał przestworza wyłącznie w maszynach w czarno-żółte paski? :))) A tak na marginesie- ... mam nadzieję, że może w sobotę, jak pogoda dopisze, da się te domki pszczółek pooglądać? :)) Pyza to z gatunku tych niebojących. Jak to czasem na człowieka niespodzianki w lesie czekają! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 30.03.05, 20:49 pretty01 napisała: > Pyza to z gatunku tych niebojących. To ja się za nią będę musiał bać :) > Jak to czasem na człowieka niespodzianki w lesie czekają! ;))) No nieźle :))))) Tak więc, moja prywatna kryjówka została wytropiona. Cieszę się na to spotkanie. Mam nadzieję, że będzie w pełnym składzie (?), chociaż warunki jeszcze niezbyt sprzyjające, ale pogadać będzie z pewnością miło (to o sobie było). Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Aeroklub Gorzowski 30.03.05, 21:33 marek_p napisał: > Tak więc, moja prywatna kryjówka została wytropiona. Eee.. samo mi się tak jakoś wytropiło... :)) Marku! Klnę się na wszystkie świętości, ze do dzisiaj żyłam w błogiej nieświadomości. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 30.03.05, 21:57 pretty01 napisała: > marek_p napisał: > Tak więc, moja prywatna kryjówka została wytropiona. > > Eee.. samo mi się tak jakoś wytropiło... :)) Marku! Klnę się na wszystkie > świętości, ze do dzisiaj żyłam w błogiej nieświadomości. :)) Trochę pouszkadzany jestem, ale do soboty powinno być już dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 30.03.05, 22:09 > pretty01 napisała: >> Eee.. samo mi się tak jakoś wytropiło... :)) Teraz to już będę musiał trzymać minimum fasonu, a to takie urocze i odosobnione miejsce, że przejmować niczym się nie trzeba było :) Wiesz, przy pszczołach to czasem takie zajęcie, że od propolisu rąk domyć pół dnia nie idzie, poza tym cały człek dymem waniajet, a jak dobrze przyniosą to od noszenia ramek ręce jak w szympansa do ziemi sięgają. Ale to i tak najprzyjemniejsza praca pod słońcem! Tak za miesiąc i troszkę to już Pyzie bym wyciągnął z ula kawałek plastra z młodym miodzikiem..., a teraz to już totalnie słodkiego nic w słoikach nie mam :( Ale temat rozwodniliśmy... Koledzy z Aeroklubu mnie wyleją :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy54 Re: Aeroklub Gorzowski 30.03.05, 23:59 Do Marka P! Załatwiłem!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 16:03 A po co budowa następnego lotniska .Toc jest w Chwalęcicach ,a może przeszkadzać będzie elicie miejskiej lotnisko w tak bliskim kontakcie .Proponuje stare zmodenizować i będzie taniej .Chyba że nie o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 02.04.05, 09:41 Gość portalu: gość napisał(a): > A po co budowa następnego lotniska .Toc jest w Chwalęcicach ,a może > przeszkadzać będzie elicie miejskiej lotnisko w tak bliskim > kontakcie .Proponuje stare zmodenizować i będzie taniej .Chyba że nie o to > chodzi A ja poroponuję wskoczyć na rowerek (piękna pogoda się szykuje) i zobaczyć ten port lotniczy pod Chwalęcicami (dokładniej to na dzień dzisiejszy w granicach administracyjnych miasta Gorzowa). Piękne domy na nim wyrosły, jak przysłowiowe grzyby po deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzowianka72 Re: Aeroklub Gorzowski 02.04.05, 09:50 marek_p napisał: > A ja poroponuję wskoczyć na rowerek (piękna pogoda się szykuje) i zobaczyć > ten port lotniczy pod Chwalęcicami (dokładniej to na dzień dzisiejszy > w granicach administracyjnych miasta Gorzowa). > > Piękne domy na nim wyrosły, jak przysłowiowe grzyby po deszczu. Marku, ale może pomiędzy nimi da się jakiś pas startowy namalować... na trawnikach... pomiędzy budynkami gospodarczymi, garażami... ;-) Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu 12.04.05, 22:32 www.aeroklubgorzowski.pozytki.pl/infopage.php?id=7 Tomek na innym wątku spytał o Aeroklub. Pozwolę sobie rozwinąć temat. Jestem tam tylko malutkim trybikiem w rozpędzającej się maszynie :), ale skoro wypadło na mnie, że tu Wam rozpocząłem zdawać relację, to głupio tego nie kontynuować. Dobrze by było przeczytać komunikat łącznie w odnośnikami, a ja tylko w kilku słowach dopowiem. Wybraliśmy wariant ścisłej współpracy z Aeroklubem Polski. Tradycja ważna rzecz, AP ma już 85 lat, wiele pokoleń pilotów wyszkolił, to dla nas zaszczyt, a przy okazji podejrzliwi mają mniej powodów do posądzania nas o jakieś niegodziwe intencje. Jeszcze jeden istotny wątek tu poruszę. Pasjonaci mogą co najwyżej jakiś kawałek równego pola do latania motolotni przysposobić. Tylko władze samorządowe mogą dla Gorzowa lotnisko wybudować. My możemy tylko stworzyć sprzyjający klimat, zebrać z kupę wszystkich ludzi z naszego regionu, tych co mają podobne do Ikara zamiłowania. To właśnie robimy. Nie wiem kogo historycy zapiszą jako tego co region gorzowski Europie i Światu przybliżył, ale na pewno przed nim sporo pracy jeszcze. Klimat jest sprzyjający. Władze gminy Kłodawa wyznaczyły bardzo dobrą lokalizację, teraz trzeba koło tematu dreptać, żeby nie było jak z poprzednimi planami (mam zaszczyt znać osobiście osobę, która uczestniczyła w kilku już takich wytyczankach, ale czasy są inne, jeśli wszyscy, łącznie z mediami będziemy się interesować postępami w sprawie, to będziemy mieli lotnisko jak na miasto leżace w Europie przystało). Tyle na razie. Apeluję nie dajcie tematowi zwiędnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p cd 16.06.05, 23:29 www.aeroklubgorzowski.pozytki.pl/forum.php?page=&cmd=show&id=1&category=1 Informacja trochę nieoficjalna ;) Pozdrawiam marek_p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 00:26 "...tych co mają podobne do Ikara zamiłowania..." To co? - klub samobójców tworzycie? Proponuję nazwę "Gorzowskie Ikary"... Watpie czy wladze samorządowe beda zainteresowane w budowaniu... "lądowiska" dla miejscowych Ikarów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: *.gorzow.mm.pl 17.06.05, 16:30 A ja wątpię czy takie dupki jak Ty, powinny się wypowiadać na temat lotniska? Leć na lądowisko w Przylepie. Tam znajdziesz przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:57 Jak na pilota to zbyt lotnym umysłem nie grzeszysz - za to jezykiem - tak... Poczytaj sobie mit o Dedalu i Ikarze... Patronem pilotów powinien byc Dedal... a Ikar moze tobie patronowac... to dupek który nie słuchal ostrzeżeń i sie rozwalił... P.S. Nie mniej - Pilot - czy jak cie tam zwą - tyle samo ladowań co i startów ci zyczę... nawet w Przylepie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: 5.6.1D* / 24.70.95.* 18.06.05, 00:13 Hey werty, Pacan oczywiscie jestes, ale musze przyznac ci racje... Ktos tu sobie glupola na patrona wybral.. Chyba, ze padanie na buzie ma byc ich specjalnoscia... Oczywiscie nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: 5.6.1D* / 24.70.95.* 18.06.05, 00:13 Hey werty, Pacan oczywiscie jestes, ale musze przyznac ci racje... Ktos tu sobie glupola na patrona wybral.. Chyba, ze padanie na buzie ma byc ich specjalnoscia... Oczywiscie nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 00:19 Rozumiem i doceniam ta ochote do zrehabilitowania sie wobec mnie... Stąd te dwa identyczne posty? Bo niełatwo jest wysłac jeden po drugim taki sam... trzeba sie postarac... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: 5.6.1D* / 24.70.95.* 18.06.05, 03:56 Hey werty, madre posty warto powtorzyc by pacany takiue jak ty zrozumiualy.... Nie pozdrawiam bo pije drinka (wodka na pol z coca cola i duuuuzo lodu) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu 21.06.05, 01:03 > Ktos tu sobie glupola na patrona wybral.. Żaden to patron. Kochał latać, ot i stąd odwołanie do niego. Dzisiejsi entuzjaści ostrożniejsi są, chociaż miłość do wznoszenia się między chmury po kimś oddziedziczyli (nie wiecie, czy Ikar aby nie miał jakiegoś potomka ?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: 5.6.1D* / 24.70.95.* 21.06.05, 05:55 Hey marek, Po pierwsze...martwi amatorzy lotnictwa dzieci nie plodza... Tak juz jest...Niestety. Trzeba byc...zywym i ... twardo, ze sie tak wyraze, do dziela tworzenia potomstwa sie zabierac... Ikar to moze symbol romatyzmu...lecz nie lotnictwa. Przywalil buzia w glebe tak ze zadnego godnego obrazu usmiechu na niej nie zostalo. Paru mniej romantycznych, a za to madrzejszych probowalo...i polecialo... Moze wsrod nich... Jako ekspert od lotnictwa (zaczynam sie nad tym zadtanawiac z opowodu wyboru Ikara) powinienes szybko znalezc jakiegos swieckiego swietego od fruwania... Pozdrawiam i...wysokich lotow zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:44 Proponuje jako patrona Anioła... (tylko nie tego z Alternatyw!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: 5.6.1D* / 24.70.95.* 22.06.05, 03:09 Hey werty, Anioly maja wprawdzie dyzo lepsza reputacje jesli chodzi o latanie...jednak trzeba pamietac ze paru jednak...upadlo... Nizej niz Ikar.... Chyba, ze zaproponujesz specyficznie jednego z naszych skrzydlatych opiekunow. Ich niewidocznosc moze jednak negatywnie wplynac na akcje tworzenia klubu... Jak sie przejma swoim anielskim patronem to moze niewidoczny klub stworza... Szukaj dalej... Oczywiscie nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:41 Tu Benek ma racje - upadły anioł to do dupy patron... Proponuje ulubienicę Marka P. - pszczółke... Bo to i lotna i pracowita... i dosłodzi i nie upada... No i w ulu się potrafi znaleźć... a tu widzę będzie niezły ul z tym lotniskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: 5.6.1D* / 24.70.95.* 24.06.05, 07:27 Hey werty, Pszczolka... Niby nie zle...Wywija w powietrzu jak maly skuterek...Latania uczyc nie trzeba... Jedyny minus to ten, ze wprawdzie pszczolki pracowicie lataja to jednak ktos inny miody zbiera... To nie wrozyloby przyszlemu klubowi dobrze... Hm... Szukajmy dalej Oczywisciue i jak zawsze nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:45 "...to jednak ktos inny miody zbiera..." Eee! To przecież Marek Peeee.!!!!! Niech zbiera.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gorzowianka72 Re: Rozpoczęcie formalnej rejestracji Aeroklubu 21.06.05, 14:39 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Jako ekspert od lotnictwa (zaczynam sie nad tym zadtanawiac z opowodu wyboru > Ikara) powinienes szybko znalezc jakiegos swieckiego swietego od fruwania... Hey Bernard Z tego co mi wiadomo (aczkolwiek mogę się mylić), św. Józef z Kupertynu jest patronem lotników, astronautów i studentów. Zwany jest również "patronem pasażerów linii lotniczych, astronautów, sił powietrznych i pilotów", lub "latającym zakonnikiem", ze względu na to, iż posiadał zdolność lewitacji. Tak więc szukać "fruwającego świętego" nie ma potrzeby ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p ZAPRASZAMY NA SPOTKANIE ! 21.06.05, 00:52 Chciałbym zaprosić wszystkich sympatyków i potencjalnych członków Aeroklubu Gorzowskiego na spotkanie organizacyjne, które odbędzie się w czwartek o godzinie 19:00, przy ulicy Sikorskiego w sali konferencyjnej gorzowskiego oddziału Grupy Energetycznej ENEA. Będziecie mogli dowiedzieć się o postępach w procesie rejestracji naszego Aeroklubu i podyskutować o przyszłości. Co ważniejsze, będziemy mogli przekazać Wam już kilka informacji o przyszłym lotnisku. Zapraszam do odwiedzenia naszej witryny, na której umieszczony jest oficjalny komunikat, z poprzednego zebrania www.aeroklubgorzowski.pozytki.pl/infopage.php?id=29 Nasz Aeroklub został 14 czerwca przyjęty to Aeroklubu Polski. Teraz czeka nas rejestracja w Krajowym Rejestrze Sądowym, a potem wybór władz, które będą miały masę społecznej pracy do wykonania. Tych entuzjastów trzeba wesprzeć, pokazując, że nie są sami. Bardzo wiele było już prób uruchomienia aeroklubu w Gorzowie, że o opracowanach i planach lotnisk "tu i tam" już nie wspomnę. Wszystko wskazuje na to, że nasza próba zakończy się sukcesem, jeśli możesz to przyjdź, pomóż, pokaż, że idea lotniska dla Gorzowa nie jest Ci obca. W przygotowanie podstaw pod budowę lotniska zaangażowały się samorządy, starostwo powiatowe, nie jesteśmy osamotnioną grupką zapaleńców, uzupełniamy działania urzędników, bo od razu stąd samoloty liniowe startować nie będą, ale nasze małe różnorakie statki powietrzne tak, zaraz jak będzie można! Jeszcze raz gorąco zapraszam! Marek Pogorzelec Odpowiedz Link Zgłoś
gorzowianka72 Re: ZAPRASZAMY NA SPOTKANIE ! 21.06.05, 08:20 marek_p napisał: (...) Marku, pozwoliłam sobie skopiować Twoje zaproszenie na MFD. Mam nadzieję,że w ustawie o prawach autorskich nie ma klauzuli o postach... ;-) Pozdrawiam :) www.forum.gorzow.pl/viewtopic.php?p=7314#7314 Odpowiedz Link Zgłoś
gorzowianka72 Re: ZAPRASZAMY NA SPOTKANIE ! 23.06.05, 15:35 Pragnę przypomnieć sympatykom Aeroklubu Gorzowskiego, że w dniu dzisiejszym o godzinie 19:00, przy ulicy Sikorskiego, w sali konferencyjnej gorzowskiego oddziału Grupy Energetycznej ENEA, odbędzie się spotkanie organizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: ZAPRASZAMY NA SPOTKANIE ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:26 No!!! to już trwa około pół godziny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: ZAPRASZAMY NA SPOTKANIE ! IP: 5.6.1D* / 24.70.95.* 24.06.05, 07:28 Hey gorzowianka, Polecisz??? he he he Pozdrawiam latajaco... Odpowiedz Link Zgłoś
amb1 Re: Aeroklub Gorzowski 21.06.05, 19:18 ...tak na marginesie tematu. Czy wiecie, że w bardzo bliskich Niemczech, koło Muenchebergu ( w Eggersdorf ), jest lotnisko sportowe, na którym wybudowaliśmy ( my Gorzowianie - od projektu po drogi dojazdowe ) hangar na 4 samolociki i paralotnie ? Jest się czym pochwalić, bo został uznany przez członków "ichniego" Stowarzyszenia za nabardziej funkcjonalny ( najładniejszy i najtańszy !!! ) obiekt tego typu... To chwaliłem się ja, Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 23.06.05, 22:07 amb1 napisał: > To chwaliłem się ja, Andrzej. Odbierz, proszę, pocztę z Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:22 O!!! Andrzej, chyba robota ci sie szykuje... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 24.06.05, 17:10 Gość portalu: werty napisał(a): > Andrzej, chyba robota ci sie szykuje... O to może jakieś szczegóły nasz drogi werty zdradzisz ? Z Andrzejem umówiliśmy się na oglądanie, tego co zaprojektował i wybudował. Werty jestem zbudowany Twoją obywatelską postawą. Ostatnimi czasy, bardzo leżą Ci na sercu sprawy Gorzowa. Pozwolę sobie zaryzykować stwierdzenie, że będą jeszcze z Ciebie ludzie. Tak trzymać Werty, tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:49 "...Z Andrzejem umówiliśmy się na oglądanie, tego co zaprojektował i wybudował..." tylko... tak... dla czystej...klarownej jak miód... przyjemności???? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 24.06.05, 23:14 Gość portalu: werty napisał(a): > tylko... tak... dla czystej...klarownej jak miód... przyjemności???? Jak coś potrzebujesz wiedzieć to pytaj śmiało, a nie jak panienka, że "chciałaby, a boi się". Wietrzysz kryminał?, marnotrawstwo?, korupcję?, stręczycielstwo? Po to zrobiliśmy witrynę i informujemy tak dokładnie o wszystkim, żeby trudniej Ci było. Na każde nasze spotkanie możesz przyjść, możesz też włączyć się i dla odmiany społecznie popracować, dobrze Ci to zrobi, śmielej w lusterko będziesz zaglądał. 21 lipca będzie Walne Zebranie, drukuj plakaty, przekonasz nas, że w Ikara nie warto inwestować i takie tam różne zabawne bzdurki poopowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 24.06.05, 23:21 marek_p napisał: > śmielej w lusterko będziesz zaglądał Tak na marginesie, na wczorajszym spotkaniu było kilka osób bywających na forum. Po zakończeniu części oficjalnej zamieniliśmy słów kilka - Werty, wyrastasz nam na legendę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:06 "...Werty, wyrastasz nam na legendę ;)" Ale miło... Dziękuję - wiesz jak dosłodzić - robisz to pszczółkom co zimę... :-) E tam...!!! dzięki w każdym razie... (to "e tam" to echo tego co zacząłem pisać a stwierdziłem że nie ma sensu... (kurna - ale gaduła jestem...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:57 "...dla odmiany społecznie popracować..." Marku P. - praca społeczna to zadna odmiana - no!!! może w nazwie - onegdaj zwało to się "czyn społeczny" i mnie się kojarzy niezbyt sympatycznie (to ocena z punktu widzenia "ideolo" - bo sentymentalne wspominki O.K. - była to moja młodość) tak więc do pracy społecznej jestem nastawiony pozytywnie - zadaj temat a wykonam (temat musi oscylować w zakresie prac poligraficzno - edytorskich)... Taka refleksja na marginesie - czy Ty - oprócz pszczółek - nie powinienes zajmować się mediacjami? - bo w trakcie pisania moich deklaracji stwierdziłem że robię rzecz której nie pochwalam - deklaruję działania torpedujące moje zawodowe źródło dochodów - czyli darmowe wykonanie prac za ktore ktoś kasę wyjmie?... ale nie mniej - jeżeli jest taka potrzeba - to i owszem służe pomocą... P.S. "... Wietrzysz kryminał?, marnotrawstwo?, korupcję?, stręczycielstwo?..." Wietrzę...??!! Wiatr w skrzydła Waszej inicjatywy... nie bez kozery Ty wziąłeś się za to - pszczółki to lotny naród... a nic nie dzieje sie bez przyczyny.... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 25.06.05, 00:26 No patrz, nie taki Werty straszny jak go malują. Gość portalu: werty napisał(a): > Taka refleksja na marginesie - czy Ty - oprócz pszczółek - nie powinienes > zajmować się mediacjami? Byś pytajnika nie wstawił, jakbyś mnie lepiej znał. Czyli mówisz, że jesteśmy umówieni na czyn społeczny, cieszę się. Tak jeszcze spytam, ograniczasz się tylko do jednej branży w sprawach zawodowych (jakoś nie wydaje mi się to możliwe, zważyszy na różnorodność tematyki podejmowanej przez Ciebie na tym forum). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:39 "Markupe", nie odpowiem na pytania Twe... Może jutro... O.K.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:37 Nie odpowiem... Własnie za oknem trwa 3 ekspozycja "fireworków" na Krakowskim Kazimierzu - patrząc zza Wisły... Tak więc Markupe za daleko mieszkamy... OOOO!!!!! to nie koniec "fireworków"....na koniec "dupnęło" nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Aeroklub Gorzowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:41 Na nic Twoje zakusy... mieszkam w Krakowie... sentmenty gorzowskie pozostały bo meszakłem w Gorzowku 11 lat... i tutaj pozostała moja córka (i była zona... bardzo dobra przyjacólka...) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Aeroklub Gorzowski 30.06.05, 01:07 Gość portalu: werty napisał(a): > Na nic Twoje zakusy... mieszkam w Krakowie... sentmenty gorzowskie pozostały Nie wiem, czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale bardzo lubię ludzi, którzy sentymenta mają. Normalne, no nie (?), co bym siebie nie lubił, to by dopiero już było nienormalne :) > bardzo dobra przyjacólka...) Bardzo dobre przyjaciółki naszych przyjaciół są naszymi bardzo dobrymi przyjaciółkami (daruj pora późna). Idę spać, bo jutro od rana moje pszczoły mają loty zaplanowane i muszę robić za personel naziemny :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Uwaga ważne informacje ! 30.06.05, 00:27 Tu można zobaczyć plan zagospodarowania terenu lotniska: www.aeroklubgorzowski.pozytki.pl/infopage.php?id=31 Teren jest płaski jak stół, nie wymaga praktycznie żadnych prac ziemnych. Przy okazji zajedźcie zobaczyć, jadąc drogą z Kłodawy prosto w stronę Różanek, za Wojcieszycami po lewej stronie drogi jest przewidziane lotnisko Aeroklubu. Znajmy mówił, że nie wierzy w szybkość działania urzędników, dlatego nie dajmy temu wątkowi zginąć, cieszę się, że media interesują się sprawą, nasi kochani decydenci muszą czuć presję, ona zmotywuje ich do działań - inaczej sprawa będzie się ślimaczyć w nieskończoność, a czas działa na naszą niekorzyść. Pozdrawiam Marek P. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Jeszcze jedno 30.06.05, 00:44 Żeby to wszystko się bilansowało i układało, to oprócz entuzjastów muszą być i ludzie biznesu, którzy nie dość, że też będą korzystać z lotniska i usług mechaników Aeroklubu to jeszcze promować lotnisko na różnych płaszczyznach, czasem i towarzyskich. Pozyskanie takich ludzi dla naszej inicjatywy nie jest takie łatwe, ale myślę, że za jakiś czas usłyszycie, że coś jednak nam się udało. Dobrze by było uratować inicjatywę od polityki, ale to jest za duża sprawa, żeby było to możliwe. Kompromis - piękna rzecz - apeluję do wszystkich wypowiadających się na temat tej inicjatywy, żeby potrafili ważyć słowa. Pewne sprawy są ważniejsze od tego kto wygra następne wybory i to właśnie jest taka sprawa (nie Aeroklub,LOTNISKO). Pozdrawiam wieczorową porą raz jeszcze. marek_p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Uwaga ważne informacje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:46 "...dlatego nie dajmy temu wątkowi zginąć, ..." Może go - powyżej 100 postów - podzielić - odtworzyć? Bo mnie np. zniechęca watek ktory trzeba "przewijać"... Tak... do 100... i od nowa (np. "tytul"+koleny nr) Odpowiedz Link Zgłoś
gorzowianka72 Re: Uwaga ważne informacje ! 05.07.05, 10:47 Pragnę przypomnieć sympatykom: "Wszystkich chętnych, którzy zainteresowani są wstąpieniem w szeregi Aeroklubu Gorzowskiego zapraszamy na Walne Zgromadzenie, którego zadaniem będzie uchwalenie statutu oraz dokonanie wyboru władz aeroklubowych. Walne Zgromadzenie odbędzie się 21 lipca 2005 r. o godz. 18.00 w świetlicy Enea S.A. w Gorzowie Wlkp., ul. Sikorskiego 37 /były Zakład Energetyczny Gorzów/" Odpowiedz Link Zgłoś