Dodaj do ulubionych

Gorzów bez tramwajów

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 16:07
Mam pytanko do mieszkańców Osiedla Słonecznego: jak Wam się podoba
komunikacja zastępcza ?
Przy okazji w końcu mamy europejskie wiaty !
Obserwuj wątek
    • Gość: Miguel Re: Gorzów bez tramwajów IP: 213.96.252.* 12.06.01, 22:43
      Pozwole sobie wyrazic smutek z powodu tego faktu! W czym teraz Gorzow bedzie
      lepszy od Zielonej Gory? No ale moze kiedys podciagna Wam ta kolejke linowa...
      • Gość: Andrzej Re: Gorzów bez tramwajów IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 07:28
        Gość portalu: Miguel napisał(a):

&#62 Pozwole sobie wyrazic smutek z powodu tego faktu! W czym teraz Gorzow bedzie
        &#62 lepszy od Zielonej Gory? No ale moze kiedys podciagna Wam ta kolejke linowa...

Trochę mi Ciebie szkoda .... Miguel
        • Gość: Miguel Szkoda Miguela IP: *.usal.es 13.06.01, 11:45
          "Szkoda Miguela"

Osoby:
          Gorzowianin 1
          Gorzowianin 2

G1 -O! To szkoda Miguela!
          G2 -Szkoda Miguela!
          G1 -Bardzo szkoda Miguela!
          G2 -Oj, szkoda, szkoda!
          G1 -Miguela szkoda!
          G2 -Taki fajny Miguel byl...

Mam nadzieje, ze nienaruszylem zbytnio praw autorskich Kabaretu "POTEM"! ;-)
          • Gość: borys Re: Szkoda komunikacji IP: *.intercomp.com.pl 13.06.01, 12:50
            W końcu, Miguel, nie odpowiedziałeś wprost, czy macie w Mieście Jaboli
            komunikację nocną, czy nie. Z Waszej stronki miejskiej wynika, że nie (nie ma
            rozkładu nocnych autobusów). Chyba, że są nocne tramwaje. Ghost-tram.
            Ale taksówki się nie liczą.
            • Gość: Robert Miguelu, Miguelu IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 13.06.01, 15:36
              Miguelu, Miguelu, Ty najpiekniejszy z calej wsi*, bilet na tramwaj kupie Ci

* wsi nie mylic z WSI - obecnie podpora UniZielu
              - mam nadzieje, ze nie naruszylem niczyich praw autorskich
              + w Gorzowie tramwaje maja wiecej do zaoferowania niz kawalek linii do Wieprzyc
              (obecnie na prawach autobusowej kom. zast.)
              ° a teraz ;-) do Miguela!
              • Gość: Miguel Re: Miguelu, Miguelu IP: *.usal.es 13.06.01, 17:45
                Jesli moge byc wybredny, to wolalbym bilet na ta kolejke! Jak juz umierac w
                Gorzowie, to chociaz spadajac w wysokosci... ;-)

A Uniwerek mysle ze bedzie mial nieco inny skrot. A mianowicie UZI!!! Marek P.
                zarzuca, ze mial powstac Uniwersytet Lubuski czyli UL. Ale UL, to bylaby nieco
                przyslodka nazwa, kontrastujaca nieco z zielonogorsko-gorzowska miloscia. A UZI
                oddaje w pelni naszego zielonogorskiego ducha! (ciekawe, kiedy ktos wtraci
                jakis komentarz na temat pochodzenia tej broni...)
              • Gość: borys Gdzie sypiają tramwaje? IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 13.06.01, 18:03
                To gdzie teraz jest zajezdnia?
                Dawniej na Wieprzycach
                • Gość: Andrzej Re: Gdzie sypiają tramwaje? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 08:04
                  Gość portalu: borys napisał(a):

&#62 To gdzie teraz jest zajezdnia?
                  &#62 Dawniej na Wieprzycach

... a co chciałeś je domalować :)))
              • Gość: Andrzej Robert - mocny jesteś IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 10:14
                Gość portalu: Robert napisał(a):

&#62 Miguelu, Miguelu, Ty najpiekniejszy z calej wsi*, bilet na tramwaj kupie Ci
                &#62
                &#62 * wsi nie mylic z WSI - obecnie podpora UniZielu
                &#62 - mam nadzieje, ze nie naruszylem niczyich praw autorskich
                &#62 + w Gorzowie tramwaje maja wiecej do zaoferowania niz kawalek linii do Wieprzyc
                &#62
                &#62 (obecnie na prawach autobusowej kom. zast.)
                &#62 ° a teraz ;-) do Miguela!

Muszę Ci przyznać, Robert, że dobry jesteś w te klocki (nie przeszkodziło mi to w
                skrytykowaniu Ciebie kilka tekstów niżej).
                Muguelu, czy Ci nie żal ???
            • Gość: Miguel Nocna komunikacja IP: *.usal.es 13.06.01, 17:38
              Tak jak napisalem w tamtym watku, istnieje cos takiego jak komunikacja nocna,
              ale jest to najslabszy i najmniej przemyslany punkt dzialanosci MZK. Jedna
              linia o ciut przydrogim bilecie...
    • Gość: Gosta Re: Gorzów bez tramwajów IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 08:07
      Gość portalu: Andrzej napisał(a):

&#62 Mam pytanko do mieszkańców Osiedla Słonecznego: jak Wam się podoba
      &#62 komunikacja zastępcza ?

Dobrze, że wróciły przecinaki. Tłok w tych autobusach był wkurzający

• Gość: Andrzej Tramwajem na Górczyn ? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 15:02
      Słyszeliście, że jest koncekcja wybudowania nowej trakcji tramwajowej, aż do
      szpitala wojewódzkiego ?

Pas techniczny zarezerwowany na całej długości ...
      • Gość: Robert Ghosttramway po parku sztywnych! IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 20.06.01, 15:28
        Wow, ale nius!
        Andrzeju, o tym trabili juz wszyscy aniolowie swieci!
        A wiesz skad ma sie zaczynac? Przystanek poczatkowy "zakret na kosciach",
        nastepny "mijanka na zeberku" z kantyna "pod kosciotrupem". A dlaczego? Bo na
        cmentarzu im Kopernika, na grobach budowniczych bimby z konca zazeszlego
        stulecia!
        Tak w ogole, to watek brzmial tak prowokacyjnie, ze az nie zaskakuje mnie jego
        zywotnosc...
        • Gość: Andrzej Spotkałem fana kolei linowych ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 10:08

&#62 Wow, ale nius!
          &#62 Andrzeju, o tym trabili juz wszyscy aniolowie swieci!
          &#62 A wiesz skad ma sie zaczynac? Przystanek poczatkowy "zakret na kosciach",
          &#62 nastepny "mijanka na zeberku" z kantyna "pod kosciotrupem". A dlaczego? Bo na
          &#62 cmentarzu im Kopernika, na grobach budowniczych bimby z konca zazeszlego
          &#62 stulecia!

Widzę, że propozycja nie przypadła Ci do gustu (choć przystanki nazwałeś nieźle).
          Rozumiem, że jeśli nie bimba i nie autobus (trzeba by wyasfaltować kawał historii)
          to albo helikopter, albo kolejka linowa.

Już nawet pomysłodawca się wycofał do okopów na poligonie, czyżbyś został tylko
          Ty ?

• Gość: Robert A tyle! Wrong! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 17:24
            Pokaz palcem,gdzie napisalem slowo o kolejce linowej,to kupie Ci przejazdowke-linowke!
            Ja po prostu przejechalem sie po twoim poscie, ktory an odkrywczy, ani interesujacy, ani...
            Tramwaj i owszem, ale nie w wersji przez cmenatarz Kopernika i tyle co Ci napisze.
            A glosna sprawe linowej po prostu przegapilem (to byl chyba rapten jeden dzien w gazetach).
    • Gość: borys Re: Gorzów bez tramwajów IP: *.halo.provector.pl 24.06.01, 00:00
      Jestem w Gorzowie i nie znajduję tramwajów także na Dzierżyńskiego!
      Miguel ma rację, Gorzów się kończy!
      • Gość: Robert Tramwaje gora! IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 27.06.01, 15:40
        Nie Gorzow sie skonczyl, tylko szyny sie wyjezdzily. To cos, czego nie
        zauwazamy w asfalcie, pyle i poniezeniu jest waznym organem w tramwajowym
        ustroju i czasem tzreba to wymienic. Podziwiam jak we Frankfurcie robia to
        chyba co 5-10 lat, na dodatek pucuja, dmuchaj i chuchaja codzienne...
        Bez obaw bimby wroca jak na skrzydlach!
        A tak na marginesie skoro nie zauwazacie, to tak na oko ile maja szerkosci te
        nasze gorzowski szyny (chodzi o rozstaw miedzy nimi w mm)?
        • Gość: borys Re: Tramwaje gora! IP: *.bci.net.pl 27.06.01, 17:06

&#62 na oko ile maja szerkosci te
          &#62 nasze gorzowski szyny (chodzi o rozstaw miedzy nimi w mm)?

Szyny wszędzie jednakie, ale tory w Gorzowie szersze niż w Bydgoszczy.
          • Gość: Robert Re: Tramwaje gora! IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 28.06.01, 10:59
            Nie unikaj odp.na trudne pytania! Bez wymigiwan: nie szerkosc pojedynczej szyny
            (tj. ew. jej grubosc), ale rozstaw miedzy nimi, tak jak napisalem, a nie
            wszedzie jest ten sam.
            Podobnie jak w kolejach szynowych typu PKP, z ktorych wywodza sie miejskie
            kolejki elektryczne. Znasz ten kawal dlaczego w Rosji tory maja inny rozstaw?
            • Gość: borys Tory dołem. IP: *.spam.mim.pl 28.06.01, 11:18
              1435 mm (każdy gorzowski przedszkolak to wie.
              Zielonogórski - dopiero po ukończeniu Uniwersytetu.
              Chłe chłe - "uniwersytetu").
              Kawału nie znam.
              • Gość: Robert Brawo, brawo! IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 28.06.01, 11:34
                Ja tego w przedszkolu nie mialem...
                Ale "piatka z plusem"
                Kawal jest taki:
                &#62pytaja cara czy ma jakies zyczenia co do budowanej kolei, a on nie, ale jakie
                moge miec, to oni - moze jakies specjalne tory, albo mundury, a jeden sie
                wyrywa, ze moze tory maja byc szersze, a car na to: a na ch... mi szersze,
                inzynierowie posluchali, no i sa szersze...
                Nie wiem czy na carski ch..., bo ich z bliska nie widzialem. Gdzies byla kiedys
                nawet taka ruska linia kolejowa w glab Polski, ciekawe czy jeszcze jest?
                • Gość: borys Od tramwaju do LHS IP: *.spam.mim.pl 28.06.01, 11:46

&#62 Gdzies byla kiedys
                  &#62
                  &#62 nawet taka ruska linia kolejowa w glab Polski, ciekawe czy jeszcze jest?

LHS. Linia Hutniczo-Siarkowa od Hrubieszowa do Olkusza. Jeszcze jest, ale skrót
                  LHS inaczej się teraz tłumaczy. Ogólnie pomysł nie jest zły, można wywozić
                  szybciej towar do b. ZSRS, tym razem już za pieniądze, albo barter ;-)
                  • Gość: Robert Chyle kapelusza! IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 28.06.01, 11:53
                    No, no, no to sie nazywa gruntowna wiedza!
                    • Gość: borys Gorzowskie przedszkole IP: *.spam.mim.pl 28.06.01, 12:08
                      Wszystko z gorzowskiego przedszkola. Byłe średniakiem. ;-)
                      • Gość: Robert Re: Gorzowskie przedszkole IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 19:18
                        Coz tacy jestesmy - my z Gorzowa...
                        Od dziecka przecietnie srednio genialni, ach my niedoceniani...
                        Pozdrawiam :-)
                        • Gość: borys Podróże kształcą. IP: *.gammanet.pl 28.06.01, 19:29
                          Szybciutko się przemieszczasz. Jak tam stan Odry?
                          • Gość: Robert Re: Podróże kształcą. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 13:21
                            Jakie tam podroze, po tylu latach czlowiek nawet nie zauwaza zmiany otoczenia... Jak mawial Goethe - czlowiek nie podrozuje by dojechac, ale by podrozowac wlasnie, stad u mnie to zadne podroze...
                            Co do Odry to nie wiem jak teraz, wczoraj stan sredni, na granicy niezauwazalnego, ale prace przy noym moscie tocza sie dzielnie na przod.
                            Co do tego skad Ty sie logujesz, to tez spora paleta... :-)
                            • Gość: borys Re: Podróże kształcą. IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 29.06.01, 15:50
                              Ukrywam się.

• Gość: Robert Re: Podróże kształcą. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 20:27
                                No to mnie zalatwiles
                                co to za domena, o kurcze ;-)
                  • Gość: Jorn Re: Od tramwaju do LHS IP: 217.11.129.* 29.06.01, 16:01
                    Gość portalu: borys napisał(a):

&#62 LHS. Linia Hutniczo-Siarkowa od Hrubieszowa do Olkusza. Jeszcze jest, ale skrót
                    &#62
                    &#62 LHS inaczej się teraz tłumaczy. Ogólnie pomysł nie jest zły, można wywozić
                    &#62 szybciej towar do b. ZSRS, tym razem już za pieniądze, albo barter ;-)

Na LHS rozstaw szyn jest taki, jak w dawnym sojuzie (1600 mm). Zdaje się, że w
                    Kastylii też jest tak (a przynajmniej było) - to chuba na ch... biurboński (ale
                    na ten temat niech lepiej wypowiada się Miguel).
                    • Gość: Robert Re: Od tramwaju do LHS IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 20:23
                      No ja tam nie wiem czy odpowie.
                      Jak ostatnio Miguela pytalem jak maja Spanki, to mi do dzis nie napisal... A chwalil sie, ze wie o nich wiecej niz o ZGrzankach! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka