Dodaj do ulubionych

Najlepsza na świecie jest botwinka

IP: *.intercomp.com.pl 13.06.01, 14:06
Barszczyk na krowich kościach, z porządnie zerżniętymi młodymi, liściastymi
buraczkami, podany z jajem na twardo i kleksem kremowej śmietany.
Kto uważa inaczej, ten parówa.
Obserwuj wątek
    • Gość: borys Młoda kapustka! IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 30.06.01, 14:34
      Nieprawda!
      Tylko młoda kapustka, duszona na oliwie z oliwek z kminkiem, podana posypana koperkiem z
      ziemniaczkami!
      • Gość: Miguel Re: Młoda kapustka! IP: *.dialup.uni2.es 01.07.01, 01:06
        Jezu... Torturujesz mnie psychicznie! Wiesz, ze tutaj w sklepie kielbasa
        uznawana za przysmak musi byc pokryta plesnia? Ogolnie to jest taka zasada, ze
        jak cos bardziej smierdzi, to jest drozsze i bardziej cenione... No ale za
        tydzien pochlone kabanosa, jalowcowa, ogorki malosolne i zapije rzecz jasna
        wodeczka! Zielonogorska!!! ;-)
        • Gość: borys Gazpacho IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 02.07.01, 13:49
          Ale macie tam gazpacho!!
          • Gość: Miguel Re: Gazpacho IP: *.usal.es 03.07.01, 11:39
            Ale skladniki na gazpacho mozna kupic w Polsce, a botwinki w Hiszpanii nie ma!
            • Gość: borys Re: Gazpacho IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 03.07.01, 13:00
              Ratuj się!!!
              Uciekaj!!!
      • Gość: Klin Re: Młoda kapustka! IP: *.miraco.pl 06.07.01, 14:43
        Gość portalu: borys napisał(a):

&#62 Nieprawda!
        &#62 Tylko młoda kapustka, duszona na oliwie z oliwek z kminkiem, podana posypana
        &#62 koperkiem z ziemniaczkami!

Borys... parówo... najlepsza na świecie jest botwinka!!
        • Gość: borys Parówa IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 09.07.01, 12:19
          Gość portalu: Klin napisał(a):

&#62 Borys... parówo... najlepsza na świecie jest botwinka!!

Najlepsza na świecie jest drobiowa parówka z kurczaków mielonych razem z piórami, podana w bułce z
          polepszaczami, polana keczupem z octu i koncentratu pomidorowego.
    • Gość: daro Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: 10.40.197.* 05.07.01, 14:17
      Jedna rzecz, Borys - latoś mszyca tłumnie obsiadła młode pędy ćwikłowe. Od biedy można się więc obyć bez
      krowich kości, a też będzie treściwie. Poza tym zgadzam się. trochę więcej tolerancji dla nie gustujących w
      różowej zupce
      • Gość: borys befsztyczek IP: 212.160.162.* 16.07.01, 13:50
        Najlepszy na świecie jest befsztyczek z polędwicy wołowej smażony
        na "niedopieczony" na oliwie z oliwek, po odwróceniu posolony, podlany
        masełkiem, obłożony plastrem gruszki i plasterkiem roqueforta. Podany z sałatą
        vinaigrette.
    • Gość: Miguel Najlepsze na świecie są ogórki małosolne!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 23:14
      Dosłownie gdzie się nie pojawię, przetrzebiam wszystkie słoiki z tym
      smakołykiem!!!
    • Gość: borys Spaghetti IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 02.08.01, 16:57
      Mamy sezon na pomidory, a więc tomata sparzonego i oskórkowanego kroimy i pestkujemy. Rzucamy na patelnię,
      gdzie wprzódy na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyliśmy bazylię, posiekane pepperoni i czosnek. Krótko!
      Pepperoni ma zblednąć, a czosnek lekko zbrązowieć. Po pomidorach dorzucamy spaghetti all dente i parmezan
      tarty.
      • Gość: suchy2 Re: Spaghetti IP: 195.205.77.* 03.08.01, 14:41
        no ico dalej ?
        • Gość: borys Re: Spaghetti IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 18:37
          To tyle. Przepis kompletny. No, może bez półwytrawnego wina z wodą i lodem.
          Białego.
      • Gość: gnat Re: Spaghetti IP: 10.40.197.* 03.08.01, 16:31
        Ja najpierw smaze (oliwa z oliwek lub pestek winogron) mielone z cebulka i
        czosnkiem. Nie wolno dodawac jajka. Poządane są za to duze ilosci bazylii,
        oregano i pietruszki. Az sie ladnie zarummieni. W duzym garnuszku obok juz
        zaczyna sie gotowac sos z tomatow. Potem wszystko mieszamy o dodajemy marchewke
        oraz groszek (juz ugotowane albo z puszki). Gdy to juz sie ladnie ugotuje
        dodajemy odrobiny oliwy z oliwek oraz szklanke wina czerwonego stolowego -
        sophia tez moze byc. Na sam koniec sos beszamelowy robiony w trzecim garnuszki
        z galki muszkat., mleka i maselka. Musi byc rzadki a nie taki gęsty jak do
        lasagnie. Dolewamy go do glownego sosu. Reszta bez zmian. Czyli makaron al
        dente z tartym parmezanem. To jest udoskonalony nieco przepis spaghetti z Ojca
        Chrzestnego, gdy po nieudanym zamachu przygotowanym przez Turka Alfonso Solozzo
        i rodzine Tatalia (wiadomo, ze stal za nimi ten lotr Barzini) na szacownego Don
        Vito mlody Sony zorganizowal w domu na Long Island twierdze. Wtedy gruby
        Clemenza gotowal dla wszystkich makaroni i uczyl mlodego Michaela Corleone jak
        sie robi jedzenie dla tylu chlopa.
        • Gość: borys Re: Spaghetti IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 18:39
          Dobrze, że nie dodajesz gnata (np. Beretty)
        • Gość: Klin Re: Spaghetti IP: *.miraco.pl 03.08.01, 21:04
          Wszystko jasne, tylko powiedzcie, gdzie kupić makaron al dente. W naszym
          sklepiku są nitki, muszelki i parę innych, ale al dente nie ma...
          • Gość: borys Re: Spaghetti IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 12:20
            Widzę trzeba Cię skierować do przedszkola. Al dente to sposób gotowania.
            Makaron (pasta) ugotowana w ten sposób stawia opór zębom (al dente) a nie jest
            rozgotowany, jak to zwykle czynią polacy. Czyli jest twardawy. Na paczkach
            lepszych makaronów (polecam Malmę i wszelkich włochów) znajdziesz czas
            gotowania al dente. Cottura al dente 5 min. Czy jakoś tak. Że wrzucamy do
            gotującej, osolonej wody z kroplą oleju i po odcedzeniu przepłukujemy zimną
            kranówą wspominać nie muszę...
            • Gość: Klin Re: Spaghetti IP: *.miraco.pl 04.08.01, 22:50
              Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienia! :)) Człowiek uczy się całe życie... Zanim
              odważyłem się zapytać na forum, problem przedyskutowałem z moimi dziećmi. Też
              nie wiedziały, że al dente znaczy ugotowany. Być może jest to smutny skutek
              faktu, że rozpoczęły edukację od szkoły podstawowej, z pominięciem przedszkola.
          • Gość: borys Prorok jakiś, czy co? IP: *.halo.provector.pl 13.08.01, 09:23
            W gorzowskim sklepie znalazłem makaron pod nazwą "Al dente"!!!
            Niezła profanacja. W dodatku był to makaron lubelski, czyli: z Gorzowa.
            • Gość: Klin Re: Prorok jakiś, czy co? IP: *.miraco.pl 22.08.01, 12:42
              Potęga wolnej konkurencji!! :))))) Wystarczy pomyśleć - a już masz w sklepie!
              • Gość: borys Re: Prorok jakiś, czy co? IP: *.tera.com.pl 25.08.01, 10:20
                Może przeczytali Twoje posty?
                Spróbuj powalczyć o prawa autorskie.
    • Gość: borys Oddaj głos w ogólnonarodowej dyskusji IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 10.08.01, 20:16
      Ruskie: Gotowane, czy odsmażane?
      I z czym?
      Dla mnie: odsmażane na rumiano i ze śmietaną.
      • Gość: malgo Re: Oddaj głos w ogólnonarodowej dyskusji IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 20:45
        Jesli ruskie to zdecydowanie lekko przyrumienione na maselku z cebulka!
      • Gość: suchy2 Re: Oddaj głos w ogólnonarodowej dyskusji IP: *.interlinia.kam.pl 10.08.01, 22:15

&#62 Ruskie: Gotowane, czy odsmażane?
        &#62 I z czym?
        &#62 Dla mnie: odsmażane na rumiano i ze śmietaną.

w latach 80 tych najlepsze byly ruskie w Kabulu.
        • Gość: hans Re: Oddaj głos w ogólnonarodowej dyskusji IP: 10.40.197.* 12.08.01, 11:47
          Gość portalu: suchy2 napisał(a):

&#62 Gość portalu: borys napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 Ruskie: Gotowane, czy odsmażane?
          &#62 &#62 I z czym?
          &#62 &#62 Dla mnie: odsmażane na rumiano i ze śmietaną.
          &#62
          &#62 w latach 80 tych najlepsze byly ruskie w Kabulu.

Tak, tak... zamawiało sietakie w jakimś lubelskim barze, a panienka niespeszona odpowiadała: nie ma, mogą być z
          tłuszczem?+
      • Gość: Klin Re: Oddaj głos w ogólnonarodowej dyskusji IP: *.miraco.pl 22.08.01, 12:41
        Oczywiście, gotowane! Odsmażane ruskie to czasami smutna konieczność, chociaż,
        nie powiem, że takie wyrzucam! :) Prawdziwe ruskie są niestety niezdrowe, bo
        omaszczone skwarkami na smalcu. Tajemnica dobrych ruskich tkwi w cebulce i
        odrobinie ziołowego pieprzu w farszu.
    • Gość: borys Odkoszczony!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 15:41
      Byłem ostatnio w Gorzowie i w jednym z zachodnich sklepów w gablocie z mięsem
      znalazłem mięso podpisane "Schab cz/o". Schab b/k już wcześniej rozszyfrowałem
      jako schab bez kości, ale co oznacza skrót cz/o – nie doszedłem. Pani,
      zapytana, wyjaśniła, że schab jest CZĘŚCIOWO ODKOSZCZONY !!! Język ojczysty nam
      się pięknie rozwija.
      A schab cz/o obiłem tłuczkiem, jakby był komuchem, natarłem solą, osypałem
      kminkiem, majerankiem, naszpikowałem czosnkiem i upiekłem w 200 C. Pół godziny
      przed końcem dodałem obrane ziemniaki, sól i trochę wody. Schab był niezły,
      choć ODKOSZCZONY.
    • Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: 195.205.77.* 21.08.01, 19:16
      Borys , nie mogę strawić tych wypocin poniżej . Ten wątek i botwinka jest
      najlepszy na świecie. Daj jeszcze jakiś przepis.
      • Gość: borys Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: 192.168.0.* / 212.244.147.* 21.08.01, 19:22
        Nieprawdopodobne!
        Już żem myślał, że jestem grafomanem i nie interesuje mnie to, co naprawdę
        istotne na świecie (drogowskazy, mapy pogody i różne wycieczki ad personam),
        tylko jakieś pierdoły.
        A tu bratnia dusza. Barcelona i zupy!!
        pozdro.
        • Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: 195.205.77.* 21.08.01, 19:30

&#62 Nieprawdopodobne!
          &#62 Już żem myślał, że jestem grafomanem i nie interesuje mnie to, co naprawdę
          &#62 istotne na świecie (drogowskazy, mapy pogody i różne wycieczki ad personam),
          &#62 tylko jakieś pierdoły.
          &#62 A tu bratnia dusza. Barcelona i zupy!!
          &#62 pozdro.
          No i miałem jeszcze problem z żywym kaczorem (naprawdę). Okazał się wspaniały.
          mama upiekła go z farszem .Podany został z sosem , bułeczkami na parze i czerwoną
          kapustą . Podlany winkiem smakował super.

• Gość: borys Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: 192.168.0.* / 212.244.147.* 21.08.01, 19:41

&#62 No i miałem jeszcze problem z żywym kaczorem (naprawdę). Okazał się wspaniały.
            &#62 mama upiekła go z farszem .

Jaki farsz? Kaczka "wchodzi" tylko po pekińsku, albo z jabłkami. Polskie kaczki,
            niestety, są twarde. Ciekawym farszu do kaczora.

&#62 Podany został z sosem , bułeczkami na parze i czerwoną
            &#62 kapustą .

Rotkraut naturlich. A kluski na parze to chyba wynalazek poznański, a Ty ze
            Szczecina...?
            Zasuwałem kiedyś na winobraniu we Francji i był tam jeden Francuzopolak w II
            pokoleniu, o dźwięcznym nazwisku Piatyszek. Po polsku umiał tylko "Kluskinaparze"
            i "babcia".
            • Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: 195.205.77.* 22.08.01, 12:20

&#62 Jaki farsz? Kaczka "wchodzi" tylko po pekińsku, albo z jabłkami. Polskie kaczki
              &#62 ,
              &#62 niestety, są twarde. Ciekawym farszu do kaczora.
              &#62
              &#62 &#62 Podany został z sosem , bułeczkami na parze i czerwoną
              &#62 &#62 kapustą .
              &#62
              &#62 Rotkraut naturlich. A kluski na parze to chyba wynalazek poznański, a Ty ze
              &#62 Szczecina...?
              &#62 Zasuwałem kiedyś na winobraniu we Francji i był tam jeden Francuzopolak w II
              &#62 pokoleniu, o dźwięcznym nazwisku Piatyszek. Po polsku umiał tylko "Kluskinaparz
              &#62 e"
              &#62 i "babcia".

Składu farszu nie znam ale może się dowiem , kaczor był miękki bo francuski ,
              z bułkami wszystko się zgadza , chociaż są poznańskie to je lubię .
              Z winobraniem też , chociaż Piątyszka wtedy nie było , a byłem dwa razy (Alsace
              81 i 84 ). Pozdro.
              • Gość: borys Najlepsza na świecie jest blondynka (moja córka, świntuchy) IP: *.waw.cdp.pl 22.08.01, 17:45

&#62 byłem dwa razy (Alsace 81 i 84 ).

Niezłe roczniki.
                • Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest blondynka (moja córka, świntuchy) IP: 195.205.77.* 24.08.01, 08:16

&#62 Gość portalu: suchy2 napisał(a):
                  &#62
                  &#62
                  &#62 &#62 byłem dwa razy (Alsace 81 i 84 ).
                  &#62
                  &#62 Niezłe roczniki.
                  aha

• Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest blondynka (moja córka, świntuchy) IP: 195.205.77.* 24.08.01, 08:34

&#62 &#62 Niezłe roczniki.
                    Ponieważ ten wątek(dłuższy) uważam za najlepszy niech idzie na top.
                    Borys , nie odpowiedziałeś na moje pytanie , i co z tym z lajkonikiem ?Pozdro.
                    • Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest blondynka (moja córka, świntuchy) IP: 195.205.77.* 24.08.01, 10:55

&#62
                      &#62 &#62 &#62 Niezłe roczniki.
                      &#62 Ponieważ ten wątek(dłuższy) uważam za najlepszy niech idzie na top.
                      &#62 Borys , nie odpowiedziałeś na moje pytanie , i co z tym z lajkonikiem ?Pozdro.
                      Chodzi mi o Twoje roczniki.

• Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest blondynka (moja córka, świntuchy) IP: 195.205.77.* 24.08.01, 11:10
                        Miałem problem z kaczorem ale został problem z kogutem . Oczekuje propozycji.
                        • Gość: borys Kogut w winie!!!!!!!!!!! IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 24.08.01, 11:22
                          Tylko. Bo koguty sš twarde jak cholera. Nawet francuskie.
                          • Gość: koko Re: Kogut w winie!!!!!!!!!!! IP: 217.97.234.* 24.08.01, 11:26
                            niepojęte
                            • Gość: suchy2 Re: Kogut w winie!!!!!!!!!!! IP: 195.205.77.* 24.08.01, 11:38
                              Gość portalu: koko napisał(a):

&#62 niepojęte
                              Niniejszy oświadczam , że mimo moich najlepszych chęci , kogut zginął śmiercią
                              tragiczną podczas przeganiania go z zagródki do drewutni . Bezpośrednią przyczyną
                              zgonu było zagryzienie przez psa rasy jajnik .

• Gość: suchy2 Re: Kogut w winie!!!!!!!!!!! IP: 195.205.77.* 24.08.01, 11:54

&#62 Gość portalu: koko napisał(a):
                                &#62
                                &#62 &#62 niepojęte
                                &#62 Niniejszy oświadczam , że mimo moich najlepszych chęci , kogut zginął śmiercią
                                &#62 tragiczną podczas przeganiania go z zagródki do drewutni . Bezpośrednią przyczy
                                &#62 ną
                                Rosół będzie dzisiaj.
                                &#62 zgonu było zagryzienie przez psa rasy jajnik .
                                &#62

• Gość: suchy2 Re: Kogut w winie!!!!!!!!!!! IP: 195.205.77.* 24.08.01, 12:12

&#62 Gość portalu: suchy2 napisał(a):
                                  &#62
                                  &#62 &#62 Gość portalu: koko napisał(a):
                                  &#62 &#62
                                  &#62 &#62 &#62 niepojęte
                                  &#62 &#62 Niniejszy oświadczam , że mimo moich najlepszych chęci , kogut zginął śmie
                                  &#62 rcią
                                  &#62 &#62 tragiczną podczas przeganiania go z zagródki do drewutni . Bezpośrednią
                                  przyczyną zgonu było zagryzienie przez psa rasy jajnik .
                                  &#62 &#62
                                  &#62

Rosół będzie dzisiaj.

• Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: 195.205.77.* 24.08.01, 17:28
      tak
      • Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: *.shaco.pl 25.08.01, 15:14

&#62 tak
        najlepsza

• Gość: koko Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: 217.97.234.* 25.08.01, 15:15
          co wy kurna wszyscy z tą botwinką?
          • Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: *.shaco.pl 25.08.01, 15:20
            Gość portalu: koko napisał(a):

&#62 co wy kurna wszyscy z tą botwinką?
            botwinka jest super , nie mieści się w tych wszystkich normach europejskich i
            dlatego botwinka , ogórki małosolne , sery , gziki itd itp to nasze dobro
            narodowe i musimy go pilnować.

• Gość: borys Galicyjskie danie wegetariańskie IP: *.halo.provector.pl 27.08.01, 10:03
      W Galicji dość popularne jest picie wódki z jednego kieliszka.
      Ze względu na dużo większą gęstość zaludnienia niż np. w gminie Lubiszyn, w
      Galicji sąsiedzi zawsze wiedzą u kogo pije się wódkę. Schodzą się wtedy na
      posiady, a że szkła może zabraknąć – po sali krąży jeden kielonek. Starzykowie
      pilnują, aby tempo nie było za duże, przestrzegamy zasady uprzejmego
      przepijania do sąsiada zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Pięknie rozwija się
      konwersacja i wokalistyka. Przepitkę każdy ma oddzielnie.
      Szykując zakąski unikamy podawania kiełbasy i mięs, aby utrzymać wegetariański
      charakter dania.
      • Gość: Klin Re: Galicyjskie danie wegetariańskie IP: *.miraco.pl 27.08.01, 23:13
        Czy utrzymał się zwyczaj zakąszania gotowanymi ziemniakami z jednej miski
        (oczywiście, za pomocą drewnianych łyżek)?
        • Gość: borys Re: Galicyjskie danie wegetariańskie IP: *.halo.provector.pl 28.08.01, 09:07
          Nie spotkałem. Drewnianą łyżką ziemniaki ze wspólnej miski nakładamy za to do
          oddzielnych talerzy z kwaśnicą na świńskim ryju.
          Ale to już nie jest wegetariańskie.
    • Gość: X Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 07:57
      Borys, z Twoim zamilowaniem do kuchni nie masz problemów z nadwagą ?
      • Gość: borys Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: *.halo.provector.pl 28.08.01, 09:08
        85/192
        • arwena Re: Najlepsza na świecie jest botwinka 28.08.01, 09:21
          rewelacyjny watek;)
          tylko powinno byc ostrzezenie coby nie wchodzic na glodniaka:)

dla mnie najlepsza chrupiaca rybka (los najlepiej) z kurkami podduszonymi z
          winkiem.....mmmm
          ale jak rozumiem, miesozercy nielatwo z dobrej karkoweczki z maslem ziolowym
          albo nadzianego ptaszyska zrezygnuja?

pozdrawiam
          glodna coraz bardziej a

ps borys - jak ty to robisz??
          • Gość: borys Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: *.halo.provector.pl 28.08.01, 09:25
            arwena napisał(a):

&#62 ps borys - jak ty to robisz??
            Co???????????
            • arwena Re: Najlepsza na świecie jest botwinka 28.08.01, 09:40
              sluchaj uwaznie bo nie bede powtarzac
              ))))

wage jak trzymasz?
              tylko nie mow ze w lazience na podlodze/w rekach/na pawlaczu!
              :)
              jedzenie to jedna z wiekszych przyjemnosci zycia (dla mnie przynajmniej, a
              wydaje mi sie po tresci tego watku ze moze nie tylko dla mnie)
              i problemem jest dawkowanie przyjemnosci:)
              pozdrawiam coraz bardziej glodna.....
              sledzik np na sposobow kilka z malym ''popchnieciem''
              ....
              a
              • Gość: borys Waga... IP: *.halo.provector.pl 28.08.01, 09:45
                ... nie jest dla mnie problemem, bo jestem facetem w takim wieku, że mu
                przystoi nieco mięśnia piwnego. Może dlatego mięsień taki mi nie rośnie.
                Starożytni używali piórka pawiego do... pawia. Można też zachodować tasiemca.
                Poza tym w czasie wakacji jest taki tydzień, w którym jadam wyłącznie soki. Ale
                to dla zdrowia, nie dla redukcji własnej osoby.
                • Gość: X Re: Waga... IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 11:53

&#62 ... nie jest dla mnie problemem, bo jestem facetem w takim wieku, że mu
                  &#62 przystoi nieco mięśnia piwnego. Może dlatego mięsień taki mi nie rośnie.
                  &#62 Starożytni używali piórka pawiego do... pawia. Można też zachodować tasiemca.
                  &#62 Poza tym w czasie wakacji jest taki tydzień, w którym jadam wyłącznie soki. Ale
                  &#62
                  &#62 to dla zdrowia, nie dla redukcji własnej osoby.

Borys, żadnego wątku seksualnego ?
                  To podobno dobrze robi na otyłość, a raczej zgubnie na nią wpływa (no trochę się
                  pogubiłem w tym wywodzie :))).

Może milczysz, żeby nie zgorszyć naszej rodzynki (jedynej prawdziwej kobiety na
                  forum !)

• Gość: borys Re: Waga... IP: *.halo.provector.pl 29.08.01, 12:29
                    Gość portalu: X napisał(a):

&#62 Borys, żadnego wątku seksualnego ?
                    (...)
                    &#62 Może milczysz, żeby nie zgorszyć naszej rodzynki (jedynej prawdziwej kobiety na
                    &#62 forum !)

Kto tam dzisiaj wie, kto jest kobietą. Sam nie mam pewności co do własnej osoby.
                    A poza tym nie jestem na etacie, a za trzechsetny post jeszcze akcji nie dostałem.
                    A poza tym seks jest przereklamowany.
                    A poza tym o seksie każdy idiota pisać może, a wątków dla idiotów tu już
                    wystarczy.
    • Gość: suchy2 Re: Najlepsza na świecie jest botwinka IP: *.shaco.pl 31.08.01, 22:18
      Obraziliście Borysa , napisał , że przenosi się na inne forum , ludzie co wy
      robicie , przecież wiadomo co jest najlepsze na świecie.Pozdro.
    • Gość: borys Bułka po polsku IP: *.tera.com.pl 11.09.01, 11:59
      1. Bierzemy dużą bułkę
      2. Szybko ją wpieprzamy, żeby nam jej nikt nie zabrał.
      Z Mleczki.
      Cytat z arcydzieła dopuszcza wulgaryzm.
      • Gość: suchy2 Re: Bułka po polsku IP: 195.205.77.* 14.09.01, 17:38
        Borys może ty wiesz o co chodzi , widziałem kiedyś stary polski przepis , z
        którego zapamiętałem tylko początek (bardzo mi się podoba) : "Weź sześć dziewek
        służebnych ......".Co dalej , nie pamiętam ani w ząb. Pozdro.
        • Gość: borys Dziewka po polsku IP: *.spam.mim.pl 14.09.01, 21:00
          Może to jakaś smocza odmiana maczanki po krakowsku?
          Poszukam w krakowskich annałach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka