Dodaj do ulubionych

Nowy w Gorzowie

IP: *.radom.pilicka.pl 07.07.05, 13:55
Witam wszystkich.
Jestem z Radomia ale zapewne już w październiku przyjdzie mi mieszkać w
Gorzowie. Byłem w ty mieście tylko raz no i chciałbym sie o nim troche
dowiedzieć. Czy dobrze trafiłem z tm wyjazdem i gdzie polecalibyście mi
zamieszkać jesłi chodzi o jakieś osiedla mieszkalne lub domy wolnostojące.
Z góry dziękuje wam za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Gorzowiak Re: Nowy w Gorzowie IP: 80.51.222.* 07.07.05, 14:26
      po co ty tu przyjechałeś??? To Gorzowa? Z Radomia? Przyjechałeś z miasta do
      wioski pod Zieloną Góra :)
      • Gość: Prezes Re: Nowy w Gorzowie IP: *.radom.pilicka.pl 07.07.05, 14:37
        Chciał nie chiał musiał... nie no nic nie jest pewn na 100% zawsze pozostaje mi
        jeszcze dom i mieszkanie w Radomiu. A przyjezdzam tu z uwagi na to ze moj
        ojciec ma prowadzic w Gorzowie jakas firme, ale nawet nie wiem jaka
        • Gość: Bartoo Re: Nowy w Gorzowie IP: *.poczta.poznan.pl 07.07.05, 15:43
          To zależy ile pieniędzy masz na wynajęcie mieszkania:) Najbardziej polecam
          Górczyn, czyli okolice ulic Piłsudskiego i Górczyńskiej. Zerknij na mape na
          www.gorzow.pl Poza tymi okolicami polecę tylko gdzieś na os. Staszica ale tam
          dominują tylko 10piętrowce z wielkiej płyty. Mało rozwinięty też handel. Musisz
          się też przyzwyczaić do nagonki niektórych małolatów z Gorzowa i Zielonej,
          którzy nie przepadają za sobą zbyt bardzo. Ot lokalny folklor. Pzdr
    • Gość: jako11 Re: Nowy w Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:36
      Jakie mieszkanie cie interesuje.Dom, mieszkanie w bloku, mieszkanie w domach 3
      pietrowych czy wynajem domku. Odpowiedz to ci doradze. Nie zwazaj na glupie
      posty na naszej stronie. To na pewno nie gorzowianie.
      pzdr
    • Gość: były Re: Nowy w Gorzowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:46
      Jezeli rzeczywiscie - a nie dla picu - bedziesz mieszkał w Gorzowie to muszę ci
      powiedziec że pasujesz tu... na samym wstepie robisz siebie idiote - jaki z
      ciebie Prezes? może twój stary jest nim (choć watpię) i to on szuka chaty a ty
      rzniesz przygłupa - i dlatego - witaj wśród swoich - takich samych przygłupów...
      • Gość: Prezes Re: Nowy w Gorzowie IP: *.radom.pilicka.pl 07.07.05, 21:01
        Prezes to tylko moj pseudonim, ktorego zreszta uzywam od kilku lat. Co do
        Gorzowa to interesuje mnie jakies mieszkanie na wynajem tak gdzies min. 3
        pokoje natomiast napewno pozniej moj ojciec szukalby jakiegos domu do kupienia
        lub ewentualnie dzialki budowlanej.
        Co do lokalnego folkloru to u nas tesh go nie brakuje. Radom i Kielce wprost
        sie nieznosza, ja tam sie do tego nie mieszam ale tak chyba jest wszedzie.
        Dzieki za informacje. pozdro
    • Gość: tyczek Re: Nowy w Gorzowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:34
      Chlopie uciekaj stad tu nie ma nic do roboty pracy NIE MA!!
    • Gość: sc Re: Nowy w Gorzowie IP: *.copad.com / 62.210.181.* 07.07.05, 22:00
      najlepiej mieszkac z jakas fajna lolitka ktora poznasz w dyskotekach
      • Gość: Prezes Re: Nowy w Gorzowie IP: *.radom.pilicka.pl 07.07.05, 22:04
        haha podejscie do spraw migracyjnych macie takie samo jak w Radomiu. A co do
        dyskotek to ja akurat slycham wszelkich gatunkow muzyki rockowej wiec raczej na
        dyskoteke uczeszczal nie bede, ale dzieki za propozycje. Kto wie moze kiedys
        skorzystam. hehe
        • Gość: kapslarz Re: Nowy w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.05, 18:25
          Jesli sluchasz rocka, to oczywiscie zapraszam do nas na woodstock. Kostrzyn,
          poczatek sierpnia.
    • Gość: kangur Witaj w klubie! IP: *.alaska.ds.polsl.gliwice.pl 07.07.05, 23:02
      Też jestem z Radomia i też od jakiegoś czasu mieszkam w Gorzowie.
      Żyć się da. Problemy takie same jak w każdym mieście , poza Warszawą.
      Miasto mniej więcej dwa razy mniejsze od Radomia ( ale wojewódzkie!).
      Lokalny folklor-antagonizmy gorzowsko -zielonogórskie ( jak w Radomiu z Kielcami).
      Zalety-przyroda ( lasy i jeziora a wielkiej obfitości) , stos. blisko morze.
      Niestety, bardzo daleko góry ( Tatry, bo w Sudety na narty
      -można wyskakiwać). Kolejną zaletą jest bliskość Berlina, jego muzeów i ( przede
      wszystkim-lotnisk).
      Wady- KOMUNIKACJA. Praktycznie brak koleji ( tzw "dworzec PKP" w najlepszym
      razie może robić za przestanek kolejowy. TU NIE MA TRAKCJI ELAKTRYCZNEJ. Drugą
      wadą jest klimat-w Gorzowie nie ma prawdziwej zimy. Pluchy.
      Co do wyboru miejsca mieszkania-nie na tzw Zawarciu, i nie na Staszica ( to
      takie mini-Ustronie). Odradzam okolice Gwiaździstej.
      Chyba najlepsze okolice to Górczyn.
      Pozdrawiam
      • Gość: Prezes Re: Witaj w klubie! IP: *.radom.pilicka.pl 07.07.05, 23:35
        Dzieki po raz kolejny za wasze informacje... poszukam czegos w tych rejonach
        które proponujecie
      • Gość: Marian Re: Witaj w klubie! IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.05, 23:38
        Ot i sama racja. Mieszkam tu już 30 lat z okładem i lepiej bym nie napisał:

Antagonizmy GW-ZG były, są i będą niestety
        Lasów jezior i innej przyrody Ci u nas dostatek co mnie bardzo cieszy
        Blisko morza i Berlina
        WIELKIE NIESTETY - daleko do moich ukochanych gór
        Komunikacja w naszym mieście to nieporozumienie - PKP praktycznie nie istnieje
        Klimat w Gorzowie jest makabryczny...wszelkie zimy, burze omijają nasze miasto z
        daleka.
        Miejsce zamieszkania w Gorzowie: radzę omijać zakanale, staszica i okolice
        Gwiaździstej a faktycznie najlepiej Górczyn.

Pozdrawiam i życzę miłej przeprowadzki.

Marian
        • Gość: Prezes Nowy w Gorzowie IP: *.radom.pilicka.pl 07.07.05, 23:46
          No ja na swoim stanie wiosen mam 19 i tylez to w Radomu przezylem, w ktorym
          nota bene nic sie nie dzieje. W Gorzowie tak jak mowilem bylem raz i spodobal
          mi sie duzo bardziej niz Zielona Gora do ktorej jak wjechalem nie wiedzilaem
          jak wyjechac bo nikt nie slyszal tam chyba o oznakowaniu ulic, czego w
          Gorzowie nie brakuje. Co do kolei to macie takie same problemy jak Detroit (tam
          od 1988 roku) ja koleja nie podrozuje wiec spoko. Co do przyrody to fakt
          zauwazylem to i bardzo mnie to cieszy.
          Macie jakies fajne puby czy cos w tym stylu gdzie mozna na swoj sposob
          kuluralnie posiedzec ze znaomymi badz kims w tym rodzaju??
          • Gość: Marian Re: Nowy w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.05, 00:01
            A jest kilka fajnych lokali...a że to kwestia gustu to różne mogą się podobać :)
            Osobiście nie przepadam za dyskotekami i wolę spokojniejsze lokale...ideał: albo
            irlandzki pub (jakiego niestety w Gorzowie nie znalazłem jak do tej pory :) )
            lub lokal z muzyczką jazzową w takimż klimacie - a to z kolei się znajdzie :)
            • Gość: Prezes Re: Nowy w Gorzowie IP: *.radom.pilicka.pl 08.07.05, 00:48
              Oooo jazz jak najbardziej mi odpowieda. Naprawde dzieki Wam wszystkim.
              • Gość: Bartoo Re: Nowy w Gorzowie IP: *.poczta.poznan.pl 08.07.05, 09:20
                Jak jazz to idź "pod filary", znany w Polsce klub jazzowy. Jak do posiedzenia i
                pogadania to Zaścianek, Cafe Costa, Błękitny Anioł. Jak coś pubowego, to:
                Doors, Gerappa ew. Zielony Abażur. Na dniach powstaje coś nowego przy deptaku
                na Chrobrego, zapowiada się ciekawie. Dyskoteki Ci nie polecę bo osobiście nie
                przepadam za klimatami gorzowskich plastikowych nastolatek:) Zajrzyj też na
                www.slowianka.pl może coś Ci będzie odpowiadało. Pzdr
                • Gość: Gorzowianin Re: Nowy w Gorzowie IP: *.kam.pl 08.07.05, 10:35
                  Jak masz 19 lat i zamiderzasz się uczyć, najlepiej wynająć coś na osiedlu
                  Staszica, bo tu jest dużo placówek handlowych i uczelnie są najbliżej. Z
                  Górczyna będziesz musiał przejechać całe miasto, a stąd możesz z buta.
                  • Gość: Bartoo Re: Nowy w Gorzowie IP: *.poczta.poznan.pl 08.07.05, 15:30
                    Szczerze powiedziawszy to największym mankamentem Staszica jest jego szarość,
                    bylejakość, 11 piętrowe wieżowce poustawiane okno w okno, tak że z obu stron
                    mieszkania zaglądają Ci do chałupy. Klatki schodowe zasyfiałe i śmierdzące.
                    Jedynie jako tako prezentują się bloki 4piętrowe w okolicach Fredry i na końcu
                    osiedla koło pętli autobusowej. Sieć handlowa taka sobie. Górczyn trochę dalej,
                    nie mówiąc o Manhattanie, ale za to bardziej ludzki i nowoczesny. W
                    ostateczności polecam Dolinki. Pzdr
                    • Gość: Prezes Re: Nowy w Gorzowie IP: *.radom.pilicka.pl 08.07.05, 22:07
                      To jush od samych waszych propozycji ulokowania zwiedzilem kawał miasta.
                      Naprawde dziekuje Wam wszystkim za pomoc. Mnie akurat Gorzow sie podoba
                      bardziej niz Radom, wole mniejsze miasta. A jak u Was z atomosfera, jacy
                      ludzie. Bo w Radomiu mnie sie kiepsko mieszka. Wszyscy chceli by o Tobie
                      wszystko wiedzic, czym jezdzisz, z kim spisz... takie maisto plotkarzy i
                      cwaniakow
                      • Gość: benito Re: Nowy w Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:07
                        Chłopie zmykaj z tego miasta ksenofobów póki czas - dobrze ci radzę...
                        • e_werty Re: Nowy w Gorzowie 09.07.05, 11:49
                          Gość portalu: benito napisał(a):

> Chłopie zmykaj z tego miasta ksenofobów póki czas - dobrze ci radzę...

A jak nie to Benito (po matce - Mussolini?) zrobi ci "marsz czarnych
                          koszul".... na Gorzów?
              • Gość: Danny Re: Nowy w Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 02:42
                >A co do dyskotek to ja akurat slycham wszelkich gatunkow muzyki rockowej
                > Oooo jazz jak najbardziej mi odpowieda.
                Stary, zdecyduj się wreszcie.
                • e_werty Re: Nowy w Gorzowie 10.07.05, 15:11
                  "...Oooo jazz jak najbardziej mi odpowieda. .."

A co? nie byłeś u Łysego na dykotece? Wpadnij "Pod Filarki" nieźle grają...
      • Gość: zasieki1 Re: Witaj w klubie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:45
        > Co do wyboru miejsca mieszkania-nie na tzw Zawarciu

a ja uwazam, ze zawarcie wcale nie jest takie zle. blisko do centrum, piechota
        kilka minut. mozna znalezc fajne mieszkanie w kamienicy, z wysokimi sufitami, w
        dodatku taniej niz na blokowiskach. jak sie szybko zaprzyjaznisz z lokalnymi
        watazkami, to nikt cie nie ruszy. ja sie na zawarciu wychowalem, mieszkalem 14
        lat i do dzis dobrze sie tam czuje. wnęka rulez;)

aha, i w gw sa najtansze taksowki na swiecie!
        • Gość: kangur Re: Witaj w klubie! IP: *.alaska.ds.polsl.gliwice.pl 10.07.05, 18:23
          Gorzów jest na tyle mały, że do tzw. "centrum" z kazdego miejsca jest blisko i w
          15-20-25 min można się w okolice katedry pieszo dostać ( może poza Manhatanem)
          • Gość: werty Re: Witaj w klubie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:33
            Gość portalu: kangur napisał(a):

"...15-20-25 min można się w okolice katedry pieszo dostać ..."

zwłaszcza kangurom
          • Gość: zasieki1 Re: Witaj w klubie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:27
            szczerze powiedziawszy wolalbym wracac z imprezy z buta na zawarcie niz np. na
            staszica. ta gora mnie przeraza;)
            • Gość: Robert Re: Witaj w klubie! IP: 80.51.113.* 15.07.05, 10:52
              Polecam Tobie raczej Barlinek 33 km na północ od Gorzowa. A dlaczego ? a dlatego
              , że Gorzów w porównaniu z Barlinkiem to martwe miasto. W Barlinku co tydzień są
              jakieś imprezy w weekendy , tamtego lata był Perfect , tego Myslowitz , jest
              duże jezioro i klub żeglarski , w którym można wypożyczyć jacht , jest elegancka
              plaża miejska , wspaniały pomost , mnóstwo ptactwa , łabędzi / www.barlinek.pl /
              W gozowie jak by nikt nie widział , że jest rzeka , a wiadukt ktoś zabetonował
              sklepami i zero wietrzenia ma miasto tylko syf i spiekota /. Dodatkowo ośrodek
              wypoczynkowy / www.janowo.com.pl jest tam np. parking dla kempingów/ bary wzdłuż
              muru / w Gorzowie ten mur chyba też przeszkadza urzędnikom i nie wiedzą co z nim
              zrobić / dokoła jeziora spacer lub rower , rynek w centrum miata. Zimy w
              Barlinku są piękne i zawsze jest bardzo dużo śniegu , klimat wspaniały dzięki
              wodzie , na której są 4 wyspy. Zdecydowanie polecam Barlinek.
    • Gość: :)))) Re: Nowy w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.05, 14:10
      stary dobrze trafiles,gorzow to fajne miasto pelne szalonych ludzi,na pewno Ci
      sie spodoba.Mam tylko jedno pytanie, czy Ty czasem jestes czlonkiem zespolu
      elektrische?Bo cos slyszalem o takiej kapeli i o czlowieku o pseudo Prezes.Jak
      tak to ciesze sie bardzo ze zawitasz w gorzowie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka