Dodaj do ulubionych

Trzeba odchudzić tornistry!

25.10.05, 18:51
z tymi teczkami to
totalne przegiecie
na zachodzie w ogole
w nizszych klasach
nie nosi sie teczek
Obserwuj wątek
    • Gość: mmmm Re: Trzeba odchudzić tornistry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:11
      No, to już niedługo i u nas tak będzie. Przecież PiS wygrał wybory.
    • Gość: remarqe Re: Trzeba odchudzić tornistry! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:40
      Na zachodzie to w ogóle bez zmian... a u nas zmiany ida....
    • Gość: rodzic Re: Trzeba odchudzić tornistry! IP: *.orange.pl 25.10.05, 21:06
      Tak, wielokrotnie zgłaszałem ten problem na zebraniach rodziców, nawet
      próbowałem wywrzeć nacisk na szkołę nie płacąc tzw.: komitetu rodzicielskiego.
      Ale w pojedynkę to nic się nie osiągnie. Nie rozumiem, dlaczego uczniowie muszą
      nosić cały sprzęt sportowych tj: obuwie i strój. Wyjście z sytuacji nie jest
      proste, bo szkoła musiałaby kupić uczniom podręczniki, które używane byłyby
      tylko w szkole.
      Mam tylko jedno rozwiązanie: kupić dzieciom wózek na zakupy i tam to wszystko
      wpakować i niech ciągną ten cały ekwipunek do szkoły.
      Niestety nie wierzę, że sanepid coś tu zrobi. Mogą sobie ważyć i pokazywać
      statystki. Jedynie ostry sprzeciw rodziców i uczniów w całej Polsce mógłby coś
      zmienić.
      • Gość: rodzic Re: Trzeba odchudzić tornistry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:42
        Nie wydaj mi się, że sprawa ciężkich tornistrów, to zasługa nauczycieli, to
        raczej zasługa MEN i speców od programów szkolnych.
        A jeśli dzieci nie mają nosić książek w tornistrach, to gdzie je mają
        zostawiać, w klasach, a niby gdzie - na podłodze. Czy ktoś z szanownych
        rodziców zwrócił uwagę, że w szkolnych gabinetach brakuje wszystkiego! Niestety
        reformy szkolnictwa nie da się zrobić na barkach nauczycieli. Jeśli książki
        miałyby zostawać w szkole, to w jaki sposób nasze pociechy miałyby odrabiac
        zadania domowe, chyba że szkoła byłaby obowiązkowa od 8.00 do 16.00 zajęcia
        dydaktyczne i praca własna, a po 16'tej do domu.
      • Gość: Re remarqe Re remarqe : Trzeba odchudzić tornistry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:45
        Wyobrażasz sobie żeby dzieciak ostawiał w szkolnej szafce obuwie i ubranie
        sportowe??? Wydaje mi się, że nic dobrego z tego by nie wyszło.. byba że
        fantastyczny smród ... A może ma ćwiczyć w tym czym przyszedł do szkoły.
        Składki na komitet rodzicielski i tak nie musisz płacić bo jest dobrowolna,
        więc nie "naciśniesz" zbyt mocno...
    • Gość: fortis Re: Trzeba odchudzić tornistry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:37
      W kampanii wyborczej Marek Borowski mówił, że zamiast teczek będą tornistry.
      Nie wspominał jednak nic o wadze. Niech to wszystko skontroluje wszechwiedzący
      Jurek Owsiak.
    • landy Re: Trzeba odchudzić tornistry! 26.10.05, 15:54
      trzeba szkoly remontowac
      falubazy wydaja W TYM ROKU
      na remonty szkol 12 mln
      a gorzow 1 mln
      za to przewodniczacy rady buduje
      se palac w klodawie
      trzeba inwestowac w drogi
      tam nie widac ile forsy
      naprawde wydano
      • Gość: alicja Re: Trzeba odchudzić tornistry! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:47
        Któregoś dnia z ciekawości podniosłam plecak dziewczynki z klasy V. Był
        ogromny, więc chciałam zobaczyć, jaki jest jego ciężar. Przeraziłam się, bo
        duzo wysiłku włożyłam w to, żeby go unieść. Dziecko tłumaczyło, że na 7 lekcji
        musi mieć książkę + ćwiczenia + zeszyt do każdego przedmiotu i jeszcze jakiś
        atlas, piornik, kredki. Te bardziej ambitne noszą wszystko, a później mają
        problemy z kręgosłupem, kolanami itp. Widać szkoła nie sprzyja dobrym i
        ambitnym uczniom!
        • e_werty Re: Trzeba odchudzić tornistry! 26.10.05, 18:51
          Nic dziwnego że potem sukcesy odnoszą jakieś kurduple i połamańcy...
          • amb1 Re: Trzeba odchudzić tornistry! 26.10.05, 19:54
            ...a pomyśleć, że właśnie w Gorzowie produkuje jeden w najwiekszych w Europie
            producentów szafek metalowych, sejfów itp. - dziś ISS ( dawniej PHU LECH , na
            ulicy Kobyogórskiej.
            A jedyne szafki widziałem w Liceum przy Przemysłowej. I zakupione ( o dziwo )
            poza Gorzowem. Jakaś zmowa żeby bojkotować lokalne firmy, czy co?
            • Gość: resorak Kaczyńscy to przykład afery z ciężkimi teczkami. IP: *.ztpnet.pl 26.10.05, 21:28
              Ci to musieli nosić ciężary że się tak zdeptali.Jak się nie ma pojemnego dysku
              to trza targać papierowe nośniki info.Kurduple są mało inteligentne i zazwyczaj
              spocone.
              • e_werty Re: Kaczyńscy to przykład afery z ciężkimi teczka 26.10.05, 21:43
                "...Kurduple są mało inteligentne..."

i tu się mylisz... najinteligentniejsi ludzie na swieci byli lub są niskiego
                wzrostu... Oczywiście są wyjatki....
              • Gość: resorak Re: Kaczyńscy to przykład afery z ciężkimi teczka IP: *.ztpnet.pl 26.10.05, 21:58
                Ale spocone to sie zgodzisz.
                • e_werty Re: Kaczyńscy to przykład afery z ciężkimi teczka 26.10.05, 22:15
                  Nie!
                  • block-buster Gorzow jak zwykle-teksty sprzed dwoch dni i OK 27.10.05, 16:56
                    Zenujace,smierdzace lenie,dziennikarze z gorzowskiego oddzialu GW...
                  • e_werty Re: Kaczyńscy to przykład afery z ciężkimi teczka 13.04.06, 20:02
                    "..Nie!"

... i tu przegiąłem - TAK!!!
            • Gość: gość portalu odnosnie firmy iss IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.04.06, 19:55
              dostalem propozycje pracy w owej firmie ISS,
              czy warto sie dla tej firmy przenosic do Gorzowa?
              Jakie sa tam warunki pracy?
              nigdzie nie moge zadnych informacji o tej firmie znalezc
              • e_werty Re: odnosnie firmy iss 13.04.06, 20:05
                "...firmie ISS,"
                Idiotyczna Spółka Sku..eli?

... juz sama nazwa mówi wiele...

"...nigdzie nie moge zadnych informacji o tej firmie znalezc"

...dziwisz się?

To zostaniesz kardynałem!!!!
                • Gość: gosc portalu Re: odnosnie firmy iss IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.04.06, 21:21
                  e_werty napisał:

> "...firmie ISS,"
                  > Idiotyczna Spółka Sku..eli?
                  >
                  > ... juz sama nazwa mówi wiele...
                  >
                  > "...nigdzie nie moge zadnych informacji o tej firmie znalezc"
                  >
                  > ...dziwisz się?
                  >
                  >
                  > To zostaniesz kardynałem!!!!

az tak zle??
                  mam naprawde dosyc niescisle informacje z ich strony,
                  a mozesz sprecyzowac??
                  a z tym kardynalem to nie ta opcja
                • Gość: gość portalu Re: odnosnie firmy iss IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.04.06, 20:32
                  prosze powiedzcie co i jak z ta firma czy warto tam pracowac??
                  nie chcialbym zamieniac motyki na kijek
                  ale w obecnej mam wyrozumialego szefa tylko slabe pieniadze
              • Gość: pphdota@wp.pl Re: odnosnie firmy iss IP: *.gorzow.mm.pl 07.03.14, 12:35
                Bardzo dobra firma, fachowo zarządzana. Płace jedne z największych w Gorzowie, ale pod warunkiem, że jesteś wykwalifikowanym spawaczem, umiesz obsługiwać krawędziarki, gilotyny, prasy, lub jesteś wszechstronnym ślusarzem. Pracowałem tam przez 9 lat, teraz jestem na emeryturze. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • dziubalek81 Re: Trzeba odchudzić tornistry! 27.10.05, 21:41
      powiem tyle. W 1995 roku odwiedziłam kuzynkę w USA. Była wtedy w 6 klasie
      podstawowej. Byłam zszokowana tym co ona nosi w plecaku gdzie polskie dzieciaki
      wyglądają " najpierw plecak potem uczeń". Wiecie co tam nosiła?? Kilka KARTEK
      A4 z testów(ok.3), kilka KARTEK z przedmiotów na których nauczyciel kserował
      dla każdego ucznia dany temat (ok 7), coś do pisania i strój na w-f (zwykłe
      tenisówki , krótkie spodenki i koszulkę). A jeśli chodzi o książki to w każdej
      klasie na ławce leżał podręcznik z którego dzieciki ewent. korzystały. A i
      jeszce jedno w 6 klasie uczyli sie ułamków zwykłych... Nie ma tam takiego
      szalęństwa i stresu......
      • Gość: resorak Zdarzają się inteligentne kurduple ale się pocą !! IP: *.ztpnet.pl 27.10.05, 21:55
        Każdy kurdupel ma krótsze nogi i żeby nadążyć za normalnym musi włożyć więcej
        wysiłku niż ten z dłuższymi.Cały czas o tym myśli /kompleksy/ i z tego wysiłku
        umysłowego się poci.Niektóre kurduple zapominają o neutralizacji produktu
        ubocznego pocenia i...
        Co do USA i zawartości tornistrów i poziomu nauczania.To prawda.Nie ma
        szaleństw,wyścigów po nauczycielski stopień/mianowany,dyplomowany.../.
        Im to wisi/amerykanom/,stosują drenaż mózgów i importują wykształconą młodzież z
        takich krajów m.in.jak Polska.
        • e_werty Re: Zdarzają się inteligentne kurduple ale się po 13.04.06, 20:06
          "... Każdy kurdupel ma krótsze nogi i żeby nadążyć za normalnym .."

.. dobra - ale dwa przypadki nie stanowią reguły!!!
          • Gość: resorak Re: Zdarzają się inteligentne kurduple ale się po IP: *.ztpnet.pl 14.04.06, 19:42
            Zgoda.Dwa przypadki ale jakie!!!
            Zasadą jest że kurduple się pocą.Chociaż bywaja inteligentne i nie powinny bo ta
            inteligencja mało użytkowa.
            Po tych kurduplach z PiSdecji spodziewałem sie chociaż podstaw poprawnego
            zachowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka