Dodaj do ulubionych

Jarmark świąteczny na Starym Rynku

05.12.05, 18:40
typowe dla tadeo
uwalic gorzowskiego przedsiebiorce
osir powinien zajmowac sie sportem i rekreacja
a nie targowiskami namiotami i innymi dziwnymi rzeczami
Obserwuj wątek
    • Gość: Hektor Re: Szopka w centrum! IP: *.gorzow.mm.pl 05.12.05, 18:56
      Jak co roku!
      Psie targowanie w tandetnych namiotach i tandetnym asortymentem.
      Wiocha jak slams, końca szopki nie widać, a gdzie kiermasz iście świąteczny ?-
      Żal patrzeć!
      Jarmark taki jak władza!
      Słoma z gasrnituru wystaje a stopy bose do tego nos -pański różowy, na twarzach
      grymas chłopo-inteligencji.
      Gorzów Wita!
    • Gość: vts Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.ztpnet.pl 05.12.05, 19:05
      brak stoiska z tak ukochanym przez ciebie jabolem z ZG ?
      • landy Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 05.12.05, 19:23
        pijam czasami wina francuskie
        renskie lubie chilijskie i hiszpanskie
        ostanio kupilem na sprobowanie australijskiego caberneta
        swego czasu na forum zielonej gory
        byl ciekawy watek dotyczacy win zalozony przez arwene
        niestety ni zauwazylem tam twoich wpisow
        czyli na winie chyba sie nie znasz
        • Gość: vts Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.ztpnet.pl 05.12.05, 19:48
          przyjedziesz, kupimy zgrzewkę wiesz czego,
          siądziemy, zdjęcia gryzonia poogladamy
          pogadamy jak prawdziwi inelektualiści
          bratnie dusze..
          ech, łza sie oku kręci,
          Północ z Południem wreszcie...
          • landy Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 05.12.05, 19:52
            musze z przykroscia przyznac ci racje w tym
            ze w gorzowie podobnych do crooliczych zdjec
            tez da sie zrobic sporo
            tak naprawde to zal mam do wladz naszego miasta
            ze nie zrobiono nic lub niewiele do tej pory
            aby poprawic wyglad starego miasta
            rozumiem ze inne inwestycje byly pilniejsze ale...
            • Gość: jona Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.240.81.adsl.skynet.be 05.12.05, 21:20
              Landy czy to taki luxus picie jakiegos tam markowego wina-kto pije to nie
              bedzie tym chwalil sie na forum,bo np u mnie to jest codziennosc :-)
              Co do jarmarku to w tamtym roku obiealam moim ksiezniczkom i ........super
              rozczarowaly sie i wysmialy te 3 stoiska na krzyz,ale za to rynku swiatecznego
              w Brukselii mozecie mi pozazdroscic chyba z 300 kramow i jak co roku
              staroswiecka karuzela z konikami,karuzela-kolo z gory widac okolice BXL i
              lodowisko.......HHHHHHHHMMMMswieta tuz tuz
              • landy Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 05.12.05, 23:55
                jono ja sie tym nie chwale
                informuje jedynie przyjaciela vts
                ze takie sa moje ulubione trunki
                zas w belgii chyba jednak lepsze sa piwa
                malo kto wie ze produkuje sie tam
                najwiecej gatunkow w europie
                osobiscie lubie jupiler ciemny
                • anbxl Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 06.12.05, 10:43
                  a ja nie cierpie piwa bbbrrrrrrrrrrrrrr choc pije sie je wszedzie i zawsze-
                  napoj narodowy Belgow
                  • e_werty Zadziwienie... 06.12.05, 10:52
                    Myślałem ześ Europejka - i to z dużej litery - ale czasami mnie zadziwiasz -
                    wchodziś na posty sygnowane przez jakichś debili małolatów...
              • martha4 Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 06.12.05, 12:58
                Gość portalu: jona napisał(a):

> Landy czy to taki luxus picie jakiegos tam markowego wina-kto pije to nie
                > bedzie tym chwalil sie na forum,bo np u mnie to jest codziennosc :-)
                > Co do jarmarku to w tamtym roku obiealam moim ksiezniczkom i ........super
                > rozczarowaly sie i wysmialy te 3 stoiska na krzyz,ale za to rynku
                swiatecznego
                > w Brukselii mozecie mi pozazdroscic chyba z 300 kramow i jak co roku
                > staroswiecka karuzela z konikami,karuzela-kolo z gory widac okolice BXL i
                > lodowisko.......HHHHHHHHMMMMswieta tuz tuz

A ja mam wrażenie, że jonę ktoś podmienił tam, w tej Brukseli...
                Jakość ich nieco inna, niż drzewiej...
                • martha4 Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 06.12.05, 12:59
                  martha4 napisała:

> A ja mam wrażenie, że jonę ktoś podmienił tam, w tej Brukseli...
                  > Jakość ich nieco inna, niż drzewiej...

Jakość postów :)
            • Gość: Danny Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:49
              >rozumiem ze inne inwestycje byly pilniejsze ale...
              ale jednak nie rozumiesz, tak?
              • landy Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 05.12.05, 23:54
                ale uporzadkowanie jednego deptaka
                a przynajmniej nie niszczenie go
                to chyba w zasiegu miasta wojewodzkiego
                tak masz racje tego nie rozumiem
                • Gość: Danny Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:55
                  W najgorszym stanie jest deptak przy Chrobrego, czy o ten ci chodzi?
                  • Gość: zielonogórzanin Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:45
                    chodzi o kilku pacanów
                    handlujących na nym marnym
                    rynku w gorzowie
                    kilku kupców zablokowało
                    (stare miasto) w tym diwnym mieście !!!
                    • danny_boy Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 07.12.05, 01:54
                      >chodzi o kilku pacanów handlujących
                      Oni robią swoje, a chodzi chyba o kilku pacanów, którzy wydali zgodę na TAKI
                      handel w tym miejscu.
                      • Gość: mi się podoba Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:11
                        A co w tym dziwnego że w takim miejscu???? Tzn. w jakim miejscu??? Mówicie o tym
                        "placu" przy Katedrze??
                        Ludzie czy wy kiedykolwiek byliście na jarmarkach w innych miastach:
                        Poznań, Wrocław, Gdańsk, ZGora - nie w takich miejscach stawiają jarmarki i nie
                        w takich budach jakie stoja u nas w Gorzowie. Widziałem namioty są jednakowe,
                        estetyczne - jakie mają być??? Dachy plecione złotą nitką ...??? Abusrt !!!!
                        "Piękny" jest rynek nad wartą i "profesjonalne" targowisko na jerzego - dlaczego
                        nie zwrocicie na to uwagi (Pan Danny_boy i Landy)????
                        Fakt, że jarmark nie jest największych rozmiarów, ale nie możemy się równać do
                        większych miast czy jarmarków zachodnich.
                        • Gość: Danny Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 02:20
                          Uwielbiam wiszące gacie w centrum miasta. Komu i do czego ten "jarmark". Jest
                          to tandeta i nie umywa się do oferty cywilizowanych sklepów w mieście. Taki
                          jarmark może być sobie na wioskach, ale nie w centrum dużego miasta. Identyczny
                          poziom był przy okazji Dni Gorzowa. Jeden wielki wioskowy syf.
                          • Gość: handlowiec Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:00
                            A WIDZIAŁEŚ JARMARKI W:
                            - POZNANIU
                            - WROCŁAWIU
                            - GDAŃSKU
                            - KRAKOWIE

TO SĄ MAŁE MIASTA??
    • amb1 Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 07.12.05, 15:24
      Święta racja.
      To co się dzieje wokół Jarmarku Świątecznego ( i ta cała jego oprawa )
      woła o pomstę do nieba.
      To ma być Jarmark Świąteczny ?
      Gdzie tam jest nastrój, bogactwo wrażeń i zapierający dech w dziecięcych
      piersiach przedsmak i oczekiwanie Odświętnego !
      Co tam ma ten nastrój tworzyć - te byle jak poustawiane budy na każdą okazję,
      ta profanacja i udawactwo ???
      To kpina z tradycji i jej bogactwa.
      Ktoś powinien za to beknąć.
      Ale nie beknie.
      Bo zrobił ( do 15-tej ) swoje.
      Dobrze, że Wigilia jest po 15-tej...
      • e_werty Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 07.12.05, 16:08
        "...Dobrze, że Wigilia jest po 15-tej... "

a zgadnij dlaczego?
        • amb1 Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 07.12.05, 17:31
          Werty,
          no, dlaczego ?
      • Gość: Kazek Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.gorzow.mm.pl 07.12.05, 16:15
        Już myslałem, że się przyzwyczaiłem. Ale nie, jednak nie... Ludzie...??? Czego
        wy chcecie. Przecież władza stworzyła kupcom najlepsze warunki, na jakie mogli
        oczekiwać. Samo centrum miasta... A że kupcy tych mozliwości nie potrafią, albo
        nie chcą wykorzystac, to już ich sprawa. Przecież to nie wina magistratu, że
        brakuje karuzeli albo zapierajacych dech innych atrakcji. A OSiR? Ta firma robi
        swoje. Zarabia pieniadze. I bardzo dobrze. Zresztą. Nawet gdyby w Gorzowie
        jarmark był bardziej okazały niż w Brukseli to i tak taki tam landy, werty czy
        nie przymierzając, amb by narzekali. Przeciez nic innego nie robią... Może nie
        potrafią????
        • amb1 Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku 07.12.05, 17:27
          Kazek,
          to budujące, że się nie przyzwyczaiłeś.
          Twoje słowa:
          "Ludzie...??? Czego wy chcecie.
          Przecież władza stworzyła kupcom najlepsze warunki, na jakie mogli oczekiwać.
          Samo centrum miasta...
          A że kupcy tych mozliwości nie potrafią, albo nie chcą wykorzystac, to już ich
          sprawa.
          Przecież to nie wina magistratu, że brakuje karuzeli albo zapierajacych dech
          innych atrakcji. A OSiR? Ta firma robi swoje. Zarabia pieniadze."

Dwie rzeczy są pewne:
          -pracownicy OSIRu dostaną pensje,
          -zarobił Gewert, bo wynajął OSIRowi namioty...
          I tak naprawdę to on ( Gewert ) wygrał przetarg...

A Magistrat nie jest tylko od stwarzania możliwosci, ale także od artykułowania
          oczekiwań - w stosunku do organizatorów ( a nie kupców ! ) - oczekiwań zgodnych
          z oczekiwaniami mieszkańców.
          Bo czego ludziska od Jarmarku Świątecznego oczekują wiadomo przecież od stuleci.
          I skądś się te oczekiwania wzięły.
          Jak myślisz, skąd ? Z corocznej tradycji.
          I zakodowanych tęsknot do Odświętnego.
          I taki nastrój trzeba umieć wywołać, budowac, podsycać, kulminować.
          To cały spektakl rozpisany na:
          - głosy ( specjalnie wyselekcjonowani, okazjonalni kupcy ),
          - terminy ( te akurat są stałe ),
          - stopniowane atrakcje ( baby świąteczne, wino grzane, karuzela z aniołami,
          akcesoria choinkowe, jadło odświętne, stajenka i kolędnicy, muzykanci,
          przebierańcy... ). I co tam jeszcze chcesz.

A tego ( nastroju Odświętności )na Starym Rynku nie ma. I chyba nie będzie.
          I tego mi żal...
          • Gość: Kazek Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.gorzow.mm.pl 07.12.05, 22:20
            Dzięki amb. Ale pozostanę przy swoim. Pozwolisz? Fajnie, cieszę się.
            1. A co? dziwisz się, że pracownicy OSiR dostają pobory? Przecież pracują...
            • Gość: gość OSIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:02
              OSIR powinien się zająć sportem i rekreacją a nie jarmarami bo sie na tym
              kompletnie nie znają ...
    • Gość: jacu Re: Jarmark świąteczny na Starym Rynku IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.06, 21:43
      Niech żyja; andrzejusa karolek i landy Hura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka