Dodaj do ulubionych

Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie??

12.03.06, 20:53
Może ktos wie,która gorzowska spółdzielnia buduje lub sprzedaje mieszkania
bezczynszowe?
Obserwuj wątek
    • budrys77 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 12.03.06, 22:24
      Opisz mi ten wynalazek, a najlepiej rozrysuj:))) Mieszkanie "bezczynszowe" i
      mnie interesuje heheheeh. Mam rozumieć, że chodzi Ci o mieszkanie, za które
      nie musisz wpłacać wkładu spółdzielczego i płacić za użytkowanie??? Coś takiego
      to tylko w Nigerii kochana. Na 100% masz kilka lokalizaji pod gorzowskimi
      mostami:P
      • andrzejusa Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 12.03.06, 22:28
        no nie ma takich mieszkan ,
        bezczynszowych ,
        o czym ty piszesz?
        daj spokuj.
      • Gość: zg Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.ztpnet.pl 12.03.06, 22:30
        I po co to wysmiewanie budrysku jak nie znasz tematu

W ZG mozliwe to i moze w GW tez

Moj znajomy kupil rok temu mieszkanie bezczynszowe za 120 tys. 4 pokoje

Bedzie splacal je przez 30 lat ale bez czynszu wiec da rade

PZDR
        • Gość: zg Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.ztpnet.pl 12.03.06, 22:34
          A do zalozyciela watku to moge powiedziec ze warto chodz wykonanie troche
          gorsze niz w normalnych mieszkaniach

No i pewnie lokalizacja rowniez nieciekawa

PZDR
          • andrzejusa Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 12.03.06, 22:52
            zg , ty to musiales byc komunista , bez jaj ,
            wiesz ja mam prywatne mieszkanie , moje wlasne ,
            mieszkanie moje , grunt pod mieszkaniem moj ,
            ale czynsz placic musze !
            prad , ogrzewanie , wywoz smieci ,woda
            czysta i scieki ,
            utrzymanie zieleni , czystosci!
            jak tu nie placic czynszu!
            ale pewnie gdzies jest tak ze sie nie placi , gdzie tak jest zg?
            powiedz mi a juz jutro tam sie przeprowadzam!
            • Gość: zg Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.ztpnet.pl 12.03.06, 22:53
              Nie no za prad, gaz itp placisz

Tylko czynszu nie placisz lub placisz maly

zapraszam do ZG tam jedna spoldzielnia tak buduje

PZDR
              • andrzejusa Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 12.03.06, 23:04
                i znowu mi zg pierdy pleciesz!
                albo zg , placisz czynsz , nawet maly!
                albo go nie placisz!
                ty taki dziwny facet jestes zg ,
                niby placisz a nie placisz!
                a ja juz ci pisalem:
                jezeli placisz , to placisz
                jezeli nie to nie!

na prawde tak to trudno zrozumiec!
                zg , mi juz rece i nogi opadaja ,
                jak ma mi jeszcze fiut opasc ? ,
                to ja pieprze !
                masz zg racje !
                tylko zeby mi fiut nie opadal!
            • Gość: Bernard Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.ed.shawcable.net 13.03.06, 05:39
              Hey andrzekisa,
              To nie ma nic wspolenego z czynszem...
              To sa uslugi za ktore placisz podobnie jak za taksowke...
              Masz mieszkanie lecz jesli chcesz praz w nim, gaz itp to...musisz tez zaplacic..
              Za darmo? Moze telewizje kablowa tez???
              Jesli rozumiem poprawnie slowo "czynsz" okresla oplate za samo mieszkanie...
              Pozdrawiam
              • budrys77 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 13.03.06, 07:02
                normalnie mnie zatkało Zg:) Jest taki wynalazek?????? Ja tak jak Andrzejusa mam
                własne mieszkanie od kilku lat w nowym budownictwie i spłacam kredyt hipoteczny
                przez .. 25 lat:) Do tego bieżące opłaty jak eksploatacja, ogrzewanie, woda,
                prąd (nie mam gazu), kablówka etc. Z chęcią przeprowadzę się do
                bezczynszowego:)))))) To za co się w tym "bezczynszowym nie płaci? Nawet jestem
                gotów przeprowadzić się do Zielonej Góry!!!;) Spytaj znajomka. Pozdrawiam
              • Gość: kalj Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:04
                Dokladnie tak jest.

Mieszkanie bezczynszowe to mieszkanie, w którym nie wnosi się comiesięcznej
                stałej opłaty do danej spółdzielni.

Opłaty za media i inne udogodnienia płacisz sam po podpisaniu umowy. Można więc
                rzecz, że mieszkanie bezczynszowe to jak dom własny, tylko, że w budynku
                wielorodzinnym. Kamienica przy ul. Teatralnej na wprost ZUO jest właśnie
                ogłaszana jako mieszkania bezczynszowe. Proszę też poszukać na internetowych
                ogłoszeniach biur nieruchomości, ponieważ wiem, że jest jeszcze jeden budynek,
                bardzo ładnie wykończony, w którym mieszkania są bezczynszowe.

pzdr
                • Gość: Bernard Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.ed.shawcable.net 13.03.06, 08:35
                  Hey kalj,
                  Masz racje...
                  Ty gdzie mieszkam mozna kupic mieszkanie w budynku dokladnie na takich samych
                  zasadach jak dom...
                  Jedyna roznica pomiedzy takim mieszkaniem a domem jest ta, ze sam trawy (jak
                  przy domu) nie kosisz, sniegu nie usuwasz, klatki schodowej nie
                  okurzasz...tylko placisz za to stala oplate..
                  Poza tym to twoj dom.
                  :)
                  • Gość: kalj Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:37
                    Beniu wyczuwa się u Ciebie ironię więc wyjaśnię Tobie coś na przykładzie
                    wymienionej przeze mnie tu kamienicy.

Placisz prąd, placisz miedia, placisz tzw remontówkę, ale zarządza tym wspólnota
                    mieszkaniowa. Czyli także ty, nie płacisz grubej kasy za stoliki prezesów itp,
                    w spóldzielniach. Nie płacisz np. określonej kwoty, ustalonej odgórnie przez
                    prezesów spółdzielni, to ty wraz z mieszkańcami decydujesz o wysokości składki
                    remontowej, o tym co remontować i kiedy. To prawda, iż w rzeczywistości wydaje
                    się, że wychodzi podobnie, jak w spółdzielni, ale tak nie jest. To ty ustalasz
                    wydatki wraz mieszkańcami, to ty decydujesz o tym co ma być zrobione. Ty nie
                    musisz czekać na swoją kolejkę, aż wymalują c i klatkę, bo to ty wraz z
                    mieszkańcami decydujesz o tym co gdzie i kiedy.
                    • Gość: Bernard Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.ed.shawcable.net 13.03.06, 09:46
                      Hey kalj,
                      Tak to wlasnie wyglada.
                      Mieszkanie w budynku wielorodzinnym niejako zmusza ludzi do wspolnego dbania o
                      caky budynek i wspolego ponoszenia kosztow oraz podejmowania decyzji...
                      Ja mieszkajac w swoim domu robie dokladnie to samo - jedynie sam...
                      Musze pamietac by na koncie "Remmonty i naprawy" byly pieniadze (wplacam na nie
                      regularnie)..Teraz dom jest nowy, lecz jesli nie zmienie...za jakis czas cos
                      sie popsuje, dach trzeba bedzie naprawic, sciany pomalowac itp... Musze miec
                      zabezpieczone fundusze na spodziewane i niespodziewanie wydatki..
                      Sam odsniezam podjazd do domu i chodnik, sam trawe kosze i podlewam... Wszystko
                      sam...
                      Buuuuu.... a czy ktos to docenie??? eh...
                      • Gość: zg Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.ztpnet.pl 13.03.06, 13:31
                        No to zapraszam budrysku do ZG jak widzisz:)

PZDR
                  • Gość: jona Re: do bernarda poraz 2 IP: *.67-136-217.adsl.skynet.be 15.03.06, 21:35
                    Bernard a do tego masz upierdliwych sasiadow tworzacych wspolnote ktorzy nigdy
                    nie moga dojsc do porozumienia,a placisz za winde,consierge-dozorce,ktory
                    siedzi na recepcji od rana do nocy i wp...... sie w zycie prywatne
                    lokatorow,park-dosc ladny,ale dzieci nie moga tam bawic sie,bo starcy mysla ze
                    to ich i ich psow folwark,no i co czwartek juz od rana ogrodnik kosi trawe-tak
                    nawet zima,bo ty mu placisz w tzw charge oplaty stale+ oplata za basen i
                    pralnie-bebeeeeeeeeeeeeeeee wlasnie tak mieszkam i marzy mi sie domek,ktorego
                    szukam juz od roku,ale tu to jak na lekarstwo-tak jak z 2 pokojowymi
                    mieszkaniami w PL,ale badzmy dobrej mysli i nie dajmy sie zwariowac
              • Gość: jona Re: do bernarda IP: *.67-136-217.adsl.skynet.be 15.03.06, 21:29
                Bernard ty mylisz pojecie czynszu z oplatami.Pewnie i u ciebie jak u mnie sa
                takie mieszkania,a oplaty tak zwane stale wszedzie sa wlasnie jak za prad,u
                mnie nie ma gazu,kablowke,telefon
            • tomcia4 Do nieświadomych wyśmiewaczy... 13.03.06, 20:30
              to ja zapraszam do Szczecina. tu chyba jednak lepiej cywilizacja się rozwija.
              Takie mieszkania są droższe przy wykupie,a później płaci się miesięcznie
              np.fundusz remontowy.
              • tomcia4 Re: Do nieświadomych wyśmiewaczy... 13.03.06, 20:36
                dziękuję tym,którzy rozumieją:).
              • budrys77 Re: Do nieświadomych wyśmiewaczy... 13.03.06, 20:56
                tomcia4 napisała:
                > to ja zapraszam do Szczecina. tu chyba jednak lepiej cywilizacja się rozwija.
                > Takie mieszkania są droższe przy wykupie,a później płaci się miesięcznie
                > np.fundusz remontowy.

No co ty, w Gorzowie buduje się co najwyżej szałasy i ziemianki... Ja zapraszam
                do Poznania, będziesz mogła zobaczyć jak bardzo Szczecin pozostał w ogonie
                dużych miast. Już wolę Gorzów mimo że "zacofany".
                • tomcia4 Re: Do nieświadomych wyśmiewaczy... 13.03.06, 23:19
                  tyleże ja nie chcę do dużego miasata:). dlatego wybraliśmy Gorzów
                  • Gość: zg Re: Do nieświadomych wyśmiewaczy... IP: *.ztpnet.pl 13.03.06, 23:26
                    To co powiesz o ZG budrysku ???? :)

PZDR
                    • budrys77 Re: Do nieświadomych wyśmiewaczy... 14.03.06, 07:09
                      Niestety, sprawa przeprowadzki do Zielonej upadla, bo okazało się, że i w
                      Gorzowie istnieje taki wynalazek:))) No i bardzo lubię swoje dzisiejsze
                      mieszkanko:P
                      • Gość: zg Re: Do nieświadomych wyśmiewaczy... IP: *.ztpnet.pl 14.03.06, 10:00
                        A widzisz jaki nieslowny jestes budyrsku

Znowu..... :)

Ps. a w GW taki wynalazek istnieje ale juz teraz widac ze w miejszej skali
                        U nas w ZG takich mieszkan buduje sie duzo.

Sprzedaj ta chawire w GW kup mieszkanko w ZG, prace znajdziesz biedzei ok :)

PZDR
      • Gość: jona Re: budrys prymityw IP: *.67-136-217.adsl.skynet.be 15.03.06, 21:26
        ale ty jestes prymitywny-napisalabym ze z Nigerii,ale nie chce tam obrazac
        ludzi-wszedzie na swiecie sa takie mieszkania,a jak na swiecie to i w PL-
        wlasnie moja przyjaciolka takowe kupila w Poznaniu w poniedzialek
        • budrys77 Re: budrys prymityw 15.03.06, 22:09
          Jona, w sposób najbardziej prymitywnie kulturalny przemilczę twoje zaczepki.
          • Gość: jona Re: budrys IP: *.70-136-217.adsl.skynet.be 17.03.06, 21:57
            lepiej przyznaj sie,ze choc raz nie byles na poziomie :-)))ale pewnie juz
            nadrobiles i jestes zorientowany co to sa mieszkania bezczynszowe
        • e_werty Re: budrys prymityw 15.03.06, 22:22
          "...takowe kupila w Poznaniu w poniedzialek"

... no!! w poniedzialek była wyprzedaz posezonowa - przechodza na letnie
          mieszkanai (nieogrzewane) te zimówki sprzedawali po nizszych bezpieniężnych
          cenach...
    • e_werty Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 11:31
      To kolejny chwyt marketingowy na rynku mieszkań. Kto uwierzy w to ze
      sprzedajacy chce mniej zarabiać ten powinien zamieszkać w namiocie
      (bezczynszowym). Koszty "czynszu" ukryto gdzie indziej - pod inna nazwa czy
      pozycją. I tyle. Ludzie - nie dajmy sie zwariowac. Juz przed wojna Żydziw
      wołali - "...ludzie !!! ludzie!!! co ja robie???!!! za drmo rozdadje!!!!
      zwariowałem!!!" - to jest wlasnie pierwowzór "marketingu bezczyszowego"...

P.S.

To tak jakby reklamować "autobusy bezpodlogowe"....
      • tomcia4 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 13:09
        Werty więcej optymizmu. Przecież napisałam wcześniej,że takie mieszkanie jest
        droższe przy wykupie, niz inne porównywalne,ale z czynszem. Ludzie,gdzie wyście
        się uchowali???
        • e_werty Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 13:10
          "... Ludzie,gdzie wyście się uchowali???"

... w mieszkaniach "bezczynszowych"... he he he...
        • Gość: ???? Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:40
          A tak serio - porównywałas swoje wszystkie roczne/miesięczne opłaty z
          innymi "czynszowymi" mieszkaniami? Rzeczywiście jest taniej?
          • tomcia4 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 16:53
            A kto powiedział,że ja mieszkam w bezczynszowym???
            Ja takiego poprostu szukam w Waszym mieście. Póki co wynajmuje,ale wiem,że
            bezczynszówka to nie jakas nowość. Znajomi mieszkają i nie ponoszą kosztów
            innych niż fund.remont. no i oczywiście inne opłaty,które sa wszędzie.
            Ja skierowałam to pytanie do osób,które sa w temacie i umieja na nie odpowiedzieć.
            Niestety,niewielu u Was takich można znaleźć. Teraz chcemy kupić w GW i
            kalkulujemy tak,żeby opłaty nas nie zjadły:),chociaż u Was i tak jest taniej niż
            w Szczecinie.
            Pozdrawiam
            • Gość: Bolo Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 17:38
              Widać, że całe to rozgadane forumowe towarzystwo, nie wie o czym mówi.
              Konkretny przykład, bo własny.
              Piękna, wykończona!! kawalerka o pow. 31 m2, pierwsze piętro, balkon budynek
              dwupiętrowy, cena za metr 1530 zł - cena z końca 2004 roku.
              opłaty to: fundusz remontowy=12,00 zł + tzw. koszty zarządu = 54,00zł +
              oczywiście media, wg zużycia (no, ale to chyba wszyscy płacicie?).
              Mieszkanie z księgą wieczystą - MOJE NA WIEKI WIEKÓW !!
              Nie dotycza mnie fanaberie nieudolnych Prezesów, nie mam zaszczytu być tzw.
              spółdzielcą :)
              Mieszkania na parterze mają nawet kilkudziesięciometrowe ogródki !!!
              Ciekawi was pewnie jesteściegdzie to szczęście?
              Niedaleko Gorzowa - w Międzychodzie. Wokół lasy i jeziora.
              Do Gorzowa samochodem jedzie się 50 minut.
              To są właśnie mieszkania bezczynszowe!!!
              • budrys77 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 18:02
                Oj, nie przesadzaj, że spółdzielnie "zdzierają":) Ja mam spółdzielcze-
                własnościowe w nowym budynku trzypiętrowym, 41m2 z ogromym balkonem. Do centrum
                na piechotę 15 minut. z wszystkimi opłatami (czynsz, ogrzewanie, woda,
                remontówka) płacę ... 230 zł! Do tego dochodzi prąd około 50 zł miesięcznie.
                Gazu nie posiadam:)
                • andrzejusa Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 18:35
                  czesc budrys!
                  a to sie nam wygadales , kawalerze!
                  trudno z kims jeszcze na 41 metrach sie cisnac ,
                  tak troche pomyslalem ,
                  i wniosek taki:
                  czynsz to:administracja ,fundusz remontowy ,wywoz smieci i oplaty za
                  kanalizacje ,
                  czyli zuzyta i wyslana do sciekow woda ,ogrzewanie

u mnie jest tak ze to wspolnota ,
                  placimy wszyscy za pensja gospodarza domu( no Aniol nie czlowiek!) ha , ha
                  i za pensje ksiegowej ,
                  wiec koszty administracyjne sa bardzo niewielkie.
                  reszte robia dobrowolnie ci ktorzy chca.

de fakto ,te koszty to czynsz!
                  wiec jako takich bezczynszowych mieszkan nie ma ,
                  wiec i slowo nieodpowiednie.
                  • budrys77 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 18:49
                    Fakt Andrzejusa:) Ostatnio nawet odczuwam brak miejsca hehehe. Jak już się z
                    kimś zwiążę na stałe, to we dwie osoby da radę w moim mieszkanku ale nie
                    więcej:)
                    W każdym razie na "zdzierstwo" nie narzekam. Wręcz przeciwnie. Czysto,
                    schludnie, posprzątane bez łaski co poniedziałek, śnieg odgarnięty, chodniki
                    posypane, trawka przystrzyżona, zieleń zadbana itd.
                    A co do tych "bezczynszowych z droższym wykupem" - to już wolę płacić normalny
                    kredyt hipoteczny, odliczać odsetki kredytu od podatku i mieszkać na swoim:)
                    • e_werty Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 19:16
                      "...trawka przystrzyżona, zieleń zadbana itd"

... hey! chyba ten twój Anioł cię oszukuje - pomalowal śnieg na zielono i mówi
                      ze juz wiosna? Pewnie skasowal za strzyzenie trawnika!!!
                      • andrzejusa Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 14.03.06, 20:15
                        fakt budrys , z kims jeszcze pomieszkasz spokojnie ,
                        ale , jak juz , to o przeciez sie bez dyskusji o nastepcach nie obedzie ,
                        a wtedy musi byc cos wiekszego!
                        wiesz ze mam 4-ro letnia corke i doroslego syna ,
                        i ci powiem:
                        jakby co to ojcem fajnie byc ,
                        to jest super!
                        • tomcia4 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 15.03.06, 09:55
                          Hej Panowie,chyba Wam się wątki pomyliły:). Na zwierzenia Was tu wzięło,no ale
                          skoro w temacie nie jesteście,to może lepiej rzeczywiście go zmienić:).
                          • budrys77 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 15.03.06, 16:51
                            Popytam cosik w mojej społdzielni i dam Ci znać:)
                            • tomcia4 Re: Kto wie-mieszkania bezczynszowe w Gorzowie?? 15.03.06, 21:03
                              Serdecznie dziękuję. Jakbyś wiedział coś o mieszkaniu na sprzedaż(nie koniecznie
                              bezczynszowym:)),tak do 100 tys z liczbą pokoi 3-4,byle nie w wieżowcu,tez bym
                              była zainteresowana.
                              Z góry dziękuję.
                              A.B.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka